C-kafa, a posle šta bude!

Pih.. Evo kako se u našim krajevima pravi čaj..

Šumadijski čaj se u našim krajevima pravi od šljivovice mada, može se praviti i od komovice. U metalnu posudu stavite 4 kašike sećera da se karamelizuje, kada to postignete, skinite sa ringle pa dodajte odmah 250ml rakije, jačine od 17 do 20 gradi i 250ml vode. Vratite na ringlu da prokuva i da se šećer rastopi. Služiti toplo, pošto se kuvana rakija pije dok je vruća!

SASTOJCI:​

• 4 kašike šećera
  • 250ml rakije
  • 250ml vode

Nisam dugo bio u Hr

@RedOne Da li je Dubrovnik dobra destinacija?
Dubrovnik je predivan grad, u to nema sumnje. Prošlo ljeto je bio prilično pristupačan, u cjenovnom rangu, za obične smrtnike. Zbog kovida, naravno. Ovo ljeto kako će biti, ne znam, ali ne volim uopće kad su neke velike gužve i kad ima previše turista, a tamo je nemoguće normalno prošetati gradom. I cijene su im nadrealne.
Inače više gravitiram prema Dalmaciji, ali svakom bih radije preporučila Istru. Puno je ljepša.

Dubrovnik je predivan grad, u to nema sumnje. Prošlo ljeto je bio prilično pristupačan, u cjenovnom rangu, za obične smrtnike. Zbog kovida, naravno. Ovo ljeto kako će biti, ne znam, ali ne volim uopće kad su neke velike gužve i kad ima previše turista, a tamo je nemoguće normalno prošetati gradom. I cijene su im nadrealne.
Inače više gravitiram prema Dalmaciji, ali svakom bih radije preporučila Istru. Puno je ljepša.
A, žurke, ludila? Ima li toga tamo?

msm na Dubrovnik

Istra je super, to znam :)

Back