Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
spartanac:
Imam neku cudnu zamisao:
hteo bih da napucam potkolenicu, ramena, trapeziuse i ruke (biceps, triceps ali i PODLAKTICU koja mi je veoma bitna), dok bih grudi, stomak, ledja i natkolenicu da izdefinisem...
Moze li mi neko napraviti program kojim cu to uspeti najefikasnije?
+dekstroza i + sta ... ?

Ono sto sam ja zakljucio iz ovog posta je da nemas preterano mnogo mase(misicne mase), ali da i imas masnog tkiva. Jer tako?

Nazalost forumla po kojoj se raste i mrsavi(skida salo) u isto vreme ne postoji.
Glupost je u isto vreme raditi male grupe(list, biceps, triceps, podlaktica, ramena...) misica sa velikim tezinama tj. za masu, a velike grupe misica(grudi, ledja i kvadricepse) raditi sa malim tezinama tj. za definiciju. Ono sto mozes da radis je da sada udris po masi, mnogo hrane i jaki, ali ne i preterano dugacki treninzi i puno odmaranja(spavanja). Akcenat je na puno kvalitetne hrane.
Kada dodje leto i vreme za plazu onda kreni na brutalnu definiciju kojim ces skinuti visak kilograma. Tako ces jedino "napucati"(da upotrebim tvoj izraz) ono sto zelis i skinti salce sa stomaka, grudi i ledja.
Pozdrav

idza:
pa sta bi sa mojim odgovorom??? svi mi pricate nesto sto i ne mogu da bas shvatim najbolje....
samo kazite sta je to sto je dobro i od cega sa ne dobija na masi???

U bre Levorne totalno si zbunio coveka hemijskim analizama ljudskog tela. : )))
Jedino sto mozes da ocekujes je dodatni "kick" na trenigu koji ce ti dati (kao sto sam vec rekao) neko jako energetsko pice i aspirin koji ce poboljsati cirkulaciju krv.

Po meni je ubedljivo najbolja kombinacija koja postoji E/C/A stack. Tj. efedrin, kofein, aspirin. To je nesto sto daje neverovatnu energiju puna dva sata, plus efedrin podstice trosenje lipida pre nego se potrose zalihe glikogena. Drugim recima skida masne naslage dok daje apsolutno neverovatan "kick".

Kod toga je problem sto efedrin nije za svakoga. Podize temperaturu tela, pojacava rad srca i izaziva osecaj uznemirenosti. Osobe koje nisu savrsenog zdravlja mogu imati problema. Plus je pre nekoliko godina postao ilegalan.
Zbog toga ti to ne preporucujem, vec se drzi energetskog napitka.

-Sinisa-:
Visok sam 186 i tezak 70 . Zeleo bih da povecam masu misica :confused: ? Jel znate neke prirodne preparate za povecanje mase ??? Cuo sam da je dobra smesa - 250g cokolade u prahu + 250g mleka u prahu + 250g sojinog brasna + 250g dekstoze , sto se pije 3 puta dnevno( po kasika - dve u solji mleka ), kao i pivski kvasac :?:

Sto se onog tvog recepta tice:
cokoladu izbaci jer sadrzi samo sahrozu koja ti nista dobro doneti nece, zatim soju u svakom obliku izbaci. Soja,ikao sadrzi puno proteina, njen hemijski sastav je jako slican estrogenu-zenstom polnom hormonu.
Ako vec volis prahove :) preporucujem ti belanca u prahu. Mnogo belanaca u prahu sa mnogo mleka(mleko sa sto manjim procentom masti). Pivski kvasac je jako pozeljan. Sadrzi kompleks vitamina B koji pozitivno uticu na apetit. Jedini problem je sto je ukus ODVRATAN. Jedino resenje je da se pije sa mnogo jogurta. Imas i da kupis pivski kvasac u obliku tableta u nekim apotekama. Ja sam ga kao takav uzimao i odlicno je u odosu na prah.
Dekstrozu nema svrhe piti u bilo koje vreme osim neposredno posle treniga.
Moj svet ti je da kupis whey protein i da ga pijes sa dekstrozom posle treninga..

Ovo su sve samo dodaci. Glava stvar je HRANA. Mnogo hrane. Ali kvalitetne.

Ja sam bilder,savetujem neupotrebljavati nista.Ko zeli "fiksanje" imace posledice,na prvom mestu poremecaj psihe,ostalo je sve u osnovi raspad sistema.Naslusao sam se svega odavno,neko se malo igra,sali dok postoje trovaci koji izazivaju gadne nevolje.
Kao stariji maloletnik sam vezbao sa 100kg benc,sa 18 god. tacno 140Kg.
Sada placam za preforsiranost koju nisam primecivao,ali podosta sam se "ozledio".
Doping i stimulativna sredstva jos vise omogucavaju preforsiranost,sto rezultira katastrofom.
Nisam tako prosao,a nisam nista ni koristio.
Za sve u bilo kojoj fazi ovog sporta porucujem da pronadju sebe van cele price o "hemiji".
Glasno kazem,pritom znam da ce me osporiti gotovo svako ko ima "Mr. Olimpija" rezultate.
Priznajem i mene su fascinirali kao likovi ljudi sa svetske bilding scene.
Dok iz licnog iskustva i poznanstva izvodim zakljucak da su svi oni rizikovali zdravlje i zivot.
Cemu i zasto,mozda znaju dok su zdravi,najaci.Onda nastupa tesko vreme za "matore",prijatelju moj kako kaze tuzna pesma.

@spartanac

Sto se tice definicije; misici su sami po sebi izdefinisani, ali definicija nije nista drugo da istopis salo da bi se misici jasno videli. Cilj treninga i ishrane, kad se radi definicija, jeste da istopis masti a da sto manje izgubis na misicnoj masi.
Tako da NE MOZES da izdefinises grudi, a da ne izdefinises ramena. Postoji pojam kvaliteta i ispruganosti misica,...ali to je nesto drugo.
Radi trening onako kako treba, radi bazicne vezbe, izbegavaj izolacijske,... Napred!

Znam ali ovo se zaista teeeesko vari,a da ne pominjem blagu pojavu meteorizma(ko zna razumece),doduse - mozda i ja imam kilav zeludac, ali u svakom slucaju - velike kolicine hrane odjednom za nekoga ko nije navikao na to,ne zvuci mi bas veselo.Sto se mog izbora praskastih stvari tice,vise sam za surutku-mozes da je kupis u svakom maxiju,jeftina je i ukusna te lako svarljiva,sa vodom,mlekom,jogurtom...A belanca uvek mozes da konzumiras,ali prirodna- iz ljusku,sto bi se reklo,pa kolko ti prija.

Sinisa:
Pa mislio sam nesto sto nisu tabletice i tako ta sranja , vec nesto sto se jede uz regularnu hranu !!!
Imas neke dobre tabletice, recimo whey protein. Nema sporednih efekta. Niti "posledica" od cega se ljudi najvise plase.
Pokusaj da promenes tu tvoju "regularnu" ishranu. To je kljuc.
Jedi kvalitetnu hranu kao sto je Uros rekao.
Zasto je vazno da jedes kvalitetnu hranu?
Treba dnevno, da uneses, minerale, nutricije, belancevine itd. Koje su potrebne tvom telu da raste (i da se oporavlja)
Gledaj da ti ishrana bude takva. Sto vise hranljivog.
Mene su ucili, da je zumance zdravije od belanca. Ujutru kad pravim sejk, uvek stavim zumance.
Kada pravim Spartanski sejk, takodje stavim zumance. Belance retko.

Za kuvanu hranu potrebno je 40-100 sata. Za sirovu, potrebno je mnogo manje vremena da se "preradi"

Sinisa:
Hvala na informaciji , bas cu da probam mesec , dva pa da vidim ima li promene ;)
Preporucio bi ti da treniras u nedelje, recimo 3 nedelje.

Nije potrebno da forsirate organizam da uzima velike kolicine proteina, jedite dok vam se glad ne zadovolji. Naravno, mozete se forisirati (nema niceg loseg u tome), da se svaki put prejedete dok vam ne bude muka, ali po meni je bolje ovako. Sve u svemu, morate da slusate svoje telo.
Kad ste gladni jedite, kad osecate da vam se trenira, trenirajte. Jednostavno je.

bonbojaz.

boris0230:
Imas neke dobre tabletice, recimo whey protein. Nema sporednih efekta. Niti "posledica" od cega se ljudi najvise plase.
Pokusaj da promenes tu tvoju "regularnu" ishranu. To je kljuc.
Jedi kvalitetnu hranu kao sto je Uros rekao.
Zasto je vazno da jedes kvalitetnu hranu?
Treba dnevno, da uneses, minerale, nutricije, belancevine itd. Koje su potrebne tvom telu da raste (i da se oporavlja)
Gledaj da ti ishrana bude takva. Sto vise hranljivog.
Mene su ucili, da je zumance zdravije od belanca. Ujutru kad pravim sejk, uvek stavim zumance.
Kada pravim Spartanski sejk, takodje stavim zumance. Belance retko.

Za kuvanu hranu potrebno je 40-100 sata. Za sirovu, potrebno je mnogo manje vremena da se "preradi"

Preporucio bi ti da treniras u nedelje, recimo 3 nedelje.

Nije potrebno da forsirate organizam da uzima velike kolicine proteina, jedite dok vam se glad ne zadovolji. Naravno, mozete se forisirati (nema niceg loseg u tome), da se svaki put prejedete dok vam ne bude muka, ali po meni je bolje ovako. Sve u svemu, morate da slusate svoje telo.
Kad ste gladni jedite, kad osecate da vam se trenira, trenirajte. Jednostavno je.

bonbojaz.

Borise,izvini za one prve gluposti koje sam ti napisao,postujem tvoj princip stroge vezbe i ishrane,bez ikakvih dodataka- ali moras da razumes da nemaju svi jaku volju- odnosno,bez stvari koje sam uzimao i rezultata koje sam video kroz mesec dana,definitivno bih izgubio motivaciju i sve bi otislo do vraga.Sa 50 ces definitivno bolje izgledati i od mene i od svih ostalih koji koriste suplemente.Pozdrav.

Evo jednog pitanja...

Sta mislite koliki je bf ovom liku i sta kazete na definiciju...??
Malo se losije vidi slika ali nema bolja...

Abs.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back