damajante
Aktivan član
- Poruka
- 1.606
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Брзо, да вам и ја пожелим срећан празник, док није прошао!![]()
Bice i Vijetnam i Sri Lanka![]()
A kada budem pocinjao sledeci, u njemu ce biti Filipini, Borneo, Malezija, Kambodza i Singapur, sto je bilo obuhvaceno jednim vrlo "dinamicnim" putovanjem ...![]()
A na tvoje pitanje sta je lepse... pa na anketi sam glasao za Filipine![]()
Gde steeeeLjubce i Dacoo?????
Daisy, sto se tice Tajlanda bili smo 2 puta tamo, a jednom cak vise od mesec dana, pusti mi na pp sve sto te interesuje, pomoci cu ti oko svega, a imamo i "lonely planet" za ovu zemlju da ti pozajmimo![]()
Aj sto nema nas, ali gde su Vanda i Maha-Maja...?![]()
i Ti cekas nastavak ?
Ja se sve nadam setice se ljupce ili daca jos nekog detalja
saSulawesija
![]()
Gde steeeeLjubce i Dacoo?????![]()
Ljubce ovo me podseti na film....... "Dobro jutro Vijetname"...
Prva asocijacija vecine osoba u nasem okruzenju kad smo pomenuli da idemo i u Vijetnam, bio je rat... priznajem i moja, jer jednostavno je tesko da se prvo toga ne setite kada se pomene ime ove napacene zemlje, ali pojedinci kojima su putovanja inace van razumevanja i interesovanja, i kojima je nezamislivo jos na to potrositi sve sto ste uz velika odricanja ustedeli za godinu dana, su imali reakciju kao da smo pomenuli Somaliju... "vi niste normalni... sta cete tamo"???
eeee... tesko je to njima objasniti, ali ajde da probam nekoga od vas da zainteresujem i predstavim ovu zemlju na nacin kako smo je mi doziveli...![]()
pa, ko zna? mozda ce i ovi "zagrejani" za posetu Sulawesiu, predvodjeni Maha-Majom, dodati i Vijetnam na svoju listu destinacija za neko naredno putovanje.![]()
Posle 4 skoro uzastopna leta i blizu 24 sata nespavanja, u jutarnjim casovima slecemo na Sajgonski aerodrom "Tan Son Nhat" ...
![]()
Za vizu smo aplicirali preko interneta, sa sajta neke vijetnamske turističke agencije koja posreduje u kontaktu sa tamošnjim Ministarstvom inostranih poslova, ta usluga je 17$, a viza se dobija na aerodromu pri sletanju uz "doplatu" od 25$.
Ja sam u maloj torbici odvojio 100$ i 40 eura koje smo u menjacnici na aerodromu vec promenili u vijetnamske donge, po kursu od 25000 za 1E, dok smo ostatak "raspolozivih sredstava"raspodelili na par mesta, od kojih vecinu + visa kartice, u "tajni" novcanikkoji je smesten ispod odece, a za"ne daj boze", 100 eura ubacili ispod uloska patike, stotku u skrivenoj pregradici jednog ranca i isto toliko kod Dace u "javni" novcanik..
.![]()
Prilazimo salteru za vize pri dolasku, gde predajemo pasose na proveru, i posle potvrde da se nasa imena nalaze u sistemu, dobijamo formular koji popunjavamo, pa ga zajedno sa onih deviznih 100$ predajemo "poluzivom" sluzbeniku...![]()
Vraca nam vizirana dokumenta, i mi smo vec sledeceg trenutka u redu za ulazak u zemlju... pecat je udaren, i uzurbano se krecemo ka izlazu iz aerodromske zgrade...
ja Slucajno pogledah u torbicu, kad ona otvorena i to PRAZNA...kuku pa tu je bilo onih 50$ kusura od vize i vijetnamski "dongi", i opet "ja" kriv, ajoj al sam se iznerviro, najvise iz razloga sto se ta torbica vec vise puta sama otvarala, a ja je i dalje koristim...
trcimo putem kojim smo dosli, i usput brisemo patos pogledima..."cek cek, pa jer nama onaj vratio kusur"?? "NIJE" a mi usli u zemlju...![]()
vracamo se do pasoske kontrole i objasnjavamo slucaj, a oni srecom pustise Dacu da prodje i vrati se do saltera "vize na dolasku"... ja je cekam i iskoriscavam vreme da iskomadam ovu baksuznu torbicu... "e neces se vise otvarati"...
![]()
Daca se vraca sa 50$ u ruciuffff, ja ih stavljam u dzep,a u njemu nalazim one vijetnamske Donge![]()
sad mi zao torbice...
![]()
![]()
( btw, za slikice kopirajte adresu sa slika )
.......
Vraca nam vizirana dokumenta, i mi smo vec sledeceg trenutka u redu za ulazak u zemlju... pecat je udaren, i uzurbano se krecemo ka izlazu iz aerodromske zgrade...
ja Slucajno pogledah u torbicu, kad ona otvorena i to PRAZNA...kuku pa tu je bilo onih 50$ kusura od vize i vijetnamski "dongi", i opet "ja" kriv, ajoj al sam se iznerviro, najvise iz razloga sto se ta torbica vec vise puta sama otvarala, a ja je i dalje koristim...
trcimo putem kojim smo dosli, i usput brisemo patos pogledima..."cek cek, pa jer nama onaj vratio kusur"?? "NIJE" a mi usli u zemlju...![]()
vracamo se do pasoske kontrole i objasnjavamo slucaj, a oni srecom pustise Dacu da prodje i vrati se do saltera "vize na dolasku"... ja je cekam i iskoriscavam vreme da iskomadam ovu baksuznu torbicu... "e neces se vise otvarati"...
![]()
Daca se vraca sa 50$ u ruciuffff, ja ih stavljam u dzep,a u njemu nalazim one vijetnamske Donge![]()
sad mi zao torbice...