Caffe "Kod čika Švarcija"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
LiverpoolFC:
Imam 16 godina. Pre mesec dana sam kupio bucice I radim kuci vezbe za sve misice osim za noge. Mogu reci d mi ide ok. Treniram I fudbal, treninzi mi pocinju za 3 dana. Visok sam oko 180 a tezak do 65kg. Kao sto vidite za fudbalera mi treba jos nekih 10-15kg. Bas zato a I zbog cvrstine tela I snage sam kupio tegove. Ocu da ojacam I dodam bar 10kg. Dosta sam citao o proteinima, kreatinu itd. Interesuje me koje proteine I kreatin da uzimam s obzirom da sam sportista I planiram da prepodne idem na treninge (fudbal) a uvece da kuci radim vezbe u teretani I s obzirom na to da imam 16 godina. I da li mi preporucujete da radim vezbe za masu (sa vecim tezinama) ili za definiciju (veci broj ponavaljanja)? UNAPRED VELIKO HVALA :?: :?: :?: :?: :?:
Zbog mase uzim tkozvane mass gainere(mesavina proteina i ugljenih hidrata)a kreatin uzmi od ultimate nutritiona ili prolaba posto oni imaju najcistije kreatine.Sto se tice vezbanja mozes da radis i masu ali ako si slabiji onda to nema mnogo efekta nego prvo ti radi vise ponavljanja tj oko 10-12-15 po seriji sa najvecom kilazom sa kojom mozes da uradis taj br. ponavljanja pa kad udjes u fazu "vezbanja" i ojacas onda spusti ponavljanja a uzmi vece kilaze... Pozdrav i budi uporan 8)

LiverpoolFC:
Imam 16 godina. Pre mesec dana sam kupio bucice I radim kuci vezbe za sve misice osim za noge. Mogu reci d mi ide ok. Treniram I fudbal, treninzi mi pocinju za 3 dana. Visok sam oko 180 a tezak do 65kg. Kao sto vidite za fudbalera mi treba jos nekih 10-15kg. Bas zato a I zbog cvrstine tela I snage sam kupio tegove. Ocu da ojacam I dodam bar 10kg. Dosta sam citao o proteinima, kreatinu itd. Interesuje me koje proteine I kreatin da uzimam s obzirom da sam sportista I planiram da prepodne idem na treninge (fudbal) a uvece da kuci radim vezbe u teretani I s obzirom na to da imam 16 godina. I da li mi preporucujete da radim vezbe za masu (sa vecim tezinama) ili za definiciju (veci broj ponavaljanja)? UNAPRED VELIKO HVALA :?: :?: :?: :?: :?:
:?: Sinko :!: ako želiš da nešto više saznaš kako i na kiji način :idea: možeš mi se javiti privatnom porukom,jer je tvoj problem vrlo aktuelan i ne dozvoli da te savetuju kvazi treneri. Ja sam stvorila nekoliko reprezentativaca i odgovorno ti kažem: to je sistematski, planski i stručan posao. Psiho fizička priprema je moja specijalnost, teretana takođe,jer sam bivši sportista, prof. fizičkog i završenom srednjom fiskulturnom školom. Nemoj da gutaš ništa sumnjivo(kreatin,amino-kiseline)i slično. Na drugi način se može rešiti problem brzine, snage, izdržljivosti i mišićne mase.

mile222:
divlja-u-srcu:
Pa tesko ces naci prave bildere ovde!
A najteze je raditi noge, to svi koji treniraju dobro znaju! Jel' imas ti neki strucan savet za devojku rekreativca, mislim necu profi da se bavim BB? Ali nesto sto ne znam? :?
Drago mi je sto si ovde neverujem da postoji nesto sto nisi znala vezano za rekreativne odlaske u teretanu a sto bih ti ja mogao reci samo radi sve osnovne vezbe koje rade svi (to ti moze svako pokazati a mislim da si ih vec i sama skapirala) i radi sa sto manjim tezinama po 4 serije za svaku grupu i po 15 ponavljanja u seriji to ce ti dati onaj lep zategnuti fitness izgled koji predpostavljam da zelis da dobijes ako ga vec nemas :) isto sam primetio da devojke mnogo grese u tome sto idu sa vezbe na vezbu bez nekog odredjenog redosleda sto po meni nije dobro drzi se programa grudi - triceps , noge(guza takodje) - rame, ledja - biceps i radi samo tako bolje rezultate ces postici uz naravno malo cistiju ishranu bez pica i koka-kola , malo vise belog mesa teletine umesto virsli i shunke - tuna i zategnuta ces biti samo tako za 4 meseca plus lagana setnja od pola sata do sat dnevno i nema nista samo od salca i opustene koze e a onda mi se javi imam jos ponesto da ti objasnim :D :D :D :D
mislim kako se najlakse odrzava steceni izgled
:?: nemojte amaterski davati savete :?: ova tema ne pripada kvazi-trenerima :!: to je sistematski, stručan i dugoročan proces. :roll:

foliranje:
mile222:
divlja-u-srcu:
A najteze je raditi noge, to svi koji treniraju dobro znaju! Jel' imas ti neki strucan savet za devojku rekreativca, mislim necu profi da se bavim BB? Ali nesto sto ne znam? :?
Drago mi je sto si ovde neverujem da postoji nesto sto nisi znala vezano za rekreativne odlaske u teretanu a sto bih ti ja mogao reci samo radi sve osnovne vezbe koje rade svi (to ti moze svako pokazati a mislim da si ih vec i sama skapirala) i radi sa sto manjim tezinama po 4 serije za svaku grupu i po 15 ponavljanja u seriji to ce ti dati onaj lep zategnuti fitness izgled koji predpostavljam da zelis da dobijes ako ga vec nemas :) isto sam primetio da devojke mnogo grese u tome sto idu sa vezbe na vezbu bez nekog odredjenog redosleda sto po meni nije dobro drzi se programa grudi - triceps , noge(guza takodje) - rame, ledja - biceps i radi samo tako bolje rezultate ces postici uz naravno malo cistiju ishranu bez pica i koka-kola , malo vise belog mesa teletine umesto virsli i shunke - tuna i zategnuta ces biti samo tako za 4 meseca plus lagana setnja od pola sata do sat dnevno i nema nista samo od salca i opustene koze e a onda mi se javi imam jos ponesto da ti objasnim :D :D :D :D
:?: nemojte amaterski davati savete :?: ova tema ne pripada kvazi-trenerima :!: to je sistematski, stručan i dugoročan proces. :roll:

ova teme je postavljena kao sto vidis na mestu koje se zove rekreacija , a ne profesionalnici

Anonymous:
foliranje:
mile222:
divlja-u-srcu:

ova teme je postavljena kao sto vidis na mestu koje se zove rekreacija , a ne profesionalnici

prema tome nema potrebe da sve ovo shvatas preozbiljno saveti su na osnovu licnih iskustava a ne knjiski primeri

Ako se na treningu rade 2 grupe misica (npr. grudi-biceps) da li treba odraditi prvo sve tri vezbe za jednu grupu (grudi) pa zatim drugu grupu (biceps) ili ih treba raditi naizmenicno (jedna vezba za grudi pa jedna za biceps; druga za grudi pa druga za biceps itd.)?

MAKI3:
Ako se na treningu rade 2 grupe misica (npr. grudi-biceps) da li treba odraditi prvo sve tri vezbe za jednu grupu (grudi) pa zatim drugu grupu (biceps) ili ih treba raditi naizmenicno (jedna vezba za grudi pa jedna za biceps; druga za grudi pa druga za biceps itd.)?
Zavisi... Ja za neke grupe radim neizmenicno a za neke sve odjednom. To ti najvise zavisi da li mozes da odradis sve vezbe za jednu grupu u cugu ili ti je mozda trening tezak pa moras da radis velike pauze dok se misic ne povrati. Ako je to onda bolje da odradis jednu vezbu za drugu grupu da ne bi uzalud gubio vreme

Istegao sam misic ramena,vec treci put.Sada pitanje koliko da pauziram,posto doktori koji su me pregledali kazu da je sve relativno sto se tice oporavka.Znaci nista mi nisu rekli,a bol je prosla vec posle 3 dana.Kako da znam kad da nastavim sa vezbanjem.

LERMAI:
Istegao sam misic ramena,vec treci put.Sada pitanje koliko da pauziram,posto doktori koji su me pregledali kazu da je sve relativno sto se tice oporavka.Znaci nista mi nisu rekli,a bol je prosla vec posle 3 dana.Kako da znam kad da nastavim sa vezbanjem.

Ako si vec treci put istegao misic to znaci da imas jako slabe tetive. Moze sam misic da ti bude jak, ali ako imas slabe tetive povreda ce se ponavljati.
Moj savet ti je da radis neko vreme sa bas malim tezinama ali bezbroj ponavljanja. Tako radi nekoliko meseci. Misic ce ti ojacati malo, ali ce zato da ti mnogo ojacaju tetive i sa povredama ne bi kasnije trebalo da imas problema cak i kad radis sa izuzetno velikim tezinama...
Ako to zanemaris i nastavis da treniras kao sto si trenirao i do sada mozes samo da se jos ozbiljnije povredis, a u najgorem slucaju da zavrsis na operaciji...
Imao sam slican slucaj sa kolenima i laktom tako da znam sta pricam.

Poz

POP Mare:
LERMAI:
Koji misic ramena...prednji srednji,zadnji i na koji nacin si ga povredio??

Prvi put radeci neku vezbu,a posle obnavljao radeci rame bucicama.Bol u sva tri dela ramena,vremenom se kretao od prednjeg,preko srednjeg do zadnjeg gde je najslabiji bio.

da vas ja pitam nesto...gde mogu da nadjem dobrog nutrricionistu(ako mozete da kazete neku proverenu info) da me istestira i napravi plan ishrane i sva ta sranja, da ne bih to sve sam radio...ipak je najbolje da bez obzira na svo vase iskustvo i savete(iscitao sam sve stranice i dosta stvari sam saznao)
to ipak treba da odradi strucnjak...Nije covek dzaba skolu ucio:)

dakle, gde-kako da kontaktiram dobrog nutricionistu...

jos jedna stvar...ajde vi sto ste ovde najvise znali, a i ostali, postavite neke fotke, ono, da vidimo od cega ste satkani:)
sala naravno, al ono, cisto da vidimo da li tolki rezultati stvarno daju rezultate(ako savetujete druge onda savetujete i sebe, zar ne?) :)

POP Mare:
nemam ime:):
jos jedna stvar...ajde vi sto ste ovde najvise znali, a i ostali, postavite neke fotke, ono, da vidimo od cega ste satkani:)
sala naravno, al ono, cisto da vidimo da li tolki rezultati stvarno daju rezultate(ako savetujete druge onda savetujete i sebe, zar ne?) :)
Drzao sam sliku u profilu ranije ali evo za tebe jos jednom 8)
dobra ledja...cool...
nego sta za nutricionistu? :wink:

nemam ime:
POP Mare:
nemam ime:):
Drzao sam sliku u profilu ranije ali evo za tebe jos jednom 8)
dobra ledja...cool...
nego sta za nutricionistu? :wink:
Znam jednog lika, zavrsio je dif diplomirao na "ishrani". Daj mi mail pa cu ti javiti njegov br.

boris0230:
MILE222 pozdravljam te, ja sam Boris, voleo bi da procitas moje nove teme na Rekreacija->Izgradnja misica . Chisto ono da chujem tvoje misljenje ukoliko ga imas, takodje sam bodubilder kao ti, a i atleta. Osecaj se slobodno da mi pishesh na Boris0230@gmail.com ili u forumu.

procitao sam sta si napisao i donekle se slazem sa tobom. Usustini ako sam dobro shvatio, poenta onog o cemu si pisao je u stvari da sve dolazi iz glave, jer samim tim sto smanjujes kalorije ti sebe teras da jedes manje i kod ljudi koji preteruju sa unosom hrane to je odlican savet .Ogranicavas prividno kalorije ,ali u sustini gadjas problam u "glavu" smanjujes kolicinu,delis obroke na vise manjih sto je opet dobro i ubrzavas metabolizam.Takodje ljudi koji zele da smrsaju moraju da se psihicki pripreme na jedan veliki korak ,a to je da to mora da bude dugorocno - jer samo kad je na duge staze onda je mrsavljenje zdravoi to mi se svidja jer si u svom tekstu stavio ljudima koji citaju i koji to zele da primene do znanja , znaci 30 kila za mesec dana i sl. nema svrhu jer se kilogrami vracaju isto kao i brzo dobijeni kilogrami koji se lako skidaju, tako i brzo skinuti se lako vracaju.U sustini za nekog ko zeli da skine kilograme na zdrav nacin i da resi sa sobom u glavi napisao si mnogo korisnih saveta i pogodio sustinu problema debelih.Eto to bi bilo moje misljenje e sad svakom je ostavljeno da se sam pozabavi svojim problemom ali mu je dat put kojim bi mogao doci do cilja ok Eto to bi bilo moje misljenje.

procitao sam sta si napisao i donekle se slazem sa tobom. Usustini ako sam dobro shvatio, poenta onog o cemu si pisao je u stvari da sve dolazi iz glave, jer samim tim sto smanjujes kalorije ti sebe teras da jedes manje i kod ljudi koji preteruju sa unosom hrane to je odlican savet .Ogranicavas prividno kalorije ,ali u sustini gadjas problam u "glavu" smanjujes kolicinu,delis obroke na vise manjih sto je opet dobro i ubrzavas metabolizam.Takodje ljudi koji zele da smrsaju moraju da se psihicki pripreme na jedan veliki korak ,a to je da to mora da bude dugorocno - jer samo kad je na duge staze onda je mrsavljenje zdravoi to mi se svidja jer si u svom tekstu stavio ljudima koji citaju i koji to zele da primene do znanja , znaci 30 kila za mesec dana i sl. nema svrhu jer se kilogrami vracaju isto kao i brzo dobijeni kilogrami koji se lako skidaju, tako i brzo skinuti se lako vracaju.U sustini za nekog ko zeli da skine kilograme na zdrav nacin i da resi sa sobom u glavi napisao si mnogo korisnih saveta i pogodio sustinu problema debelih.Eto to bi bilo moje misljenje e sad svakom je ostavljeno da se sam pozabavi svojim problemom ali mu je dat put kojim bi mogao doci do cilja ok Eto to bi bilo moje misljenje.[/quote]

(: e jbt konachno neko da me razume. Hvala mile pozdravljam te.

P.S Tvoj odgovor me obradovao =]

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back