Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Covek na slici ima zesce ove kose trbusnjake,ne znam naziv ali valjda shvatate sta mislim...Sto me potice na pitanje,sva masa mi se stukla u ledja i ramena i ruke posebno,a struk mi je i dalje ko u etiopljanina(trbusnjake vezbam redovno,ali dzaba sto mi oni lice na kornjacin oklop,kad sam sebi delujem nestabilno,ko karikatura)Kako da ojacam struk,tj. uspostavim vezu izmedju gornjeg i donjeg dela tela(Stari kinezi su govorili da snaga coveka pociva u struku,mislim da su bili u pravu...)

POP Mare:
Ja, ma ne... Dakle.. tvoje misljenje je...?

Moje misljenje:
Definicija extra, jos ako je to slika od sada kada je zima jos i bolje. Da je meni takva na ovih mojih preko 95, bilo bi Uhuuu!(na slici koju si video imam nesto preko 85). Mada sada se intenzivno radi masa, posle cemo lako to da oblikujemo.
Anyway, da se vratimo na tebe. Imas jako dobre (kao sto Kaa kaze) kose trbusnjake. Moje misljenje je da trebas da radis vise izolacione vezbe za six pack. Nemoj da ovo shvatis kao kritiku, jer je ovo odlicno, samo vise istakni plocice.
Da sam ja tvom mestu bio bih izuzetno zahvalan za tako brz metabolizam, ali bi mi to bio razlog vise da u ovom periodu(zima) udrim sto jace po masi.

Pozz

@Boris
Trebalo bi da je 8 ali nije sigruno...

@Uros
Hehe, debeli :D
E stomak nisam radio jedno par meseci, bacio sam akcenat na ostale misice... a kao sto vidis u formi sam i sa stomakom :) Bacicu se na stomak pred leto ;) A kako si se ti natovio toliko bre??

A stvarno je lose svetlo ovde bilo... Evo jos par slika gde se mozda vidi bolje ;)

Abs1.jpg
Abs2.jpg

I da... ovo je na nekih 80kg ;) Ali i da imam 100 isto cu izgledati :)

I ko ce da me provali ako ne Uros...ccc... da ovo sam ja ;)

Stajace par dana slike a onda ih sklanjam...

@Kaa
Za struk radi... Spustanje sa strane sa buciom, i rotaciju struka ili donjeg dela tela ili gornjeg ;)

POP Mare:
@Uros
Hehe, debeli

Hehe, nije debeli vec- veliki!.... :lol: :lol:

Sada ne pijem ni kreatin, ni whey ni nista drugo. Samo vilice rade 200 na sat.
Na zalost morao sam da jedem i junk(ova porodica se delom tako hrani, a ja bas i nisam mogao da izvoljevam). Sada je cilj samo porasti, kada se vratim u Srbiju pocecu sa brutalnom definicijom.
Iako sam dobio na struku, nabacio sam i prilicno mase, a i trbusnjaci su jos uvek tu...
Moja zelja(mada tasko ostvariva) je da nabacim jos nekih 8 kg, pre nego sto krenem na defku. Evo odoh da pozvacem pola pilecih prsa...

POP Mare:
@Boris
Trebalo bi da je 8 ali nije sigruno...

@Uros
Hehe, debeli :D
E stomak nisam radio jedno par meseci, bacio sam akcenat na ostale misice... a kao sto vidis u formi sam i sa stomakom :) Bacicu se na stomak pred leto ;) A kako si se ti natovio toliko bre??

A stvarno je lose svetlo ovde bilo... Evo jos par slika gde se mozda vidi bolje ;)

Abs1.jpg
Abs2.jpg

I da... ovo je na nekih 80kg ;) Ali i da imam 100 isto cu izgledati :)

I ko ce da me provali ako ne Uros...ccc... da ovo sam ja ;)

Stajace par dana slike a onda ih sklanjam...

@Kaa
Za struk radi... Spustanje sa strane sa buciom, i rotaciju struka ili donjeg dela tela ili gornjeg ;)

`Ce probam,fala. :D

Konacno sam dobio odgovor za pitanje, zumance - belance.
Sta je zdravije, belance ili zumance. Pa evo vam odgovora ;

Beleska: Text koji cete sad procitati, nije moj. Preveo sam ga sa engleskog, da vam bude lakse da razumete.

Belance stiti zumance. Belance prekriva zumance, i sve korisno se nalazi u zumance.
Protein i jaju je najkvalitetniji protein nadjen u hrani i sadrzi esencijalne animo kiselina za nase zdravlje.
Teorija da zumance sadrzi "horesterol ce ti skoditi" je jedna od najvecih prevara medicije u istoriji. I mnogo ljudima je ispran mozak od ovog misljenja. Jaja su jedan od prirodnih nitricionih gustih hrana.
Sadrze vitalne vitamine, D,A,E,K + B12 vitamine.
Mnogo vitamina kaos to su Gvodje, Cink, Kalcijum, Fosfor, Magneziju, Karotin, Pantothenic Acid, Folat, Potassium, Sodium, Selenium, Lecithin i Copper. Thiamin, Riboflavin + Niacin koji takodje spadaju u B vitamin.

Zumance je bolje da se jede zivo, jer su nutricije jos zive. Jaje je dobro pojesti odmah, najkasnije za 1 minut.. Dok su zive.
Nemoj praviti gresku.. Jedi jedino neogranicena jaja koja dolaze iz zdrave kokoske. Baterijska jaja ce jedino naskoditi , ali je ovo predugo da objasnjujem. Svakako ima smisla zasto.
Zumance je lako varljivo za ljudsko telo i nema ogranicenja koliko ih mozete pojesti.
Belance je fluid koji stiti zumance. Ako treba nesto da odbacis to je belance. Ako i dalje misle da je belance bolje, mozes im kazati da postuju koje nutricije ima belance. Da vidimo ko ce pobediti, belance ili zumance.

Dok sam bio u tvojim godinama, jednom mi je bodybuilder rekao da jedem spagete 5-6 puta na dan, i poverovao sam mu zato sto sam bio glup i mislio da ti ljudi bolje znaju jer imaju velike misice. 99 % od njih nemaju ideju o cemu je PRAVO zdravlje i odakle dolazi.

Sve najbolje brate.
==

Iskreno, sta mislite o tekstu?

iskreno, bez uvrede... tekst je neopevana glupost!

prosecni podaci za jedno jaje:

zumance
-------------
17 grama
55 kcal
vode 8.9 grama
proteina 2.7 grama
masti 4.5 grama
ugljenih hidrata 0.6 grama
holesterola 210 miligrama!!! (preko 2/3 preporucenih dnevnih kolicina!!!)

belance
----------
33 grama
17 kcal
vode 28.9 grama
proteina 3.6 grama
masti 0.05 grama (!)
ugljenih hidrata 0.2 grama
holesterola NEMA!

bolje jesti ziva jaja?! prijatelju, jesi ti nekada cuo za salmonelu?! evo pogledaj, recimo, ovaj link za vise informacija www.healthyvermonters.info/cph/refugee/serbo/Salmonella.Serb.pdf

sto se vitamina tice, tu si u pravu, u zumancetu ih ima vise, ali ih jos vise ima u vocu i povrcu ;)

Zasto je glupost? Sve je istina sto sadrzi zumance. I ima vise nutricija od belanceta.
Haha prijatelju, ipak bi se drzao onog sto mi je drug napisao, jer sve u svemu, jede 5 jaja na dan, i pored toga zivo meso (govedje & losos).
Nekim cudom je zdraviji od tebe...
Moj nivo holesterola je odlican. Procitao sam da je to vrsta bogatog holesterola.
Jer je ziv, a postoji razlika izmedju zivog i pecenog. Kao sto postoji razlika izmedju ulja koje nije peceno i ulje koje je ispeceno do smrti na 400 stepeni C.
Verujem da i BB jedu dosta jaja, i nije im nista. Salmonela je glupost.
Meni su rekli da cu dobiti tuberkolozu ako jedem ne uzvareno mleko. (smeh)
Nije rec o vocu i povrcu, rec je o jajima. Jaja kombinujes sa vocem i povrcem.
Sto se tice salmonele, zasto mi nisi dao engleski link... Mada nisam zaniteresovan za bolesti.
Zainteresovan sam za zdravlje.
Ja bi dosad trebao da umrem, po pricama "zivo meso je nezdravo, pasterilizacija ne ubija nutricije, dobices salmonele od jaja, krava je prenosilac tuberkoloze, pijes li neuzvareno mleko bices bolestan itd.."
Sve ovo sam radio, osecam se sjajno. Uvidjas razliku ? Da to sto pises nema smisla ?
Ili je salmoneli potrebno 20 godina da se razvije u telo coveka ;) Haha, jer je ne moguce, znam ljude koji 20 - 30 godina svaki dan piju jaja i nije im nista (nista neposredno)
Ne kazem da se ne mozes razboleti od salmonele, mozes naravno, ali ukoliko obratis paznju na izvore hrane, bices ok.
Bez uvrede, to sto skidas na internetu, to su price za malu decu.
Svako naucno ispitivanje ima drugacije rezultate o istoj temi. Pitanje je kome da poverujes?
Zvuci zabunjeno.
Molim te, citiraj mi text, za koji mislis da je laz.

Procitaj ovaj link;

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=92

Pozdrav.

Prijatelju koliko ti zivih jaja pojedes dnevno? Naravno da ti je holesterol na noralnom nivou, jer imas 19 godina i metabolizam ti radi kao lud.
Sta mislis zato profesionalni bodibilderi ne piju zumace? Oni piju i po 20 belanaca na dan. Sta mislis sta bi se desilo sa nivom holesterola ako bi bili i 20 zumanaca?
A samonela nije glupost. To nema veze od koga si jaja kupio ili koja kokoska ih je snela! Po tebi one kokoske sa sela imaju negu magicnu zastitu protiv samonele?

Ne kazem da su zumaca toliko losa, pa i ja svaki dan bez izuzetka pojedem po tri cela jaja(nekad i vise). Ali tvoja konstatacija da je zumace zdravije od belanca je notorna glupost.
_______
To sto ti je taj bodibilder rekao da jedes spagete(sa mesom) pet puta na dan uopste nije glupost. Pasta je jedan od najboljih izvora kompleksih ugljenih hidrata(pored pirinca), plus ima mnogo proteina. Ako se spremaju na pravi nacin udeo masti i prostih UH ce biti minimalan. Sa mesom to je dobitna kombinacija za fazu kada se radi na masi.

Jos nesto, pa covece nije svaki tekst na engleskom naucna studija. I uopste nije tacno da naucne studije imaju totalno razlicite rezultate! Nauci da razlikujes naucna i profesionalna istrazivanja radjena sa nekom od svetskih(ili domacih) prizatih laboratorija ili jos bolje Univerziteta(gde najbolji profesori i doktori garantuju razultate svojim imenom i reputacijom), od bljuzgarija koje ljudi pisu po netu.
Primetio sam se cim u nekom clanku pominje "pravo zdravlje"(sta god to bilo, jer sam taj izraz prvi put cuo od tebe i od clanaka koje si citao) ti se odmah drzis toga k'o pijan plota. Nauci da kriticki posmatras stvari, ali i gledaj ko je taj koji pise neke tekstove.
Ovo smatraj kao pozitivnu kritiku...
Sve najbolje Borise.

Druze, kazem da postoji razlika izmedju holesterola pecenog i zivog. Kao sto postoji razlika izmedju pecene masti i ne pecene masti.
Ja jesam bodybuilder i dizem tezine. Ali nijedan BB nema pravo zdravlje niti zna odakle dolazi. (kasnije cu objasniti sto) Profesionalni BB uzimaju steroide. Ne vredi dalje da pricam o njima. Njima je bitno da sto vise proteina unesu i da narastu. Protein ima vaznu ulogu za misice. Ali za zdravlje, mast i vitamini su korisniji.
Moje kokoske nemaju zastitu protiv salmonele, ali tokom mog iskustva, nikad mi se nije desilo da sam dobio salmonelu, niti sam cuo da je neko dobio od zivog jaja. I da sam cuo da je neko dobio salmonelu, i dalje bi pio.

Cuo sam (znaci CUO sam), da divlje zivotinje skoro nikad ne umru od bolesti. Retko koja zivotinja umre od bolesti, skoro sve umru od starosti. Takodje sam cuo, ako duzim periodom hranis zivotinje slatkom hranom ili pecenom, dobijaju bolesti i umiraju od bolesti.
Pitanje zasto zivotinje umru od starosti (a ne od bolesti) je, zato sto jedi za chega su dizajnirani. Znam da smaram ovim odgovorom, ali istina je. Zna se da lav jede meso. Da krava pase travu po prirodi.
Takodje covek. Covek je takodje dizajniran da jede nesto po prirodi. Kad razumes, zasta si dizajniran da jedes, debljine nece biti. Bolesti nece biti, kijavice nece biti.

Text iz predhodnog posta nije moj, vec mog kolege njemu je BB rekao da jede spagete. I mislim da je kvalitetniji UH od meda nego od secera ili od paste.
Jer si znao, da jedno ne peceno meso ima 10 puta vise (mozda jos vise od 10 %) nutricije i minerala od 1 pecenog mesa?
Pricao mi je kako je jeo low fat hranu, kako su mu preporucivali da to jede, uglavnom jos vise se razboleo. Mast (zdrava mast) ima ulogu da te drzi dalje od bolesti. Imao je 140 kg, dijetom i treningom je smrsao do 80 kg za izuzetno neverovatno vreme.
Za to vreme je jeo hranu bogatu mascu, i pio je ziva jaja (zumance). Njegova slika je bila stavljena kao najbolji primer programa (knjige..) i ima slika.

Fora "Pravog Zdravlja" je dosla od Brus Lee-a
Pravo zdravlje je vrsta zdravlja koja zraci iz tebe + jak imunitet da te drzi dalje od bolesti, a pritom da se brze oporavljas od treninga. Pravo zdravlje ces imati, ako samo, ali ako samo jedes zivu hranu. To je kljuc. Pecena hrana nije zdrava. Tvoje telo trosi energiju da bi pecenu hranu preradio. Sto znaci da ti ostaje manje energije za ostale poslove.
Verujem da i sam znas, posle jela kuvane hrane, ponekad se osecas umornim i zaspao bim prilegao bi malo ?
To je nakolnost od pecene hrane. Naucno je dokazano da posle pecene hrane, imunitet (prva linija odbrane) se povecava.
Sto znaci, da se bori protiv toga. To ne valja.

Mnogi bilderi su mi govorili da je Dekstroza zdravija od meda. Sto je totalno ne tacno. I poznajem ljude koji bi radije pili Dekstrozu nego med. Dekstroza sadrzi prazne kalorije. Med ima dosta vitamina + kcal. Isto tako, samim tim je zumace zdravije jer ima vise nutricija. Najbolje je jesti i jedno i drugo.

Imam primer, ovde u forumu za nauku i za prirodu;

http://forum.krstarica.com/threads/77841&page=3

U ovom postu, jedna devojka je pitala kako da ojaca imunitet. Naravno postoje lekovi, naucna otrkrica koja ojacavaju imunitet (privremeno).
Problem je, sto stalno moras konzumirati te lekove i dopune da bi ti imunitet bio jaci. Jedan doktor je skoro celu stranu popunio sa imenima od lekova.
Ali glavni kljuc je da promene ishranu.
Ne kazhem da je nauka beskorisna, vec drevna murdost je ne zaobilazna. Jednostavno, promene ishranu.
(btw, samo ako je jednostavno, ne mora da znaci da je lako.)

Sve u svemu, ne bitno je iskreno da ti kazem. Svako radi, trenira, hrani se..kako misli da je najbolje za njega. Za mene je vaznija mast, nutricije, vitamini itd, nego protein, jer mi je zdravlje na prvom mestu. Posle zdravlja, sporedan efekat je snaga i fizicka vitalnost.
Pozdrav Urose.

1) Nijedan bilder ti nece reci da je dekstroza zdravija od meda. Bez sumnje da je med zdraviji. ALI glihemiski indeks dekstroze je extremno visok. To znaci da dize insulin u nebo, a to je neophodno posle jakog treninga da odmah transportuje proteine do misica kojima su najvise potrebni(one na koje si stavio akcenat na trenigu). Dekstroza(glukoza) se skoro i ne vari, vec za jako kratko vreme obezbedjuje cistu energiju. On je neupotrebljiva u bilo kom delu dana osim posle treninga, jer ako tvoje telo ne zahteva hitno energiju, sav taj grozdjani secer ce otici u rezerve, tj. salo.
Med(iako bez sumnje zdrav) sadrzi veoma veliki procenat saharoze. Glihemiski indeks saharoze je jako nizak tako da je u BB apsolutno beskorisna. Ne kazem da ne treba jesti med, ali nema smisla zameniti dekstrozu medom. Pored toga naucno je dokazano da saharoza usporava metabolizam.
Napisao si: mislim da je kvalitetniji UH od meda nego od secera ili od paste. UH iz meda su seceri i o tome sam vec rekao, a sa pastom ne moze da se poredi, iz jednostavog razloga sto su ugljeni hidrati iz paste komleksni ugljeni hidrati, a iz meda prosti. Prosti nikako nisu "kvalitetniji" od slozenih. Cak sta vise nepotrebno ih je jesti(ili piti) uopste, osim mozda posle ili za vreme treninga.

2) Jer si ti lav, ili krava? Kakvo covece zivo meso, pa to je smrt za organizam. Probaj da pases travu, pa da vidis sta ce ti se desiti....

3) Postoji i dobar holsterol, ali on nema veze sa pecenjem.

4) O masnocama. Vidim da nisi previse upucen u ovu granu. Zasicene masti kao sto se nalaze u mleku, mesu, jajima(zumacetu), siru. Te masnoce podizu nivo holeserola u krvi, ostecuju i zacepljuju krvne sudove. U svakom slucaju apsolutno nista dobro. Jedine gore masti od zasicenih su transmasti koje stvaraju industriski u procesu hidrogenizacije da bi se prozvodima produzio rok trajanja.
Dobre masi- monozasicene(maslinovo, riblje ulje) i polizasicene(kikiriki, orasi, plodovi mora) su itekako dobri za ljudski organizam. Oni izmedju ostalog pomazu da se holeserol spere sa zidova krvnih sudova. To sto je taj tvoj drugar polovicno nesto cuo, i jeo hranu bez masti, ali i bez mono i poli zasicenih masti nema nikakve veze sa tvojom tvdnjom u nezdravosti bodibildinga. U BB dobre masti su obavezne.
5) "Verujem da i sam znas, posle jela kuvane hrane, ponekad se osecas umornim i zaspao bim prilegao bi malo ?"

Zasto mislis da se osecas pospano posle jela? Iz apsolutno istog razoga zbog kog ne treba jesti pre treninga. A to je zasto sto sav kiseonik i krv(koja je nephodna da se taj kiseonik prenese) koji bi inace isli u mozak i misice se sjure u zeludac da pomognu varenje. Zato se osecas umorno i zato ne mozes da odradis dobar trening kada ti je pun zeludac i osecas mucninu u stomaku jer je balans krvi poremecen. To nema nikakve veze sa pecenom ili ne pecenom hranom.

6) Pomenuo si bodibildere. Uzmi samo jednog bodibildera, koji se striktno drzi BB ishrane, treninga i suplementacije a ne uzima anabolicke steroide. Videces da je zdraviji od 99% posto populacije i da mu apsolutno nista ne fali.

Eto toliko ispravki u samo jednom postu.

Pre nekih 7 meseci na vestima se vrtela ogromana vest, da je preko 100 dece iz jednog vrtica dobilo samonelu. Zasto? Zato sto jaja nisu bila termicki obradjena. E sad ako ti imas svoje kokoske, i ako je jaje tek sneseno nema te opasnosti i slobodno mozes da ih pijes. Ali ako kupujes jaja na pijaci od nekog nepoznatog i nemas pojma koliko su ta jaja stajala. Odlican pokazatelj starosti jaja je njihova gustina. Ako je belance izuzetno gusto, da jedva moze da ispadne iz ljuske to je najsvezije jaje; ako je belace retko ne bi trebalo da se pije, vec da se obari, pece ili kako ko vec voli.
Eto toliko ispravki u samo jednom postu.

Cao Urose.
Nisam lav, niti sam krava. Covek sam kao i ti, kao svi ostali.
Zasto bi jeo travu, kad nisam dizajniran da jedem travu ? Zna se ko jede travu, takodje se zna ko jede meso, a takodje se zna ko jede voce i meso.
Odgovor za chega je stvarno covek dizajniran da jede po prirodi je ne pecena hrana. Meso i povrce. Jer su se nasi preci tako hranili (pre nego sto su otkrili peceno).
Imam veliko iskustvo sa ishranom od bifteka (zivog govedjeg mesa) Cak sta vise, postoji jelo u nekim restoranima u kojima pripremaju ne pecen biftek.
Nije tako lose kao sto izgleda.

Kad je hrana ne kuvana, sadrzi prirodna vlakna, prirodan protein, prirodne enzime, vitamine, minerale, nutricije itd.
O cemu je sad problem kada se pece?
Pecena hrana nije korisna.
U danasnje vreme nasa cela planeta je na zalost zagadjena hemijama i ostalim stvarima, sto cini ishranu tezim. Razlog je modernizacija.
Kad se hrana pece, protein postaje denaturisan, secer je karamelizovan, prirodna vlakna su unistena, sto samim tim znaci da ce vise vremena trebati organizmu da preradi hranu, pritom 100 % enzima je unisteno. Kuvana hrana bespotrebno crpi energiju koja nam je potrebna da opravimo nasa tkiva i organske sisteme.
(kracim recima skracuje zivotni vek) Koristan kiseonik je izgubljen, i produciraju se slobodni radikali. Nutricioni gubici su preko 80 %.
Rekao sam takodje da se bela krvna zrna povecavaju kad se unese pecena hrana u telo.
Ne kuvana hrana ima najbolji balans od vode, nutricije, i vlakna koja su potrebna tvom organizmu. Pecenje prouzrokuje da ne organske elementi udju u krv, kruze kroz sistem, i naseljavaju se u arterije i vene. Kod ne kuvane hrane, je potpuno drugaciji slucaj.
Posle kuvanja, organizam gubi fleksibilnost itd. Mogao bi o ovome da pisem dosta vremena. Ali mislim da nema smisla.

Ovo je razlog, zasto se osecas pospanim posle jela. Ne moras trenirati da bi se osecao umornim. Dovoljno je da pojedes kuvano/peceno.
Izbaci trening, nije rec o treningu, o ishrani je.

Shvatio bi, ukoliko bi se hranio barem dve nedelje sa ne pecenom hranom, budio bi se odmorniji. Posle tih nedelju/dve probaj da se vratis na pecenu hranu.
Znaci sve sto trazim je da probate, da se uverite (naravno ukoliko zelite, ne forsiram nikog, niti prodajem nesto) da je zivo zdravije.
Cele dve nedelje jedi ne pecenu hranu, znaci biftek, voce, med itd. Unosices dovoljno nutricija i minerala & proteina od mesa. (zivo meso ima vise proteina od kuvanog)
I treniraj redovno, kao sto si radio. Posle te dve nedelje, prvi dan odradi trening, i kasnije pojedi nesto peceno.. recimo pasulj.. kuvani kupus...itd.. verujem da sam znas ostale kuvane hrane, i onda zaspi. Kad se probudis kazaces mi kako se osecas.
[cisto za one, koje zanima a nemaju vremena da probaju ovo, da vam odmah kazem da ce te se osecati kao g-o-v-n-o]
I posle toga se vratite na ne kuvanu dijetu, shvatice te da ce te se mnogo lakse osecati.

6) Pomenuo si bodibildere. Uzmi samo jednog bodibildera, koji se striktno drzi BB ishrane, treninga i suplementacije a ne uzima anabolicke steroide. Videces da je zdraviji od 99% posto populacije i da mu apsolutno nista ne fali.
Pa rekao si za profesionanle BB, a koji od njih ne uzima steroide. Uporedio si zumance sa njim.
Prva BB ishrana na njihovoj listi je bareno/peceno pilece meso?

Pre nekih 7 meseci na vestima se vrtela ogromana vest, da je preko 100 dece iz jednog vrtica dobilo samonelu. Zasto? Zato sto jaja nisu bila termicki obradjena. E sad ako ti imas svoje kokoske, i ako je jaje tek sneseno nema te opasnosti i slobodno mozes da ih pijes. Ali ako kupujes jaja na pijaci od nekog nepoznatog i nemas pojma koliko su ta jaja stajala. Odlican pokazatelj starosti jaja je njihova gustina. Ako je belance izuzetno gusto, da jedva moze da ispadne iz ljuske to je najsvezije jaje; ako je belace retko ne bi trebalo da se pije, vec da se obari, pece ili kako ko vec voli.
Eto toliko ispravki u samo jednom postu
Tu si u pravu, moras poznavati kupca, inace pisi propalo. Takodje u vezi gustine.
Nemoj me shvatiti, da pametujem, ali ovo je moje misljenje o kuvanoj i ne kuvanoj hrani.
Jednostavno primenjujemo i postujemo nasha razlichita misljenja.
Pozdrav

@boris
Bla,bla,....priču o holesterolu (lipoprotein...) sam već, nekad, ne tako davno, pričao na forumu. Nebitno, ali opet...to su bile proverene informacije. Možda ti je čudno što se moja priča, sasvim slučajno, poklapa sa Uroševom?
Činjenica je da svako ima različite potrebe za holesterolom, ali opet ne treba preterivati. Znam da posle dugog i teškog treninga (višečasovna vožnja bajsa,...) nejlepše legne neki masnjikav obrok kao što su jaja, u bilo kakvom obliku.:) Nisam protivnik holesterola, ali nisam ni zagovornik ideje da treba da se otkidamo zasićenim mastima. Jeste da je holesterol element membrane svake žive ćelije, ali višak se uvek taloži kao otpad.....
Šta misliš, zašto žumance nije prisutno u makrobiotici?

Za Urosa:
Pozdrav, :) -cisto par clanaka o Kreatinu,mada mi vuku malo na promoterstvo,al` ima i par informacija.

Creatine safety issues: fact or fiction?
After the first article in Life Extension magazine on the many potential medical and anti-aging uses of creatine, I received several letters and many e-mails that basically said "I would like to use creatine for the various reasons stated in the article, but I am worried about its safety." This fear over the safety of creatine was usually generated from some hysterical news report or poorly researched article. It's odd, but predictable that the media and conservative medical establishment have desperately tried to paint creatine as an inherently dangerous or "poorly researched" dietary supplement. The fact is, creatine may be the most extensively researched performance-enhancing supplement of all time, with a somewhat astounding safety record.

True to form, the "don't confuse us with the facts" media and anti-supplement conservative medical groups have had no problems ignoring the extensive safety data on creatine, or simply inventing safety worries where none exists. A perfect example of this was the news report that mentioned the deaths of three high school wrestlers who died after putting on rubber suits and riding a stationary bike in a sauna to lose weight. Amazingly, their deaths were linked to creatine by the media, rather than extreme dehydration! Even more amazingly, on further examination, it was found that two of the three wrestlers were not using creatine!

Creatine has been blamed for all sorts of effects, from muscle cramps to dehydration, to increased injuries in athletes. However, these effects have been looked at extensively by researchers without a single study reporting side effects among several groups taking creatine for various medical reasons over five years.5-8

In some, but not all people, creatine can raise a metabolic byproduct of creatine metabolism known as creatinine. Some people-including some medical professionals who should know better-have mistakenly stated that elevated levels of creatinine could damage the kidneys. Elevated creatinine is often a blood indicator, not a cause, of kidney dysfunction.

That's a very important distinction, and several short- and long-term studies have found creatine supplements have no ill effects on the kidney function of healthy people.9,10 Though it makes sense that people with pre-existing kidney dysfunction should avoid creatine supplements, it is reassuring to know that creatine supplements were found to have no ill effects on the kidney function of animals with pre-existing kidney failure, showing just how non toxic creatine appears to be for the kidneys.11 Bottom line, creatine safety has been extensively researched and is far safer than most over-the-counter (OTC) products, including aspirin.

Conclusion
Though additional research is warranted regarding the pathologies outlined in this article, creatine has a substantial body of research showing it is an effective, safe and worthwhile supplement in a wide range of pathologies and may be the next big find in anti-aging nutrients. Although the dose used in the studies was quite high, recent studies suggest lower doses are just as effective for increasing the overall creatine phosphate pool in the body. The dose of 2 to 3 grams per day appears adequate for healthy people to increase their tissue levels of creatine phosphate.

People with the pathologies mentioned in this article may benefit from higher intakes in the 5 to 10 gram per day range. People interested in more information regarding creatine, in particular the use of creatine and other supplements for athletes, should consider referring to my recent ebook Muscle Building Nutrition for additional information
Creatine Loading and Creatine Use
Proper Creatine Loading and How to Use Creatine
As we've already established in previous articles, creatine is a top notch supplement to help you gain weight; however, to do so effectively, you need to learn about creating loading and creatine use. Also, creatine monohydrate isn't 'cheap', so you'll want to get the most out of your money by putting your creatine to produce maximum results for you. So take a few minutes and read about creatine cycles, creatine uses, and creatine loading and maintenance phases.

Creatine Cycling: Creatine loading-maintenance phases
If you know what creatine is, you've probably heard of creatine cycle, creatine loading phase, and creatine maintenance phase. So what's the big idea? Sure, creatine is great, and can really help you pack on a few good pounds quickly, but most people find that after a few weeks on creatine, their gains taper off, and almost disappear.

So it's a common belief among athletes (mostly bodybuilders) that creatine cycling will help fight off that progressive loss in weight gain from creatine use. The idea is that (just an opinion shared by many), after using creatine for a period of time, your body 'gets used to it', so the gains and results disappear.

What creatine cycling is designed to do is to take creatine for a period of time, then stop for a period of time, then go back on it. The belief here is that, doing so will help you maintain the gains you make with creatine use. Kind of like doing workout cycles - where you always change your routines to prevent your muscles from getting used to the exercises.

How to properly do creatine cycles and phases
So, there are 3 phases in a creatine cycle... well, actually 2, but resting counts as well. The first phase is called the loading phase, because this is when you fill up your muscles with creatine, which is then used for ATP re-synthesis. After the creatine loading phase (first week), you lower the amount of creatine use - this is the maintenance phase.

Here's a typical creatine loading and maintenance cycle:

Week 1: creatine loading phase (20g / day)

Weeks 2 to 4: creatine maintenance phase (10g / day)

Weeks 5 to 8: no creatine

Typically, 4 weeks of cycling is all you need for creatine. It could be different for you, and there are many variation of this cycle, so test it out, and figure out what works best for you..

>> Click here for Prolab Creatine

>> Click here for American Creatine

>> Click here for AST micronized creatine

>> Click here for all available creatine products

During the creatine loading phase, I typically took 4 servings a day. Once before breakfast, once before lunch, once before workout, and once in the evening. Tip: you should take creatine with grape juice or some kind of high GI carb drink. Also taking creatine an hour or two before workout is a good idea, because it takes your body some time to absorb the creatine.

Creatine Side Effects
Effects of Creatine and Side Effect - Are You At Risk?
As far as I know, there's no documented adverse creatine side effects - only desirable side effects of creatine. I'm also speaking from personal experience that I've never experienced any negative or unwanted side effects of creatine.

Extensive experiments have been done to test creatine side effects on humans, and Dr. Paul Balsom - the world leading expert on creatine - stated "to the best of our knowledge, the only documented adverse effect of creatine supplementation is an increase in body mass." Well, I'd say that's something all bodybuilders can live with. :)

However, be cautioned that there are no long term studies on high dosage effects on creatine use. So its recommended that you follow the instructions on the label and don't over do it.

Long term use of creatine has not shown any adverse side effect on humans. I have used creatine for several years, and have never encountered any 'bad' creatine side affect. As well, no studies have shown creatine to have any adverse side effects on humans.

Common Creatine Side Effects
Okay, so you now know that there's probably no adverse side effect of creatine, but here are some effects of creatine you will notice physically:

You'll feel stronger, more powerful, and will have much more energy and longevity during workouts.
You'll start to notice that your body (muscles) is fuller and bigger - partly due to some water retention (a createin side effect), and mostly gain in muscle mass.
You may find that your muscles are not as 'hard' due to the water retention; however, I did not find this noticeable very much.
When you exercise intensely, you'll find that the 'screeching' pain (due to build up of lactic acid) won't bother you nearly as much! This is discussed in the creatine benefits and creatine monohydrate information articles.
You'll have noticeably more energy and 'bursting' power during workouts - you'll be able to lift slightly heavier weights and feel less fatigue.
Can cause kidney stones in some rare cases
You may notice some gas and bloating
Some concerns lie in the unknown effects of creatine supplementation on the heart, as its also a muscle (this area still lacks research)
Now, keep in mind that creatine side effects will vary from person to person, and this is strictly speaking from my own personal experience with creatine monohydrate. Please DO NOT take this as any medical advice or opinion, and please view our disclaimer regarding terms of use.

Previous studies conducting personal interviews with male/female athletes who have used creatine for longer than 1 year did not reveal any long-term side effects of creatine. However, one short term side effect of creatine noted is that athletes who took more than the recommended amount of creatine experienced diarrhea, however this creatine effect went away after reducing the dosage.

Pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back