Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zgibovi nepotrebno troshe energiju??
interesantno... na osnovu chega tvrdish to?

drugo, ukoliko nema vec adekvatno razvijen trbushni zid, chuchanj i iskorak mu nishta nece pomoci za da adekvatno razvije trbushnjake, tako da, da! uz noge, mozesh da ukombinujesh trbushnjake, eventualno ako radish split grudi/biceps, ledja/triceps, mozesh uz noge da ubacish srednje/zadnje rame dok odmarash noge izmedju vezbi :)

Tom robijaskom vjezbom nece sigurno nabaciti masu na ledja, ne vidim razlog zasto bi to radio. jedino za neku zilavost.
Ako nema razvijen trbusni zid onda ne treba ni da radi cucanj.. tek kad ojaca trbusnjake i ledja onda krece cucanj.

Tom robijaskom vjezbom nece sigurno nabaciti masu na ledja, ne vidim razlog zasto bi to radio. jedino za neku zilavost.
Ako nema razvijen trbusni zid onda ne treba ni da radi cucanj.. tek kad ojaca trbusnjake i ledja onda krece cucanj.
Masu ne ali sitinu latisimusa svako da,a bez toga ledja ne mogu da budu masivna ako nisu siroka,kakava zilavost,taj pojam ne postoji ili si jak ili nisi jak nema tu zilavost ne zilavost.Nego treba d..pe da se zaznoji pa da se podigne u zgib i tu u serijama.
Tek ovo drugo ti je nebuloza maximalna.Nema nikavog razloga zasto ne bi radio cucanj od samoga starta,jer je on pored bendza,vucenja OSNOVNA-BAZICNA vezba u kojij ne ucestvuju samo noge i od koje raste celo telo,jer pokrece vise grupa misica

E a stvarno ljudi,sta je bre to zilavost zivo me zanima????Jel to uopste postoji kao naucni termin (posto je zilavost sleng)???

Ovaj termin obicno koriste neki ljudi kada hoce da naglase kako je neko izuzetno jak stamen cvrst a ti kad ga pogledas ono kost i koza......I onda ti kazes Ma gde bre ovaj jak...A ovaj ti odgovori Ma cuti covece znaks kako je on zilav.....

Ili kad ti neko kaze - ja nisam nesto nabildovan i napumpan ali sam zato suva struna ili cvrst kao sajla....Sta bi to trebalo da znaci????

Ima li to neke veze sa gustinom misica a oni ne znaju kako da se izraze??????

Ajmo sad malo duboko u nauku,zayebite fizikalisanje.....

Sta se nalazi unutar misica - tj unutar misicnih vlakana??? Jel ima jos nesto izmedju njih????Npr voda??? Kako povecati tu gustinu misica - ovo mozete da cujete bilo gde....

Samo da podsetim da odraslom coveku ne mogu da se umnozavaju misicna vlakna tj ne mogu da nastaju nova nego samo postojeca mogu da se debljaju i jacaju.......

Ljudi jel moze neko da mi kaze kakav trening za ramena da odradim.Cini mi se da njih bas lose radim.Ako moze bez vezbi tipa arnold press msm i slicno jer kad radim iznad ramena levo rame bukvalno hoce da mi iskoci.Jednom mi se iscasilo mislio sam da sam ga sjebao bas al nije bilo nista srecom.

Buduci da sam novi ovde,malo sam pregledao forum i kad naidjoh na ovu temu,pomislih da ima sta zanimljivo tu,dok je nisam otvorio,ali ipak moram reci da se tema razvila (doduse stvarno tesko),pa se neke malo zanimljivije rasprave i diskusije jos i mogu naci ovde. Naravno,nemogu sve citati,pa sam isao letimicno,preskakajuci oko 10,11 strana i sl... Iako mozda ne bih trebao da radim to sada,osvrnuo bih se na pocetak teme (jer se to vidi kad se otvori,a ne poslednja poruka,kako bi mozda trebalo) ,a tamo neka svadja i vredjanje izmedju likova svih vrsta (ne bih ih opisivao dodatno sada).
Mislim da je admin trebao da to spreci,a svakako moj je savet da se otvori nova tema sa isti nazivom ali bolje sredjena od neke iole normalnije osobe koja bar nesto zna,ako ne i zaista razume i zivi bodibilding... To kazem jer mi je fokus na pokretacu neke teme kao nosiocu iste,a ako sam dobro shvatio to je pokrenuo neki lik koji trenira 10g,2h dnevno,i dize na sve strane olimpijske tezine...:think:
Prvo,covek koji trenira 10g pita ljude (ili mozda sebe) sta misle o tome,sto govori o nedefinisanosti u sebi. Ono sto je odmah istakao je dizanje,sto ne spada u bb,a svakako odmah razmetanje tezinama i brojevima ponavljanja kao mera velicine i napretka prikazuje ogromnu nesigurnost i velicinu samo u ovom virtuelnom svetu,naopak lik ima pogresan pristup vezbanju. Naravno,morao bih pomenuti i teske gluposti o treniranju svaki dan,po 2h (mozda i vise) i stalnom akcentu na tezinama i dizanju-sto verujem nijedan iole bolji vezbac (a kamoli bilder) ne bih govorio jer je bb oblikovanje tela i to su ciljevi-sto je zapravo promasena tema jer je rec o zesce iskompleksiranom liku koji svakako nije oblikovan,a sigurno i jeste u teretani (bar bio) jer ima gomila takvih naopakih pametnjakovica koji ubijaju u pojam,a eventualno posto je rec o dizanju-tema je dizanje,a ne bb...
Svakako bi bilo dobro da se tema jos razvije na pravi nacin i podeli i u sekcije da ne bi bilo sve nagomilano na jednom mestu,sa foto i video prilozima,pa mozda i privatnim slikama,nacinima vezbanja,nutricionizmu,psihologijom bildera,ciljevima,klubovima i sl.,jer je to mnogo vise od samog vezbanja,vise nacin zivota...

Poslednja izmena:
Kolko mogu da nabacim kila za mesec dana ako vezbam robijaski i jedem svaki dan pola kile svinjetine minimum?
Kupili moji sto kila svinetine pun mi zamrzivac a imam sve sto mi treba kuci od tegova i necu da izlazim do proleca iz kuce (ko pravi robijas).

za 1.5k tabla efedrina... naravno, nelegalno, i ako ne znash kako da koristish, moze i veoma shtetno...chak i kobno da bude!!! al ***, tolko koshta :)
mada ti je to nepotrebno...
odnosno, ako vec nemash para, bolje i tih 1-2k dinara dodaj za hranu, nego za sagorevach...
on (ti shto se kupuju u radnjama) ti je samo mala pomoc... ne znachi mnogo... a potreban ti je kada dodjesh do trenutka kad zapnesh... kada si na dobroj dijeti, i dobrom treningu, ali jednostavno zapne... e pa sagorevach malo pogura... a dotle... samo dijeta i trening i to je to!! i dobar odmor!

Kolko mogu da nabacim kila za mesec dana ako vezbam robijaski i jedem svaki dan pola kile svinjetine minimum?
Kupili moji sto kila svinetine pun mi zamrzivac a imam sve sto mi treba kuci od tegova i necu da izlazim do proleca iz kuce (ko pravi robijas).

Evo ja cu ti odgovoriti bez podjebavanja......

E sad na meni je veeelika odgovornost sto se tice saveta pa mi malo i glupu da ti iskreno odgovorim (i gurnem te u nesto lose)

Izgradjivanje misica i svinjetina???
Hm

Da - Odgovor na tvoje pitanje je DA mozes to uraditi ali nije sve tako crno-belo i ne moze se jasno reci,sto zbog same teme pitanja sto zbog tvog loseg postavljanja pitanja,pa prema tome krecem u analizu tvog pitanja

Kolko mogu da nabacim kila za mesec dana

POD 1
Na pitanje ti niko ali niiiiiiko ne moze odgovoriti tacno.Zasto???Zato sto svako moze samo da nagadja i pretpostavlja jer ne postoji za sada empirijski utvrdjen nacin proveravanja onoga sto ti pitas jer ljudi nisu masine i nisu jednaki razlikuju se po mnoooogo cemu PA OVAKVA PITANJA ZAVISE OD PREEEEMNOGO STVARI pa samim tim pitanje gubi na znacajnosti i ne vredi na njega odgovarati jer kad dobijes odgovor to ce biti kao da ti neko nije nista ni odgovorio

POD 2
Kada si postavljao pitanje nisi precizirao (verovatno si nedovoljno neinformisan-neobrazovan u ovom segmentu) da li zelis da nabacis sto vise SAMO MISICA ili sto vise SALA ili sto vise svega pomesano - MALO MISICA PUNO SALA I DOSTA VODE.....

Kada vidis 2 coveka od 120kg sa trenerkama izgledace ti debelo....Ali to me nora da znaci da su isti iako imaju istu tezinu....Naime misicno tkivo je dooosta teze od masnog potkoznog tkiva tzv - sala pa samim tim ta dva coveka nisu ista........Jedan od njih moze da ima 130 kg sala i 20 kg misica=150kg ukupno a ovaj drugi moze da ima 140 kg cistih misica i 10kg sala vode i sl......(tezina skeleta je namerno izostavljena radi lakseg objasnjenja)......Znaci ta dva coveka uopste nisu ista....Kad neko nabaci 100kg npr zavisi dal je nabacio 100kg misica ili 100 cistog sala.....
Ovu celu pricu sam ti ispricao jer ti nisi jano definisao koji ti je tacno cilj???Dal da izgledas kao maneken,fudbaler,profesionalni bodibilder,bodifitneser ili strongmen???Ili si kost i koza pa jednostavno imas komplexe i jednostavno volis da budes krupan debeo,bez obzira na snagu.....

Tj nisi rekao dali ti je drazi kvantitet ili kvalitet????

ako vezbam robijaski
POD 1
Ova sama izjava je smesna i deluje klinacki ako je ono na sta ja mislim......
Pod jedan jel ti mislis da su robijasi u smesnim americkim filmovima za decu uradjeni od "robijaskih sklekova,zgibova i trbusnjaka" a daju im da jedu neke splacine?????:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf:
Jel ti mislis da te tamo 'rane sa whey proteinom i pilecim prsima svaki dan po 1 kg???

Prvo ako su u Americi robijasi uradjeni ti je zato sto tamo postoji veeelika neorganizacija u zatvoru pa se prave klanovi mafijaski unutar zatvora i stalno se gine pa se mnooogi od njih kako bi se zastitili odlucuju na vezbe + po zatvorima se krijumcare i steroidi kao i droga duvan trava i narkotici.........

POD 2
Ako si mislio da treniras kao robijasi - U zabludi si imas da oslabis imunitet da se pretreniras imas da nazadujes i da ti se smanji misic a imas da osecas umor celog tela....

TRENIRATI STO VISE TO BOLJE, JA TRENIRAM SVAKI DAN PO 4 SATA, JA SAM NAJJACI I NAJVECI SVAKI DAN IMAM PO 3,4 TRENINGA UVECE UJUTRU, PREKO DANA, JA SVAKI DAN RADIM PO 5000 SKLEKOVA - su najvece nebuloze i gluposti, NAJVECE ZABLUDE U SVETU BODI BILDINGA (MISICNOG IZGRADJIVANJA TELA) vezbanja tela uopsteno koje je vezano za hipertrofiju misicnog tkova.....

Znaci sam tvoj izraz TRNIRACU ROBIJASKI je pogresan....ja sad nemam vremena i na to da ti odgovorim - kako trenirati - moras sam malo istrazivati i uciti dugacka je to tema...Ali nema tu malo vilozofije - ne treniraj nikako svih sedam dana nedeljno tesko dizanje tegova, nemoj da ti trening traje duze nikako od dva sata (sat ipo idealno)....izmedju serija/vezbi se odmaraj maximalno 2,5 minuta,a najmanje 30 sekundi,dizi sto tezu tezinu ali da mozes pravilno u formi pokreta da je podignes bar 8 puta bar 3 ,4 serije........Jedi obavezno proteinsku hranu posle treninga - to ti je najvazniji obrok kao i onaj pred spavanje.......Pokusaj da unosis u organizam bar 2 gr proteina puta tvoja telesna tezina kako bi napredovao........

Znaci ovo sto sam ti naveo ce te odvesti u napredak i nabacivanje misicne mase koliko toliko a nikakvo smesno pozersko holivudsko filmsko robijasko treniranje.....Nemoj da se tripujes na zatvor robijase mafijase i glupandere iz filma vidimo se u cirulji nego se bolje tripuj na sport,naucne cinjenice i dokaze........

ako jedem svaki dan pola kile svinjetine minimum?

Jedino se na ovaj deo tvog pitanja moze konkretno odgovoriti......
Po knjizici iz ugledne firme za ZDRAVE dodatke ishrani - suplemente Pansporta
u 100gr svinjetine ima 16 gr proteina
24gr zasicenih masti
11gr nezasicenih masti
0 gr ugljenih hidrata-tj secera i to 0gr i slozenih i prostih i vlaknastih
Glikemijski index svinjetine je 0
Od vitamina u svinjetini imas B1 0.4 B2=0.14 B3=0.3
Od minerala Na=100,Kalijum 350, Ca-Kalcijum 10, gvozdje-Fe= 2

100gr svinjetine ima 280 kalorija=Kcal

Znaci ako sam ti vec rekao da bi za napredak trebalo da unosis dnevno od 2 do 3,5 gr proteina puta tvoja telesna tezina a svinjetina na 100gr sadrzi u proseku gore-dole 16gr proteina mozes i sam da izracunas da li ce ti biti dovoljno da jedes dnevno pola kila svinjetine.............

Kupili moji sto kila svinetine pun mi zamrzivac a imam sve sto mi treba kuci od tegova i necu da izlazim do proleca iz kuce

Znas kako - ja mrzim svinjetinu jer JE PREEEEEMASNA I OPASNA PO ZIVOT tako da sam na tvom mestu ja BIH PRE UMRO OD GLADI NEGO JEO SVINJU A KAMOLI DA JE JEDEM ZBOG BB

Kupili moji sto kila svinetine pun mi zamrzivac
Izvini stvarno ovo se ne odnosi samo na tvoje vec na 99% Srbije : Nikad mi nije bilo jasno kako su bre ljudi toliko glupi neobrazovani i zatucani,ma najgori so i najgluplji na svetu - Svi lekari kazu ne jedite svinju,svinjsko meso je nutritivno najgore,najkvalitetnije i najzdravije je pilece belo meso,ali ne ljudi se prezderavaju sa svinjom,i sa svime onime sto je lose i sto se dobija od svinje - sa cvarcima,sa kavurmom sa crevcima sa pihtijama sa svinjskom mascu - sa svinjskim prepecenim kozicama koje krckaju i koje su natopljene rafinisanim uljem i sl...........A sve to je mnooogo nezdravo i lose i nema niceg korisnog u tome - ALI NAJVAZNIJE JE GLUPANDERIMA PAORSKIM DA JE TO UKUSNO I DA JE TAKI OBICAJ I DA JE TAKA TRADICIJA......

Pa onda kad se iznaredja Bozic Nova,Srpska nova pa slave svaki drugi dan,vecina ljudi izbombarduje telo sve losim namirnicama - premasne svinje, preslatke torte i ostale neupotrebljive gluposti..........

A sad konacno odgovor u celini :
Ako baaaas nista drugo nemas da jedes jedi onda bolje i tu svinju i treniraj PRAVILNO I SVRSISHODNO i da nabacices nesto.......Za salo ti garantujem da ces da nabacis plus sto si rekao da do proleca neces izlaziti iz kuce pa samim tim znaci neces raditi kardio aerobni trening...........Znaci dobices i snagu i nesto misica a najvise sala pa onda misice neces ni moci videti jer ce preko njih biti slojevi sala i vode.....Ali ne brini bice ispod njih sigurno misica jer u svinjskom mesu opet ima i onih 16gr proteina.........
E sad spremi se za to da ces zapusiti vene i moguce je da usled tolikih masnoca i ne bavljenja kardio treninga mozes da zajebes i srce - i to nije iskljuceno......Plus u tvom slucaju jer ces 30 dana da jedes po pola kg svinje dnevno sto je opet extrem....
Pod 2:
A sto pitas koliko ces da "NABACIS" za mesec dana????Ne razumem jel ti to imas neko takmicenje ili te neko bio u skoli pa hoces da se urais za mesec dana da mu vratis ili sta????? Ili samo hoces "da se uradis za prolece,a za posle te bas briga" sto je utopija
I po tome vidim da si klinjos - svi bi vi da se sa sto manje muke sto brze obicno pred leto ili prolece "uradite" najduze za mesec dana a posle mislite gotovo ne moram vise do kraja zivota nista da radim - ono ce da stoji onako i bez treniranja....

Nije bitno da NABACIS nesto za mesec dana,FAZON JE da ceo zivot zivis zdravi i da polako napredujes i treniras od dna kad se rodis do dana kada umres!!!!!!!!!!!!!!!:evil::evil::evil::evil::evil:

(ko pravi robijas)
I jos jednom napominjem nemoj da se tripujes na mafijase na robijase na kradove na ubice na silovatelje i pljackase.......
Oni niti su zdravi niti pametni niti moralni niti sta znaju niti sta vrede.....Cak su toliko glupi da su i izgubili slobodu koja je najvaznija.....
Pusti ti te americke holivudske filmove - to su filmovi i kad se film zavrsi ti ga iskljucis a zivot i dalje traje i sasvim je nesto drugo.......

Prema tome nek ti uzor za trening budu sportisti iz te sportske oblasti nauka sa svim naucnim argumentovanim stvarima u vezi bodibildinga,lekari,doktori,nutricionisti difovci i slicni ljudi jer oni svi vrede i nesto su uradili i izucili u svom zivotu a ne da ti uzor budu glupavi retardirani nepismeni nevaspitani robijasi naduveni steroidima i zatvorskim glupavim corbicama........

Znaci ukratko jedi pre belo meso,mleko ribu i whey proteine kupi ako imas kintu ako bas nemas kintu nizasta onda jedi i tu svinjetinu 5 puta dnevo bolje i to nego da jedes dva obroka dnevno a pica ili burek jedan od njih ali zato ako jedes svinju toliko spremi se i za negativne posledice.....

Ja ti necu reci sta da radis jer to nije bitnoja sa ja a ti si ti i tvoj zivot je u tvojim rukama kao i izbori sta ces raditi sa njim!!!!!!

:bye:

pa evo ti si potencijal da nam objasnis,ali bez maratonskih postva gde ces mnogo da napises a malo da kazes.Moze?

Ne razumem???:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:

Ja sam postavio pitanje da meni neko objasni????

Kad neko postavi pitanje taj neko ocekuje da neko njemu objasni a ne da se javi neko da dobije objasnjenje???

Naravno znam ponesto o tome ali nazalost nedovoljno pa zato i pitam (a ko danas zna sve u detalje do kraja?).........
Covek je takvo bice sa kognitivnim funkcijama da je izmislio nauku koja je preeeoooobumna pa jedan covek ne moze imati sva znanja i to da svako znanje specijalizuje duboko vec su ljudi socijalna bica i moraju delovati komplementarno jedni na druge!!!!!!!!!!

Evo najkrace sam napisao,ja se izvinjavam procitao sam bar 10 knjiga pa ne umem da se izrazavam sa prosto-prostim recenicama i da budem oskudan sa recima,priloskim odredbama metaforama,alegorijama,kompozicijama i ostalih stvari iz nauke o jeziku i izrazavanju....

E nisam mogao da nigde nadjem pa mozda vi znate kupio bi teg za jednu ruku (bucicu) sa par tegova oko 10-15 kg pa me interesuje gde bi mogao najjeftinije da prodjem u Bg i sa kojim programom da krenem. Vezbao sam nekada ali od tada je mnogo vode proslo Dunavom:worth:

Novi Beograd-buvljak,ima tamo neki lik tezgu sa tegovima,sve je upola cene ( u odnosu na prodavnice ) :hvala:

Evo ja cu ti odgovoriti bez podjebavanja......

E sad na meni je veeelika odgovornost sto se tice saveta pa mi malo i glupu da ti iskreno odgovorim (i gurnem te u nesto lose)

Izgradjivanje misica i svinjetina???
Hm

Da - Odgovor na tvoje pitanje je DA mozes to uraditi ali nije sve tako crno-belo i ne moze se jasno reci,sto zbog same teme pitanja sto zbog tvog loseg postavljanja pitanja,pa prema tome krecem u analizu tvog pitanja

Kolko mogu da nabacim kila za mesec dana

POD 1
Na pitanje ti niko ali niiiiiiko ne moze odgovoriti tacno.Zasto???Zato sto svako moze samo da nagadja i pretpostavlja jer ne postoji za sada empirijski utvrdjen nacin proveravanja onoga sto ti pitas jer ljudi nisu masine i nisu jednaki razlikuju se po mnoooogo cemu PA OVAKVA PITANJA ZAVISE OD PREEEEMNOGO STVARI pa samim tim pitanje gubi na znacajnosti i ne vredi na njega odgovarati jer kad dobijes odgovor to ce biti kao da ti neko nije nista ni odgovorio

POD 2
Kada si postavljao pitanje nisi precizirao (verovatno si nedovoljno neinformisan-neobrazovan u ovom segmentu) da li zelis da nabacis sto vise SAMO MISICA ili sto vise SALA ili sto vise svega pomesano - MALO MISICA PUNO SALA I DOSTA VODE.....

Kada vidis 2 coveka od 120kg sa trenerkama izgledace ti debelo....Ali to me nora da znaci da su isti iako imaju istu tezinu....Naime misicno tkivo je dooosta teze od masnog potkoznog tkiva tzv - sala pa samim tim ta dva coveka nisu ista........Jedan od njih moze da ima 130 kg sala i 20 kg misica=150kg ukupno a ovaj drugi moze da ima 140 kg cistih misica i 10kg sala vode i sl......(tezina skeleta je namerno izostavljena radi lakseg objasnjenja)......Znaci ta dva coveka uopste nisu ista....Kad neko nabaci 100kg npr zavisi dal je nabacio 100kg misica ili 100 cistog sala.....
Ovu celu pricu sam ti ispricao jer ti nisi jano definisao koji ti je tacno cilj???Dal da izgledas kao maneken,fudbaler,profesionalni bodibilder,bodifitneser ili strongmen???Ili si kost i koza pa jednostavno imas komplexe i jednostavno volis da budes krupan debeo,bez obzira na snagu.....

Tj nisi rekao dali ti je drazi kvantitet ili kvalitet????

ako vezbam robijaski
POD 1
Ova sama izjava je smesna i deluje klinacki ako je ono na sta ja mislim......
Pod jedan jel ti mislis da su robijasi u smesnim americkim filmovima za decu uradjeni od "robijaskih sklekova,zgibova i trbusnjaka" a daju im da jedu neke splacine?????:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf:
Jel ti mislis da te tamo 'rane sa whey proteinom i pilecim prsima svaki dan po 1 kg???

Prvo ako su u Americi robijasi uradjeni ti je zato sto tamo postoji veeelika neorganizacija u zatvoru pa se prave klanovi mafijaski unutar zatvora i stalno se gine pa se mnooogi od njih kako bi se zastitili odlucuju na vezbe + po zatvorima se krijumcare i steroidi kao i droga duvan trava i narkotici.........

POD 2
Ako si mislio da treniras kao robijasi - U zabludi si imas da oslabis imunitet da se pretreniras imas da nazadujes i da ti se smanji misic a imas da osecas umor celog tela....

TRENIRATI STO VISE TO BOLJE, JA TRENIRAM SVAKI DAN PO 4 SATA, JA SAM NAJJACI I NAJVECI SVAKI DAN IMAM PO 3,4 TRENINGA UVECE UJUTRU, PREKO DANA, JA SVAKI DAN RADIM PO 5000 SKLEKOVA - su najvece nebuloze i gluposti, NAJVECE ZABLUDE U SVETU BODI BILDINGA (MISICNOG IZGRADJIVANJA TELA) vezbanja tela uopsteno koje je vezano za hipertrofiju misicnog tkova.....

Znaci sam tvoj izraz TRNIRACU ROBIJASKI je pogresan....ja sad nemam vremena i na to da ti odgovorim - kako trenirati - moras sam malo istrazivati i uciti dugacka je to tema...Ali nema tu malo vilozofije - ne treniraj nikako svih sedam dana nedeljno tesko dizanje tegova, nemoj da ti trening traje duze nikako od dva sata (sat ipo idealno)....izmedju serija/vezbi se odmaraj maximalno 2,5 minuta,a najmanje 30 sekundi,dizi sto tezu tezinu ali da mozes pravilno u formi pokreta da je podignes bar 8 puta bar 3 ,4 serije........Jedi obavezno proteinsku hranu posle treninga - to ti je najvazniji obrok kao i onaj pred spavanje.......Pokusaj da unosis u organizam bar 2 gr proteina puta tvoja telesna tezina kako bi napredovao........

Znaci ovo sto sam ti naveo ce te odvesti u napredak i nabacivanje misicne mase koliko toliko a nikakvo smesno pozersko holivudsko filmsko robijasko treniranje.....Nemoj da se tripujes na zatvor robijase mafijase i glupandere iz filma vidimo se u cirulji nego se bolje tripuj na sport,naucne cinjenice i dokaze........

ako jedem svaki dan pola kile svinjetine minimum?

Jedino se na ovaj deo tvog pitanja moze konkretno odgovoriti......
Po knjizici iz ugledne firme za ZDRAVE dodatke ishrani - suplemente Pansporta
u 100gr svinjetine ima 16 gr proteina
24gr zasicenih masti
11gr nezasicenih masti
0 gr ugljenih hidrata-tj secera i to 0gr i slozenih i prostih i vlaknastih
Glikemijski index svinjetine je 0
Od vitamina u svinjetini imas B1 0.4 B2=0.14 B3=0.3
Od minerala Na=100,Kalijum 350, Ca-Kalcijum 10, gvozdje-Fe= 2

100gr svinjetine ima 280 kalorija=Kcal

Znaci ako sam ti vec rekao da bi za napredak trebalo da unosis dnevno od 2 do 3,5 gr proteina puta tvoja telesna tezina a svinjetina na 100gr sadrzi u proseku gore-dole 16gr proteina mozes i sam da izracunas da li ce ti biti dovoljno da jedes dnevno pola kila svinjetine.............

Kupili moji sto kila svinetine pun mi zamrzivac a imam sve sto mi treba kuci od tegova i necu da izlazim do proleca iz kuce

Znas kako - ja mrzim svinjetinu jer JE PREEEEEMASNA I OPASNA PO ZIVOT tako da sam na tvom mestu ja BIH PRE UMRO OD GLADI NEGO JEO SVINJU A KAMOLI DA JE JEDEM ZBOG BB

Kupili moji sto kila svinetine pun mi zamrzivac
Izvini stvarno ovo se ne odnosi samo na tvoje vec na 99% Srbije : Nikad mi nije bilo jasno kako su bre ljudi toliko glupi neobrazovani i zatucani,ma najgori so i najgluplji na svetu - Svi lekari kazu ne jedite svinju,svinjsko meso je nutritivno najgore,najkvalitetnije i najzdravije je pilece belo meso,ali ne ljudi se prezderavaju sa svinjom,i sa svime onime sto je lose i sto se dobija od svinje - sa cvarcima,sa kavurmom sa crevcima sa pihtijama sa svinjskom mascu - sa svinjskim prepecenim kozicama koje krckaju i koje su natopljene rafinisanim uljem i sl...........A sve to je mnooogo nezdravo i lose i nema niceg korisnog u tome - ALI NAJVAZNIJE JE GLUPANDERIMA PAORSKIM DA JE TO UKUSNO I DA JE TAKI OBICAJ I DA JE TAKA TRADICIJA......

Pa onda kad se iznaredja Bozic Nova,Srpska nova pa slave svaki drugi dan,vecina ljudi izbombarduje telo sve losim namirnicama - premasne svinje, preslatke torte i ostale neupotrebljive gluposti..........

A sad konacno odgovor u celini :
Ako baaaas nista drugo nemas da jedes jedi onda bolje i tu svinju i treniraj PRAVILNO I SVRSISHODNO i da nabacices nesto.......Za salo ti garantujem da ces da nabacis plus sto si rekao da do proleca neces izlaziti iz kuce pa samim tim znaci neces raditi kardio aerobni trening...........Znaci dobices i snagu i nesto misica a najvise sala pa onda misice neces ni moci videti jer ce preko njih biti slojevi sala i vode.....Ali ne brini bice ispod njih sigurno misica jer u svinjskom mesu opet ima i onih 16gr proteina.........
E sad spremi se za to da ces zapusiti vene i moguce je da usled tolikih masnoca i ne bavljenja kardio treninga mozes da zajebes i srce - i to nije iskljuceno......Plus u tvom slucaju jer ces 30 dana da jedes po pola kg svinje dnevno sto je opet extrem....
Pod 2:
A sto pitas koliko ces da "NABACIS" za mesec dana????Ne razumem jel ti to imas neko takmicenje ili te neko bio u skoli pa hoces da se urais za mesec dana da mu vratis ili sta????? Ili samo hoces "da se uradis za prolece,a za posle te bas briga" sto je utopija
I po tome vidim da si klinjos - svi bi vi da se sa sto manje muke sto brze obicno pred leto ili prolece "uradite" najduze za mesec dana a posle mislite gotovo ne moram vise do kraja zivota nista da radim - ono ce da stoji onako i bez treniranja....

Nije bitno da NABACIS nesto za mesec dana,FAZON JE da ceo zivot zivis zdravi i da polako napredujes i treniras od dna kad se rodis do dana kada umres!!!!!!!!!!!!!!!:evil::evil::evil::evil::evil:

(ko pravi robijas)
I jos jednom napominjem nemoj da se tripujes na mafijase na robijase na kradove na ubice na silovatelje i pljackase.......
Oni niti su zdravi niti pametni niti moralni niti sta znaju niti sta vrede.....Cak su toliko glupi da su i izgubili slobodu koja je najvaznija.....
Pusti ti te americke holivudske filmove - to su filmovi i kad se film zavrsi ti ga iskljucis a zivot i dalje traje i sasvim je nesto drugo.......

Prema tome nek ti uzor za trening budu sportisti iz te sportske oblasti nauka sa svim naucnim argumentovanim stvarima u vezi bodibildinga,lekari,doktori,nutricionisti difovci i slicni ljudi jer oni svi vrede i nesto su uradili i izucili u svom zivotu a ne da ti uzor budu glupavi retardirani nepismeni nevaspitani robijasi naduveni steroidima i zatvorskim glupavim corbicama........

Znaci ukratko jedi pre belo meso,mleko ribu i whey proteine kupi ako imas kintu ako bas nemas kintu nizasta onda jedi i tu svinjetinu 5 puta dnevo bolje i to nego da jedes dva obroka dnevno a pica ili burek jedan od njih ali zato ako jedes svinju toliko spremi se i za negativne posledice.....

Ja ti necu reci sta da radis jer to nije bitnoja sa ja a ti si ti i tvoj zivot je u tvojim rukama kao i izbori sta ces raditi sa njim!!!!!!

:bye:

hvala na odgovoru!doneo mi drugar naposin,ukro od brata koji prodaje te preparate,reko mi da pijem po 5 komada svaki dan i da jedem sto vise i vezbam.jak sam ko divlji vepar a cak me i prfesor iz fizike pito jel moji kuci drze pcele.

ako cesh vec koristiti naposiM, dobro prvo istrazi literaturu o njemu...
generalno se uzima 15-50ak mg dnevno, i ima relativno kratak half-life 3-4 sata, pa se unosi 2-3 puta dnevno... kao shto rekoh, prvo dobro istrazi shta i kako radi naposim, pa onda pochni da ga koristish ako bash hocesh. i uzmi neshto za jetru obavezno, poshto je naposim dosta agresivan po tom pitanju!!!
takodje, ako preterash sa dozama i duzinom korishcenja mozesh izazvati i trajna oshtecenja...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back