Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam 18 godina i visok sam 175 cm a tezak samo 59 kg.Nikako nisam mogao da se ugojim pa sam resio da kupim neke proteine... Kupio sam neki whey... Na njemu pise FORMULA 100 PROTEIN SUPREME-PROTEIN-CLASS pa onda pise manjim slovima 90% Whey-Protein High Biological Value.
E, sad da li treba da ga pijem svaki dan ili ne ? I u kojim kolicinama ?

trebas da kupis proteine,ondosno gainere sa sto vise kalorija ,ugljenih hidrata posto si toliko mrsav.Ovi sa visokim sadrzajem proteina ti nece nesto narocito pomoci...

kao prvo:svi suplementi,aminokiseline,proteini itd. su porez na budale.To moze da se koristi kada nabijes preko 110-120kg i hoces da imas masu i definiciju,pa uzimanjem normalnog obroka jednostavno ne mozes da uneses dovoljno proteina,a unosis previse masti.Znaci to je sve jedno veeeliko i skupo sranje.VITAMINI SU OK.Masa se jako tesko dobija i to je spor proces.Da bih dobio masu moras da radis na snazi!Znaci sve vezbe se rade sa maksimalnim tezinama i bez puno ponavljanja,tako da kada radis zadnju seriju i zadnje ponavljanje ne mozes sam da gurnes.Ako mozes,onda sledeci trening povecavas kilazu i tako u nedogled tj. dok ne dodjes do prirodne granice.JAKO VAZNO-je da se dooooobro zagrejes,jer rad sa tolikim kilazama skoro redovno dovodi do povreda!!!Stereoidi i anabolici-jako stetni ,ali jedini nacin da se uradis.Ponavljam jedini,ali naj opasniji.Profi bilderi imaju oko sebe tim doktora koji kontrolisano daju stereoide,sto ti naravno nemas.Napravio sam pauzu od 5 god. tj. 5 god nisam isao u teretanu.Pre 6 god sam uzeo bianabol(bugarski).za 6 nedelja sam dobio 8 kg. ,snaga mi je skocila oko 40%(radio sam bench 6 ponavljanja sa 130 kg),obim ruke sa 42 povecao se na 46 itd.Ne savetujem nikome da uzima slicne stvari,jer sam posle imao zdravstvenih problema.Sada opet idem u teretanu oko 6 meseci ali na suvo.Jako tesko i zamorno,ali napredujem.Naj vaznije je raditi svaku grupu misica bar dva puta nedeljno i praviti pauze od bar dva dana nedeljno.Sa takvim programom bez ikakvih suplemenata i ostalih sranja radim bench sa 110kg. sestice po 4-5 serija,triceps sa 60 kg.,biceps sa 50 kg.itd.Visok sam 179,tezak 84kg.Obim ruke 44cm.Znam da kad bih uzeo nesto(razmisljao sam deku)da bi eksplodirao,ali ipak necu,sto savetujem i drugima.Eto to je sva mudrost.Raditi sa sto vecom kilazom i raditi redovno!!!Ako se propusti nedelju dana treninga treba ti mesec dana da se povratis!!!

Ey imas glutamin -Prolab, kupio sam ga u Beogradskoj,postoji neka apoteka(izmedju pekare Milos i Bucka) neka fina teta mi je pojasnila njegove mane i vrline....prosle godine sam poceo da treniram, nisam uspeo dugo da treniram zbog obaveza-sve je o trajalo oko 3-4 meseca i vec mozda 2 meseca(koristeci taj glutamin) su se neki rezultati videli...ne razumem se puno u to ali znam da sam vec primecivao ruku kako mi se transformise,grudi a i dobijao sam na snazi.....pokazatelj toga jeste bilo da sam uspeo da sabijem 20ak sklekova sto je za mene tad bio uspeh :) :) :D :D jer pre gym-a nisam bio u stanju ni 2 da uradim....

Imam 18 godina i visok sam 175 cm a tezak samo 59 kg.Nikako nisam mogao da se ugojim pa sam resio da kupim neke proteine... Kupio sam neki whey... Na njemu pise FORMULA 100 PROTEIN SUPREME-PROTEIN-CLASS pa onda pise manjim slovima 90% Whey-Protein High Biological Value.
E, sad da li treba da ga pijem svaki dan ili ne ? I u kojim kolicinama ?

Imam isti broj godina kilograma i santimetara, chak i isti problem.
Inache, ne jedem meso, a trebalo bi mi bar malo mase, koju nikako ne mogu da postignem i pored prilichno velikih kolichina soje, pechuraka, plazme, mleka, banana i ostalih chuda...
Neka pomocj? Koji proteini i aminokiseline su animal-friendly, tj. nisu pravljeni na bazi sala ili kostiju zhivotinja?

Imam isti broj godina kilograma i santimetara, chak i isti problem.
Inache, ne jedem meso, a trebalo bi mi bar malo mase, koju nikako ne mogu da postignem i pored prilichno velikih kolichina soje, pechuraka, plazme, mleka, banana i ostalih chuda...
Neka pomocj? Koji proteini i aminokiseline su animal-friendly, tj. nisu pravljeni na bazi sala ili kostiju zhivotinja?

Ako si vegeterijanac i ne ubijas zivotinje, mozes odmah da se ubijes, jer vegeterijanci ne mogu da nabave preparate u Srbiji osim Whey proteina i kreatina, koji se dobija iz psenice. A od njih nema neke vajde. Uostalom, sta te briga tako si zgodan. UZmi citaj knjige, trci, plivaj, vozi bicikl.:cool:

Kažu da je Švarceneger razvio grudni koš (pored steroida) i tako što je duboko disao za vreme treninga ,ali baš duboko udisaj i izdisaj, naravno ti ne moraš baš toliko da se trudiš dovoljno je da si redovan sa treninzima jer napredak je spor ali dostižan radi redovno vežbe za grudi i menjaj ih tipa kosi kontra kosi ravni pa sledeći trening ranvni razvlačenje pek dek, pa tako uključuj što više raznih vežbi tako ćeš pogađati razne delove isto mišića i terati ga da se razvija

kao prvo:svi suplementi,aminokiseline,proteini itd. su porez na budale.To moze da se koristi kada nabijes preko 110-120kg i hoces da imas masu i definiciju,pa uzimanjem normalnog obroka jednostavno ne mozes da uneses dovoljno proteina,a unosis previse masti.Znaci to je sve jedno veeeliko i skupo sranje.VITAMINI SU OK.Masa se jako tesko dobija i to je spor proces.Da bih dobio masu moras da radis na snazi!Znaci sve vezbe se rade sa maksimalnim tezinama i bez puno ponavljanja,tako da kada radis zadnju seriju i zadnje ponavljanje ne mozes sam da gurnes.Ako mozes,onda sledeci trening povecavas kilazu i tako u nedogled tj. dok ne dodjes do prirodne granice.JAKO VAZNO-je da se dooooobro zagrejes,jer rad sa tolikim kilazama skoro redovno dovodi do povreda!!!Stereoidi i anabolici-jako stetni ,ali jedini nacin da se uradis.Ponavljam jedini,ali naj opasniji.Profi bilderi imaju oko sebe tim doktora koji kontrolisano daju stereoide,sto ti naravno nemas.Napravio sam pauzu od 5 god. tj. 5 god nisam isao u teretanu.Pre 6 god sam uzeo bianabol(bugarski).za 6 nedelja sam dobio 8 kg. ,snaga mi je skocila oko 40%(radio sam bench 6 ponavljanja sa 130 kg),obim ruke sa 42 povecao se na 46 itd.Ne savetujem nikome da uzima slicne stvari,jer sam posle imao zdravstvenih problema.Sada opet idem u teretanu oko 6 meseci ali na suvo.Jako tesko i zamorno,ali napredujem.Naj vaznije je raditi svaku grupu misica bar dva puta nedeljno i praviti pauze od bar dva dana nedeljno.Sa takvim programom bez ikakvih suplemenata i ostalih sranja radim bench sa 110kg. sestice po 4-5 serija,triceps sa 60 kg.,biceps sa 50 kg.itd.Visok sam 179,tezak 84kg.Obim ruke 44cm.Znam da kad bih uzeo nesto(razmisljao sam deku)da bi eksplodirao,ali ipak necu,sto savetujem i drugima.Eto to je sva mudrost.Raditi sa sto vecom kilazom i raditi redovno!!!Ako se propusti nedelju dana treninga treba ti mesec dana da se povratis!!!

Sve se slažem (osim bianabola) potpuno sam se vodio istom filozofijom i najvažnije mi je uvek bilo snaga ,a sa snagom sve dolazi, definicija se dobija istim vežbama uz dobro organizovanu dijetu znači pravilna ishrana i vežbanje.Prostim šećerima se dolazi do trenutne eksplozivnosti npr. jedan twiks ili mars pre treninga kad sam želeo da povećam težine tj.da probijem dosta mi je pomagao jer se oslobodi velika količina energije dovoljna da se u trenutku ispolji velika snaga.Naravno ne treba preterivati sa slatkišima ali dobro dođu ponekad i ipak bolje od anabolika

Pozdrav svima imam 15 godina i za svoje godine sasvim imam lepu definiciju ali zelim malo da radim na masi vec par godina treniram nisam isao u teretanu (samo sam isao 2 puta jednom da probam koliko mogu bench i uspeo sam 2 puta po 60 kg to je bilo krajem 2006 sad mozda mogu vise)obim ruke mi je 31cm zeleo bih da znam dali bi mogao ja da krenem u teretanu?

visina 180 cm tezina 65 kg

@Reaper
Mozes naravno...kada je masa u pitanju osnovno je to da moras imati veliki unos UH i proteina...UH pre ,proteini posle treninga...ne bi bilo lose ni da uzmes i neki suplement poput whey proteina,tako ce ti biti mnogo lakse da ne bi morao da se po citav dan pretrpavas mesom zbog proteina....znaci dosta proteina,UH,oprezno sa mastima,neki dobar suplement poput whey proteina (suplementi samo...sterode nikako,pogotovo zbog godina),mozda i kreatin....i naravno jak trening...samo guraj kvalitetnu masu da se ne bi mnogo umastio...i da,moj ti je savet da ne uzimas nikako gejnere jer od njih uglavnom vecina samo salo dobije..
meni je biceps 30cm a bavim se samo fitnessom,nisam bilderka,tako da navali na tu masu... :) ako treba neki savet,pitaj slobodno.... ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back