Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste.
Ali ako ciljas bas grudi, radi prvo siroke pa srednje pa uze (i kod uskih ces osetiti grudi kako peckaju, neverovatno). Sto se tice tricepsa, gledaj da zaista pocepas triceps kod vojnickih sklekova (da radis do otkaza). To ce rezultirati u nekoj "ostrini" tricepsa, mada ja preferiram vise od toga i zato ubacujem tegove.

P.S. Obrati paznju na hranu, ona je kritican deo. Osoba koja trenira na ovakav nacin (mozda i intenzivnije od mene npr) ne dobije rezultate. Misli da je problem u treningu, a kad je u stvari u hrani.

ja za grudi jedino radim sklekove sa sklekerima i kupio sam u intersportu onu gumu za razvlacenje i isto to koristim za triceps samo sto sa jednim tegom radim i neke vezbe za triceps..jel to dovoljno da dobro napreduju grudi i triceps?

Nije....ima da ti napreduju malo i da tu stanu...SAMO JE TERETANA PRAVA STVAR AKO HOCES DA NAPREDUJES PROGRESIVNO......

A sa tim HOME MADE spravicama mozes veoma lako da se pretreniras......Izgradnja misica Tj Body(telo) Buiding(izgradnja,pravljenje) je poseban sport u kome VISE I SVAKI DAN NIKAKO NE ZNACI BOLJE - kao u drugim sportovima......

Za izgradnju misica se tacno zna sa kojim tezinama,koliko i koliko se odmarati izmedju......Ako se to ne postuje u 100% slucajeva dolazi ili do nedovoljnog treniranja STAGNACIJE MISICA ili ATROFIRANJA TJ SMANJIVANJA MISICA ZBOG PRETRENIRAVANJA

Obrati paznju na ovu rec jer je upravo ona odgovorna za ne napredak vezbaca,cak sta vise ona je odgovorna i za NAZADOVANJE.....A veoma je lako pretrenirati se...posebno jos ako ti je slaba ishrana mozes cak i oslabiti imunitet i nivoe testosterona jer se on znatno trosi kada se rade teze vezbe jer se trosi cink,pa ako ne uzimas dovoljne kolicine cinka kroz ishranu onda nije dobro.........

Uzmi pocni da kupujes one Bodi bilding casopise sto ima po kioscima,njih osnivaju ljudi koji su se iskazali u praksi,znaju problematiku itd....U njima pisu ili prof bodibilderi ili doktori sportske medicine ili nutricionosti i slicni kompetentni ljudi........
Ja sam kao ti tako poceo svakog da pitam svasta i od kada sam poceo da sakupljam te casopise i da se drzim njihovih uputstava toliko sam napredovao da su ljudi mislili da uzimam steroide,niko mi nije verovao da nista ne uzimam pa cak ni proteine i ostalu suplementaciju....ali sam jeo na svaka 2 sata

Jes' da su skuplji ali te informacije koje dobijes ima da ti koriste ceo zivot

p.s.Svako ko me je poslusao u teretani posle mi se klececi na kolenima zahvaljivao......dok naravno ima i onih koji vezbaju kuci sami sa sobom,imaju neke svoje teorije koje su sami izmislili i isti su kao i prvi dan kad su poceli da treniraju...
Pozdrav

Poslednja izmena:
Previse si zakomplikovao odgovor (koji i nije neki odgovor, vec tvoj ego) i nahvalio sebe i napricao o teretani. Ne kazem da je teretana glupost, vec da si pobrkao loncice.
To te nije pitao.

Da te podsetim, pitanje je bilo "Jel to dovoljno da dobro napreduju grudi i triceps?"

Dakle, marko je kupio gumu i vezba sa sklekerima. Da veruje u teretanu i u bendz (i u glupe casopise koji reklamiraju 99% beskorisnih suplemenata, izuzev proteina, glutamina i eventualno kreatina) verovatno bi na prvom mestu ulagao pare u to? Ne treba previse mozga da skontas tako nesto.
I ako je vec kupio gumu (sto je kroz praksu dobra stvar, samo ja sam vise za teg) i ulozio novac u to, bilo bi dobro da dobije adekvatan odgovor za to - sto ce naravno i dobiti.

Ako u teretani radis sa bucicama, 6 teskih ponavljanja i napredujes.. mozes to isto raditi i kuci da dobijes "iste" rezultate.

Previse si zakomplikovao odgovor (koji i nije neki odgovor, vec tvoj ego) i nahvalio sebe i napricao o teretani. Ne kazem da je teretana glupost, vec da si pobrkao loncice.
To te nije pitao.

Da te podsetim, pitanje je bilo "Jel to dovoljno da dobro napreduju grudi i triceps?"

Dakle, marko je kupio gumu i vezba sa sklekerima. Da veruje u teretanu i u bendz (i u glupe casopise koji reklamiraju 99% beskorisnih suplemenata, izuzev proteina, glutamina i eventualno kreatina) verovatno bi na prvom mestu ulagao pare u to? Ne treba previse mozga da skontas tako nesto.
I ako je vec kupio gumu (sto je kroz praksu dobra stvar, samo ja sam vise za teg) i ulozio novac u to, bilo bi dobro da dobije adekvatan odgovor za to - sto ce naravno i dobiti.

Ako u teretani radis sa bucicama, 6 teskih ponavljanja i napredujes.. mozes to isto raditi i kuci da dobijes "iste" rezultate.

Ajde batali vise da me citiras i postujes i obracas mi se....Sa tobom sam zavrsio sa komunikacijom i ne smatram te za normalnu licnost vec za lika sa psihopatologijom koji zivi u Spartanskoj fantaziji tripuje se na SUPER ZDRAVLJE i zivi van prostora i vremena

Tako da zaobidji me sa bilo kakvim obracanjem......

A stalno nagovestavas taj ego,a "strucnjak" si u psihologiji

Jel znas sta su Id,Ego i Superego.....

Normalno da cu da razmisljam svojim "egom" ali psiholoskim egom a ne tim laickim slengovskim "Egom" koji ti koristis....

Naravno da cu da razmisljam svojim egom jer sam ja Ja a ne tvojim egom....

Evo da ti objasnim da se ne zbunis
Id je nesvesni deo licnosti koji predstavlja nagone porive itd
Ego je svestan deo licnosti koji je racio i donosi odluke i stoji u korelaciji izmedju IDA i SUPEREGA
Superego je moralni deo licnosti i on ima stalnu borbu sa Idom za Ego

Prema tome to sto si izjavio su gluposti,i sasvim je normalno to sto radim....
Vec sam ti rekao da se ljudima ne uplices u profesiju sa svojim laickim odgovorima kad nisi obrazovan u tom segmentu

Ja sam Marku odgovorio i TO JE MOJE MISLJENJE I STAV i imam pravo na to,ne trebaju mi tvoja glupa citiranja i zabedjivanja

ETO OPET SI PRVI POCEO

A TAMAN SAM MISLIO DA AM ZAVRSIO SA TOBOM

Znaci ja sam Marku odgovorio onako kako ja mislim i bas me briga sto je bacio pare na gumu,JA SAM MU REKAO DA TO BATALI I DA ODE U TERETANU a sta ce on uraditi bas me briga,njegov Ego Superego i Id,njegov zivot......

A it to da li ce kupovati "glupe casopise" ili slusati tvoje "pametne" spartanske filozofije koje vode u patologiju - i to nek odluci sam i za to me bas briga......

NE ODGOVARAJ MI I NE CITIRAJ ME VISE JER NE ZELIM VISE DA TROSIM SVOJ ZIVOT NA TEBE......Posle onih procitanih tema i tvojih postova od kojih sam se zabezeknuo ne zelim vise nista sa tobom ni da raspravljam ni da plemisem.......CAK NI NA NAUCNOM NIVOU jer ni za to nisi sposoban jer vredjas u manjoj/vecoj meri

ja samo radim siroke ,uske sklekove i one kad noge stavim na krevet,sve te radim sa sklekerima i radim ono da se uvatim za krevet i spustam se,ruke su iza ledja .nadam se da je to dovoljno vrsta sklekova?!

E i ti pocinjes da me nerviras stvarno.......Idi na temi o sklekovima pa piskaraj koliko hoces.....OVO JE TEMA O BODIBILDINGU

Svaki bilder koji dodje ovde i pocne da cita vase postove ima odmah da ode sa teme i da kaze u Y.ebote sve neki gejevi........Ja mislim da na ovoj temi vise nema nikoga ko ide u teretanu,videli ljudi neozbiljni vezbaci sve.......ispodprosecni rekreativci.......

MARKO JA SAM TI REKAO DA NIJE DOVOLJNO.....NIJE.....MOZES DA RADIS I MARSOVSKE SKLEKOVE I SUPERMEN SKLEKOVE NIJE DOVOLJNO COVECE

UPISI SE U TERETANU Y.EBOTE KAD SI TOLIKO NAVALIO SA PITANJIMA I TOLIKO TI JE STALO DO MISICA (dal je dovoljno dal je dovoljno dal je dovoljno)

JA NE ZNAM STO SE NE UPISES U TERETANU,EVO JA CU DA TI PLATIM PRVI MESEC

PLUS IMAS RAZLOG VISE JER KAKO SI SEBE OPISAO SA 14 GODINA MOZDA SI VELIKI TALENAT ZA BODIBILDING KOJI REEEEETKO KO IMA A SRBIJA JE BEDNA PO PITANJU NADA ZA BODIBILDING.............

ZNACI UPISI SE U TERETANU I SVE CE TI SE KAZATI SAMO - TAMO SU LJUDI OKO TEBE KOJI IMAJU ISTI CILJ POLAKO CES NAUCITI I PROVALITI STVARI I UVIDETI STA JE NAJBOLJE ZA TEBE

I KUPUJ CASOPISE X FITNESS,MAX,FLEX I SLICNE JER SU TI ONE IZVOR NEISCRPNIH INFORMACIJA,POSLUSAJ ME I VIDECES........

Zli, lupetas gluposti. Nemas pojma. Bolje cuti ako nemas nista pametnije da kazes. Ti nisi niko i nista da odlucujes gde ce ko postovati i pisati. Bodybuilding znaci izgradnja tela (stoga, svaka vezba vezba izgradjuje telo) mozda se tebi ne svidja sto se ne prica konstantno o tegovima - to je tvoj problem.

marko:
ja samo radim siroke ,uske sklekove i one kad noge stavim na krevet,sve te radim sa sklekerima i radim ono da se uvatim za krevet i spustam se,ruke su iza ledja .nadam se da je to dovoljno vrsta sklekova?!
Kada se uhvatis za krevet i spustas se dole pokusaj da stavis noge na stolicu i pokusaj jednu nogu da drzis podignutu (i tako menjaj svakih 5 ponavljanja nogu). Radi vise varijacija sklekova, vise = bolje.

Ja sam evo posle par meseci ponovo poceo da idem u teretanu...visok sam 188 cm 80 kg...igram fudbal 2 puta ndeljno rekreativno, i zadovoljan sam i kondicijom i svim tim..samo voleo bi neciji savet,sto se tice ruku i podlaktice sta da radim? jer bi to voleo da nabudzim jos

Pozdrav narode, imam jedan "mali" problem. U prethodnih 7 meseci sam smrsao 40 kilograma, 4 meseca idem redovno u teretanu svakog dana osim nedelje, s obzirom na taj veliki gubitak kilograma veoma sam zadovoljan onim sto sam postigao u teretani, ali se tu javlja jedan problem.

Naime, uvek sam imao problem sa nogama. Sa ovom UN dijetom sam skinuo i dobro oblikovao kukove,zadnjicu pa i butine donekle mada uvek moze bolje, ali listovi i predeo izmedju listova i zgloba mi je dosta krupan. Trenirao sam biciklizam godinu dana, plivanje dve ali sam ona naglo prestao i nabacio 40-ak kilograma u prethodne 2 godine pa sam to na ovaj nacin skinuo. Fora je u tome sto su mi noge takve bile i ranije dok sam trenirao, dobro, sada sam uspeo neki cm u obimu vise da skinem, ali me interesuje kakav trening preporucujete za taj deo nogu.

Sutra je treci dan od kako trcim nesto preko 10km, odnosno vise od sat vremena, ali kako citam po drugim forumima, trcanjem se samo definise ono misicne mase sto se poseduje, pa me zanima vredi li to ili uzalud pokusavam, i naravno koje vezbe da radim za nogu u teretani ako se uopste neka preporucuje u ovakvom slucaju (znam da se podrazumeva veci broj ponavljanja). Hvala

nazalost, ja sam veliki protivnik te UN dijete... ovo nazalost se odnosi na to shto je mnogo ljudi primenjuje... :|
UN dijeta, je jedna od onih jo-jo dijeta, odnosno kako ode tako moze i da se vrati. To je prvi problem. Drugi je u tome shto se ta dijeta zasniva uglavnom na UH, sa veoma malim unosom proteina, te su glikogenske rezerve najcheshce prepunjene, i gomila se salo, a masa koja se gubi je zapravo velika kolichina vode, mali deo sala, i jedan deo mishicne mase (zato shto ne unosish nishta chime bi izgradjivao, odnosno odrzavao mishice).
Te se posle ove dijete, najcheshce i javlja problem koji ti imash. Izgubljena velika masa, ali sala i dalje ima.
Shto se tiche celokupne mase nogu, ona ti je veca bash zbog biciklizma i plivanja, i to je mishic, a salo koje se nalazi na nogama i drugi mestima, cesh najbolje skinuti nekom low carb dijetom, i kardio treningom. Poshto si vec u dobroj formi za trchanje, mogao bi da kombinujesh kardio i hiit. Ili da samo predjesh na HiiT (mada ako volish da trchish, drzi se kardija).
Drugo, aerobni trening (kardio) bi trebalo da ti traje 45-60 minuta, tako da ti je puls 120-140 bpm. I posavetovao bih te da pravish malo chesche pauze izmedju treninga (tipa svaki drugi dan), da bi organizam imao vremena da se oporavi.
Shto se tiche treninga nogu, standardne vezbe kao shto su chuchanj (sa opterecenjem naravno), iskorak, leg curl, su dobre za kvadriceps i zadnju lozu. Za listove, najbolje ti je da radish izdizanje sa opterecenjem
Shto se tiche broja ponavljanja, za quads ce ti biti dosta 8-10 (mene odlichno pogadja kad radim i 6-8, a opet, znam ljude koji se kunu da ih tek 12-14 ponavljanja pogodi), tako da tu ne treba ici previshe, dok za listove treba raditi 20-30-50 ponavljanja. Zavisi od forme, opterecenja, zelje.
Takodje, ne zaboravi da kombinujesh vezbe (shiroki chuchanj, uski chuchanj, listovi ka spolja, listovi ka unutra... itd).

@BigMazi

Ti očigledno imaš razvijenu muskulaturu nogu, a to po meni ne možeš da skineš radom sa tegovima. Jedini način (moje skromno mišljenje:)) je trčanje i ništa drugo, i to duže relacije. Trčiš tri dana, nastavi još 3 meseca po 10+ km pa ako me demantuješ javi se i slobodno me napljuj na forumu ;)

@pivalica, 2 meseca sam odmarao od dijete (poceo sam sa 120kg), hranio se picama i slicnim stvarima, jedino sam svakog jutra jeo po jabuku,dve i za ta dva meseca pauze, jos vise sam izgubio salo u kukovima,grudima,butinama a pomalo i u listovima,iako mi je kilaza stojala na 95kg mislim da je ipak do metabolizma ili sta ja znam (trenutno 85kg). Hvala na savetima oko vezbi.

@Muad'Dib, znam da necu moci tegovima, ali sam kontao da ako je vec do gena, mada niko od mojih nije imao krupne noge, mozda mogu bar da izdefinisem vecim brojem ponavljanja sa nekim od ovih vezbi koje je naveo pivalica. No u svakom slucaju trcanje sledi :) Ja imam dosta izrazene listove, i verovatno mi to ne bi smetalo da je predeo izmedju listova i zgloba tanji, jer vidim ljude koji su tezi za po 40-ak kilograma pa imaju tanje noge, ovo trenutno mislim da je vise za uz coveka koji ima 120kg, ali se nadam da ce vremenom da se sredi koliko toliko.

Hvala obojici u svakom slucaju ;)

Zli, lupetas gluposti. Nemas pojma. Bolje cuti ako nemas nista pametnije da kazes. Ti nisi niko i nista da odlucujes gde ce ko postovati i pisati. Bodybuilding znaci izgradnja tela (stoga, svaka vezba vezba izgradjuje telo) mozda se tebi ne svidja sto se ne prica konstantno o tegovima - to je tvoj problem.

Kada se uhvatis za krevet i spustas se dole pokusaj da stavis noge na stolicu i pokusaj jednu nogu da drzis podignutu (i tako menjaj svakih 5 ponavljanja nogu). Radi vise varijacija sklekova, vise = bolje.

U pravu si borise u vezi toga da treba da se radi više varijacija sklekova da bi se doslo do zeljenih rezultata. Npr moj drug se fino uradio od sklekova, ali radio je xxx vrsta sklekova(za neke cak i mislim da je on izmislio =P )

Pozdrav.

Zanima me da li smem da krenem u teretanu jer imam skoliozu.Proteklu godinu sam proveo kuci radeci posebno vezbe za ledja.Ledja sam veoma ojacao i dosta korigovao skoliozu.(i to bas u velikoj meri).Inace radeci kuci vezbe dosta sam ojacao i ovako generalno :D mogu da radim zgibove (msm da bi max mogao oko +/- 20) sklekove itd.Msm da imam neku dobru osnovu da krenem.E sad mene zanima npr ako bih krenuo koje vezbe da izbegavam (otprilike znam sta da ne radim) i da li ako krenem npr 4-5 puta nedeljno mogu i kuci da radim vezbe za ledja.Inace imam 16 godina visok sam 187+ i imam oko 70kg (tj. malo sam mrsaviji), ili razmisljao sam da kuci radim jos ove godine (da dodatno sredim ledja, ojacam dobijem koj kg i sl.) pa tamo negde posle leta 2010 krenem polako.

Posavetuj se sa svojim fizioterapeutom i sa nekim sportskim lekarom oko toga... mada ako radish pravilno i sa umerenim opterecenjem, ne bi trebalo da imash problema,
Mada bi trebalo da izbegavash vezbe kao npr mrtvo dizanje, ili ako radish chuchanj, da opterecujesh ledja, i svakako koristi zashtitni pojas za ledja!
Ali pre svega, posavetuj se sa sportskim lekarom!

Pozdrav.

Zanima me da li smem da krenem u teretanu jer imam skoliozu.Proteklu godinu sam proveo kuci radeci posebno vezbe za ledja.Ledja sam veoma ojacao i dosta korigovao skoliozu.(i to bas u velikoj meri).Inace radeci kuci vezbe dosta sam ojacao i ovako generalno :D mogu da radim zgibove (msm da bi max mogao oko +/- 20) sklekove itd.Msm da imam neku dobru osnovu da krenem.E sad mene zanima npr ako bih krenuo koje vezbe da izbegavam (otprilike znam sta da ne radim) i da li ako krenem npr 4-5 puta nedeljno mogu i kuci da radim vezbe za ledja.Inace imam 16 godina visok sam 187+ i imam oko 70kg (tj. malo sam mrsaviji), ili razmisljao sam da kuci radim jos ove godine (da dodatno sredim ledja, ojacam dobijem koj kg i sl.) pa tamo negde posle leta 2010 krenem polako.
Teretana ti nece skoditi.Treniranje na lat masini za ledje ce ti itekako pomoci da se misici sredisnjeg dela ledja ojacaju i da povecaju svoj tonus.tako da slobono ali budi obazriv.Dok za ostale grupe misica slobono sve normalno.
D rugo vidim iz tvog opisa da si mrsav.Povecaj broj obroka na 5.3glavna i 2 uzine.Mimimum 2 litra vode(ne sokova i mleka,nego ciste vode).Pojacaj unos ugljenih hidrata(pitinac,krompir,testenine) i bice sve ok.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back