Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozete li mi reci gde se mogu naci teretane na konjarniku. Ili tu negde blizu. Pitao sam u Sumicama,ali tamo kazu da je to za klubove, ne izdaju termine trenutno?! Ne mora da bude neka extra, isao bih cisto rekreativno da napravim pauzu izmedju dve sesije pred kompjuterom :D Hvala.

Da bi osoba dobila chistu mishicnu masu mora da vezba i to mnooogo. Nadam se da nisi od onih devojaka shto se plashe da treniraju sa tegovima jer ce dobiti mishice - da je barem tako. :-(
Proteini su neophodni i dijeta zasnovana na proteinima je siguran uspeh, naravno ako ne preterujesh i vezbash. Prevelik unos proteina nije dobra stvar, kao ni bilo koja vrsta preterivanja.

Jedno pitanje:
visok sam 185 i imao sam 60 kg,sada imam 72!
Pio sam mus l blast od cokolade i ugojio sam se 12 kila za nekih 2-3 meseca! Ne idem u teretanu jer nemam vremena!
Zanima me da li da nastavim da ga pijem i dalje jel vidim da mi pomaze,ali se plasim da nije stetan! Popio sam do sada 6 konzervi ali sam izmedju dve pravio po mesec dana pauze!
Hvala unapred

hvala za odgovore...imam ok trening...i radim sa dva tega od po 10 kg...i to je tacno da devojka ne moze da se nabilduje ako radi sa tegovima i adekvatno se hrani...na sebi sam to probala....imas snage kao konj a kile idu dole i misici izbijaju na povrsinu....
JA OBOZAVAM MESO ,RIBU ( MRZIM MASNO MESO I UVEK GA PRAVIM NA TEFLONU ) I VOLIM SAMO PILETINU JUNETINU I BELO ( I rostilj naravno ) MLEKO ,JOGURTSIR JAJA I POVRCE....BEZ SALATE NE BIH MOGLA DA ZAMISLIM OBROK....( u salatu ne stavljam ulje vec tonu prirodnog jabukovog sirceta - )
e sada imam jedno pitanje
koliko su dobre kokice bez ulja i kikiriki integralni ( nesoljen i bez ulja )

BARBIE GIRL:
hvala za odgovore...imam ok trening...i radim sa dva tega od po 10 kg...i to je tacno da devojka ne moze da se nabilduje ako radi sa tegovima i adekvatno se hrani...na sebi sam to probala....imas snage kao konj a kile idu dole i misici izbijaju na povrsinu....
JA OBOZAVAM MESO ,RIBU ( MRZIM MASNO MESO I UVEK GA PRAVIM NA TEFLONU ) I VOLIM SAMO PILETINU JUNETINU I BELO ( I rostilj naravno ) MLEKO ,JOGURTSIR JAJA I POVRCE....BEZ SALATE NE BIH MOGLA DA ZAMISLIM OBROK....( u salatu ne stavljam ulje vec tonu prirodnog jabukovog sirceta - )
e sada imam jedno pitanje
koliko su dobre kokice bez ulja i kikiriki integralni ( nesoljen i bez ulja )

Meni su svi reki da ako hecu da dobijem misice nemogu da racunam na proteine iz kikirijija, kokica, boranije i drugih nezivotinjskih namirnica koji imaju proteinaer.

A evo sta sam nasao o kikirikiju:
Zahvaljujuci svojim vrednim kvalitetima, kikiriki i proizvodi koji se dobijaju od njega, siroko se koriste u ishrani ljudi koji paze na svoje zdravlje, a veoma su popularni kod vegetarijanaca i onih koji zele maksimalno da smanje upotrebu mesa. Kikiriki i ulje od njega sadrze uglavnom nezasicene masti koje smanjuju nivo holesterola u krvi. Nedavna istrazivanja su pokazala da redovna upotreba kikirikija, kao deo zdrave dijete, moze znacajno da smanji rizik kardiovaskularnih bolesti. Tako|e, kikiriki je odlican izvor folne kiseline, koja omogucava rast i obnavljanje celija. Americki naucnici preporucuju da se svakodnevno uzima jedna unca (28,3 g) kikirikija.

Na tu jednu uncu tj 28g kikiriki sadrži:
7g proteina, 14g masti (od čega zasićenih svega 2g), 6g ugljenih hidrata

Neslani kikiriki nema puno natrijuma što je dobro i nema holesterola što je isto super. Uz to ima dosta niacina (grupa B vitamina) - dobar za živce i kožu

(preuzeto sa drugog sajta)

Treba mi pomoc. Treba da uradim seminarski iz antropomotorike, prikaz jednog treninga, odnosno pet vezbi. Nasla sam slike i nacin izvodjenja vezbi i ostale bitne stvari osim jedne...
Moze li neko da mi pomogne da napisem za vezbe koje cu prikazati koji misici su agonisti, koji sinergisti a koji stabilizatori prilikom izvodjenja vezbe?

UrosWasHere:
Sta ti znaci "prevelik unos proteina" ??
Garantujem ti da ne mozes, koliko god da jedes, da dodjes dotle da bude previse proteina.
Može i do toga da dođe. Preko 2,8g po kilogramu telesne mase bi bilo previše zato što količina veća od te (u normalnim uslovima(bez hemije)) ne može da se iskoristi. Treba svariti te proteine (razbiti ih na aminokiseline), a uz sav taj napor telo dodatno opterećuješ amonijakom koji nije poželjan...

Na tu jednu uncu tj 28g kikiriki sadrži:
7g proteina, 14g masti (od čega zasićenih svega 2g), 6g ugljenih hidrata

Daleko od toga da imam neso protiv kikirikija, naprotiv. Kikiriki, kao i većina semenki, je odlican izvor proteina, esencijalnih masti,... ali i pored sve te price proteini iz kikirikija nisu toliko efikasni kao oni is jaja, surutke, mleka... jednostavno, nemaju istu biolosku vrednost.
Protein je veliki molekul sastavljen od vise molekula aminokiselina. Protein koji pojedes se radi transporta razbija na aminokiseline i u mišićnoj ćeliji ponovo sastavlja, ali stom razlikom da je sada odnos aminokiselina koje ulaze u sastav proteina veoma bitan. Ako jedne aminokiseline nema dovoljno, onda sve ostale ništa ne vrede!!! (glutamin 60% masenog udela, aminokiseline razgranatog lanca (BCAA)(izoleucin, leucin, valin),...i tako redom).....Priznaćeš da je naše telo sličnije životinjama nego biljkama, valjda bi to značilo i da su naši proteini sličniji životinjskim nego onim iz kikirikija.
...bla, bla,... Ipak, sportisti se ne mogu osloniti samo na proteine iz pšenice, bobica,... ;)

e super informacije....sve pohvale....
Interesuje me creatin...Cula sam i procitala da se od njega dobija "masa" tj da zapravo zadrzava vodu u misicima i na taj nacin misic raste...ali sam takodje cula da se koristi i za snagu i da u koliko se ne radi sa velikm tezinama vec sa malim tegovima od njega se ne moze dobiti masa ( kod žena ) ,,,,Sta je od ovoga svega tacno ....

UrosWasHere:
Levrone (i svi ostali zainteresovani) evo jedne veoma zanimljive rasprave u kojoj je ucestvovao Milos Sarcev. Ako imas vremena procitaj vecinu topica koji je na 14 strana.

http://forum.teretana.net/viewtopic.php?t=151&start=0
Sve je to OK i to su neke stvari koje svi koji se bave ovim sportom treba vec da znaju, ali pogledajmo malo stvari sa medicinskog aspekta, kao shto je Levrone preporuchio. Isti ti profi bilderi uzimaju AAS (steroide) koji nisu nimalo zdravi, pa se ne bih bash u potpunosti oslanjao na njihove tvrdnje shta je zdravo, a shta ne. Skoro sam chitao chlanak o tome koliko je profi bilderima ugozeno zdravlje pred samo takmichenje usled poremecene kolichine minerala u krvi (da skratim prichu) koji je napisao sam Sharchev. Prema tome, ljudi rekreativci treba da se drze one kolichine od 2,5 - 3 grama proteina po kg telesne tezine. To je bar moje mishljenje. Lepo je sa nekim voditi ovako konstruktivnu raspravu, za sledeci put cu probati da ostavim i neke linkove.
PozZ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back