Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E ljudi, pre 3 nedelje sam operisao koleno, i sad sam tom prilikom krenuo u teretanu, tj. da jacam tu nogu. Ja inace treniram kosarku,e, i pitao sam decka koji radi tamo koje jos vezbe mogu da radim u teretani, i on mi je pokazao 2 na lat-masini (za ledja)
Imam dva pitanja:
1. Trenutno na toj spravi radim sa 21kg tezine jedva uradim 18-19 ponavljanje i tako 4 serije. Kad treba da podignem tezinu na 28kg?
2. Na kojim jos masinama mogu da radim u teretani bez opterecenja na desnu nogu? Npr. nesto za trbusnjake ili ruke?

E ljudi, pre 3 nedelje sam operisao koleno, i sad sam tom prilikom krenuo u teretanu, tj. da jacam tu nogu. Ja inace treniram kosarku,e, i pitao sam decka koji radi tamo koje jos vezbe mogu da radim u teretani, i on mi je pokazao 2 na lat-masini (za ledja)
Imam dva pitanja:
1. Trenutno na toj spravi radim sa 21kg tezine jedva uradim 18-19 ponavljanje i tako 4 serije. Kad treba da podignem tezinu na 28kg?
2. Na kojim jos masinama mogu da radim u teretani bez opterecenja na desnu nogu? Npr. nesto za trbusnjake ili ruke?

Pa ja mislim da bi mogao bez problema da izvodis sve vezbe u sedecem stavu,jer tako ne vrsis pritisak na koleno i noge uopste.Naravno sa manjim tezinama da ne bi usled veceg opterecenja dosao u situaciju da moras da guras,tj da se potpomognes i nogama,kao sto mnogi,pa i ja,rade.
Grudi-bench ravni,kosi,pullover
Biceps- skotova klupa,pregib bucicama na kosoj klupi
Triceps-sa cela,iza glave (u sedecem polozaju)
...

Ne valja ni jedno ni drugo..........

A ako ne radis tako jakim intenzitetom da ne mozes da se pretreniras onda dzabe radis - fizikalises a misici se nedovoljno stimulisu.......

Jedna misicna grupa jedanput nedeljno je sasvim dovoljno - ali tezine koje ce pocepati misic i dovesti do hipertrofije (ako telo das proteine-u suprotnom misic jede sam sebe)........

Svi vi pitate jel dobro ovo,ono jel moze ovako i ocekujete odgovor a niko od vas nije napisao sta mu je cilj - da smrsa,da se razboli da nabije snagu,da se izdefinise,da nabije misicnu masu,da nabije salo-masu,.........Znaci sve zavisi sta hocete od sebe i od teretane.........Pretpostavljam da kada vec pitate na temi bodibilding - da vam je cilj da povecate misicnu hipertrofiju a uzor Svarc ili Roni........

Znaci ne radi ni svaki dan ni svaki drugi lat masinu.....Dovoljno je jednom nedeljno...naravno sa kombinacijom ostalih sprava/slobodnih tezina.......

E sad da se predstavim :mrgreen: ja sam taj i taj
E ovako, kranuo sam u teretanu radi rehabilitacije noge posle operacije, ali sam krenuo i da se "sredjujem" jer treniram kosarku. Inace zbog tog nesrecnog kolena sam napravio pauzu od 8 meseci, i sad mi je cilj da se dovedem u formu i izdefinisem.
Sto se tice ishrane, jedem sve, samo sam slatko banovao iz ishrane i dao malo akcenta na meso. Treniram 6 puta nedeljno...posto sam tek poceo radim lagani program, sa akcentom na tu opperisanu nogu.
Radim bicikl 2x po 15min, radim sut sa 10kg tezine, radim primicac i odmicac sa 10kg tezine (ove vezbe radim po savetu lekara) i radim znaci te 2 vezbe na lat-masini. Navlacenje na grudi i iza glave, sa malim opterecenjem od 21kg, i to je zasad sve...zato sam i pitao sta jos mogu da ubacim u trening?
Mislim da sam sad bas dobro opisao sta i kako...
Da, visok sam 182cm, imam 64kg i to je to...

bas si mršav :) E za nas mršave - koji suplement je najbolje da uzimamo? I nemojte mi one priče kako to nije potrebno nego samo naporan rad jer, verujte mi, probao sam i nisam uspeo da se ugojim. Prosto, moj organizam ne funkcioniše tako. A pošto razmišljam da se ponovo aktiviram u teretani ne pada mi na pamet da gubim vreme radeći, a bez efekta.

E znate sta mrzim u teretani? Kad zavrsavam npr. razvlacenje bucicama, i sledeca mi je lat masina ili npr. presa i onda dodje neka baba, uvali se, sedne, i bulji u bildere sta rade, i tako seeeeedi ona zabole je bas uvo...i onda kao stavi ono najmanje opterecenje od 7kg uradi 2 ponavljanja pa opet seeeeedi, a ja vec zavrsio sve ostale vezbe samo mi ta jedna ostala, pa jeeeebote! :mrgreen:
Pa je pitam kao: "Izvinite koliko jos serija imate?" a ona ce: "Ma ne brojim ,tek sam pocela"
DA SE UBIJEM!:mrgreen:

ahahaa...a ne pali to uvek...
jednom je neka starija gospodja legla na kosu klupu, i kad sam je pitao da naizmenichno radimo, ja cu joj pomoci sa skidanjem tegova i to, ona je rekla da ona zapravo ne radi nishta, ali da se lepo namestila, pa ako ja mogu neku drugu vezbu da radim...
bilo je.... O.O
MAKAC BAKAC! :D

bas si mršav :) E za nas mršave - koji suplement je najbolje da uzimamo? I nemojte mi one priče kako to nije potrebno nego samo naporan rad jer, verujte mi, probao sam i nisam uspeo da se ugojim. Prosto, moj organizam ne funkcioniše tako. A pošto razmišljam da se ponovo aktiviram u teretani ne pada mi na pamet da gubim vreme radeći, a bez efekta.

Ne uzimaj gejner,jer je pun secera. Uzmi whey i glutamin i BCAA.

Pojacaj ishranu,i ugljene hidrate. Jaja,meso,mleko,riba,pirinac i krompir. Pirinac i krompir su ugljeni hidrati slozenog tipa. Voce i povrce su ugljeni hidrati vlaknastog tipa,dextroza i maltodextrin su ugljeni hidrati prostog tipa.

Gejneri su puni secera i malo proteina imas u njima. Izbegavaj.

Napisi mi kako vezbas.

Od vezbanja se ne raste. Owim se podrazumewa da ne mozete da se oslonite na vezbanje a da ne jedete nista.

Jak i intenzivan trening je jako vazan,ali hrana,hrana i hrana je najwaznija. Redovni obroci na swaka dva sata,i misici ce rasti.

hvala na odgovoru!doneo mi drugar naposin,ukro od brata koji prodaje te preparate,reko mi da pijem po 5 komada svaki dan i da jedem sto vise i vezbam.jak sam ko divlji vepar a cak me i prfesor iz fizike pito jel moji kuci drze pcele.

Ne steroidi,ne naposim. Izbegavaj androgeno anaboliticke steroide. Protein je gradivna materija,a ne steroid. Steroidi vuku mast i vodu,a to ti ne treba.

ahahaa...a ne pali to uvek...
jednom je neka starija gospodja legla na kosu klupu, i kad sam je pitao da naizmenichno radimo, ja cu joj pomoci sa skidanjem tegova i to, ona je rekla da ona zapravo ne radi nishta, ali da se lepo namestila, pa ako ja mogu neku drugu vezbu da radim...
bilo je.... O.O
MAKAC BAKAC! :D

AHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAH
Nek ide kuci pa nek se izlezava....:D
E nervira me jos kad legnu na klupu, i kao rade nesto a ono bucica od 1kg :mrgreen:
Ja kad sam pocinjao sam radio sa 4-5 kg, a one mrcvare tamo nesto....:D

Ne steroidi,ne naposim. Izbegavaj androgeno anaboliticke steroide. Protein je gradivna materija,a ne steroid. Steroidi vuku mast i vodu,a to ti ne treba.
ajde prvo da razjasnom vlakna.Valkna NISU hidrati vec celuloza koja ne varljiva ali jako pogoduje radu creva,jer bubri navlaceci bodu u njima i prirodno ih siri i dolazi do lakseg praznjena istih.Drugo,opet polutacna izjava o steroidima,najverovatnije ih nikada nisi koristio pa zato tako i govoris.Masti i voda se navlace zbog nepravilne ishrane a ne zbog steroida.Rapidnija,kvalitetnija masa NIJE MOGUCA BEZ STEROIDA.Tu je prici poceta i kraj,sve ostalo je samo filozofiranje,da ne pravim ovde sada blog i pisem kilometraski post objasnjavajuci zasto je to tako

praktikuje se izraz vlaknasti ugljeni hidrati, jer je vlakna samo tamo moguce svrstati (poshto nikako nisu ni masti ni proteini, a ni vita/minerali), ali nemaju uopshte svojstva kao drugi (npr kompleksni) UH.
Shto se steroida tiche... zashto telno ne bi moglo da izdrzi?
Ako se konzumiraju pravilne doze, uz adekvatnu ishranu (steroid sam po sebi nece nishta uraditi... potrebna mu je znatna kolichina hrane, pre svega proteina), moze da ima samo pozitivan (da se tako izrazim) efekat, odnosno posticice se zeljeni cilj - povecanje mase (naravno, rech je o AAS!), a da li neko zaista ima potrebu i zelju za upotrebom istih, to je sasvim druga pricha...
Chak i sa ne bash zavidnom genetikom, moze se izgraditi sasvim pristojna figura (estetski, a i efektivno) bez upotrebe steroida, ali opet kazem, nemaju svi iste ciljeve!! Nemoguce je postici bilo kakav rezultat takmicharski gledano bez upotrebe steroida u danashnje vreme...

Ja ne znam gde se praktikuje taj izraz vlaknasti hidrati ali u bodybuildigu sigurno ne,za sve ove moje godinebavljem(a preslo je deceniju) nikada nisam cuo ni procitao takav izraz.vlakna su vlakna i to je to.
Dalje sto se tice steroida Zabranjena_Arheologija,otkud ti znas da nikome nisu doneli dobro i da telo ne moze da izdrzi,na osnovu cega to tvrdis?Na osnovu tvoje neke seme u glavi?To nije dovoljno.Evo ja sam bivsi takmicar osvajac medalja za seniore,kao trener imam takodje osvajace seniosrkih medalja sa momcima koje sdam spremao i svi su uzimali steroide racunajuci i mene.I evo imam cerkicu 5 godina ziva i zdrava i prava i to mi je zena ostala trudna nema ni 2 meseca posle takmicenja,praticki se nisam jos ni pola ocistio telo od steroida i sta cemo sad?

Voce i povrce su vlaknasti ugljeni hidrati. Ako wam nije jasno,proguglajte malo po forumima i widecete.

Drugo,AAS je stetan kako god okrenes,i nema weze sto se koristi zastita,kad tolika kolicina unetih anabolitickih hormona razara organizam kako god okrenes. I posledice se ne osecaju odmah.

Trece,AAS ne mora da se koristi kad se neko takmici. Imas Natural Mister Olympia.

Pogledaj kako izgleda neko ko se ne bode :) http://www.naturalolympia.com/html/bio.htm

i ko se bode kao Katler :) http://b2.img.v4.skyrock.net/b29/m1ger87/pics/915530210_small.jpg

Razlika je ogromna.

aha... vazi shto ce <5% bf postici natural... to su bajke za malu decu...

drugo voce nisu vlaknasti UH, vec je glavni izvor UH u vocu fruktoza, a fruktoza je shecer, a ne vlakno.

shto se tiche da li je neko lepo gradjen ili gadan (cutler npr...) to je diskutabilno, ali evo ti pogledaj neke od velikih imena u BB industriji, koji su maltene savrsheno gradjeni...

http://www.ifbb.com/halloffame/1999/SergioOliva2.jpg
http://www.ifbb.com/halloffame/2000/ClarenceRoss2.jpg
http://www.ifbb.com/halloffame/2003/LouFerrigno2.jpg
http://www.ifbb.com/halloffame/2004/LeeLabrada2.jpg

ako ti ne nadju tragove AAS kad rade testiranje... ne znachi da si natural... znachi samo da su te uhvatili kada je istekao halflife steroida, ili koristish neshto kao SARMs ili tako neshto, shto je za u vreme testiranja 'neuhvatljivo' jer nema adekvatnih reagenata...

chinjenica je a AAS nije bash najzdravije i neophodno reshenje, ali je isto tako chinjenica, da je u svetu zabelezeno vishe smrti od overdoziranja multivitaminom, cigareta, kafe, droge, alkohola, pada saksija sa terase...itd, nego li od steroida...
shto se tiche shtetnih (a ne smrthih dejstava), uz pravilnu upotrebu steroida, skoro sva shtetna dejstva su kratkotrajna i prolazna (tu su dok je kura u toku, i jedan period posle kure). Sve ostalo loshe, proizilazi zbog NEPRAVILNE upotrebe steroida... kao shto je uostalom sluchaj i sa svim drugim stvarima...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back