Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok je to sve...al Doci ce zelja da krenes u teretanu kad tad :D

Не волим теретану, пошто све могу да радим кући. Тамо долазе наложени клинци који би за месец дана да набију мишиће. Све у свему више уживам кад радим вежбе сам.

А ви остали, уместо што флејмујете овог лика, дајте неки савет. :О

Mislim da dizanje tega iza glave nije dobro , kao ni zgibovi (iza glave) .

Веће су шансе да повредиш рамени комплекс, јер се све те вежбе иза главе изводе са натегнутом укрштеном везом. Предњи потисак и предњи згибови су много природнији покрет, а ефекат је готово исти као и код задњих.
Не видим разлога да се ризикује..

Веће су шансе да повредиш рамени комплекс, јер се све те вежбе иза главе изводе са натегнутом укрштеном везом. Предњи потисак и предњи згибови су много природнији покрет, а ефекат је готово исти као и код задњих.
Не видим разлога да се ризикује..

Tačno .
Samo ne znam zasto me oni gore ismevaju :eek: .

Не волим теретану, пошто све могу да радим кући. Тамо долазе наложени клинци који би за месец дана да набију мишиће. Све у свему више уживам кад радим вежбе сам.

А ви остали, уместо што флејмујете овог лика, дајте неки савет. :О

Ja nisam ni klinac a nisam ni nalozen...A i ne teniram mesec dana vec 8 godina....I IDEM U TERETANU....Pa cekaj, kako je sad to moguce? Ti rece da tamo dolaze nalozeni klinci?

Mislim koliko glup komentar si dao...Sta mene biga ko gde dolazi/izlazi/ide/boravi.

Dok vezbam savrseno me ne zanima da li pored mene vezbaju klinci, odrasli, zene, nosorozi, slonovi, lavovi, ravi ili vanzemaljci....Meni je bitno da pogodim misice dobro, da dobijem otkaz, da popijem whey i da odem kuci da jedem.

Nista ne mozes da radis kuci tj ajde 90% sto mozes u teretani....Vidi se da nemas pojam u zivotu i da nisi nikada krocio u teretanu zato i pricas takve gluposti...

Ja nisam ni klinac a nisam ni nalozen...A i ne teniram mesec dana vec 8 godina....I IDEM U TERETANU....Pa cekaj, kako je sad to moguce? Ti rece da tamo dolaze nalozeni klinci?

Mislim koliko glup komentar si dao...Sta mene biga ko gde dolazi/izlazi/ide/boravi.

Dok vezbam savrseno me ne zanima da li pored mene vezbaju klinci, odrasli, zene, nosorozi, slonovi, lavovi, ravi ili vanzemaljci....Meni je bitno da pogodim misice dobro, da dobijem otkaz, da popijem whey i da odem kuci da jedem.

Nista ne mozes da radis kuci tj ajde 90% sto mozes u teretani....Vidi se da nemas pojam u zivotu i da nisi nikada krocio u teretanu zato i pricas takve gluposti...

Не видим у чему је твој проблем? Нисам рекао да само наложени клинци иду у теретану.
А ти си ту нешто између. Понашаш се као да сам ти фамилију опсовао.
Ради ти шта хоћеш и како хоћеш, ја настављам кући да радим. Ако ти се не свиђа заобиђи ме.

Не видим у чему је твој проблем? Нисам рекао да само наложени клинци иду у теретану.
Ради ти шта хоћеш и како хоћеш, ја настављам кући да радим. Ако ти се не свиђа заобиђи ме.

Svako ima pravo da radi sta hoce..a ti kad vidis da nema vise napretka sa BW vezbama krenuces polako u teretanu zapamti sto sam rekao...iz licnog iskustva..ja sam 4 meseca radio BW evo danas sam poceo u teretanu...I nemoj slusat predrasude da u teretanu idu samo kriminalci olosi itd msm smijesno je kako ljudi nemaju pojma o nicemu..Evo juce sam se posvadjao sa bratom pomenuo mu neku suplementaciju( whey) on odma na steroide msm obrazujte se malo
Pozdrav

NE moze kuci da radis!

Imas odmah da odes do teretane i uclanis se!
Imas foru do sledeceg ponedeljka da se uclanis!

Jer ja tako kazem!

Svako ima pravo da radi sta hoce..a ti kad vidis da nema vise napretka sa BW vezbama krenuces polako u teretanu zapamti sto sam rekao...iz licnog iskustva..ja sam 4 meseca radio BW evo danas sam poceo u teretanu...I nemoj slusat predrasude da u teretanu idu samo kriminalci olosi itd msm smijesno je kako ljudi nemaju pojma o nicemu..Evo juce sam se posvadjao sa bratom pomenuo mu neku suplementaciju( whey) on odma na steroide msm obrazujte se malo
Pozdrav

Ја се слажем са твојим братом. Креатин, Веј, све те глупости у бочицама су вештачка помагала=нездраво=њесра

Ја се слажем са твојим братом. Креатин, Веј, све те глупости у бочицама су вештачка помагала=нездраво=њесра

Prvo glupost si ti a ne oni....Drugo nisu gluposti to nego PRIRODNI DODACI ISHRANI, OBRAZUJ SE NEOBRAZOVANO DETE, i nisu u bocicama, ovde se samo vidi odraz tvoje gluposti i neupucenosti, i nisu nikakava vestacka pomagala nego su NEOPHODNI DODACI TOOOOTALNOOOO NEZDRAVOJ VESTACKOJ NAPRSKANOJ I GENETICKI TRETIRANOJ ISHRANI.......To je sranje a ne suplementi....I ko kaze da su nezdravi? Ne znas ni kako se zovu suplementi ni sta su, ni kakav im je hemijski sastav i kakve reakcije u telu proizvode ali znas da su nezdrave? Za kreatin i whey si cu o ovde, a za ostalo nemas blage veze kako se zove pa si to maskirao recenicom " sve te gluposti"....Koje sve gluposti, kada nabrajas reci a nemoj da pricas nesto o necemu a zapravo i ne znas sta nabrajas ni koliko...I koje ti dokaze imas da je to nezdravo, koja si istrazivanja sproveo i koji su bili rezultati? Nego samo zesce seruc kas...

Ajde sad vrati se u planinu sa koje si sisao pa jedi kavurmu, cvarke, pij radzu pusi duvan koji ces da zavijas u novine sa olovom i nastavi da cuvas ovce kao sto si to radio i do sada.

Poslednja izmena:
imam neke supse whey, bcaa, tecne amino. pijo sam posle treninga whey mericu ili mericu 1/2 kako kad zavisi od treninga. dal da uzimam bcaa sa wheyom i amino ili da pijem bcaa samo pre treninga bez amino. amino da ostavim kad potrosim bcaa. ili da pijem sva tri posle treninga.

neko da mi kaze imali zamene za kontrakosi benc. kada mi sikne krv u glavu pucaju mi kapilari u oku.

Никад у животу нисам радио ту вежбу, а вежбам јако дуго, по мени вежба којој је најлакше наћи замену, направиш јачи мост кад радиш равни бенч ако баш хоћеш да погодиш тај део груди који ова вежба погађа и то је то. Мада равни бенч и овако погађа доњи и спољни део груди.

А ако имаш проблема са капиларима, узимање великих доза витамина Ц ти може помоћи, нпр. до 10gr дневно. Да не би покварио стомак, узимаш их помешано са содом бикарбоном 2gr витамина 1gr соде...

Danas sam bio u sportskoj radnji da gledam bucice i cene idu ovako :
Sipka : 720 dinara ( sipka je teska 2.5 Kg)
Teg ( krug ) : 2.5 Kg 453 dinara
Ja sam razmisljao da uzmem dve sipke i da na svaku stavim 2x2.5 Kg .
Sta mislite , jesu dobre cene i je li dobro ovako kako sam ja zamislio ?

Danas sam bio u sportskoj radnji da gledam bucice i cene idu ovako :
Sipka : 720 dinara ( sipka je teska 2.5 Kg)
Teg ( krug ) : 2.5 Kg 453 dinara
Ja sam razmisljao da uzmem dve sipke i da na svaku stavim 2x2.5 Kg .
Sta mislite , jesu dobre cene i je li dobro ovako kako sam ja zamislio ?

Батали те комбинације, код вежбања с теговима кључна ствар је пирамидално дозирање оптерећења, те две бућице и пар тегова ти ничему неће послужити...

Никад у животу нисам радио ту вежбу, а вежбам јако дуго, по мени вежба којој је најлакше наћи замену, направиш јачи мост кад радиш равни бенч ако баш хоћеш да погодиш тај део груди који ова вежба погађа и то је то. Мада равни бенч и овако погађа доњи и спољни део груди.

А ако имаш проблема са капиларима, узимање великих доза витамина Ц ти може помоћи, нпр. до 10gr дневно. Да не би покварио стомак, узимаш их помешано са содом бикарбоном 2gr витамина 1gr соде...

Ovo ne samo da je netacno,glupo vec i poprilicno opasno za raditi.Pravljene "mosta" moze samo da ti donese povredu kicmenog stuba.Kicma treba biti tik uz klupu kad se radi ravni bench.

Ovo ne samo da je netacno,glupo vec i poprilicno opasno za raditi.Pravljene "mosta" moze samo da ti donese povredu kicmenog stuba.Kicma treba biti tik uz klupu kad se radi ravni bench.

Какве све будалаштине човек овде неће да прочита. Ти си изгледа неки шампион, али само по лупетању.

По твојој логици, овај што је нагурао 240 кила у бенчу је готов да заради ломљење кичме

Није ми јасно како данас у време кад су све информације доспупне човек може себи да изнесе тако глуп и једностран коментар.

Ni meni se ne svidja kako taj lik izbacuje. sav je se iskrivio i ruke iskosio. Gledao sam ljude koji izbacuju 60-70 'kila i isto rade kao i on. Dok sam gledao lika koji izbacuje 180kg, i nije napravio ''most''
Izgleda mi kao da snagu izvele iz dupete i nogu. Opterecenje treba da ide na grudi, a ne na ledje, dupe ili noge. Mozda je opet tako pravilno?

Poslednja izmena:
Ni meni se ne svidja kako taj lik izbacuje. sav je se iskrivio i ruke iskosio. Gledao sam ljude koji izbacuju 60-70 'kila i isto rade kao i on. Dok sam gledao lika koji izbacuje 180kg, i nije napravio ''most''
Izgleda mi kao da snagu izvele iz dupete i nogu. Opterecenje treba da ide na grudi, a ne na ledje, dupe ili noge.

Човек је питао да ли постоји замена за контракоси бенч, и ја сам му предложио да уради равни бенч са већим мостом.

Иначе, ово је тзв. дизачки (powerlifter-ски) начин извођења бенч преса, што ће рећи да је у том покрету и положају тела све подређено подизању што већих тежина. Ово је и један од најсигурнијих начина да се ова вежба одради, са минималним ризицима од повређивања.

Ово некоме ко ради бенч са 60kg не значи ништа, али кад се дође до озбиљнијих тежина онда са сваким новим килограмом расте опасност да најслабије карике у кинетичком ланцу настрадају. Многи не знају да је бенч прес најризичнија од свих основних вежби и да нема вежбача са дужим стажом и већим тежинама ко није у најмању руку повредио раме радећи бенч. Положај тела са леђима извијеним у лук даје могућност да тело учествује у почетном импулсу приликом подизања тега са груди.
Осим тога, овај положај тела у комбинацији са спуштањем тега до дијафрагме знатно скраћује покрет и елиминише његов најризичнији део, доњи део покрета. Тај део покрета је велики ризик за рамена и ротаторску манжетну, део покрета у коме су лактови испод рамена.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back