Caffe Sulawesi- одмор од путовања

Koju zemlju u Aziji od navedenih bi voleli da posetite?

• Filipine

• Tajland

• Indoneziju

• Maldive

• Vijetnam

• Indiju

• Maleziju

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Jooj kad se setim lutanja po New Delihiju ...mislila sam da cu pronaci neku apoteku u blizini hostela(ili sta je vec ono bilo ) ali nije bilo teorije , sve su to bile neke tezge na ulici , na kojim su lekovi nabacani , prasnjavi ...ne daj Boze da to neko popije :eek:
Pa puta sam se vracala u sobu da vidim kao je Ljubce i spustala se dole ne bi li nasla nesto ...kada sam videla da nema vajde od tog kvarta odlucila sam da odem u onaj u kom smo bili predhodnog dana,sa shoping centrima..."tamo sigurno ima neka apoteka "
Sela sam na metro a non stop mislim kako je ljubce, i sve mi nekako sporo ide ovaj metro i svi me nerviraju i cudno me gledaju ...
Napokon sam stigla u taj deo sa molovima(msm da je bilo 4 )...."i tako je ona trcala od jednog do drugog " i nista , nema ni jedne apoteke..uzela sam nesto voca u marketu i sokova i krenula dalje .
Jurcala sam unaokolo , pojma nemam ni ja kako ali naletela sam na neku "apoteku ":worth: i sva srecna udjem unutra a ono....ma posle svega sto sam videla , recimo ok:roll: i taman da zaustim i trazim lek ....a ja ne znam koji lek da trazim :dash: pa nisam u Srbiji da kazem apotekarki sta mu je i ona me usluzi , ili uzmem neki "nas" lek...mada za onako stanje ne bih ja ni isla u apoteku u Srbiji nego direkt u bolnicu...
lekovi svi izpreturani tako da ne moze ni da mi zapne nesto za oko , uzela neke vitamine, i setim se paracetamola msm da je on za skidanje temperature i tako to na tu temu :klap:, i toplomer i brzo nazad .
Sela u metro i buljim u one stanice iznad glave i nema sanse da se setim kako se zove ona nasa :besna::sad2: ,mislim se "e samo jos da se izgubis i da dozivljaj bude kompletan ", ali kada je "teta" rekla ime i ja prepoznala stanicu ...trk u ...hostel da vidim ljubceta i da ga nakljukam :cmok2:

Ja ipak mislim da se avantura dobro zavrsila. Sta je sve moglo da vas snadje, kakvih sve zgadija tamo ima... Ne kazem da vam je bilo lepo na kraju ali ipak, dobro je. Dok sam pretrazivao slike Sulawesia po netu nailazio sam na svasta, sto ste vi uspeli da izbegnete.;)

Iako je Ljubce malariju dobio na Sulaveziju , uvek ce nam ostati u lepom secanju, mada smo ga par puta psuvnuli kada je konstatovana malarija , sve je brzo "proslo " zahvaljujuci tome sto smo se vrlo brzo javili na lecenje( odmah posle prvog napada ):D
Sulavezi je za nas bukvalno divljina ali zaista vredna obilaska , jos kad bi mogla ta malarija da se zaobidje :mrgreen:( moze lekovima kojih kod nas nema , skupi su u inostranstu a i nus pojave su im gore i od same malarije skoro, ima vise vrsti ali za duzi period se nikako ne preporucuju ... ) bilo bi idealno

A da se vas dvoje (Ljubce i Daca,prim.prev) onako lepo,k'o ljudi prijavite za Survivor sledeće godine,a?Em put za dž,em imate stalni lekarski nadzor,pa šta će vam više:-)Vi ste ionako navikli na te low varijante pa bi se prilagodili gde god da vas bace,a imali bi i navijače,nas sa krste:-)

Daaa to ja teram ljubceta :klap: on bi pobedio 100%...a ja necu , ja cu da navijam ( sa ostrva pored:rotf:)

Poslednja izmena:
8 avgusta je Ljubče još skapavao u Delhiju, a 9.8. već bio na klinici u Beogradu. Expresno ste se vi vratili iz te Indije, pa zato čekamo nastavak priče, do kraja, baš da vidimo kako se brzo stiže kući.
A onu otpusnu listu uramite, pa na zid....
Za nauk svima koji planiraju ovakva putovanja....treba se dobro pripremiti i osmisliti, na što više detalja razmišljati i računati.

...

ggggg.jpg

:eek::eek::eek::eek::eek:
E ja ovo nisam ocekivala.... mislila sam da ce biti neke komplikacije sa avionskim kartama.... Dobro da se sve dobro zavrsilo. Kako ste uspeli tako brzo da stignete u BG?

Jao Ljubče ne mogu ni da zamislim kako ti je bilo da putuješ u takvom stanju :sad2:
A i tebi Daco svaka čast, ja bih se skroz pogubila, ne bi znala šta da radim u takvoj situaciji i u takvim uslovima :confused:
Ja se nekako uvijek trudim da ponesem što više lijekova na putovanje baš zbog tih situacija iznenadne bolesti. Uvijek neki antibiotik, nešto za tempereturu i neki probiotik.

Ali u svakoj nesreći ima i malo sreće pa vas je tako nešto zahvatilo na samom kraju putovanja. Vidim da je trajalo od 23.6 do 9.8 :super:

Džabe si Lubče žurio da se vratiš na posao, kad si zaglavio u bolnici 10 dana :sad2:

E Ljubče i Daco, stvarno ste neverovatni!
Krenuli ste na takvo putešestvije, a da se niste pripremili. Suludo je skroz i srećni ste što ste super prošli. Mnogo je biti mnoooogo gore...:sad2:
Mi kad smo išli u Keniju, prvo smo se raspitali o zdravstvenoj zaštiti, pa smo išli u Bgd na Infektivnu kliniku da primimo boce protiv Žute groznice i zaštićeni smo sledećih 10 godina. Pokazali nam ljudi u kojim sve delovima planete vlada ta boleština i dobro nas obavestili šta je u pitanju.
A što se tiče malarije, postoje tablete koje mogu da se kupe kod nas. Mi smo ih kupili u apoteci u Novom Sadu i piju se preventivno, a one ne mogu da zaštite od malarije, ali ublažuju bolest ako se organizam zarazi pa se mnogo lakše pregrmi, bez mnogo muke...

A što se tiče Indije, meni je niste zgadili...:whistling:
I za nju sam spremna...i dalje je moja najveća i za sada neostvarena želja...:heart:

E Ljubče i Daco, stvarno ste neverovatni!
Krenuli ste na takvo putešestvije, a da se niste pripremili. Suludo je skroz i srećni ste što ste super prošli. Mnogo je biti mnoooogo gore...:sad2:
A što se tiče malarije, postoje tablete koje mogu da se kupe kod nas. Mi smo ih kupili u apoteci u Novom Sadu i piju se preventivno, a one ne mogu da zaštite od malarije, ali ublažuju bolest ako se organizam zarazi pa se mnogo lakše pregrmi, bez mnogo muke...

A što se tiče Indije, meni je niste zgadili...:whistling:
I za nju sam spremna...i dalje je moja najveća i za sada neostvarena želja...:heart:

Evo da se javim i da vas pozdravim sve:bye:

i da nekima pojasnim odredjene stvari, koje nisu bas takve kako ih oni vide:eek:

Kao prvo, mi se za putovanja spremamo mesecima unapred, u svakom pogledu,a najvise zdravstvenom...
Sto se vakcina tice naprimali smo se za hepatitise, tetanuse i ostale opasnosti, ali za malariju nazalost vakcina jos ne postoji...
sorry.gif

Postoje tableta koje nisu cak ni 30% zastite, a mogu da odmognu vise nego pomognu, jer u slucaju da vas ujede malaricni komarac , bolest zbog leka moze da bude veoma podmukla:per:, i da se pojavi odjednom vise meseci kasnije, a i simptomi su dosta drugacij pa se teze prepozna, pa tek tad nastaju muke, tako da je bolje ne uzimati ih, narocito ako je sansa da je dobijete u tim predelima minimalna...ovo smo znali, a potvrdu toga dala nam je i doktorka sa instituta, koja je inace vise godina radila u Africi...
Dalje, pre puta smo i zvali instirut, rekli gde sve idemo, na sta nam nije izdato upozorenje na malariju, mada smo je pomenuli...
telephone.gif

Prihvatili smo rizik, mada je on prema svim pokazateljima pre puta, pa i informacijama sa neta bio vrlo vrlo minimalan... ravan teoriji
laie_14.gif

Mi smo na putu trebali da budemo 2 meseca, e sad zamisli koliko je to progutanih ko zna kakvih tableta, i to vrlo verovatno uzalud.
negative.gif
. da smo isli negde na 10-15 dana mozda bi i razmislili, ali ovako
swoon.gif

Tako da nisu bas tacne, a i nisu na mestu neke vase pretpostavke i komentari, kako smo mi isli suludo, nepripremljeni i neimformisani...
stop.gif

Zar mislis da nam posle toliko zemalja od Kambodze, Bornea, Filipina,Tajlanda, Malezije, Laosa,... itd itd treba necij
savet kako da brinemo o sebi i sta je to malarija??/
yes.gif

Jednostavno, kao i u svemu, izvesna doza rizika je postojala, i mi smo na to bili spremni,... e sad sto se to desilo, najbolji odgovor mi je dao doktor koji me je lecio... "igraj loto"...
pleasantry.gif

Poslednja izmena:
E Ljubče..... ti igrao, pa ubo "sedmicu"..... (malariju):hahaha:

Šalu na stranu, bogu hvala što se ipak sve dobro završilo. Međutim mala kritika je sigurno na mestu, jer neimati toplomer i možda još nekih medikameneta, za koje je trebalo trčkarati tražiti apoteku....itd, bez obzira što je put od dva meseca. Tu se ograđujem od, konkretno,malarije, od koje, kako kažete, nema sigurne zaštite. To je onda sigurno.....lutrija. Neka nema veze. Sledeći put će biti bolje. U to uopšte ne sumnjam.

Nego, voleli bi smo čuti priču do kraja. Kako ste uspeli tako brzo da stignete do Bgd. I to još onako bolestan. Koliko se sećam iz priče, vi ste imali let za Istanbul, preko Dubaia za 11. avg. a trebalo je još i stići u Begeš.

Čekamo nastavak!

Šalu na stranu, bogu hvala što se ipak sve dobro završilo. Međutim mala kritika je sigurno na mestu, jer neimati toplomer i možda još nekih medikameneta, za koje je trebalo trčkarati tražiti apoteku....itd, bez obzira što je put od dva meseca. Tu se ograđujem od, konkretno,malarije, od koje, kako kažete, nema sigurne zaštite. To je onda sigurno.....lutrija. Neka nema veze. Sledeći put će biti bolje. U to uopšte ne sumnjam.

Nego, voleli bi smo čuti priču do kraja. Kako ste uspeli tako brzo da stignete do Bgd. I to još onako bolestan. Koliko se sećam iz priče, vi ste imali let za Istanbul, preko Dubaia za 11. avg. a trebalo je još i stići u Begeš.

Čekamo nastavak!
Boldovano i mene interesuje.:mrgreen:

Čekamo nastavak!

Na svako putovanje obaveno nosimo lekove i "prvu pomoc " ,ali pre ljubceta meni nije bilo dobro pa smo ih potrosili...ne znam kako ste vi putovali ali mi idemo na putovanje sa dva ranca , znaci samo neophodno , ako bismo ubacili po lek za sve sto moze da nas strefi trebao bi nam vagon a ne ranac ...jednostavno ne mozes se pripremiti bas za sve:hvala:

Drugari:super: ove godine zajedno na forumu pravimo spisak potrebnih stvari
Viannen_loungelizard.gif

Simpaticna mi je vasa briga i iznenadjenje onim sto nam se desilo, i ne zelim da "EliNS" moj odgovor shvati kao zlonameran, jer znam da se i ona ustvari "iznervirala", zato sto se to desilo, pa mora neko da bude kriv... ko ce drugi nego "Ljubce"...
Viannen_moi-boy.gif
...
Viannen_moi-girl.gif

Ajde, imate jos sat-dva da budete moja "mama Dragica", a posle nastavljamo
JC_spank.gif
...
biggrin.gif

disco.gif

Poslednja izmena:

Back