Caffe Sulawesi- одмор од путовања

Koju zemlju u Aziji od navedenih bi voleli da posetite?

• Filipine

• Tajland

• Indoneziju

• Maldive

• Vijetnam

• Indiju

• Maleziju

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Отераћете човека, немојте да сте такви! :rtfm:
Љубче, само ти причај са нама, видиш да си упао у лоше друштво... :mrgreen:

Шалим се.
Људи, кад сам ,,наследила'' Путовања, нисам могла главу да дигнем од брисања постова и којечега што се овде догађало..
Немате појма колико ми је сад лепо, ма, макар не стављали слике, и макар не сазнали крај, ово довде је вредело, баш, баш!!! :zag:

Отераћете човека, немојте да сте такви! :rtfm:
Љубче, само ти причај са нама, видиш да си упао у лоше друштво... :mrgreen:

Шалим се.
Људи, кад сам ,,наследила'' Путовања, нисам могла главу да дигнем од брисања постова и којечега што се овде догађало..
Немате појма колико ми је сад лепо, ма, макар не стављали слике, и макар не сазнали крај, ово довде је вредело, баш, баш!!! :zag:

os ti da se bijes? :evil:

os ti da se bijes? :evil:

Не могу сад, али чим се опоравим, на старом месту, оружје бирај... :mrgreen: Само Немој после да плачеш кад ти завалим родитељску, старија сам и има да ме слушаш! :rtfm:
(Ово да покажемо Љубчету да са нама нема шале... :zag:)

Posle sat i po voznje kroz razne predele od kojih u pravom smislu reci "zastaje dah":bljak: u svakom pogledu, a jedan od takvih je kad smo prolazili kroz ogromno djubriste na kojem prilican broj krava pase, stizemo do "Thirumalalay" stanice, gde izlazimo i krecemo da za pocetak nadjemo neku prodavnicu, ne bi li kupili nesto za pojest i popit.:zjede::jede:
Posle "par sati" setnje jos nismo naisli na nesto sto bi licilo na prodavnicu kakvu smo trazili, a lokala sa svim i svacim na sve strane...
U Indiji je naci konzervu bilo prosto nemoguce i bili smo prinudjeni da salabrcnemo nesto od njihovih specijaliteta mada nam se nije dalo, narocito kad smo nasred trotoara naisli na ogromnog mrtvog pacova... vise i nismo bili gladni, a i pojeli smo cips koji smo kupili jos na Baliju:histericna:
Mislio sam da su price o pacovima i misevima koji slobodno trce na sve strane, a koje sam gledao u tv emisijama o Indiji, moguce samo na televiziji, ali avaj to je ovde stvarnost...:think:
Neretko su tu i krave koje pasu beton:dontunderstand:

indija%208.JPG

Poslednja izmena:
Posle sat i po voznje kroz razne predele od kojih u pravom smislu reci "zastaje dah":bljak: u svakom pogledu, a jedan od takvih je kad smo prolazili kroz ogromno djubriste na kojem prilican broj krava pase, stizemo do "Thirumalalay" stanice, gde izlazimo i krecemo da za pocetak nadjemo neku prodavnicu, ne bi li kupili nesto za pojest i popit.:zjede::jede:
Posle "par sati" setnje jos nismo naisli na nesto sto bi licilo na prodavnicu kakvu smo trazili, a lokala sa svim i svacim na sve strane...
U Indiji je naci konzervu bilo prosto nemoguce i bili smo prinudjeni da salabrcnemo nesto od njihovih specijaliteta mada nam se nije dalo, narocito kad smo nasred trotoara naisli na ogromnog mrtvog pacova... vise i nismo bili gladni, a i pojeli smo cips koji smo kupili jos na Baliju:histericna:
Mislio sam da su price o pacovima i misevima koji slobodno trce na sve strane, a koje sam gledao u tv emisijama o Indiji, moguce samo na televiziji, ali avaj to je ovde stvarnost...:think:
Neretko su tu i krave koje pasu beton:dontunderstand:

indija%208.JPG

Nepravilno parkirana...:zcepanje:

Chenai osim plaze koja je druga po velicini u svetu, nema nekih posebnih atrakcija koje se "moraju" videti kad ste vec ovde, ali je definitivno opravdao ocekivanja sto se tice prvog susreta sa Indijom...

indija%206.jpg

indija111.jpg

Ovo je "Kapaleswarar" hram u koji nismo ulazili, a brzo smo ga i napustili jer su ispred gomile prosjaka koji osim sto traze neki rupalj, hvataju te za ruku, cackaju, grle... :sad2:

indijaa2.jpg

indijaa1.jpg

l_moto.gif

indija%2019.jpg

Nailazimo na "internet caffe":hahaha: odakle se javljamo kuci i proveravamo mejl da vidimo da li su nam stigle avio karte koje smo kupili... jos nista:think:
Zovemo predstavnistvo aviokompanije u Indiji, i iznosimo im problem da nam je za nekoliko dana let, i da su nam skinuli novac sa kartice, a nismo dobili karte, na sta nam oni odgovaraju da moramo da saljemo mejl u UAE-u, odakle je ta avio kompanija!, pa ce oni kad razmotre da nam odgovore !?... "ma nemamo mi bre vremena za dopisivanje, ili nam vracajte pare, ili nam saljite karte"
aggressive.gif
girl_mad.gif

vidimo mi da nema nista od toga i da je vrag odneo salu, te da sa ovom sicom sto imamo kod sebe necemo moci da se vratimo kuci, zovem prijatelja u banci i zalim se da mi je skinut novac sa kartice, a uslugu nismo dobili:sad2: na sta mi on odgovara da ce probati da zove centralu u Bg-u, a ja ga nazovem za pola sata kada ce mi reci nesto vise:think:
Tako i bi... mi "pentijum dvojkama" surfujemo po netu, i sa nestrpljenjem cekamo da prodju ovih pola sata:mrgreen: napokon zovemo, a moja drugarcina mi odgovara sa: "sve je sredjeno. pare su ti vracene na racun"...:eek:...
dance3.gif
girl_dance.gif
razmisljam da li da im napravim reklamu i tako im se bar "malcice" zahvalim:hahaha:... da da to je "Raiffeisen bank":worth::worth:
Ostatak vremena je brzo prosao, i mi krecemo nazad na aerodrom jer se blizi 8 PM, i let za Delhi:klap:
Plan je da u par dana upoznamo Delhi, obidjemo cuveni Taj Mahal i kupimo nove karte za povratak, ali iz Jaipura jer se iz Agre u kojoj je Taj Mahal, ne bi vracali u Delhi, nego bi nastavili u "ruzicasti grad":super:

Poslednja izmena:
Не могу сад, али чим се опоравим, на старом месту, оружје бирај... :mrgreen: Само Немој после да плачеш кад ти завалим родитељску, старија сам и има да ме слушаш! :rtfm:
(Ово да покажемо Љубчету да са нама нема шале... :zag:)

ako si jaca nisi brza jer si starija :P

Nisam rekao da smo u tom "internet caffeu" zaboravili dnevnik u koji smo belezili sve podatke i dogadjaje, a koji nam je i u ranijm godinama pravio drustvo na putovanjima... ajoj sto mi zao Dace:sad2: bas se iznervirala
girl_to_take_umbrage2.gif

Na aeerodrom "Indira Gandi" u Delhiu, slecemo u kasnim vecernjim satima, i posle kontrole na "svinjski grip" izlazimo iz aerodromske zgrade, gde ovoga puta uzimamo taxi koji je "drzavni" t.j. nema "lupanja" cena nego se placa po tacnom cenovniku koji je odredila vlada, a u zavisnosti u koji deo grada idete...
Mi smo se odlucili za kvart "Parhaganj" blizu zeleznicke stanice koji je veoma piopularan medju putnicima, i ima mnoooogooo hostela, od kojih je vecina po ceni od samo par eura::D
Posle nesto manje od sat vremena stizemo i izlazimo iz taxia, u kojem zaboravljamo ako se secate one Dacine sesire suvenire, koje smo nosili jos iz Vijetnama:dash: sta je bre ovo danas...
blankfc5.gif
posle dnevnika, jos sad i sesiri... "smiri se Daco, ici cemo mi opet u Vijetnam"
don-t_mention.gif

Sa ogromnim rancevima setamo sad vec pustim ulicicama punih hostela, i ulazimo u pojedine da pogledamo sobe... ajoj pa ovo je neverovatno bez preterivanja,ovo stvarno treba doziveti:dash:
posteljina masna, flekava, bube po patosu, wc "nikad ciscen"... nista mi nije jasno:dontunderstand: ne verujem da je ovako u nekom "elitnijem" delu Delhia, ali ovaj za "backpackere" je katastrofa, kako li tek ovi Englezi, Nemci i ostali sa njihovim visim standardima ovo podnose,a ima ih na hiljade :think:
Najzesce su krave i volovi, koji spavaju po ulicama vezani za bandere, kao kod nas kucici:dontunderstand:
Umorni od cimanja i nespavanja vec skoro 48 sati, posle 10-tak pogledanih uzimamo jedan do sada "najmanje prljav":sad2: i lezemo obuceni, a na jastuke navlacimo nase majce koje smo izvukli iz ranca... "laku noc Ljubane"...
l_lovers.gif

f015.gif

Poslednja izmena:

Back