Kafić Čadjava mehana- Knjiški moljci XXXV

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Није јер којој је породици неко рођен у тој је вери,ако су његови или њени у православљу православне је вере,ако су будисти будистичке,римокатолик римокатоличке,ислам ислам исламске.
То су крвне везе идентитета које неко може да негира али стигну кроз живот.
Tvoje pravo je da vjeruješ tako.

Има много оних који верују у оно што им се исплати али у православљу је све што се ради контра грех и искупљење је кроз пост,молитву а римокатолици све праштају ако је за добро вере.
Једно су верници декларативни а друго они што заиста верују,два потпуно различита света и зависи како ко гледа на одлазак душе у Рај или Пакао.
U ovo ne ulazim, tko zbog čega i u što vjeruje. Nismo ovdje da sudimo ikom.

Kako to misliš "pusti se u porodicu"? Tko koga pusti?
Уживо веза,брак,деца,бирање имена деце,начини прославе свега,преношење историје породице од оног по коме имају презиме до данашњих дана,не овде.
Uglavnom, nemam problema s ovim što govoriš.
Немам ни ја али сам гледала уживо децу мешовитих бракова како се муче кроз живот због реакција околине и не желим то некој другој деци јер је много тешко.
I moj post nije išao u tom smjeru.
Добро,пишем о животу уживо у смислу породица,фамилија,празници као време окупљања и очувања.

Tvoje pravo je da vjeruješ tako.
Твоје такође да верујеш супротно.
U ovo ne ulazim, tko zbog čega i u što vjeruje. Nismo ovdje da sudimo ikom.
Постоје они што се претварају да су верници а постоје заиста верници а ово је дискусија не суд,пресуђивање,осуда нити ишта слично томе.
Као верници ми немамо право да осуђујемо или судимо јер је то посао Богочовека Исуса Христа али можемо да дискутујемо о томе.

Твоје такође да верујеш супротно.

Постоје они што се претварају да су верници а постоје заиста верници а ово је дискусија не суд,пресуђивање,осуда нити ишта слично томе.
Као верници ми немамо право да осуђујемо или судимо јер је то посао Богочовека Исуса Христа али можемо да дискутујемо о томе.
U redu je diskutirati.
Tko određuje nekom pretvara li se da je vjernik ili je uistinu vjernik? Stvar doživljaja svakog od nas.

Obesila bih se za konopce sto nisam pametno zensko.
Nikad nista nisam znala da izvucem po mom.
Jedan me zaebavao da ne znam da izvucem ni informaciju (dal me vara) :aha: jb g ja ocekujem da mi prosto kazes, zaozbiljno :D
Ja uspevam u tome što zelim baš zato što sam iskrena i ne manipulišem, sve lepo kažem ili ne baš toliko lepo, ali kažem,ne igram igre
I to ljudi umeju da cene
Pamet mi služi za druge stvari

Đeste?! :heart:
Ja još na poslu, naravno :D
Sredila terasu!
Iznela biljke
Sad može da se sedi
Prošle godine od komaraca nismo mogli ni jedno jedino veče da sedimo a danju vrućina
Nikad komaraca nije bilo ko tada
A zamisli, bilo je slucajeva u BG da ovi bolesnici teoretičari zavera NAPADAJU ljude koji prskaju iz vozila zemlju protiv komaraca, kažu sipaju im koronu!!!!!!!!!!

Sredila terasu!
Iznela biljke
Sad može da se sedi
Prošle godine od komaraca nismo mogli ni jedno jedino veče da sedimo a danju vrućina
A zamisli, bilo je slucajeva u BG da ovi bolesnici teoretičari zavera NAPADAJU ljude koji prskaju iz vozila zemlju protiv komaraca, kažu sipaju im koronu!!!!!!!!!!
Bilo je i u NS.

Istina ume da bude gadno iskustvo ako naiđeš u vreme kad prskaju, ali preživi se kad ne razmišljaš da li če re neki komančeros napasti.

Predajem se, idem da igram igrice. :lol: nemoguće ste. ❤️
Pero vidi kako se zove ova vrsta kafe
crm-colombia-lord-voldemort@2x.png

Morala sam kliknuti "prikaži sadržaj koji ignorišete" da vidim šta je tebe uspjelo "iznervirati. Reći ću samo

:dash:
Ma ne nerviram se tako lako. 🙂

Sredila terasu!
Iznela biljke
Sad može da se sedi
Da, sad je baš lijepo vani. Pitam se kakvo nas ljeto ovaj put čeka.
Jeste svi zapamtili one vrućine kako opet ne bi bile nezapamćene. 😄

Istina, ponegdje se to svelo na tradiciju, ali dok god se poštuje da tvoj bližnji ima pravo na vlastiti doživljaj istog (i da je obostrano, naravno) mi je u redu.
A ovo što kažeš "puka spoljašnost bez suštine", upravo zato sam spomenula dio koji mi je u svemu tome najbitniji, ozračje koje pritom nosimo u sebi.
Vera, tačnije religija je veoma rigidna, jer drugačije ne može. Nema tu puno prostora za tvoj ili moj doživljaj. Postoje jasna pravila koja se poštuju. U tom smislu sam ja govorio o nima koji poštuju pravila vezana za bilo koji verski praznik, šta Uskrs jete, i onih koji taj dan farbajau jaja, a nisu ušli nikad u Crkvu. TRu je razlika između vere i tradiciji, suštine i fome. Mnogi su to sveli na formu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back