Caffe "Na psihoterapiji kod čika Frojda"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Proljece je otpocelo s vjetrom
kao da je znalo da nas dijeli
i dok drugi zajedno su bili
mi se nismo pogledati smijeli
Proljece je otpocelo s kisom
s vlakovima koji kasno stizu
i dok dani umorno se nizu
mi se opet pozdravljamo krisom
I pamtit cu dugo ono vrijeme
kad jos nismo znali sto nas ceka
kad su sume ostajale nijeme
kad je modra nosila nas rijeka

I pamtit cu dugo one sate
sto ne mogu vise da se vrate

Proljece je otpocelo s nadom
da ce jednom drugacije biti
da od ljudi necemo se kriti
i bez rijeci lutat cemo gradom

imamo priliku da anonimno pričamo najiskrenije o teškim stvarima iz naših života a ljudi opet biraju da nose svoje maske i budu foliranti koji se kriju iza avatara, ne mogu to da shvatim

Niko od nas ovde nije anoniman, možda prvih par dana, do prve greške, tj. prvog pp.To je jedno i najmanje problematično. Drugo, svi smo ovde pod lupom jer čovek je sklon analizama, profajlisanju i ostalim sportovima, pri čemu taj sport nije za sve dobronameran i bezazlen i ne služi samo ličnoj zabavi. Treće, pored sve muke koju čovek nosi ili problema koje ima i koje zaista ponekad valja podeliti, podsmeh mu pride ne treba. Ovde, a i na netu uopšteno, podsmeha ne nedostaje, dapače, ima ga na pretek. Maske ili kako kažete foliranje, često su samo štit i potpuno su bezazlene. Svi smo ranjivi, a nositi dušu na dlanu je pogubno, čini više štete nego koristi. I to nije samo na netu, tako je kroz život inače. Ne treba zameriti ljudima što ne žele biti uvređeni, povređeni ili izvrgnuti podsmehu. :kpozdrav:

evo ja sam odmah priznao da nisam nikad imao devojku, da nisam nikad j.... , imam skoro trideset godina i nemam nijednog jedinog prijatelja na svetu. jel vidiš znaš koliko me zabole što će neko da mi se ruga i podsmeva, zato što sam iskren. mislim, ne prozivam tebe, samo mi je krivo što nemam kome na ovom forumu da kažem svoje ludilo koje mi je u glavi, čak ni na temama koje su kao zamišljene za tako nešto

Nisam se ni osetila prozvanom. Čitam, retko šta komentarišem. Mladi ste i nikako ne bi trebalo da sebe smatrate "izgubljenim slučajem". Sve i da svi forumaši pišu sa vama, ne verujem da će neko rečima uspeti da vam promeni stav koji trenutno imate o svom životu. Ne volim deliti nikakve savete, ali toplo prporučujem razgovor s psihologom, za početak. Forum nije mesto koje će dati rešenje, ma koliko god se neko trudio i ljudi bili dobre volje da pomognu. Vi jeste iskreni u iznošenju vaših, nazovimo ih briga, ali da bi vam neko zaista i pomogao, mora znati mnogo više, mnogo dublje zaći u vaš život i vašu ličnost. Mislim da za takvo šta nema mogućnosti na forumu koliko god bio ovaj pdf namenjen psihologiji. Ne zato što niko ne želi, već što je, prosto, neizvodljivo. Najviše i najbolje što vam neko može savetovati ili predložiti je da ozbiljno shvatite i posetite stručno lice. Svaki drugi komentar bi moga biti pogrešan.
Pokušajte, mislim da nije sve crno i da je pred vama lep život. Dajte sebi i životu šansu i malo više sunca. Sve najlepše...:kpozdrav:

cute-dog-listening-music-headphones-260nw-94854301.jpg

Nisam se ni osetila prozvanom. Čitam, retko šta komentarišem. Mladi ste i nikako ne bi trebalo da sebe smatrate "izgubljenim slučajem". Sve i da svi forumaši pišu sa vama, ne verujem da će neko rečima uspeti da vam promeni stav koji trenutno imate o svom životu. Ne volim deliti nikakve savete, ali toplo prporučujem razgovor s psihologom, za početak. Forum nije mesto koje će dati rešenje, ma koliko god se neko trudio i ljudi bili dobre volje da pomognu. Vi jeste iskreni u iznošenju vaših, nazovimo ih briga, ali da bi vam neko zaista i pomogao, mora znati mnogo više, mnogo dublje zaći u vaš život i vašu ličnost. Mislim da za takvo šta nema mogućnosti na forumu koliko god bio ovaj pdf namenjen psihologiji. Ne zato što niko ne želi, već što je, prosto, neizvodljivo. Najviše i najbolje što vam neko može savetovati ili predložiti je da ozbiljno shvatite i posetite stručno lice. Svaki drugi komentar bi moga biti pogrešan.
Pokušajte, mislim da nije sve crno i da je pred vama lep život. Dajte sebi i životu šansu i malo više sunca. Sve najlepše...:kpozdrav:

ok, hvala, i malo pažnje znači

izgubljeni slucaj me jako podseca na par drugova i drugarica koje sam imala, vrte jednu pricu, - znam da im je tesko ali sisali su mi krv na slamku. ja kada sam bila u najvecoj depresiji niko nije ni znao za to. nemam vise snage da zivim umesto nekog.

- - - - - - - - - -

a nema pomaka kolko god se trudio da im pomognes, sto razumem i iz licnog iskustva, depresija te zablokira i treba i godine da prodju da se iscupas. ali ne morate bas sisati krv da izvinete

izgubljeni slucaj me jako podseca na par drugova i drugarica koje sam imala, vrte jednu pricu, - znam da im je tesko ali sisali su mi krv na slamku. ja kada sam bila u najvecoj depresiji niko nije ni znao za to. nemam vise snage da zivim umesto nekog.

- - - - - - - - - -

a nema pomaka kolko god se trudio da im pomognes, sto razumem i iz licnog iskustva, depresija te zablokira i treba i godine da prodju da se iscupas. ali ne morate bas sisati krv da izvinete

nemam više kome da sisam krv pošto sam ostao potpuno sam na svetu ali te razumem što nećeš da slušaš moje baljezgarije, ni ja ne bih da sam na tvom mestu, sve je ok

nemam više kome da sisam krv pošto sam ostao potpuno sam na svetu ali te razumem što nećeš da slušaš moje baljezgarije, ni ja ne bih da sam na tvom mestu, sve je ok

Nemojte tako. Niko nije sam na svetu. Prvenstveno, imaš Sebe. Sebe, a oko Sebe puno toga što čini trenutke svetlim ma kakav god mrak bio.
I zašto mislite o sebi da ste čudak ? Šta je to tako "čudački neprihvatljivo" ? Sve i da jeste, zašto to ne usmeriti na nešto konstruktivno. Zaposleni ste, dakle korisni i funkcionalni,
a biti čudan, pa Bože moj, šta tu ima strašno. Prihvati to tvoje "čudno" , voli i poštuj. Zavoli Sebe baš takvog kakav jesi. Pokušaj naučiti da voliš, bilo šta, bilo koga, makar to bilo jato ptica ili prosto čokolada.
A što se tiče pažnje, ona je svima potrebna. Kao i sve druge lepe emocije i geste. No, treba dati da se ponešto i vrati. Mladi ste, možete uz pomoć sve prevazići i puno toga naučiti. Više osluškujte, primećujte, okupirajte se malo ljudima, videćete da niste sami. Posvetite malo pažnje, pomognite nekome, starijem, nemoćnijem, oplemeniće vas i puno toga ćete gledati drugačije. Budite dobro. :kpozdrav:

imao sam ranije možda taj bes, mada je to možda više bila neka mržnja.
kod mene je bilo usmereno prema sebi.
mislim da sam negde pročitao nešto u smislu - zaboravite sebe i ničeg se nećete plašiti.
ako bih se usudio da dam neki savet, to bi onda možda bilo to -
da se izađe iz glave, da se okupira nekim spoljnim stvarima, a ne samosažaljenjem, jer to je možda koren toga.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back