ČAČANIN U ROŽAJAMA PREŠAO U ISLAM

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

old-mne

Poznat
Poruka
7.563
Saša postao Abdulah


Rožaje, 15. avgusta (MINA) – Saša Tolić iz Čačka prešao je u Islam, na ceremononiji koja je obavljena u centralnoj džamiji Sultan Murat Drugi u Rožajama, objavljeno je na internet stranici Islamske zajednice Crne Gore. U informaciji nije navedeno koju je vjeru Tolić prije Islama ispovijedao, ali je objašnjeno da je „čin povratka Islamu obavljen pred mnogobrojnim džematom (vjernici), s džume namaza (obred koji se klanja samo petkom)“.

„Potpuno svjestan i bez prisile odlučio sam prihvatiti vjeru Islam, čvrsto uvjeren da ću s tim postići sreću i zadovoljstvo na ovom i budućem svijetu“, kazao je Tolić.

On je izjavio da vjeruje u Alaha sa svim njegovim uzvišenim svojstvima i u Božje meleke (anđeli) kao nevidljiva duhovna bića.

„Vjerujem u objavljene knjige, vjerujem u Božje poslanike, vjerujem u Sudnji dan, vjerujem u Božje određenje, to jest da sve što se događa biva Božjom voljom i Božjim određenjem“, naveo je Tolić.

On je rekao da svjedoči da nema drugog boga osim Allaha i da je Muhamed njegov rob i poslanik.

„Ovim se obavezujem da će moj budući život biti usklađen sa propisima Islama. Želim da se i u islamske matične knjige uvede ime Abdulah koje za sebe odabiram“, rekao je Tolić.

http://www.pobjeda.co.me/citanje.php?datum=2009-08-16&id=169455
______________________--

Vec drugi slucaj, za koji sam cuo, u protekla dva mjeseca...
 
Oce covek ispuniti sebi zelju i posedovati harem...

Sa druge strane islam ima i izvesnih ogranicenja i neugodnosti. Nema vise kupovine bilo kakve pastete ili kobasice. Sad ce ovaj morati da dobro procita deklaraciju. pljeskavicu vise na ulici nece smeti ni da pomirisi. ****** nije ovo Saudiska Arabija pa da miuslija moze biti miran. Islam zatim zabranjuje alkohol, sto moze imati ozbiljnih psihickih posledica. Moraju se nauciti svi oni izrazi na arapskom. Mora se ici u dzamiju a to u Cacku neznam ni dal ima. Zatim treba stekovati kes za hadz... Pa se moras navici i na to da te ljudi gledaju ceo zivot kao poturicu.

Ja to licno nebih mogao...
 
Дегенерик којег треба добро измлатити и научити га памети...

Само да зна да ће ускоро морати да се сели ван Европе, а ако треба и на ахирет!

Абдулах.. :hahaha: какав кретен :hahaha:
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top