UrosWasHere
Gost
- Poruka
- 1.264
OK, tacno, ali u onom clanku Milos Sarcev to tvrdi kao vrhunski nutricionista, a ne kao profi bilder.(ima diplomu sa novo sadskog univerziteta, plus je trener fitnesa i bodibildinga 20 godina)gavranac:Sve je to OK i to su neke stvari koje svi koji se bave ovim sportom treba vec da znaju, ali pogledajmo malo stvari sa medicinskog aspekta, kao shto je Levrone preporuchio. Isti ti profi bilderi uzimaju AAS (steroide) koji nisu nimalo zdravi, pa se ne bih bash u potpunosti oslanjao na njihove tvrdnje shta je zdravo, a shta ne.
Apsolutno tacno, plus dodaj tu extremnu dehidrataciju, ali to nema veze sa dnevnim unosom proteina po kilogramu mase.gavranac:Skoro sam chitao chlanak o tome koliko je profi bilderima ugozeno zdravlje pred samo takmichenje usled poremecene kolichine minerala u krvi (da skratim prichu) koji je napisao sam Sharchev.
Ta kolicina proteina je idealna za gradjenje misicne mase, problem je sto vecina rekreativaca(onih koji se i odluce da idu u teretanu) uzimaju MOZDA 1,5... mozda..gavranac:Prema tome, ljudi rekreativci treba da se drze one kolichine od 2,5 - 3 grama proteina po kg telesne tezine.
Plus kada se tu doda tvrdnja da je "preko 2,8 po kg mase opasno po zdravlje"(tvrdnja sa kojom se nimalno ne slazem), covek da ne bi "ugrozio zdravlje" jede jos manje proteina.
Ili ljudi cak onda misle da je protein koji mi pijemo isto tako opsan po zdravlje. Siguran sam da su svi koji piju whey culi ovu eksperstku tvrdnju parem jednom ako ne i dvadesetak puta.