Caffe "Na psihoterapiji kod čika Frojda"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Umesto da je posmatramo kao nepromenljivo stanje, treba glupost proglasiti za bolest.
Tada cemo makar pokusati da pronadjemo lek.
Ili metodu lecenja.
Glup cini daleko vecu stetu nego lud.
Iz skola bi trebalo da izlazimo "pametni", a mi izlazimo "informisani", "obrazovani".
Skolstvo su smislili glupi da bi svoju glupost sakrili (sto nije glupo nego je zlo).

Umesto da je posmatramo kao nepromenljivo stanje, treba glupost proglasiti za bolest.
Tada cemo makar pokusati da pronadjemo lek.
Ili metodu lecenja.
Glup cini daleko vecu stetu nego lud.
Iz skola bi trebalo da izlazimo "pametni", a mi izlazimo "informisani", "obrazovani".
Skolstvo su smislili glupi da bi svoju glupost sakrili (sto nije glupo nego je zlo).

Veoma dobra slika stvarnosti...
Ja sam moju decu učio logici (silogizmima)još kao male-to se u školi ne uči...Uči se posredno
u matematici u teoriji skupova...Ali indukcija se ne uči,a ni algoritmi... NE UČE SE DECA KAKO DA
ZAPAMTE LEKCIJE-NEKA PAMTE KAKO ZNAJU! ! !:(:evil:

Gde ste noćobdije, dižite se depresivci!

Miriše proleće!
Pale se visoke peći u svim sistemima.
Plamti hipofiza, gori dijencefalon, a amigdala varniče, ha!
Iz dubina kuljaju bezobrazni hormoni i prete da preplave sve.
I treba.
Prvi tone frontalni korteks, naš ponos, i nestaje u dubinama kao
Atlantida.
Ako!
Počinju nove nevolje.
Drži se Frojde, a i vi se držite, cmizdravci!
Nađite makar nekog da se uhvatite!

Poslednja izmena:
Kao i svaki lek.
Prvo razgovor, pa pregled, i onda se pocinje sa sasvim malim dozama, zbog moguceg rizika od kontraindikacija.
Za razliku od drugih lekova koji se uzimaju samo dok traje potreba a zatim naglo prekidaju, ovaj lek se moze uzimati stalno.
Ustvari dok ga ima.
Kako se stanje pacijenta poboljsava, treba doze sve cesce i redovnije uzimati, povecavati, a po potrebi duplirati.
Kao kurativa.

Napreduje medicina...

• Podržavam
Reactions: Nez
čika frojde, želim svečano da objavim da je today is the first day of the rest of my life :D
donela sam neke važne odluke, i to one koje se obično odnose na ponedeljak kao početak realizacije: prestanak jedenja čokolade, pušenja trave, opijanja, izlazak iz loše veze, upis na zumbu ili odlazak sa foruma, nebitno kakva je, odluka ponedeljkom je the odluka:lol:
da li je ovo euforično raspoloženje koje me je obuzelo nagoveštaj sreće ili pada u duboku duševnu krizu i depresiju, pokazaće vreme,
ali ja sam umereni optimista i nadam se nekom rešenju zlatne sredine ili srednje žalosti, svejedno:mrgreen:
i samo da ti kažem, nikad mi nisi trebao da me posavetuješ, ne trebaš mi ni sad, ko te yebe, sama ću se izboriti sa odgovornošću koju te odluke nose.
ipak cenim što si me saslušao, aj zdravo.

Borka, evo malo visibaba:) ... kakvo je vreme u Beogradu?

IMG_7546.JPG

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back