Evo ja cu ti odgovoriti bez podjebavanja......
E sad na meni je veeelika odgovornost sto se tice saveta pa mi malo i glupu da ti iskreno odgovorim (i gurnem te u nesto lose)
Izgradjivanje misica i svinjetina???
Hm
Da - Odgovor na tvoje pitanje je DA mozes to uraditi ali nije sve tako crno-belo i ne moze se jasno reci,sto zbog same teme pitanja sto zbog tvog loseg postavljanja pitanja,pa prema tome krecem u analizu tvog pitanja
Kolko mogu da nabacim kila za mesec dana
POD 1
Na pitanje ti niko ali niiiiiiko ne moze odgovoriti tacno.Zasto???Zato sto svako moze samo da nagadja i pretpostavlja jer ne postoji za sada empirijski utvrdjen nacin proveravanja onoga sto ti pitas jer ljudi nisu masine i nisu jednaki razlikuju se po mnoooogo cemu PA OVAKVA PITANJA ZAVISE OD PREEEEMNOGO STVARI pa samim tim pitanje gubi na znacajnosti i ne vredi na njega odgovarati jer kad dobijes odgovor to ce biti kao da ti neko nije nista ni odgovorio
POD 2
Kada si postavljao pitanje nisi precizirao (verovatno si nedovoljno neinformisan-neobrazovan u ovom segmentu) da li zelis da nabacis sto vise SAMO MISICA ili sto vise SALA ili sto vise svega pomesano - MALO MISICA PUNO SALA I DOSTA VODE.....
Kada vidis 2 coveka od 120kg sa trenerkama izgledace ti debelo....Ali to me nora da znaci da su isti iako imaju istu tezinu....Naime misicno tkivo je dooosta teze od masnog potkoznog tkiva tzv - sala pa samim tim ta dva coveka nisu ista........Jedan od njih moze da ima 130 kg sala i 20 kg misica=150kg ukupno a ovaj drugi moze da ima 140 kg cistih misica i 10kg sala vode i sl......(tezina skeleta je namerno izostavljena radi lakseg objasnjenja)......Znaci ta dva coveka uopste nisu ista....Kad neko nabaci 100kg npr zavisi dal je nabacio 100kg misica ili 100 cistog sala.....
Ovu celu pricu sam ti ispricao jer ti nisi jano definisao koji ti je tacno cilj???Dal da izgledas kao maneken,fudbaler,profesionalni bodibilder,bodifitneser ili strongmen???Ili si kost i koza pa jednostavno imas komplexe i jednostavno volis da budes krupan debeo,bez obzira na snagu.....
Tj nisi rekao dali ti je drazi kvantitet ili kvalitet????
ako vezbam robijaski
POD 1
Ova sama izjava je smesna i deluje klinacki ako je ono na sta ja mislim......
Pod jedan jel ti mislis da su robijasi u smesnim americkim filmovima za decu uradjeni od "robijaskih sklekova,zgibova i trbusnjaka" a daju im da jedu neke splacine?????

Jel ti mislis da te tamo 'rane sa whey proteinom i pilecim prsima svaki dan po 1 kg???
Prvo ako su u Americi robijasi uradjeni ti je zato sto tamo postoji veeelika neorganizacija u zatvoru pa se prave klanovi mafijaski unutar zatvora i stalno se gine pa se mnooogi od njih kako bi se zastitili odlucuju na vezbe + po zatvorima se krijumcare i steroidi kao i droga duvan trava i narkotici.........
POD 2
Ako si mislio da treniras kao robijasi - U zabludi si imas da oslabis imunitet da se pretreniras imas da nazadujes i da ti se smanji misic a imas da osecas umor celog tela....
TRENIRATI STO VISE TO BOLJE, JA TRENIRAM SVAKI DAN PO 4 SATA, JA SAM NAJJACI I NAJVECI SVAKI DAN IMAM PO 3,4 TRENINGA UVECE UJUTRU, PREKO DANA, JA SVAKI DAN RADIM PO 5000 SKLEKOVA - su najvece nebuloze i gluposti, NAJVECE ZABLUDE U SVETU BODI BILDINGA (MISICNOG IZGRADJIVANJA TELA) vezbanja tela uopsteno koje je vezano za hipertrofiju misicnog tkova.....
Znaci sam tvoj izraz TRNIRACU ROBIJASKI je pogresan....ja sad nemam vremena i na to da ti odgovorim - kako trenirati - moras sam malo istrazivati i uciti dugacka je to tema...Ali nema tu malo vilozofije - ne treniraj nikako svih sedam dana nedeljno tesko dizanje tegova, nemoj da ti trening traje duze nikako od dva sata (sat ipo idealno)....izmedju serija/vezbi se odmaraj maximalno 2,5 minuta,a najmanje 30 sekundi,dizi sto tezu tezinu ali da mozes pravilno u formi pokreta da je podignes bar 8 puta bar 3 ,4 serije........Jedi obavezno proteinsku hranu posle treninga - to ti je najvazniji obrok kao i onaj pred spavanje.......Pokusaj da unosis u organizam bar 2 gr proteina puta tvoja telesna tezina kako bi napredovao........
Znaci ovo sto sam ti naveo ce te odvesti u napredak i nabacivanje misicne mase koliko toliko a nikakvo smesno pozersko holivudsko filmsko robijasko treniranje.....Nemoj da se tripujes na zatvor robijase mafijase i glupandere iz filma vidimo se u cirulji nego se bolje tripuj na sport,naucne cinjenice i dokaze........
ako jedem svaki dan pola kile svinjetine minimum?
Jedino se na ovaj deo tvog pitanja moze konkretno odgovoriti......
Po knjizici iz ugledne firme za ZDRAVE dodatke ishrani - suplemente Pansporta
u 100gr svinjetine ima 16 gr proteina
24gr zasicenih masti
11gr nezasicenih masti
0 gr ugljenih hidrata-tj secera i to 0gr i slozenih i prostih i vlaknastih
Glikemijski index svinjetine je 0
Od vitamina u svinjetini imas B1 0.4 B2=0.14 B3=0.3
Od minerala Na=100,Kalijum 350, Ca-Kalcijum 10, gvozdje-Fe= 2
100gr svinjetine ima 280 kalorija=Kcal
Znaci ako sam ti vec rekao da bi za napredak trebalo da unosis dnevno od 2 do 3,5 gr proteina puta tvoja telesna tezina a svinjetina na 100gr sadrzi u proseku gore-dole 16gr proteina mozes i sam da izracunas da li ce ti biti dovoljno da jedes dnevno pola kila svinjetine.............
Kupili moji sto kila svinetine pun mi zamrzivac a imam sve sto mi treba kuci od tegova i necu da izlazim do proleca iz kuce
Znas kako - ja mrzim svinjetinu jer JE PREEEEEMASNA I OPASNA PO ZIVOT tako da sam na tvom mestu ja BIH PRE UMRO OD GLADI NEGO JEO SVINJU A KAMOLI DA JE JEDEM ZBOG BB
Kupili moji sto kila svinetine pun mi zamrzivac
Izvini stvarno ovo se ne odnosi samo na tvoje vec na 99% Srbije : Nikad mi nije bilo jasno kako su bre ljudi toliko glupi neobrazovani i zatucani,ma najgori so i najgluplji na svetu - Svi lekari kazu ne jedite svinju,svinjsko meso je nutritivno najgore,najkvalitetnije i najzdravije je pilece belo meso,ali ne ljudi se prezderavaju sa svinjom,i sa svime onime sto je lose i sto se dobija od svinje - sa cvarcima,sa kavurmom sa crevcima sa pihtijama sa svinjskom mascu - sa svinjskim prepecenim kozicama koje krckaju i koje su natopljene rafinisanim uljem i sl...........A sve to je mnooogo nezdravo i lose i nema niceg korisnog u tome - ALI NAJVAZNIJE JE GLUPANDERIMA PAORSKIM DA JE TO UKUSNO I DA JE TAKI OBICAJ I DA JE TAKA TRADICIJA......
Pa onda kad se iznaredja Bozic Nova,Srpska nova pa slave svaki drugi dan,vecina ljudi izbombarduje telo sve losim namirnicama - premasne svinje, preslatke torte i ostale neupotrebljive gluposti..........
A sad konacno odgovor u celini :
Ako baaaas nista drugo nemas da jedes jedi onda bolje i tu svinju i treniraj PRAVILNO I SVRSISHODNO i da nabacices nesto.......Za salo ti garantujem da ces da nabacis plus sto si rekao da do proleca neces izlaziti iz kuce pa samim tim znaci neces raditi kardio aerobni trening...........Znaci dobices i snagu i nesto misica a najvise sala pa onda misice neces ni moci videti jer ce preko njih biti slojevi sala i vode.....Ali ne brini bice ispod njih sigurno misica jer u svinjskom mesu opet ima i onih 16gr proteina.........
E sad spremi se za to da ces zapusiti vene i moguce je da usled tolikih masnoca i ne bavljenja kardio treninga mozes da zajebes i srce - i to nije iskljuceno......Plus u tvom slucaju jer ces 30 dana da jedes po pola kg svinje dnevno sto je opet extrem....
Pod 2:
A sto pitas koliko ces da "NABACIS" za mesec dana????Ne razumem jel ti to imas neko takmicenje ili te neko bio u skoli pa hoces da se urais za mesec dana da mu vratis ili sta????? Ili samo hoces "da se uradis za prolece,a za posle te bas briga" sto je utopija
I po tome vidim da si klinjos - svi bi vi da se sa sto manje muke sto brze obicno pred leto ili prolece "uradite" najduze za mesec dana a posle mislite gotovo ne moram vise do kraja zivota nista da radim - ono ce da stoji onako i bez treniranja....
Nije bitno da NABACIS nesto za mesec dana,FAZON JE da ceo zivot zivis zdravi i da polako napredujes i treniras od dna kad se rodis do dana kada umres!!!!!!!!!!!!!!!

(ko pravi robijas)
I jos jednom napominjem nemoj da se tripujes na mafijase na robijase na kradove na ubice na silovatelje i pljackase.......
Oni niti su zdravi niti pametni niti moralni niti sta znaju niti sta vrede.....Cak su toliko glupi da su i izgubili slobodu koja je najvaznija.....
Pusti ti te americke holivudske filmove - to su filmovi i kad se film zavrsi ti ga iskljucis a zivot i dalje traje i sasvim je nesto drugo.......
Prema tome nek ti uzor za trening budu sportisti iz te sportske oblasti nauka sa svim naucnim argumentovanim stvarima u vezi bodibildinga,lekari,doktori,nutricionisti difovci i slicni ljudi jer oni svi vrede i nesto su uradili i izucili u svom zivotu a ne da ti uzor budu glupavi retardirani nepismeni nevaspitani robijasi naduveni steroidima i zatvorskim glupavim corbicama........
Znaci ukratko jedi pre belo meso,mleko ribu i whey proteine kupi ako imas kintu ako bas nemas kintu nizasta onda jedi i tu svinjetinu 5 puta dnevo bolje i to nego da jedes dva obroka dnevno a pica ili burek jedan od njih ali zato ako jedes svinju toliko spremi se i za negativne posledice.....
Ja ti necu reci sta da radis jer to nije bitnoja sa ja a ti si ti i tvoj zivot je u tvojim rukama kao i izbori sta ces raditi sa njim!!!!!!