Caffe Sulawesi- одмор од путовања

Koju zemlju u Aziji od navedenih bi voleli da posetite?

• Filipine

• Tajland

• Indoneziju

• Maldive

• Vijetnam

• Indiju

• Maleziju

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
slusaj daco, ljubceta cu da bijem jer svako jutro ustajem ko vampir, neispavani vampir. a ti kad budete negde u nekoj zabiti pa vam zafali za karticu samo baci ovde na temu, ja ti saljem ako treba i zadnji cent :D

Hvaalaaa:cmok2: ,ali nadam se da nece trebati :mrgreen:

:cool: ako si nam reko :D ;)
btw, cula sam pre par godina , od prijateljice koja je bas ono bogata, zena diplomate, zivi u Monaku :lol: :
muz i ona su proputovali pola sveta, 1. klasom, sve predostroznosti, vakcine , lekovi
Pokupila je neke amebe :per: i nikad nikad nisu provalili gde :eek:

Cula sam za te amebe , uzas :dash:

Poslednja izmena:
Za dve osobe sa svim taxama... stvarno povoljno narocito sto su kupljene uoci leta
ok.gif

Onda ste stvarno opet imali sreće, jer se avio karte kod Turkish airline na relaciji Delhi-Beograd, u jednom pravcu, kreću od 673€ pa sve do 1087€ (za dve osobe). Sve zavisi za koji datum. Gledao sam ovo juče na njihovim sajtu.
Inače, šta bi sa onim kupljenim kartama Đžajpur-Istanbul i Istanbul Beograd, koji su kupljeni prije ove frke? Da li ste uspeli povratiti novac?

Што се маларије тиче, пронађох на нету неке занимљиве слике које показују ендемска подручја у којима је маларија стално присутна. Обратити пажњу на другу слику:

Иначе, статистике говоре да сваке године у свету оболи око 10 милиона људи, а чак 2 милона од те болести и умре (највећим делом деца). Кажу да је и чувени фараон Тутанкамон, између осталог, умро од ове болести. Болест је дакле врло озбиљна ... али наш је Љубче... "кремен камен". :D :ok:

Што се пак тих амеба тиче, ради се најчешће о тзв. дизентеричним амебама које изазивају и истоимену болест - Дизентерију, такође карактеристичну за те крајеве.

Ljupče i Daco, nisam htela da budem oštra, samo sam rekla da su nama za put u jednu jedinu zemlju u Africi rekli da postoji mogućnost da zakačimo malariju i da nam preporučuju tablete koje ublažuju bolest.
Mi smo poslušali i stukli smo tablete kao što nam je preporučeno.
To tebe naravno ne bi spasilo da dobiješ malariju, ali bi sigurno mnogo lakše podneo.
U svakom slučaju nebitno je jer biste svakako morali da se vratite kući. :(

A kao što kažeš, s obzirom da ste skoro 2 meseca proveli u problematičnim područjima, dobro ste i prošli. :zag:

Što se tiče Indije, pouzdano znam da tebe kao stranca ne bi odveli u neku bolnicu za lokalno stanovništvo tako da sigurno ne bi loše prošao. Pogotovo što imaju sjajne doktore, a za malariju su verovatno maheri...

Ne dirajte mi Indiju, sve ću da vas pobijem! :mafijas:

Што се маларије тиче, пронађох на нету неке занимљиве слике које показују ендемска подручја у којима је маларија стално присутна. Обратити пажњу на другу слику:

Иначе, статистике говоре да сваке године у свету оболи око 10 милиона људи, а чак 2 милона од те болести и умре (највећим делом деца). Кажу да је и чувени фараон Тутанкамон, између осталог, умро од ове болести. Болест је дакле врло озбиљна ... али наш је Љубче... "кремен камен". :D :ok:

Што се пак тих амеба тиче, ради се најчешће о тзв. дизентеричним амебама које изазивају и истоимену болест - Дизентерију, такође карактеристичну за те крајеве.

Daaa....sve tacno i takvu sam neku kartu videla u Bg-u u institutu za tropske bolesti , gde sam bila pre naseg puta i pokazivala gde cemo sve biti ali receno mi je da treba da primimo za hep. i tetanus i nista vise , a za malariju NE :) ...mozda im je bila stara karta:zcepanje:
dobila sam neke papire na kojima je ispisano sve sto treba raditi radi prevencije svih tih bolestina ...
A inace mene su komarci na Togeanu urnisali , sva sam bila u blandama i jos uvek imam fleke na nogama od cesanja ,a ljubceta je ujelo jedno tri komada i msm da je to bilo kad je isao dublje u dzunglicu da vidi one kokos rakove sa drugarima :roll:
...i onda on mene tera da na moje ime igramo neke nagradne igre :lol:

Ma ja se nisam zezala kada sam rekla da se prijavite za Survivor!Ali OBOJE!!!Pa onda kada vas tako kvalifikovane oboje prime,neka vas podele u različita plemena pa da se međusobno rvete u blatu:-)

:zcepanje: aaaaaaa neeeee ljubce i ja samo u istom timu , bude cupavo kad igramo jedno protiv drugog , ne znamo da gubimo ni on ni ja :mrgreen:
A ja polako pripremam teren za Survivor ali samo za njega , ja zaista ne bih isla :manikir:

U Beograd slecemo oko 14h, da napomenem samo da ja tada nisam znao sta mi je, a izmedju ostalog sumnjali smo i na svinjski grip...:think:
Od kad smo krenuli na put , prosli smo 9 zemalja, i ni u jednu nismo mogli da udjemo pre prolaska kroz deo sa "rendgenom" za temperaturu, i pultova sa radnicima koji su delili letke sa upozorenjima...:rtfm:
Tada kada je bio "svetski hit" , svi su strahovali od H1N1 osim Srbije...:dontunderstand: trazimo kome da se prijavimo da imam simptomehttp://www.kolobok.us/content_plugins/gallery/gallery.php?smiles.24, i posle lutanja po aerodromu "zalimo" se miliciji, koja telefonom poziva zdravstvenog inspektora aerodroma.
connie_19.gif

On nas smesta u posebnu prostoriju , u kojoj sa maskama na licima, cekamo hitnu pomoc.
JC_finger.gif

Ja sam inace veoma malaksao i onemocao, ali vec 12 sati nemam temperaturu i vecinu simptoma koje sam imao, pa verujem da mi nije vise nista i da se oporavljam
JC_tongue.gif
...
Hitna kola nas odvoze u institut za tropske bolesti, gde nas docekuju ":maskirane" doce, i oboma vade krv
swoon.gif

Rastajem se sa Dacom :zag:koja sa 2 ranca i jos par torbica, koje nije htela da ostavi u bolnici, krece na autobusko stajaliste kod hrama Svetog Save, preko puta instituta,, odakle ide do autobuske, pa za Vrsac...:sad2:
Ja ostajem na institutu gde dobijam pravi mali "apartman" sa kupatilom i klimom, a
masku koju mi stavise ne smem da skidam ni dok spavam...:dash:
Lezim ja tako i razmisljam, cekam Dacu da stigne i da me nazove, ali nisam zabrinut uopste, jer se osecam bolje, ma ovde sam samo dok sutra ne stignu analize, a i da se malo odmorim
laugh2.gif
, pa sam vec sutra popodne i ja pored Dace u Vs-u
yes.gif

Poslednja izmena:
U Istanbulu na aerodromu nije bilo nikakve jace kontrole? Bas zbog gripa i toga?
Svaka vam cast, ponovo kazem, kako ste sve preziveli:worth::worth:

Meni je laknuo cim smo poleteli iz Indije, ali posto nismo znali sta mu je a sumnjali smo na onaj "svinjeci" nosili smo maske i gledali da se izolujemo sto je vise moguce po nekim coskovima aerodroma u Istambulu.Bilo je par termalnih kamera (ili kako se vec zovu ) ali ljubce tada nije imao temperaturu tako da smo prosli , a kontrole su samo pri ulasku u zemlju :) ( osim kod nas , kod nas moze da udje ko kako hoce pa se onda cudimo kako to kod nas da dodje neki virus :dash: )

Meni je laknuo cim smo poleteli iz Indije, ali posto nismo znali sta mu je a sumnjali smo na onaj "svinjeci" nosili smo maske i gledali da se izolujemo sto je vise moguce po nekim coskovima aerodroma u Istambulu.Bilo je par termalnih kamera (ili kako se vec zovu ) ali ljubce tada nije imao temperaturu tako da smo prosli , a kontrole su samo pri ulasku u zemlju :) ( osim kod nas , kod nas moze da udje ko kako hoce pa se onda cudimo kako to kod nas da dodje neki virus :dash: )
To sam i ja kod nas primetila da nema te kamere....:rtfm::rtfm: i posle,kao sto kazes, se pitaju odakle nam virusi...??!!

Posle par sati zvoni mi telefon
JC_hurrah.gif
... kad sa druge strane Daca ne moze da dodje sebi...:besna::,..."ej sta ti je"???, a ona jos jace:besna::besna::besna:..."ej bre" ...
vala_04.gif
..."ispala mi je torbica u kojoj su bili svi snimci sa putovanja"...
girl_impossible.gif
...
ajoj bre... "bem ti cd-e nemoj da mi se nerviras, nacice neko vratice nam"
Aiwan-JC_empathy5.gif
... "ali u torbici je bilo i onih 250 eura sto nam je ostalo, moj pasos itd, itd:besna:"... bas me briga za sve materijalno, a i znam kako je emotivna... "ma nema veze Ljubane moj
dance3.gif
, eto razloga da idemo opet sledece godine na reprizu, i jos lepse avanture
MG_170.gif
"...
Ma neka ovo bude zadnja "neprijatnost"... ipak nam je ovo bio MEDENI MESEC, i sve bre ovo sto se desava je "slatko"....
a sto je najvaznije ostali smo zivi i ...
"zdravi":sad2:

Dan je brzo prosao, i ja cekam rezultate pa da izadjem...
ulazi oko podne doktor Pavlovic, seda pored mene, skida sebi masku, a i meni, pa mi "saljivim" glasom kaze " nisi opasan imas malariju"... UAT???.... MALARIJU:eek:...
JC_OMG_sign.gif

"cek cek... kako bre malariju doco, nemo me zezas , pa meni skoro nije nista!?"
"Sacekaj par sati pa ces da vidis... ona napada svaki drugi dan, a danas je red...
JC_ghey.gif

Poslednja izmena:
Torbica mi je izgleda ispala u jednom od gradskih prevoza , jer sam isla od Hrama Sv. Save do Slavije i od Slavije do pancevackog mosta a tamo sam hvatala prvi bus za Vs da ne bi maltretirala nikoga da dolazi po mene u Bg:roll: a shvatila sam da mi nema torbice kad sam pocela da tovarim ranceve na ledja kako bi presla put do stanice ispod pancevca, jooooj kao grom da me udario kad sam videla da je nema :besna: a tamo su nam bili snimci sa letovanja , moja dokumentacija kompletna i sav novac koji nam je ostao :dash:
Sad kad se setim kako sad isla po onom pesackom :zcepanje: kao luda zena tamo-vamo pa ne znam gde cu :rotf:
Ali nek smo mi zivi i zdravi bice svega :)

Torbica mi je izgleda ispala u jednom od gradskih prevoza , jer sam isla od Hrama Sv. Save do Slavije i od Slavije do pancevackog mosta a tamo sam hvatala prvi bus za Vs da ne bi maltretirala nikoga da dolazi po mene u Bg:roll: a shvatila sam da mi nema torbice kad sam pocela da tovarim ranceve na ledja kako bi presla put do stanice ispod pancevca, jooooj kao grom da me udario kad sam videla da je nema :besna: a tamo su nam bili snimci sa letovanja , moja dokumentacija kompletna i sav novac koji nam je ostao :dash:
Sad kad se setim kako sad isla po onom pesackom :zcepanje: kao luda zena tamo-vamo pa ne znam gde cu :rotf:
Ali nek smo mi zivi i zdravi bice svega :)
Ma da, i to sto kazes:)
Nekog si pocastila lovom... a meni bi za snimke bilo najgore :rida: ebes novac.....

Znaci Ljubce, uleteo si u dan "pauze" bolesti kada si putovao... sreca u nesreci.

Bas tako...
Ulazi doktor opet i nosi neke papire da poptpisem:dontunderstand:
"ovaj lek "Lariam"moze da ima puno nuspojava, pa ces ako zelis da ga dobijes morati da potpises".....
e sad, vec sam rekao da sam relativno informisan sto se tice vakcina i lekova za "putnicke" bolesti., pa sam znao kakav je to lek...:sad2:
U ostatku sveta on je "zabranjen", i danas postoje lekovi poput "malarona", koji moze se reci nemaju nuspojava, ali avaj... nemam nikakvu soluciju:sad2:
Kao preventiva se koristi cini mi se jedna tableta nedeljno, a i tada ima puno losih iskustava ljudi koji su ga koristili... ja sam trebao za taj 1 dan da popijem 6...

evo koga zanima neka baci pogled na podatke...

http://en.wikipedia.org/wiki/Mefloquine

Back