hirka oces da mi budes psiho devojka na psihologiji m ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a sta bi ti htela, da na zurci budes najriba i da na kafi budes najdrugarica

Pozdrav ekipa. Relativno sam nova ovdje na forumu iako već duže vrijeme čitam vaše komenatre, skoro sam se odlućila registrovati da mogu i sama diskutovati i komentarisati.
Ova tema mi se učinila zgodnom da iznesem svoj problem, pa bih voljela da me ozbiljno shvatite i ne zbijate neke šale i da mi date neki svoj komentar, sugestiju, mišljenje.
Dakle imam problem komunikacije i afirmacije među ljudima. Jednostavno se ne znam ponašati (tu mislim uvijek sam nekako povučena i šutljiva, i onda kad se sve završi bude mi krivo što nisam nešto rekla a mogla sam) u velikom društvu i time gubim samopouzdanje što se odražava i na druženje sa mojim prijateljima. Mislim da previše razmišljam o stvarima koje bi trebale biti spontane. Npr. kad se idem naći sa nekim na kafu već me hvata panika šta ću ja sa njima pričati, dal ću imati šta reći, biće bzvz, ispašću dosadna, nezanimljiva.
Svoj problem sam skoro počela primjećivati iako kad pogledam unazad to duže vrijeme traje. Uvijek sam mislila da je to do drugih osoba, al kad stanem i zapitam se shvatim da je ipak do mene.
Ne bi rekla da sam asocijalna osoba, da se ne volim družiti al nekako najljepše se osjećam kad sam sama.
Nadam se da ćete me svojim pitanjima i komentarima navesti da nađem sama odgvor.
Zdravo, Ksenija,
Nema ničeg lošeg u tome što se lepo osećaš kad si sama. Samoća je stvar izbora. Nije dobro kada je čovek hronično sam, i kada mu se čini da mu više niko nije potreban ... jer tada povlačenje u samoću nije stvar slobodnog izbora.
E sad ... Što se tiče tvog razmišljanja o stvarima koje bi trebalo da budu spontane i panike da ćeš ispasti nezanimljiva:
moguće je da još nisi pronašla društvo koje ti odgovara. Verovatno težiš da se uklopiš u neki "obrazac" ponašanja ljudi kojima si okružena. Nemoj. Budi "svoja": ćuti kad ti se ćuti, smej se kad ti se smeje. Čak i ako si zaista nekome "dosadna" i "nezanimljiva", biće i onih kojima ćeš biti interesantna.
Ovo je laički odgovor. Možda će se ovde naći neko kompetentniji da te posavetuje.

Pogrešno si me shvatila. Nemam namjeru da se istićem ni da dominiram u društvu. Željela bih da se osjećam prijatno i da budem opuštena. Mislila sam da će neko prokomentarisati i pomoći mi u riješavanju problema, ali mislim da sam pogriješila temu, probaću na nekoj drugoj. U svakom slučaju hvala i tebi![]()
Nekad se super osjećam u društvu puna sam energije budem spontana, napunim se nekom energijom. A tako nekad sam smorena i teška samoj sebi, htjela bih da se zaključam u sobu i ne izlazim. Volim da čitam, da se informišem, da komuniciram sa ljudima preko foruma kao da mi daje neku novu snagu i samopouzdanje. Mogu da kažem neke stvari koje ne bih mogla podjeliti sa svojima i diskutovati, mislim ne bi se osjećala prijatno.
Ispričaću vam jednu priču gdje sam se osjećala grozno i mislim da je tu moje samopouzdanje palo. Počela sam da radim u jednoj firmi, gdje sam bila na obuci 3 mjeseca, tj na probnom radu. U početku se sve činilo oke, prvih 10-ak dana, dok šef nije počeo pokazivati svoje pravo lice, inače je radio sa mnom 5 dan u sedmici. Počeo me je maltretirati psihički, iživljavati, lječiti svoje komplekse. Više puta mi je došlo da dadnem otkaz ali uvijek sam se pokolebala, mislila sam ajd biće bolje a i u današnje vrijeme kod nas je luksuz imati posao. More mojih prijatelja ne rade godinama i osjećala bi se neodgovorno da ga napustim. Uglavnom poslje sveg tog maltretiranja ja nisam mogla više normalno da funkcionišem, kad se čovjek istrese na meni ja čitav dan nemam napretka, smrknuta, nije mi ni do čega, ne mogu se normalno ponašati niti sa ostalim kolegama, niti frendovima, niti mojom porodicom. Hvala Bogu na kraju smo se "razišli" ja i šef, i tog dana kao da je kamen, ma koji kamen planina pala sa srca.
Ali poslje svega toga mislim da su mi ostale posljedice, gdje sam izgubila sampouzdanje, stalno preispitujem svoje postupke i odluke. Možda ćete reći da ću vremenom biti sve oke, vratiti se na svoje mijesto, ali skoro godina dana je prošla a ja se i dalje osjećam nesigurno.
Sorry što vas smaram sa ovolikom pričom, možda nije za ovu temu, ali htijela sam da je podjelim sa vama i da čujem vaše mišljenje.![]()

to bi valjda bio mobing, citaj o mobingu, te posledice imaju ljudi koji su to prosli, gledala sam emisiju. mobing nije obicno maltretiranje
mozes da ides i kod nekih psihica, postoje i psiho grupe i slicne stvari ali ostalo ostaje isto i dalje. zavisi i koliko imas para i koliko je sve to za tebe
a sta bi ti htela, da na zurci budes najriba i da na kafi budes najdrugarica

Sama si dala odgovore kada kazes...Pozdrav ekipa. Relativno sam nova ovdje na forumu iako već duže vrijeme čitam vaše komenatre, skoro sam se odlućila registrovati da mogu i sama diskutovati i komentarisati.
Ova tema mi se učinila zgodnom da iznesem svoj problem, pa bih voljela da me ozbiljno shvatite i ne zbijate neke šale i da mi date neki svoj komentar, sugestiju, mišljenje.
Dakle imam problem komunikacije i afirmacije među ljudima. Jednostavno se ne znam ponašati (tu mislim uvijek sam nekako povučena i šutljiva, i onda kad se sve završi bude mi krivo što nisam nešto rekla a mogla sam) u velikom društvu i time gubim samopouzdanje što se odražava i na druženje sa mojim prijateljima. Mislim da previše razmišljam o stvarima koje bi trebale biti spontane. Npr. kad se idem naći sa nekim na kafu već me hvata panika šta ću ja sa njima pričati, dal ću imati šta reći, biće bzvz, ispašću dosadna, nezanimljiva.
Svoj problem sam skoro počela primjećivati iako kad pogledam unazad to duže vrijeme traje. Uvijek sam mislila da je to do drugih osoba, al kad stanem i zapitam se shvatim da je ipak do mene.
Ne bi rekla da sam asocijalna osoba, da se ne volim družiti al nekako najljepše se osjećam kad sam sama.
Nadam se da ćete me svojim pitanjima i komentarima navesti da nađem sama odgvor.