Caffe Sulawesi- одмор од путовања

Koju zemlju u Aziji od navedenih bi voleli da posetite?

• Filipine

• Tajland

• Indoneziju

• Maldive

• Vijetnam

• Indiju

• Maleziju

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
...ima i jeftinijih varijanti ....iz Beca , Ciriha , Pariza.....rezervacije smestaja traziti preko stranih operatera ili direktno sa izbaranim resortima , tu cak i cenkanje dolazi u obzir tj iskoristiti sve moguce povlastice koje imate .......ama sve se moze utanaciti ...od cekanja na aerodromu ....do voznje camcem ....nekih obilaska .......i sve to dodje MNOGOOOOO jeftinije nego preko nasih agencija .
Poenta je , registrovati se na razne sajtove avio kompanija , hotel booking -a , ...... i onda vam oni salju special offer s vremena na vreme ......samo treba malo i posvetiti vremena tome ....a ko zeli negde , nije tesko i cak ( bar meni ) , jako zanimljivo , jer usput naletite na predele o kojima niste ni razmisljali .
Samo jedan primer --kad sam drugi put isla na Karibe , avio kartu iz Londona sam platila 250 funti , prva klasa , povratna , a inace je tada kostala 3600 funti regularno . Smestaj sam sama izabrala , on .line , i sve je kostalo manje nego da sam isla toliko dana u CG ....
Sejseli , 2 osobe , iz Pariza , sve zajedno , hotel 5 zvezdica , 1200 e ,....
Tako da ne ocekujte da vam bilo ko moze reci , ta i ta kompanija ima dzabe karte , tu je jeftin smestaj .....jer to mora da se trazi i uvek se nadje ....:)

i mene ovo zanima.
gledam fotke i zamišljam svoj medeni mjesec u tom maldivskom raju... :heart::heart::heart:

I ja sam htjela na Maldive jer planiramo bracno putovanje pred kraj ove godine ili početkom iduće :D
Ali onda sam se ipak opredjelila za Tajland jer bi mi prijalo malo više avanturizma. Koliko sam shvatila na Maldivima se odmor svodi na ležanje u raju i biranje između preskupih ekskurzija, a Tajland nudi i raj i avanturu :heart:
Počela sam da nagovaram dečka da idemo na mjesec dana u sopstvenoj režiji i blizu sam da ga ubjedim jer je već sinoć počeo sa pričom da bi volio da posjetimo Maleziju ili Indoneziju :think:
Uglavnom putovanje bi se svelo na par dana u Bankoku, malo sjever zemlje a potom raj na divnim plažama Tajlanda :heart:
Jeste da imam 7 mjeseci ili više do putovanja ali planiranje je več započelo.
Razmišljala sam i de se obratim nekoj od agencija koja radi individualna putovanja pa da nam oni pokušaju naći i organizovati najpovoljniji prevoz, izganjati vizu, i pomoći oko organizacije ako bi išli van Tajlanda :think:
Za smještaj ne brinem, rezervisali bi jedno noćenje u Bankoku da imamo gdje da prespavamo 1 noć a poslije bi se snalazili što koliko sam čula nije nikakav problem.

Nadam se da ćemo ovo što sam zamislila uspjeti i da ostvarimo a po nekim mojim proračunioma ne bi trebalo da košta više od 3 600 evra :think:
1600 evra za povratne karte sa taksama (pročitah da se tako kreću cijene) i još po 1000 evra po osobi za trošenje. Nadam se da je izvodljivo :D

[I]Dani provedeni na Maldivima naucice vas da imate vremena, da je zivot i dokolica , da se za nedelju dana mozete osloboditi svih spoljnih pritisaka savremenog zivota. Podsetice vas kako izgleda zvezdano nebo, i koliko je prijatna apsolutna tisina.Naucicete koliko je lepo i dragoceno vreme provedeno pored voljene osobe i kako je sve drugo nebitno...[/I]

Ovo kada pročitam dođe mi da puknem od miline, lepote...i tuge neke..

I ja sam htjela na Maldive jer planiramo bracno putovanje pred kraj ove godine ili početkom iduće :D
Ali onda sam se ipak opredjelila za Tajland jer bi mi prijalo malo više avanturizma. Koliko sam shvatila na Maldivima se odmor svodi na ležanje u raju i biranje između preskupih ekskurzija, a Tajland nudi i raj i avanturu :heart:
Počela sam da nagovaram dečka da idemo na mjesec dana u sopstvenoj režiji i blizu sam da ga ubjedim jer je već sinoć počeo sa pričom da bi volio da posjetimo Maleziju ili Indoneziju :think:
Uglavnom putovanje bi se svelo na par dana u Bankoku, malo sjever zemlje a potom raj na divnim plažama Tajlanda :heart:
Jeste da imam 7 mjeseci ili više do putovanja ali planiranje je več započelo.
Razmišljala sam i de se obratim nekoj od agencija koja radi individualna putovanja pa da nam oni pokušaju naći i organizovati najpovoljniji prevoz, izganjati vizu, i pomoći oko organizacije ako bi išli van Tajlanda :think:
Za smještaj ne brinem, rezervisali bi jedno noćenje u Bankoku da imamo gdje da prespavamo 1 noć a poslije bi se snalazili što koliko sam čula nije nikakav problem.

Nadam se da ćemo ovo što sam zamislila uspjeti i da ostvarimo a po nekim mojim proračunioma ne bi trebalo da košta više od 3 600 evra :think:
1600 evra za povratne karte sa taksama (pročitah da se tako kreću cijene) i još po 1000 evra po osobi za trošenje. Nadam se da je izvodljivo :D

Nekidan sam pricao s jednim radnim kolegom.
On je Indonezanin i kaze da je za pocetak najbolje da se pocne sa Tailandom,pa tek kada se covjek malo adaptira na taj nacin zivota,kulture,nastavi dalje.
Kaze da su ljudi mnogo prijatni ali isto tako i znatizeljni...mnogo pricaju,ispituju (prijatno)...ali kaze da to dosadi nakon nekog vremena...sve u svemu osmjeh i prijatna atmosfera su stalno prisutni.

Nekidan sam pricao s jednim radnim kolegom.
On je Indonezanin i kaze da je za pocetak najbolje da se pocne sa Tailandom,pa tek kada se covjek malo adaptira na taj nacin zivota,kulture,nastavi dalje.
Kaze da su ljudi mnogo prijatni ali isto tako i znatizeljni...mnogo pricaju,ispituju (prijatno)...ali kaze da to dosadi nakon nekog vremena...sve u svemu osmjeh i prijatna atmosfera su stalno prisutni.

Ja sam baš zbog toga odabrala Tajland. Kažu da je savršena turistička destinacija, da je sve olakšano za turiste i naravno da nema puno kriminala.
Pošto bi nama to bilo prvo takvo putovanje nekako mi se Tajland čini kao idealan :D
Imam u planu što više vidjeti za tih mjesec dana.
Ne želim da idem preko agencije jer mislim da oni deru i za te pare koje uzimaju za 13-15 dana da se tamo uz malu doplatu može provesti cijeli mjesec jer karta je ono što je najskuplje.
Ne želim da započinjem sa nekim destinacijama kao što je npr. Rio jer ima mnogo više kriminala, otimaju stvari od turista a ne rijetko se dešavaju i napadi nožem i pištoljem. Ovo samo navodim kao primjer.

Nadam se da će se uskoro i Ljubče i Daca vratiti u kafanče da ne bude ovako pusto :pivce:

Jel zna neko nešto o ovoj avio kompaniji?
http://www.qatarairways.com/global/en/special-offers/austria.html

Na jednom forumu pročitah da je momak preko njih kupio povratnu kartu za Bangkok za 400 evra, doduše u septembru van sezone.

Evo sad malo gledam i čine mi se dosta povoljni :think:
Gledam letove iz Austrije i to je do sada napovoljnija cijena, šta god sam gledala išlo je oko 900 evra, a iz Istambula je još povoljnije.

Qatar airways je vrlo poznata i vrlo bogataaaa avio kompanija . Otprilike paritet Emirates . Novi avioni , usluga wow, ima nasih i pilota i stjuardesa tamo vec godinama zaposlenih i jako vode racuna o bezbednosti .
Kao drzava su ''bili'' malo fundamestalisti ali se unazad godinama otvaraju , ide to mic po mic , al su shvatili ! Pogotovo kad su jedne godine narucili 70 i nesto aviona u cugu ( onda zamisli to bogatstvo ).
Grupa sheika ulaze i naravno da ne zeli da im to propadne .
Topla preporuka i nemoj se zacuditi ako cujes srpski na avionu . Jedino , sto ne preporucujem da udjes u bretelicama i shorcu u avion ali to bas ne moze ni u nekim drugim kompanijama vise .
Ako te jos nesto zanima , pitaj

aaa, ostade nam duzan Vijetnam :brus:

Moze li i neki komentar o Filipini- Tajland, sta je lepse

Bice i Vijetnam i Sri Lanka
pleasantry.gif

A kada budem pocinjao sledeci, u njemu ce biti Filipini, Borneo, Malezija, Kambodza i Singapur, sto je bilo obuhvaceno jednim vrlo "dinamicnim" putovanjem ...
scare2.gif

A na tvoje pitanje sta je lepse... pa na anketi sam glasao za Filipine
secret.gif

Ja sam baš zbog toga odabrala Tajland. Kažu da je savršena turistička destinacija, da je sve olakšano za turiste i naravno da nema puno kriminala.
Pošto bi nama to bilo prvo takvo putovanje nekako mi se Tajland čini kao idealan :D
Imam u planu što više vidjeti za tih mjesec dana.
Ne želim da idem preko agencije jer mislim da oni deru i za te pare koje uzimaju za 13-15 dana da se tamo uz malu doplatu može provesti cijeli mjesec jer karta je ono što je najskuplje.
Ne želim da započinjem sa nekim destinacijama kao što je npr. Rio jer ima mnogo više kriminala, otimaju stvari od turista a ne rijetko se dešavaju i napadi nožem i pištoljem. Ovo samo navodim kao primjer.

Nadam se da će se uskoro i Ljubče i Daca vratiti u kafanče da ne bude ovako pusto :pivce:

Daisy, sto se tice Tajlanda bili smo 2 puta tamo, a jednom cak vise od mesec dana, pusti mi na pp sve sto te interesuje, pomoci cu ti oko svega, a imamo i "lonely planet" za ovu zemlju da ti pozajmimo
Laie_82.gif

Aj sto nema nas, ali gde su Vanda i Maha-Maja...
sorry.gif
?

Poslednja izmena:

Back