U Švajcarskoj je zabranjena burka na ulicama a islam nije priznat kao zvanična religija

Ne znam al sam vidjao te u crnom doduse lice je otkriveno.
Свашта се ту може открити... :lol:
2.jpg

У Швајцарској конфедерацији не постоји званична (или државна) религија. Питање религије је спуштено на кантоне, неки кантони имају службену религију, углавном римокатоличку или евангелистичку реформистичку Цркву.
Исто важи и за истицање религијских обиљежја на јавним мјестима, такође је сва та питања конфедерација спустила на ниво кантона. Ношење бурке у Швајцарској није забрањено већ само у кантону Тичино (кантон у којем је службени италијански и гдје је најјачи утицај римокатоличке цркве, у том кантону муслимана готово и нема) за ношење бурке се плаћа казна од око 9.200 евра.

Када је у питању религијска структура, као и у Њемачкој и Аустрији, у Швајцарској врше самообману. Процјене су на основу фризираних података, обухваћено је само стално становништво, и по томе у Швајцарској битише 5,5% муслимана. Извјештаји из породилишта и када се погледају имена новорођених казују да су ти подаци бесмислени.
Самообмана је добра све до момента када им неки квартови и насеља не буду насељени претежно муслиманском популацијом, која често нити има вољу нити намјеру да се интегрише попут миграната из источноевропских земаља, нити да прихвати вриједносни систем и начин живота који је за сада утемељен на хришћанским или све више атеистичким вриједностима. Тада ће услиједити отрежњење, но то је већ њихов проблем.

Poslednja izmena:
nego bratijo serbska , ima nesto pametno kod turcina oko tih burki ...

nije trucin lud. no no!

pazi sad , kod turcina burazeru zena kuci je raskalasno odevena, svaka igra tbrusnjak na stolu, pored stola kako kome milo... ali se tresucka! veselo, veselo...
1725702292555.png

izadju vani , burka, carsaf burazeru! do poda! da ne vidis u kom pravcu ide ne bi znao na kojoj joj strani dupe a na kojoj lice...
1725702333237.png

nase zene kod kuce se vuku cesto neoprane kose, iscjepanih, izbledelih helanki il carapa....

nase zene kad izadju vani (recimo obicna setnja do grada) tri sata se spremaju montiraju , pre toga generalka , da bi se skockale i izasle...

a kuci iscepane helanke , masna kosa, ***** materna...

pa kome se one spremaju kad izlaze moj burazeru ????

da ih drugi gleda jel de...

i onda turcin LUD ?

ne bih reko.... po tom pitnaju je turcin pametan covjek , on kuci ima trbusnjak i veselo veselo a ti masnu kosu iscepane helanke sto je daleko od veselog moj burazeru ! smo anskioznost i depresija!

Poslednja izmena:
i onda turcin LUD ?

ne bih reko.... po tom pitnaju je turcin pametan covjek , on kuci ima trbusnjak i veselo veselo a ti masnu kosu iscepane helanke sto je daleko od veselog moj burazeru ! smo anskioznost i depresija
Апсолутно си у праву. Зато су њихове породице јаке, имају пуно деце и нема изопачености код њих. Сачували су своје жене! И отац Арсеније је говорио о томе.

Глупости.

Ниједна европска држава нема званичну религију, осим теоретски пар протестантских монархија.
Imaju Grcka i Malta.
јер се у европским десничарским круговима Швајцарска стално представља као некаква обећана земља.
Isto i za Srbiju sa sve sns bandom veruju da je ''poslednja slobodna zemlja u Evropi''. :roll:

Burka je zabranjena i u Bugarskoj.
Уместо што забрањујете, треба мало да учите од муслимана. Уместо да и ви, ми сви који смо немуслимани, чувамо своје жене, ми смо их пустили да се облаче ко дроце и после нам ђаво крив кад дође до распада породице, морала, нације, друштва, итд.

После одакле разводи, одакле прељуба, итд.

Back