Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je veoma osnovno o kreatinu i prilicno je fin clanak.
Jedino sto mu ne valja to su doze.
Faza punjenja(ako se uopste radi) treba da se sastoji od cetiri puta po 5 g.(kao sto je on i napisao), ali odravanje nema smisla da bude 10 g. Pet grama je sasvim dovoljno, sve preko toga ce se pretvoriti u beskorisni kreatinin koji se izbacuje mokracom. On je napisao da se kreatin uzima samo 4 nedelje pa onda 4 pauza. To je lose. Treba ga uzimati jedno dva meseca(a moze i duze) i tek onda napraviti pauzu od mesec ili mozda vise dana.
Drugi nacin uzimanja, koji koristim ja ali i jos nekoliko ljudi u cije znanje i sud veoma, veoma verujem, je takav da se uzima po 5 grama svaki dan 365 dana u godini. Znaci i kada se trenira i na dane kada se odmara. Nema smisla preterivati sa kolicinama, jer se samo bespotrebno uposljavaju bubrezi. Ovde ne vazi pravilo sto vise to bolje. Znaci 5 grama kreatina u udri po tegovima.

Dragi mile lepu si temu postavio za pocetak da se predstavim visok sam 184cm tezak 110kg obim bicepsa 48cm (nije lose) a iz kosog bencha izbacujem 165kg 8 puta (sto tek nije lose) i tako toliko o meni (ovo sam iskopirao)
Dobro! Dizes dobre tezine, verovatno sad dizes jos vece tezine posto post stoji odavno, svaka cast! Biceps 48, lepo! tezina 110kg! Hm!
Ovo zadnje mi malo bode oci! A zasto nebi poceli da stavljamo uz tezinu i obim struka, jer nije isto biti tezak 100kg i imati obim struka 90cm ili imati obim struka 80cm (ove mere za struk sam izlupao).
Mislim da je bitnije kako izgledamo a ne koliko dizemo, jer ima razlike izmedju dizaca tegova i bodybuildera! Dizacima tegoa je prevashodno cilj da dignu sto vece tezine (stoi sam naziv kaze), a BB je cilj da sto bolje izgrade svoje telo (sto takodje naziv kaze)!

Da se ja vratim malo na temu
Definitivno protiv steroida i ostalih gluposti,pravom sportisti to ne treba. (i ovo sam iskopirao)

I ja sam protiv steroida! U mojoj teretani postoji jedan lik koji propagira upotrebu istih! Navodno kao saznao da nisu toliko stetni koliko se prica, a nasuprot tome ima milion clanaka da to nije tacno tj da su stetni steroidi! Pa ljudi ivde se radi o sportu, sport treba da nam pomogne pre svega da budemo zdraviji a ne da radimo protiv svog zdravlja! Ljudi koji koriste steroide, kao ovaj lik iz moje teretane, najcesce imaju neki kompleks koji zele da prekriju! A profi-bilderi koji uzimaju ovo uzimaju ga iz takmicarskih razloga, ali oni znaju sta ce da uzmu, imaju odredjenu zastiti i imaju tim lekara iza njih koji brine o njihovom zdravlju (pricam o inostrantvu).

Sto se tice vezbi koje mi najteze padaju tu spadaju: pretklonjeno letenje za zadnje rame (koriste se male tezine a ipak ti je tesko), iskorak kojeg inace radim na svakom treningu ali mi tesko pada sto dugo traje ili sto mi ruke otpadnu ako ga radim sa bucicama,zadnja loza (ali i nju radim na svakom treningu) na leg-kurl masini.
A omiljene vezbe su mi: cucnjevi (radim ih na smith masini, sigurnije je), mrtvo dizanje... i ostale!

Original postavio Anonymous...
...Meni su sve misicne grupe relativno lake za rad jedino me ledja najvise umore jer radim dosta teske vezbe tipa veslanje iz coska i u pretklonu i mrtvo dizanje a pogotovo me umara pojas koji nosim jer kad ga stegnes ispadaju oci
Ovo sam ja napisao (iskopirano)

I meni ispadaju oci kad radim cucnjeve i mrtvo dizanje zbog kaisa, a ponekad mi se cini da bi ispalo i nesto drugo koliko se jako stegnem!

idza:
e ljudi moze li neko da mi kaze nesto o preparatu koji se zove inosine??? rekose da je dobar ali dali je stetan po zdravlje? inace je deklarisan kao preparat za povecanje izdrzljivosti na treninzima...
Iskreno nikad nisam to koristio tako da ti ne mogu reci koliko je dobar...
A koliko sam cuo od drugih nije los... nema sporednih efekata ako se drzis doze koja se preporucuje, ali ako preteras moze doci problema.
Ja bih ti opet preporucio kreatin ;)

@Painkiler girl
Eh vidim da nikad nisi videla nekog pravog bildera nego samo one "balvancine" po teretanama...

Hm, nema nikog da mi odgovori!
Hvala za dobrodislicu, ali ja vec imam neke postove ovde na ovoj temi,no nema veze!
nadam se da ste skapirali da je onaj moj poslednji tekst ustvari komentar na vasu prvu stranu na postu (nisam imao vremena da iskomentarisem svaku stranu, a ima dosta toga zanimljivog)!

ma nesto me strah za kreatin da mi ne da na masi sto ne bih zelio....
i da jos me interesuje sta znate o preparatu koji se zove nekako kortikosteroid deksametazon??? gledao sam po pretrazivacima ali ne mogu da nadjem a to valjda pise na bocici....

Ukratko:
U ljudskom telu pored steroidnih (testosteron, progesteron,...) imas i kortikosteroidne hormone. Predstavnik kortikosteroida u telu je svakako KORTIZOL*. Kortizol je hormon koga luci endokrina zlezda HIPOFIZA (mozak). Pod dejstvom kortizola (kao i svakog drugo kortikosteroida) dolazi do katabolickih procesa u organizmu. Mozda to zvuci kao nepovoljno, ali takve osobine tih hormona nam opmogućavaju da prezivimo zato sto organizam takvim razlaganjem telesnih masti i proteina dolazi do energije za ostale fizioloske procese. ....................

Zdravo svima !
Ja sam bivši sportista ali zbog moje prirode posla i moje nemarnosti (čitaj restorani, picerije itd, itd, ). uspeo sam da nabacim dosta kilograma preko.Potrebna mi je informacija, a vidim da dosta ljudi ovde je u tom fazonu , da li i gde ima neka teretana na Petlovom brdu ili u njegovoj neposrednoj blizini. Pozdrav.....hvala.....

Kortikosteroidi su hormoni cija je funkcija da razgradjuju organizam.
Takvom razgradnjom organizma telo dolazi do energije...ali problem je sto dolazi i do razgradnje telesnih proteina (misica,...)
katabolizam-proces razgradnje(uopste)
......
...................
Znam da se koriste u medicini, ali stvarno nisam cuo da se koriste u BB....Koriscenjem kortikosteroida sigurno neces dobiti na masi (izgubices), ali isto tako neces dobiti na snazi (izgubices),... ma, sigurno neces nista postici, preskoci ih!

Oni kojima genetika nije bila naklonjena, moraće samo više da se trude da bi došli do istog rezultata. Najveći razlog zbog koga sam počeo više da se interesujem za ishranu, jeste taj da mučim muku da sredim masu. Imam pravi medveđi metabolizam...
A što se tiče te kilaže; mislim da nema smisla preterivati sa treninzima ili dopingom ako u pitanju nije profesionalno bavljenje sportom. Možda se u trenutku ne vide, ali ekstremni potezi vuku za sobom i posledice.....

@spartanac
Po 100-ti put:
Visokoprocentni whey protein,
Dekstroza,
KVALITETNA ISHRANA: (Dosta proteina(skuša, tuna,... posniji mlečni proizvodi, pileće grudi,...), kvalitetni ugljeni hidrati(integralne žitarice(SVE), ovsena kaša, integralni pirinač, musli, testenine, krompir,....), kvalitetne masti(masti iz mesa ribe, semenke(SVE), maslinovo ulje, hladno ceđena ulja,...) , vitamini, minerali, vlakna(ima ih u integralnim žitaricama, voće, povrće,...), ...... pasulj, grašak,....
.............

levrone:
@spartanac
Po 100-ti put:
Visokoprocentni whey protein,
Dekstroza,
KVALITETNA ISHRANA: (Dosta proteina(skuša, tuna,... posniji mlečni proizvodi, pileće grudi,...), kvalitetni ugljeni hidrati(integralne žitarice(SVE), ovsena kaša, integralni pirinač, musli, testenine, krompir,....), kvalitetne masti(masti iz mesa ribe, semenke(SVE), maslinovo ulje, hladno ceđena ulja,...) , vitamini, minerali, vlakna(ima ih u integralnim žitaricama, voće, povrće,...), ...... pasulj, grašak,....
.............
Umesto skuse i tune jedem lososa, a sve ostalo jedem u ogromnim kolicinama, tako da sam znaci na dobrom putu! ;-) Ok Kevine, "Po 100-ti put: HVALA" jer ipak nisam bio siguran za whay, likovi iz teretane koji uzimaju hemiju ga pljuju pa zato...

Oces da j*bes, a da ti ne udje...

Al dobro... Nabolje vezbe su ti skekovi sa laktovima siroko, i druga, mnogo bolja- propadanja. Nagni se sto vise napred, kad radis propadanja, da stavis akcenat na grudi. Sto si vise nagnut nazad to ti vise radi triceps. Isto i sa skekovima; sto su laktovi uze to vise radi triceps.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back