nik86
Početnik
- Poruka
- 2
da li mi neko moze objasniti kako i koji protein treba da koristim ako vec godinu dana treniram?Hvala
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imam 18 godina i visok sam 175 cm a tezak samo 59 kg.Nikako nisam mogao da se ugojim pa sam resio da kupim neke proteine... Kupio sam neki whey... Na njemu pise FORMULA 100 PROTEIN SUPREME-PROTEIN-CLASS pa onda pise manjim slovima 90% Whey-Protein High Biological Value.
E, sad da li treba da ga pijem svaki dan ili ne ? I u kojim kolicinama ?
Imam 18 godina i visok sam 175 cm a tezak samo 59 kg.Nikako nisam mogao da se ugojim pa sam resio da kupim neke proteine... Kupio sam neki whey... Na njemu pise FORMULA 100 PROTEIN SUPREME-PROTEIN-CLASS pa onda pise manjim slovima 90% Whey-Protein High Biological Value.
E, sad da li treba da ga pijem svaki dan ili ne ? I u kojim kolicinama ?
Imam isti broj godina kilograma i santimetara, chak i isti problem.
Inache, ne jedem meso, a trebalo bi mi bar malo mase, koju nikako ne mogu da postignem i pored prilichno velikih kolichina soje, pechuraka, plazme, mleka, banana i ostalih chuda...
Neka pomocj? Koji proteini i aminokiseline su animal-friendly, tj. nisu pravljeni na bazi sala ili kostiju zhivotinja?
kao prvo:svi suplementi,aminokiseline,proteini itd. su porez na budale.To moze da se koristi kada nabijes preko 110-120kg i hoces da imas masu i definiciju,pa uzimanjem normalnog obroka jednostavno ne mozes da uneses dovoljno proteina,a unosis previse masti.Znaci to je sve jedno veeeliko i skupo sranje.VITAMINI SU OK.Masa se jako tesko dobija i to je spor proces.Da bih dobio masu moras da radis na snazi!Znaci sve vezbe se rade sa maksimalnim tezinama i bez puno ponavljanja,tako da kada radis zadnju seriju i zadnje ponavljanje ne mozes sam da gurnes.Ako mozes,onda sledeci trening povecavas kilazu i tako u nedogled tj. dok ne dodjes do prirodne granice.JAKO VAZNO-je da se dooooobro zagrejes,jer rad sa tolikim kilazama skoro redovno dovodi do povreda!!!Stereoidi i anabolici-jako stetni ,ali jedini nacin da se uradis.Ponavljam jedini,ali naj opasniji.Profi bilderi imaju oko sebe tim doktora koji kontrolisano daju stereoide,sto ti naravno nemas.Napravio sam pauzu od 5 god. tj. 5 god nisam isao u teretanu.Pre 6 god sam uzeo bianabol(bugarski).za 6 nedelja sam dobio 8 kg. ,snaga mi je skocila oko 40%(radio sam bench 6 ponavljanja sa 130 kg),obim ruke sa 42 povecao se na 46 itd.Ne savetujem nikome da uzima slicne stvari,jer sam posle imao zdravstvenih problema.Sada opet idem u teretanu oko 6 meseci ali na suvo.Jako tesko i zamorno,ali napredujem.Naj vaznije je raditi svaku grupu misica bar dva puta nedeljno i praviti pauze od bar dva dana nedeljno.Sa takvim programom bez ikakvih suplemenata i ostalih sranja radim bench sa 110kg. sestice po 4-5 serija,triceps sa 60 kg.,biceps sa 50 kg.itd.Visok sam 179,tezak 84kg.Obim ruke 44cm.Znam da kad bih uzeo nesto(razmisljao sam deku)da bi eksplodirao,ali ipak necu,sto savetujem i drugima.Eto to je sva mudrost.Raditi sa sto vecom kilazom i raditi redovno!!!Ako se propusti nedelju dana treninga treba ti mesec dana da se povratis!!!