Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jedan drug ti vuche jednu ruku, drugi dru, drugu, i eto...
u bodybuildingu i razvijanju tela, ne postoji nishta hitno, nishta odmah, brzo, lako... ne mozesh biti spreman za plazu sledece nedelje... jednostavno tako ne funkcionishe...
da bi imao lepo izvajana ramena, potrebne su 3 stvari... solidna genetika (znachi da nisi bash rahitichno gradjen), razvijen rameni mishic, a uz njega i biceps, da bi prelaz bio lepshi, i mali procenat BFa...
a vezbe za ramena su:
za prednje rame je dovoljno jednom nedeljno da radish benchpress vezbe za grudi, i ako imash pravilnu formu, pogodicesh i prednje rame skoro u potpunosti.
srednje rame: letenje u stranu
zadnje rame: letenje u pretklonu
to su najjednostavnije, a opet i jedne od najboljih vezbi da se pogodi rame!

E tja0 swima, 0wih dana kretjem u teretanu, trenira0 sam karate jedn0 g0dinu ip0 dana, ali sada ren0wiraju salu, pa sam misli0 da se zap0slim teretan0m. Cxita0 sam wetji de0 p0st0wa.
Interesuje me, nasxa0 sam jednu teretanu na brdu Atletic gym tak0 nesxt0, i faz0n 3 termina nedeljn0 sa licxnim trener0m su 0k0 5500 da li je t0 p0 wama 0k tzena? P0st0 sam p0cxetnik mislim da bi bil0 najb0lje ipak da uzmem taj aranzman sa trener0m, p0st0 zaista ne znam t0nu stwari, 0d ishrane pa prek0 swega 0stal0g, a ne bih basx na sw0ju ruku da se upustam u swe t0.
I da, imam oko 90 kila a wis0k sam 186, prilicxn0 sam krupan, nisam debe0, ali imam st0mak (ali nisxta strasno, waljda sam ima0 sretje genetski):D. K0lik0 bi mesetzi trebal0 da nabatzim neku 0nak0 0srednje lepu figuru? Cxist0 0wak0 0rijentaci0naln0.
Hwala, i s0rry na stiliz0wan0m pisanju :D

wtF?!?!
shta je s abecedom???
***, kucaj normalno, ovako je nechitljivo... :|
Inache, ja imam rechi pohvale za Atletics gym kao teretanu (dodushe ja sam ishao u onu na vidikovcu). Shto se tiche trenera i tako to, ne znam kakvi su, jer sam ishao samostalno, ali teretana kao teretana je odlichno opremljena,
Shto se tiche tog programa sa trenerom... generalno, ja sam pristalica da je sve to prevara za one ljude koji nece da se informishu, ili ih mrzi da treniraju, pa im treba neko da ih tera...
Sve shto treba da saznash vezano za trening i ishranu, mozesh sam da nauchish, shto iz literature, shto iz iskustva drugih korisnika. Kada sam shvatish kako telo funkcionishe, zashto ova vezba a ne ona, zashto ova hrana a ne ona, onda mozesh i sam da krenesh lagano... naravno, necesh biti specijalizovan za to, ali cesh imati osnovu za samostalan trening.
teshko je na osnovu visine/tezine odrediti koliko ce ti trebati da dobijesh dobru figuru... za to treba redovan trening i dobra ishrana... rezultat ce doci kad tad...postepeno...
I strije nisu genetski... jednostavno si se naglo ugojio/izrastao (zavisi na kom su mestu i kako rasporedjene)

wtF?!?!
shta je s abecedom???
***, kucaj normalno, ovako je nechitljivo... :|
Inache, ja imam rechi pohvale za Atletics gym kao teretanu (dodushe ja sam ishao u onu na vidikovcu). Shto se tiche trenera i tako to, ne znam kakvi su, jer sam ishao samostalno, ali teretana kao teretana je odlichno opremljena,
Shto se tiche tog programa sa trenerom... generalno, ja sam pristalica da je sve to prevara za one ljude koji nece da se informishu, ili ih mrzi da treniraju, pa im treba neko da ih tera...
Sve shto treba da saznash vezano za trening i ishranu, mozesh sam da nauchish, shto iz literature, shto iz iskustva drugih korisnika. Kada sam shvatish kako telo funkcionishe, zashto ova vezba a ne ona, zashto ova hrana a ne ona, onda mozesh i sam da krenesh lagano... naravno, necesh biti specijalizovan za to, ali cesh imati osnovu za samostalan trening.
teshko je na osnovu visine/tezine odrediti koliko ce ti trebati da dobijesh dobru figuru... za to treba redovan trening i dobra ishrana... rezultat ce doci kad tad...postepeno...
I strije nisu genetski... jednostavno si se naglo ugojio/izrastao (zavisi na kom su mestu i kako rasporedjene)

Ma jok nemam ja strije niti nisxta. Wideo sam da je dobro opremljena zato sam tu i izabrao (:.
Pa znsx kako sam ja mislio. Fazon da uzmem trenera jedno mesec dana dwa. Da proucim malo taj program, ishranu wezbe i tako to. pa sam mislio onda od jeseni da krenem samostalno (:. Wetj sam i sam proucxawao neku literaturu. Ali cesto nalazim na informacije koje nisu u skladu sa sobom. Tipa neko kaze da je dobro da se koriste pomagala i da ne stete a neko saswim nesto drugo. Ja iskreno ne bih da koristim nista sto nije prirodno (:. Nekako bih se osetjao kao da waram . Ali ima sto priemra, gde neko kaze jedno, a neko drugo, i onda ne znam kome da werujem :D

aj ovako...
uglavnom ti privatni treninzi i treneri su uzimanje para...mozda ti pokaze shta da uradish, i to je to... generalno mozesh da probash, ali... ne znam... ja nikada ne bih dao pare za to!! Zato i jesam tolko vremena proveo chitajuci...
dalje...
da razgranichimo prirodno i 'neprirodno' odnosno iz laboratorije...
nema razlike, sve je iz laboratorije!!! ili bar prodje kroz 2-3-4 dok dodje do nas...
Ono oko chega se ti verovatno dvoumish, su verovatno stvari kao shto su Whey, BCAA, Glutamin, Omega3, mozda techne Amino, itd... to su 'prirodne' stvari, i nema shtete da ih koristish. Nisu varanje, tu su samo da ti pomognu, da dopune (ne da zamene!!!) ishranu, i trening!
Ono shto bi trebalo da zaobidjesh (ako te ne interesuje, a posebno u pochetku, dok josh nemash iskustva i znanja) su AAS, odnosno steroidi!! Oni takodje nisu chudo, i nishta ne mogu da urade ako ishrana nije kvalitetna, ali opet, mogu da povuku neke posledice, i svakako nisu za pochetnika!!!
Dakle, raspitaj se, prochitaj o Whey proteinu, BCAA, Glutaminu, Maltodextrinu/Dextrozi, Omega3, poshto je to uglavnom sve od suplementacije shto ti je potrebno u pochetku!
Kada prochitash, i shvatish koja je njihova uloga, i kako utichu na tebe, videcesh kome treba da verujesh, odnosno, necesh morati nikome od njih(nas) da verujesh, vec cesh imati chinjenice pred sobom...

@ pivalica
da,privatni treneri su glupost kada neko ima dobro znanje o svemu ovome,ali kada su u pitanju osobe koje se u bb ne razumeju (kao on) ,u tom slucaju je to opravdano...mada je po mom misljenju mnogo bolji i isplativiji savet povesti nekog druga,poznanika koji trenira duze vreme i razume se u bb...
obicno su te cene privatnih "aranzmana"mnogo vece,uglavnom se vrte oko 100-150 E

aj ovako...
uglavnom ti privatni treninzi i treneri su uzimanje para...mozda ti pokaze shta da uradish, i to je to... generalno mozesh da probash, ali... ne znam... ja nikada ne bih dao pare za to!! Zato i jesam tolko vremena proveo chitajuci...
dalje...
da razgranichimo prirodno i 'neprirodno' odnosno iz laboratorije...
nema razlike, sve je iz laboratorije!!! ili bar prodje kroz 2-3-4 dok dodje do nas...
Ono oko chega se ti verovatno dvoumish, su verovatno stvari kao shto su Whey, BCAA, Glutamin, Omega3, mozda techne Amino, itd... to su 'prirodne' stvari, i nema shtete da ih koristish. Nisu varanje, tu su samo da ti pomognu, da dopune (ne da zamene!!!) ishranu, i trening!
Ono shto bi trebalo da zaobidjesh (ako te ne interesuje, a posebno u pochetku, dok josh nemash iskustva i znanja) su AAS, odnosno steroidi!! Oni takodje nisu chudo, i nishta ne mogu da urade ako ishrana nije kvalitetna, ali opet, mogu da povuku neke posledice, i svakako nisu za pochetnika!!!
Dakle, raspitaj se, prochitaj o Whey proteinu, BCAA, Glutaminu, Maltodextrinu/Dextrozi, Omega3, poshto je to uglavnom sve od suplementacije shto ti je potrebno u pochetku!
Kada prochitash, i shvatish koja je njihova uloga, i kako utichu na tebe, videcesh kome treba da verujesh, odnosno, necesh morati nikome od njih(nas) da verujesh, vec cesh imati chinjenice pred sobom...

Pa znas kako..i slavni imaju prijatelje koji vezbaju ali opet daju nevidjene pare za privatne trenere..nije to bacanje para ko ih ima..zato sto te prijatelj nece maltretirati i izvuci iz tebe maximum..nego cete vise pricati nego raditi..ovako znas da placas i ne gubis volju ako nesto ne mozes uraditi..pa kao daj nesto lakse..nema vrdanja i uspeh je zagarantovan ako se pridrzavas striktno onoga sto ti se savetuje..od vezbi do ishrane

Pa znas kako..i slavni imaju prijatelje koji vezbaju ali opet daju nevidjene pare za privatne trenere..nije to bacanje para ko ih ima..zato sto te prijatelj nece maltretirati i izvuci iz tebe maximum..nego cete vise pricati nego raditi..ovako znas da placas i ne gubis volju ako nesto ne mozes uraditi..pa kao daj nesto lakse..nema vrdanja i uspeh je zagarantovan ako se pridrzavas striktno onoga sto ti se savetuje..od vezbi do ishrane

da...ali je velika razlika kada imash trenera i nutricionisu koje placash po 200$ po treningu/savetovanju, a sasvim drugo kada placash 5k dinara mesechno...
za 5k dinara se nece bash tolko truditi oko tebe... veruj mi ;)

pa ok je to, ali je problem shto je kod nas malo takvih trenera u teretani... takva varijanta ima jedino ako uzmesh eksternog trenera, koji je inache negde recimo kondicioni trener, pa mu platish da te sprema 2-3 meseca, ili kolko vec treba, u zavisnosti od ciljeva, ali to sve vec dosta koshta...

Slazem se. Ako hoces zaista dobre rezultate, moras zaista dobro platiti. Jer jedino ljudi koji zaista dobro plate, zaista dobro su ozbiljni za zaista dobre rezultate :)
Mislim, drugim recima oni koji dobro plate i dobro se posvete su oni koji su ozbiljni u vezi treninga i koji ce dobiti rezultate.

Ako jedan trener uspe da promeni izgled individualcu za 3 meseca taj trener nikad nece ostati bez posla i zagarantovano nece ostati na istom radnom mestu sa tom platom. Ne treba ti trener kojeg ces izabrati sam, nego po preporuci. Ako je trenirao tvog druga i tvoj drug je dobio fenomenalne rezultate (radeci to i to) jednostavno i ti ces dobiti iste ako budes radio to sto je on radio.

Ewo ja da jawim kako je proslo.
Dakle bio sam dwa treninga sreda i petak, sledeci je sutra. Mogu retji da sam jako zadowoljan. Bio sam ranije par puta, bez trenera, i ogromna je razlika kada imasx nekoga ko te forsira.
Nesxto sto mi se jako dopalo jeste prwog treninga basx se dobro setjam, uradio je trening tako, da budem taman pred umiranjem, a opet nisam umro :super:. Znacxi ono, dobro je procenio koliko mogu da izdrzim. Osim toga, ono pokazuje mi wezbe, dao mi je sawete tako za ishranu i tako to. Slazhem se da sam to mogao i sam, ali nekako je laksxe malo swe uz trenera, ai ono kad ti je neko tu, daje ti malo i inspiraciju, ono ne osetjasx se skroz sam u teretani. Za sada mi je super, upoznao sam i jednog lika isto, i ono idenje u teretanu mi je sada u fazonu jedwa cxekam da wezbam :D.
OWo sxto kazhete za 5k da nema neke wajde, pa ono on pored mene ima josx uwek njih 2-3 ali nije nisxta strasno, to sto nije 100 posto samo meni poswetjen, koliko sam wideo do sada ok je (:.

Hmmm...a recimo svrha vezbanja u teretani (to je ono shto ljudi najcheshce zovu buildovanje... ***), je i zdravlje! Jer osoba koja 3 puta nedeljno provede po 45-60 minuta u teretani radeci sa tegovima, eventualno radeci kardio, i hraneci se zdravo, ce svakako biti u boljoj i fizichkoj, i zdravstvenoj formi od osobe koja provodi 10 sati dnevno pred rachunarom ili televizorom, jede u meku, kljuka se sokovima i slatkishima, itd... Ja to bash i ne bih nazvao kompleksima...
A shto se tiche upotrebe AAS, svaka iole normalna osoba, koja nema neke takmicharske ambicije, bilo da je BB u pitanju ili neki drugi sport, ih nece olako koristiti chisto da bi izgledao lepo na plazi...
Btw, shto se tiche BioTecha... ljudi ga izbegavaju jer su jedno vreme imali dosta loshe sirovine od kojih su proizvodili suplemente, i od tada ih bije losh glas... a kad jednom u tom poslu izadjete na losh glas... Teshko je posle vratiti se.

imam par pitanja
1)da li je dobro piti multivitu, tokom treninga, pre ili posle, ili uopsxte da li je dobro piti
2) Da li treba jesti odmah posle treninga, ili pre ili kada? Kada je idealno wreme za to?
3) jedem uglawnom kuwano meso za rucak, i razne salate i tako to, jel to ok? :D. Pozz

1. ne... jer je, ako se ne varam puna shecera... ako zelish neshto uz trening, mozesh da pijesh bcaa+voda, ili eventualno neki izotonichni napitak
2. pre trennga jedno 2 sata jedi, odmah posle treninga popij shejk (whey, bcaa, glm i shta vec koristish), a posle jedno pola sata, sat, ruchaj neki visoko proteinski obrok
3. pa ono...dosta je prichano o ishrani na ovom i na mnogim drugim forumima... pa prochitaj malo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back