Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koja je svrha bildovanja? Hajde da razumem ono kad ideš da se malo izgradiš, dobiješ masu, oblikuješ, ali dalje od toga? Samo se ogledaju, k'o neke snajke... U svakoj sali ogledala levo, desno, napred, nazad, još malo i gore i dole... Narcisi?
uvek se nadje jedan majmun :/ jbt.
Ne razumem, o cemu je ovaj post ? Svi da kazemo kakav nam je trening/dijeta program ?
Ili nesto drugo ?

POP Mare:
Tribulus nije stetan... toliko od mene, ali pijes ga na svoju odgovornost ;)
Logično bi bilo da nije, ali šta ako i jeste. Dobro je to što stimuliše prirodnu proizvodnju testosterona, što je test. u telu dobijen prirodnim putem, a ne ubačen (injektivno).
To mu onda nešto dođe kao kad prirodnim putem stimulišeš pankreas da luči insulin (pojedeš nešto slatko), za razliku kad ga ubrizgaš.
Opet, zašto kučići oslepe kad ih hraniš slatkišima? Zato što ne mogu da proizvedu toliko insulina (mesojedi), .....obole od šećerne bolesti od koje i oslepe. Ne znam...nisam pametan, ali stvarno lepo čovek može da se izgradi i bez tribulusa. Nema svrhe igrati se sa hormonima ako ne misliš profesionalno da se baviš bodi-bildingom.

gnjec:
i sta dobijas time sto si lep??? po meni to cak i nije lepo...previse se nabucas izgledas ko masters
Svi mi cheznemo za lepotom, svi bi voleli da lepo izgledaju, i da budu pozeljni, ko nebi to nebi voleo ?
Sto se tice "napucavanja" idem samo dokle mi organizam ide. Ukoliko mi biceps neide vishe od (npr) 43, necu da se forsiram, niti da koristim suplemente da dobijem 50. Uvek sam govorio o snazi koja je upotrebljiva u Pravom Svetu ;)
Znaci snagu koju mozes da iskoristis. Treba biti snazan, u svakom pogledu je korisno.
Sto se tice lepote, to je stvar ukusa, nekom se svidja ovo, nekoj se svidja ono.... totalno bzvz.
levrone:
Opet, zašto kučići oslepe kad ih hraniš slatkišima?
Jer su dizajnirani da jedu nesto drugo. Ne mozes prevariti majku prirode. Covek takodje treba da jede za chega je dizajniran. O ovome retko ko vodi rachuna. Vasa ishrana mora da je 99 % prirodna, ne moguce je 100 % da se hranis prirodno, pritom da se hranis zdravo.
Sto se tice proteina, nije isto da posle treninga konzumiras, naprimer:
  • zivog lososa
  • jaja
  • ne uzvareno mleko
  • brazilski leshnik

ili

Whey protein ?

Info: Brazilski lesnika ima najkorisnije amino kiseline.
1 gram od braz. lesnika-proteina daje ti korisne amino kiseline kao 3 grama od mleka.
A rekli su da u mleko (protein iz surutke) ima #1 najkvalitetniji protein.
Najkorisniji je ako se jede ne pecen.

Evo sta sadrzi kvalitetan protein.

brazilnutshelled.jpg

Lemon-Sole.jpg

prf00044.jpg

ak_craig_255lb_hali_380.jpg

lobster.jpg

eggcrosssection.GIF

chicken_breast_fillet.jpg

Od ovih, mogu priustiti brazilski leshnik i hladno presovano kokosovo ulje (ovo nisam naveo), a ovo ostalo ne mogu.
E sad, ne kazhem da je whey njesra i da dobijes posledice, vec mislim da je najzdraviji prirodan put.
Jer pored proteina, ovo gore shto sam naveo, sadzhi i druge korisne stvari. Po meni, najvaznije je da pojedem najkvalitetniju mast mogucu. Od lososa uglavnom i govedju.

gnjec:
izvini borise dzaba tebi teretana ali nikad neces biti jak kao neki rvac
Ovakve konstatacije sam čuo milion puta. Gnjec, bodi-bilding se ne trenira da bi se tukao s nekim, ili da bi dizao ne znam kakve težine. To nije ni disciplina dizanja tegova, nije ni borilački sport (što se iz imene sporta zaključuje). Cilj treninga u BB je da stimulišeš mišiće da rastu i da se oblikuju. Nejveća je greška kad neko diže da bi digao neku težinu, pa cima, pa ljulja... Kao da ispadne faca. Neka taj bude faca pa neka spremi sebi 8 obroka...Možda zvuči jednostavno, ali daleko je od toga. Žvaćeš ono posno meso, samo ga prevrćeš po ustima. ..........................................

gnjec:
i sta dobijas time sto si lep??? po meni to cak i nije lepo...previse se nabucas izgledas ko masters
Potrebna ti je ogromna potpora (materijalna prvenstveno), da bi izgledao kao likovi iz npr. FLEX-a. Nije to baš tako jednostavno kao što, izgleda, misliš.
Kapiram da si sportista i ne znam zašto omalovažavaš sport o kome, očigledno, malo znaš.
Znaš ko omalovažava sportiste i sport uopšte? Oni koji se ne bave sportom. Svaki normalan muškarac želi da bude jak, da lepo izgleda,....ali neki koji to nisu, služe se omalovažavanjem kao odbrambenim mehanizmom...........

boris0230:
E sad, ne kazhem da je whey njesra i da dobijes posledice, vec mislim da je najzdraviji prirodan put.
Jer pored proteina, ovo gore shto sam naveo, sadzhi i druge korisne stvari. Po meni, najvaznije je da pojedem najkvalitetniju mast mogucu. Od lososa uglavnom i govedju.
Pokušaću da ispratim sve što si rekao.
Neke namirnice imaju određen procenat proteina*, ali da li je svaki protein iste biološke vrednosti. Nije! Protein je po definiciji molekul sastavljen od više amino kiselina. Da li svakakve amino kiseline ulaze u sastav mišićnog proteina? Ne! Sve amino kiseline jedino zajedničko imaju karboksilnu i amino grupu, pa sad samisli koliko može da ih ima. (holesterol je jedna vrsta proteina) Karnitin je amino kiselina, ali ona ne ulazi u sastav mišića. Drugo, bitan je odnos tih amino kiselina u namirnici. Džaba ti gomila npr. leucina, ako nema ostalih a.k.
Hoću da kažem da nije najbitnije koliko ćeš čega uneti, nego koliko će se čega apsorbovati, koliko ćeš toga iskoristiti. Spomenuo si brazilski orah, on je kao i kikiriki, kao i soja,...pun proteina, ali nikad ti proteini neće biti iste vrednosti kao oni iz npr. ribe.
Npr. biološka vrednost (moć apsorpcije) proteina iz soje je 40, dok je kod belanceta 91, a kod celog jajeta 100!!!
Brazilski orah, kao i sve semenke su značajne zbog drugo nečeg, to su ZDRAVE masti!!!
Šta misliš zašto svo to semenje ima toliku energetsku vrednost, zato što su izuzetno masne. (1g masti = 9 kalorija)
Spomenuo si kokosovo ulje. Najveći deo tih masti su ZASIĆENE. Kloni ih se. Ne kažem da treba da se izbaci, treba sve da se jede. Ali treba opet znati kada i koliko.
Uporedio si mast iz govedine sa nečim. Mast iz govedine (crvenog mesa) nikako ne može da bude dobra. .................................
........................................................bla, bla,.......
Majka priroda. To jadno kučence nema pojma da će ga majka p. kazniti zato što jede slatkiše, tako je verovatno i sa nama. Hormoni (priroda) jednostavno ne dozvoljavaju da se telo razvije k'o u medveda.....tako da ne mislim da možemo nadmudriti prirodu. Nikad nismo ni mogli, uvek smo najebali zbog toga. "ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji"
...................................

gnjec:
izvini borise dzaba tebi teretana ali nikad neces biti jak kao neki rvac
Levrone je lepo rekao. BB je disciplina dizanje tezina ne borba, volim da idem u teretanu jer mi je zabavno, ismejem se,
ranije sam isao i ozbiljno dizao tezine, nisam prestajao dok nisam podigao (nekoliko puta ;) ) svoju duplu tezinu.
Cim uhvatim sipku da radim pregibavanje dvorucnim tegom, najezim se, takodje i na benc press, najezim se kad osetim koliko sam napredovao.
Sad tu i stojim, nisam ni razmisljao da idem dalje. Odlazak u teretanu shvatam kao obavezu, zabavnu obavezu.
Jedina korisna stvar kod rvacha je njihov vrat.
Treba imati jak vrat, ako hoces da pobedis u nekoj borbi. Vrat kao kod BIKA.
Prilicno dugo sam trenirao vrat, najvidljivi deo, najbrze napreduje vrat.
@levrone sve je tacno sto si navodno napisao. Sto se tice kokosovog ulja, ponekad ga pijem ali redovno se mazem s'tim.
Ubrzava regeneraciju koze. U indiji ga zovu "healing wonder" ;)
Skoro 3 godine jedem zivo govedje meso. Nauchen sam da je govedje meso zdravo (sto i jeste) tokom 3 (sad ce 4) godina nisam bio bolestan ni jednom.
Jedino sto se pobrinem da dobijem najbolji moguci kvalitet mesa, i da ga smrznem dan pre nego sto ga jedem. Razlog, zasto nisam bolestan nije zbog govedjeg mesa.
Rekao sam, 99 % moje ishrane je prirodan.
Raniji plemenski ljudi su imali neverovatno zdravlje, jeli su zivo meso od bufala. Zdravije je nego peceno, zdravije je nego svinjsko.
Ima proteina. 15 godina je vrsen eksperiment sto se tice zivog govedjeg mesa. Na simpanze i orangutane.
Simpanza ima 98 % gene kao ljudi, a orangutan 95 % varljivi sistem kao kod coveka ( e oprosti mozda sam pogresio koji procenat % , mozda je 99% )
Dok su ostale majmune hranili, slatkisem, pecenom hranom itd. Sta mislis koji su bili jaci i duze ziveli?
Sve u svemu druze moj, ne ubedjujem nikog da jede takvu hranu, vec kazem, sta jedem.
Sto se tice prirode, mislim da si upravu takodje, ukoliko ne mozes vise da rastes, zasto se forsirati ? zasto uzimati hormone ?
Mozes naravno, ali sve ima svoju cenu na kraju. Kako majka priroda kazhe, tako mora biti. Nikad nismo ni mogli nikad ni necemo nadmudriti prirodu (ni ne pokusavam).
Mozete sebe obmanjivati i pokusavati da zivite u fantaziju ali to nije realnost.
Verujem da bi kucence pre izabralo zivo meso, nego slatkise :)

Pozdrav.

sport_and_sport:
Znaci najbolje je jesti ribu i jaja posto se njihovi proteini najbolje apsorbuju? A sta je sa piletinom ?Mnogi kazu da je dobra.
Sta mislite o prsuti(od svinje), moje omiljeno. mmmm Jeli to dobar izvor proteina?
Dobra je i piletina na rostilj ili barena. Svinjetinu nemoj jesti. Pogledaj samo konja, kakav je, koliki mu je nivo telesne masnoce, meso koje sadrzi kreatin. Pogledaj svinju.( Da uzmem u obzir da spava u sopstveni izmet ceo dan, a neki ljudi se gade da jedu zhabe.. )
izvini ali ja to ne smatram sportom...mozes da kazes sta hoces...ali to meni nije sport...

...ok je teretana uz sport ako ti treba snage..ali nikako primarna stvar
Teretanu ne smatras sportom ?
Ne bitno je da li je sport ili ne. Bitno je da se dobro isforsiras. Pogotovo sa tegovima. Da imas napredak.
@gnjec kazi mi malo o sebi, cime se bavis, sta treniras, sta jedes, koliko treniras ?

izvini ali ja to ne smatram dobrim forsiranjem

...cime se bavim? hmmmmm studiram
sta treniram? u svoje vreme dok se nisam povredio aktivno box/kickbox plus jos svasta...danas krav maga
sta jedem? sve :) najvise masno :)
koliko treniram?
4-5 puta nedeljno...tek sam poceo posle dugo vremena

Dobro majstore ;) eto cisto nesto malo da znam o tebi.
Znas da nije ok najvise masnog da jedes.
Nekoliko puta sam isforsirao noge, tako da nisam mogao 2 dana da ustanem. Lezao sam u krevet 2 dana.
Obicno kad radis noge, i onaj zadnji kad forsiras i mislis da ne mozes vise, uglavnom mozes jos dva komada dodatno. Tegovi te za brze vreme iscrpe.

Jos jedan nacin kako forsiram noge je trcanjem po blatnjavim njivama, na ledja 30 kg. Onda po drumu + cucnjevi, paciji hod, tipa skakanje kao zaba, trcanje uzbrdo, po stepenicama itd. Cucanj, i iskorak je samo deo treninga. Noge treniram istom jacinom kao sto treniram gornji deo tela.
Kajom metodom treniras noge ?
Kikbokseri imaju dobar trening, ali ne dovoljno jak ;)
Ono sto ja znam (sto se tice borbe) retko koji trener uchi, cak sta vise nije dozvoljeno da se uchi.
Deo od te tehnike je da naukutirash protivnika za 3 sekunde ;) (bilo koja velicina, bilo koja kilaza)
Sad, mnogi misle da su upitanju te "tacke" u organizmu, tipa iza glave itd. Ne ovo je neshto drugo ;)

Ne sećam se šta sam pričao o mastima, ali suštinska stvar je da nisu sve masti iste. Sve treba jesti, samo bitno je da se lepo iskombinuje. Kao prvo, svinjetina je nešto što je bespotrebno i neopravdano. Govedina je ste dobra, ali nikako ne može da bude dobra kao riba! Prosto i jednostavno, to je crveno meso!
Skratiću priču, ali ću je sigurno dopuniti kad budem imao vremena.
Holesterol je element svake žive ćelije. Neophodan je! Naravno, svako ima različite potrebe za njim, sportisti imaju daleko veće potrebe od onih koji samo leže i zevaju u TV. Opet oni koji se bave intelektualnim radom imaju veću potrebu od onih koji zevaju u TV. (mozak je organ kome je potrebno najviše holesterola, kiseonika,...) Razlaganjem masti u organizmu nastale holesterol, postoje "dobar" i "loš" holesterol. Taj "loš" holesterol je takođe dobar ako ga nema previše. Ako jedeš samo životinjske masti krvotokom će ti kružiti "loš" holesterol dok ne podmiri potrebe organizma za njim. Pošto "loš" h. u krvotoku ne može da se preradi, višak će se lepiti po zidovima krvnih sudova. On je kao neki vosak. Za njega će se kačiti masti, sve i svašta, kalcijum će da mu da krtost i tako može da se desi da arterija vrisne. Kada dođe do začepljenja na koronarnim arterijama (onima koje hrane srce), dođe i do gušenja srca i do...do...infarkta. Godinama se takva sranja nagomilavaju i nagomilavaju,...i čovek vrisne! To je ono: ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji"
Sad, "dobar" holesterol kupi "loš" i vodi ga do jetre na preradu (čisti krvne sudove), ali ako si se ti 20 godina pucao krmenadlama, onda ribom možeš samo da izbegneš buduća zakrčenja.
Zato oni Eskimi nemaju problema sa čukom, iako se razvaljuju masnim fokama. Kao "dezert" serviraju ribu.
Pored zdravih masti, poželjno je i dosta vlakana u ishrani! Ona dobro ne svarena mesina trune u crevima, vlakna je guraju napolje. Tako da nikako ne treba zapostavljati povrće!
Jabuke su pune vlakana, i radi boljeg varenja valja je pojesti 10-15min PRE obroka!!!

U Americi govedinu, radi mekšeg mesa, kastriraju govedo. Ali ono ne može da se dobro razvije (prodaja, sinko), pa mu te hormone veštački dodaju( steroidišu stoku). U Evropi je praksa da se stoci daju antibiotici radi veće kilaže. Svašta se radi, pare uništavaju ovo društvo, pa to vidi šta mi sve jedemo. Biljke su posebna priča.
Rečne ribe jedu svakakva govna. Morske npr. skuša jede plankto koji ima teških metala(žive), tuna jede skušu,... Najidealnije je kupovati manje komade skuše, one koji se nisu baš nagutali žive. Opet riba je pravo rešenje. Meso skuše je izuzetnog kvaliteta, a jeftina je. Može baš ukusno da se spremi, nema problema sa kostima, e jedini problem je što smrdi kad se prži. Odlična je na roštilju.....mmmmm.....ogladneh.
Pozdrav! Laku noć! :)

Sport_and_sport:
pa tako i ja, ja mrsam kad prestanem da terniram. A zasto svi dizu buku oko masti. Mast nam trema, posebno onima koji treniraju dosta. Zar ne?
Tacno tako, ali ne svinjka mast, pogotovo pecena mast (sto ima -200 hranljivih nutricija unutra) Ako jedes takvu vrstu hrane tvom telu ce trebati vise vremena da "preradi" to.
A posto vise vremena "preradjuje" znaci treba ti vise vremena da se regenerises, sto se vise vremena regenerises, vise vremena ti je potrebno da odradis jak trening, sto duze odradjujesh trening, sporije napredujes.

levrone:
Ne sećam se šta sam pričao o mastima, ali suštinska stvar je da nisu sve masti iste. Sve treba jesti, samo bitno je da se lepo iskombinuje. Kao prvo, svinjetina je nešto što je bespotrebno i neopravdano. Govedina je ste dobra, ali nikako ne može da bude dobra kao riba! Prosto i jednostavno, to je crveno meso!
Tako je, mast od ribe je mnogo dalje od govedine. b 12 (ili b 13 vitamini) imaju vaznu ulogu u ljudskom organizmu.
btw, @levrone ocigledno je da znas dosta o ovome sto pisemo, koje si godiste :) ?
levrone:
Jabuke su pune vlakana, i radi boljeg varenja valja je pojesti 10-15min PRE obroka!!!
Hocu samo da dodam, kad pravite "shake" od voca, mnogi ljudi naprave ujutru a sutra dan popiju, za to vreme nesto se desi sa vocem (naprimer kad iseces jabuku i porcni posle 10 minuta?)
Ako me razumete ?
Znaci kad pravite sejk od voca, gledajte da shto pre pojedete/popijete.

gnjec:
pa pazi borise sve to sam radio sto i ti samo nisam toliku masu nosio jer sma bio laksi ali sam radio drugo nesto uvatim ortaka na krkace pa ga nosi ili u ruke a onda tako sam njim radis cucnjeve ma bilo je uzas vezbi
Tezi si od mene, imam manje kg nego ti. E da, te vezbe kad nosis druga, dobre su. Uglavnom gace ti se na kraju oznoje sto je najvaznije.
Postoje ljudi u teretani koji rade jednu seriju benc-presa a odmaraju ..mnogo.
To vec nije trening, ali svako ima svoje medote, necu da ubedjujem nikog.
Jer imas dzak za vezbanje (udaranje) kuci ?
Planiram da kupim, cisto da smanjim nivo telesne masnoce. Imam kuci napravljene stvarcice za udaranje, ali nije isto kao dzak.
Sta mislis koliko bi modza kostao jedan dzak za boksovanje + rukavice ?

Pozdrav.

83' sam godište. Verovatno si mislio na b12 vitamin. Negde sam pročitao da tog vitamina ima samo u namirnicama životinjskog porekla. Kako li onda oni vegetarijanci...Mislim da sam pročitao negde da b12 ne može da se sintetiše u jetri, gotovo sam ubeđen. Moraću to da provereim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back