Caffe "Na psihoterapiji kod čika Frojda"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kolko ti vremena treba, reci da ti pošaljem postekspresom :)

Prao ti kaem i meni je retko dosadno samo što ja volim da imam dovoljno slobodnog vremena, tad se malo posvetim sebi i bližnjima i odmaram, opuštam se, družim... ali to mi je ekstremno bitno da svaki dan imam svojih bar dva sata da se izventiliram. :)

I šteta što dan ne traje bar 50 sati tako bih mogao konačno da se naspavam...

Potpisujem! Ma i sa 30 sati bih bio prezadovoljan.....

Nikad mi nije tesko da puno radim.....Mnogi se cude ovde kako me i ne mrzi da kucam kilometarske postove....Ne mrzi me....Ali to moram da platim - legnem kasnije, pa onda odem neispavan na posao, ALI NE SMANJIM RADNU SPOSOBNOST, nego izmucim sebe jer se onda jos vise trudim, da delam kao naspavan odmoren covek....

Znaci, nije mi tesko da puno radim, jos ako volim to sto radim, ma mogu raditi 2 dana bez prestanka....E, ali kada se umorim, onda moram i da odspavam ceo jedan dan i tu dolazimo do problema jer si uslovljen casovnikom da od toliko i toliko radis to, pa posle to, pa posle to, a za tvoje potrebe i mogucnosti niko te ne pita.

Prava tema za mene...Ispovedaonica.....Pitam se odakle da pocnem.....

Pogresno.... KAda se neko sprema da krene od pocetka, treba da ulozi veliki napor i onda odustane jer je pritisak veliki....

Podji od kraja, podji od sredine, NAJBOLJE PODJI OD SADA!

Sta je upravo sada to sto te mori? (ne sada u smislu kada sam ja napisao svoj post, nego sada kada ti vidis moju poruku) .

Ako bas nista sada, onda , sta je to bilo juce, pre 2-3 dana kada si pisao tj imao potrebu da udjes na ovu temu.

Sta je to sto si osetio kada si video natpis teme i rekao Uh super sad cu ovde da udjem i da vidim sta pise jer ja ________________________________

Trenutno sam bolje nego tog dana kad sam napisala odakle da pocnem??, ali problemi su i dalje tu...Jedino ih danas malo vedrije posmatram...I tako to i ide u zivotu...Trenutno me najvise mori to sto sam neispavana...mama dve bebe :) 22 meseca i 2 meseca...i sto se pitam da li sam dobar roditelj...Da li radim stvari kako treba...nekad se uplasim i pomislim da nisam...

Trenutno sam bolje nego tog dana kad sam napisala odakle da pocnem??, ali problemi su i dalje tu...Jedino ih danas malo vedrije posmatram...I tako to i ide u zivotu...Trenutno me najvise mori to sto sam neispavana...mama dve bebe :) 22 meseca i 2 meseca...i sto se pitam da li sam dobar roditelj...Da li radim stvari kako treba...nekad se uplasim i pomislim da nisam...

To se pita svaki roditelj.....Ali psihopatologija upravo pocinje kada se neke 'normlane stvari otrgnu kontroli" ....Kao i sve ostalo u zivotu.....

E sad sta je to "normlano" je pitanje.... Pa to je ono, sto otprilike ne narusava tvoj zdravstveni, psihicki, socijalni zivot.....

Kao sto si i primetila - ti se pitas kao i svi roditelji, savesna si majka, to je za pohvalu, daleko si ti od nesavesne majke, ali upravo zato sto si toliko savesna mozes napraviti problemi sebi a i svojoj deci kasnije.... KAo sto je neodgovorna majka sa one negativne strane savesnosti, tako si ti na onog drugoj krajnosti pozitivne savesnosti koja nije isto dobra....

jedno je biti savestan, ali ako idemo putanjom, savestan, savesniji, savesniji x 2 itd itd, dolazimo do toga da mozes sebi stvoriti razne poremecaje licnosti...Neuroticne prirode....

Moras odmah registrovati kod sebe te nepravilne obrasce razmisljanja i da ih saseceh u koraku.....Evo npr ja sam tu na forumu da ti pomognem i da te pratim uz taj put kojim koracas, da ne zastanes, i da ne skrenes levo ili desno....

Reci mi koliko god imas? Obrazovanje, da li si iz potpune ili razvedene porodice (ti kao dete izasla) , da li si trenutno udata? (predpostavljam) , da li su obe bebe od istog oca?

Mozda su pitanja nebulozna ali ispravno je pitati....

Da li imas jos neke probleme i kako ti te "probleme " opisujes? Nesto kao normalno sto je deo zivota?Nesto kao veliki stres? Strah? bes? ukocenost? nesto cemu posvecujes puno paznje i vremena, razmisljanja, preispitivanja itd.....

Kakav je porodjaj bio, i sa 1. i sa 2. bebom, da li ej bilo nekih fizickih komplikacija, , kako si se osecala psihicki posle porodjaja?

Ja sam prva za to.
Daj mi recept.
Kako da "izbrišem" ovo i smejem se?

Ne postoji recept, zhivot nije torta.
Ne postoji 100% istina ni bela koshulja..
Mozhda ti zvuchim chudno, ali i smejanje se uchi...
Ja...ruzhno je tako pocheti...ali ipak, ja uvek i u svakoj situaciji nadjem (mrvicu makar) razloga za smeh.
To je moja vizura zhivota.
Od srca ti zhelim da se smejesh,
da se smejesh bash od srca:)

Ja sam prva za to.
Daj mi recept.
Kako da "izbrišem" ovo i smejem se?

Pozovi prijatelje na kafu recimo idite u kafic zapocni neku smesnu temu koju si im ispricala 1000 puta,i oni ce se nadovezati na to kako treba osim ako nisu neki mrgudi...svaki put kad me nesto muci,pozovome par drugara odemo na pivo tako pricamo bez veze smejemo se,jos ako se zavrsi neki unk na par sati misli ti skrenu sa problema...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back