Kafić Čadjava mehana- Knjiški moljci XXXV

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kafa
Ja volim klasičnu nekiselu normalnu kafu koja nikako ne treba da ima voćni u!us
Sad kod nas ima milion specijalizovanih kafeterija gde ne služe običnu kafu već te neopisive splačine!
Pa sam saznala za profesiju BARISTA - stručnjak za kafe
Slušala sam baristu kako iznosi mom mužu bukvalno elaborat o vrstama, ko recenziju slike ili knjige, te cvetna nota, duga završnica, dah proleca, tandara mandara
Uglavnom, prvi put u životu nisam popila celu kafu u jednoj od njih, jezik mi utrno od kiselosti
A kad tražim u drugoj kafeteriji OBIČNU kafu oni mi daju isto neku kiselu pomiju

Vera, tačnije religija je veoma rigidna, jer drugačije ne može. Nema tu puno prostora za tvoj ili moj doživljaj. Postoje jasna pravila koja se poštuju. U tom smislu sam ja govorio o nima koji poštuju pravila vezana za bilo koji verski praznik, šta Uskrs jete, i onih koji taj dan farbajau jaja, a nisu ušli nikad u Crkvu. TRu je razlika između vere i tradiciji, suštine i fome. Mnogi su to sveli na formu.
Nisam govorila o doživljaju jednog vjernika u odnosu na drugog (mada bi se i o tome moglo, unatoč pravilima koja spominješ i koja se naravno poštuju), nego o ovoj razlici kako tko živi svoj život, bilo vezano za religiju, tradiciju ili nešto treće. Poštivanje da svatko ima pravo na vlastiti izbor bez da ga se osuđuje jer je tako odlučio.

Kafa
Ja volim klasičnu nekiselu normalnu kafu koja nikako ne treba da ima voćni u!us
Sad kod nas ima milion specijalizovanih kafeterija gde ne služe običnu kafu već te neopisive splačine!
Pa sam saznala za profesiju BARISTA - stručnjak za kafe
Slušala sam baristu kako iznosi bukvalno elaborat o vrstama, ko recenziju slike ili knjige
Uglavnom, prvi put u životu nisam popila celu kafu u jednoj od njih, jezik mi utrno od kiselosti
A kad tražim u drugoj kafeteriji OBIČNU kafu oni mi daju isto neku kiselu pomiju
Kako nisi znala za bariste? Većina ljudi pije gorku kafu, kojeg god porekla da je i koje vrste. Oni koji piju slatku kafu i ne znaju koji je pravi ukus kafe, jer ga zamaskiraju.

Nisam govorila o doživljaju jednog vjernika u odnosu na drugog (mada bi se i o tome moglo, unatoč pravilima koja spominješ i koja se naravno poštuju), nego o ovoj razlici kako tko živi svoj život, bilo vezano za religiju, tradiciju ili nešto treće. Poštivanje da svatko ima pravo na vlastiti izbor bez da ga se osuđuje jer je tako odlučio.
Tu se apsolutno slažemo. Realno, vera je lična stvar i ne treba da ima uticaj na bilo šta van ličnih osećaja. Kad sa nekim sedim u kafiću i pričam o muzici, stripovima, knjigama, filmovima, sportu... totalno mi je nebitni da je vernik bilo koje religije ili nije vernik.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back