Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jedi druze to ti je moj savjet.treniraj umjereno i jedi, ako se ne gojis ,znaci da tvom tijelu to ne odgovara, takav si jer zbog neceg, nekog gena i predispozicije treba da budes takav. u ostalom to su impresivne proporcije za neki borilacki sport ili atletiku

Ako se radi o potrosnji kalorija? Najveci potrosaci su najveci misici, a to su butni misici. Tako da za skidanje masnih naslaga, sa trcanjem i voznjom bicikla, ne moze se nista meriti.
Mislim da postoji americka studija u kojoj stoji da za sat vremena intenzivnog trcanja bilo bi potroseno isto kalorija kao kad bi dan ili dva raditi trbusnjeke bez prestanka!

Ako se radi o potrosnji kalorija? Najveci potrosaci su najveci misici, a to su butni misici. Tako da za skidanje masnih naslaga, sa trcanjem i voznjom bicikla, ne moze se nista meriti.
Mislim da postoji americka studija u kojoj stoji da za sat vremena intenzivnog trcanja bilo bi potroseno isto kalorija kao kad bi dan ili dva raditi trbusnjeke bez prestanka!

Samo bih dodala da se prilikom plivanja angazuju svi misici,znaci i butni misici,sto dozvodi do zakljucka da se plivanjem ipak gubi najvise kalorija, jer su svi misici ukljuceni u proces....

U svakom slucaju:
trcanje,voznja bajsa,plivanje,preskakanje vijace....= najvise izgubljenih kalorija

Danas me jedan lik u teretani, koji baš izgleda u dobroj formi, a uzgred vršnjak mi je (nezrelost znači otpada - 3 banke :lol: ) ubeđuje da krenem sa nekakvom "definicija i masa zajedno" varijantom... 6 serija po 15, 20 ponavljaja, sa istom težinom... Kako sam ja još uvek u fazi izgradnje mase, ovo mi nekako mnogo liči na rad za naterivanje definicije... Takođe - to što mi on kaže se kosi sa svime što sam pročitao o ovom sportu...malo mi se čini previše 6 serija po 20 ponavljaja...

Znači baš mi ljulja koncepciju, ali onako - iz temelja...:lol:
Dok ja ponovo isčitam sve ovo ispočetka u potrazi za bilo kakvim pomenom 6x20, bilo bi lepo da neko ko se razume bolje od mene, napiše o takvom sistemu rada...

Poslednja izmena:
mozes brate da radis 20 ponavljanja ali samo praznom sipkom zbog zagrevanja, i to X1.... a za definiciju radi 3 do 4 serije i u svakoj maksimalno 15 ponavljanja, znaci najbolje je od 12 do 15 ponavljanja u 3 ili 4 serije,, i pauza izmedju serija od 45 sekundi do 1 minut... striktno postovati

Danas me jedan lik u teretani, koji baš izgleda u dobroj formi, a uzgred vršnjak mi je (nezrelost znači otpada - 3 banke :lol: ) ubeđuje da krenem sa nekakvom "definicija i masa zajedno" varijantom... 6 serija po 15, 20 ponavljaja, sa istom težinom... Kako sam ja još uvek u fazi izgradnje mase, ovo mi nekako mnogo liči na rad za naterivanje definicije... Takođe - to što mi on kaže se kosi sa svime što sam pročitao o ovom sportu...malo mi se čini previše 6 serija po 20 ponavljaja...

Znači baš mi ljulja koncepciju, ali onako - iz temelja...:lol:
Dok ja ponovo isčitam sve ovo ispočetka u potrazi za bilo kakvim pomenom 6x20, bilo bi lepo da neko ko se razume bolje od mene, napiše o takvom sistemu rada...

To sto ti je rekao nije totalna glupost. Zavisi za sta treniras. Ja naprimer uopste ne radim cikluse masa - definicija , vec snaga - brzinska izdrzljivost - odrzavanje cikluse. Ali ja ne radim u teretani zbog bodibuildinga vec zbog vaterpola.
Sto se bodibildinga tice ima ljudi kojima vise odgovara mali ali konstantan napredak u masi i snazi nego usponi i padovi(masa, definicija). Tada se tokom cele godine kombinuju aerobni i anaerobni treninzi i dijeta nije toliko ekstremna. Teoriski ovakav nacin vezbanja donosi malo slabije rezultate nego masa-definicija, ali su kondicija i snaga na novou tokom cele godine.
Kod ovakvog nacina vezbanja ne ide se na 5-8 povljanja sa velikom tezinom, ali takodje ne bi trebalo ni 6 serija po 20. Meni najvise odgovara 4 radne serije preko 10 do ne preko 15 ponavljanja.

Radim masu, praktikujem 3 do 4 serije, sa povećanjem težine i smanjenjem ponavljaja na svakoj seriji...između 8 i 12 ponavljaja...ono do iznemoglosti... Znači - valjda neka klasika... Imam solidnih rezultata i može se reći da sam zadovoljan, mada napredovanje nije kao što sam ovde čitao da pojedini postižu...ono baš vidljivo za mesec dana... Možda je to zbog godinica - 3 banke...:lol: iebem li ga... U svakom slučaju, teram dalje...

Нисам знао где да поставим питање, па помислих да је ово прикладан топик.
За колико се најмање пара може пронаћи вратило са више функција (исто, односно слично са слике горе), и где се може купити ?

Poslednja izmena:
Нисам ни видео да на крстарици има нешто о бодибилдингу...

Поздрав свима...

Бодибилдинг је моја велика страст... Не (само) због "складног" тела...

Превасходно због самодисциплине, због могућности да напредујеш сваки дан, и да тестираш себе до крајњих граница....
Читао сам један текст о некаквој продаји(није ни битно о чему), где аутор каже "купите све за шта можете да кажете "ово сам ја", нпр. ова столица је модерна, ова старомодна, ја бирам старомодну јер то сам ја, ја сам старомодан....."

Бодибилдинг представља мене, правог мене, самодисциплина, посвећеност, постављање и остварење циљева, без обзира на тежак изазов, чак и уживање у што тежем изазову, труд, до краја, то сам ја....
Мада, бићу искрен, да ли због посла, обавеза, или чега већ, нешто сам га успорио, "укилавио", није нестала страст, већ, не знам....:(

Mozda si usao u godine:Dmeni je jedino zao sto sam prestao raditi zgibove..mada sam nabacio vratilo i pocinjem polako..uz trbusnjake..propadanje i sklekove..eventualno 15kg budzica..teretana mi ne nedostaje:ok:

ha ha, pa nisam ja toliko mator :D

Pre će biti da je zbog interneta...

A samo da kažem moje mišljenje o tome koliko je potrebna teretana...
Po meni, teretana može pomoći, to je sigurno. Ali ukoliko čovek nije uporan, i nepravilno razmišlja, neće mu pomoći ni sve mašine i tegovi sveta...
Preko neta sam imao prilike da saznam i za ozbiljne kako Ameri kažu hard-core dizače, od kojih je jedan vežbao u --- štali(naravno bez domaćih životinja), koju je napunio tegovima...
Kao što rekoh, ako imaš volju, improvizovaćeš i napredovati, bez obzira na teškoće....

srećno georgejune..:super:

Nisam koristio taj, ali jesam koristio tribulus vise puta do sad. Prirodni stimulator lucenja testosterona. Znaci ako si u srednjim godinama nije lose uzimati ovaj preparat, ako nisi, nema potrebe. Sto se vezbanja tice, konkretno teretane, nisam primetio nista spektakularno, ustvari nisam primetio nista! E sad sto se libida tice, to je vec nesto drugo--pravo cudo!!! brate od ovog moze da se rikne
Mozes da ga uzimas u kombinaciji sa zma

Nisam koristio taj, ali jesam koristio tribulus vise puta do sad. Prirodni stimulator lucenja testosterona. Znaci ako si u srednjim godinama nije lose uzimati ovaj preparat, ako nisi, nema potrebe. Sto se vezbanja tice, konkretno teretane, nisam primetio nista spektakularno, ustvari nisam primetio nista! E sad sto se libida tice, to je vec nesto drugo--pravo cudo!!! brate od ovog moze da se rikne
Mozes da ga uzimas u kombinaciji sa zma

sta podrazumevas pod srednjim godinama? i hvala na odg.:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back