BYD automobili

Sta mislite o kineskom BYD-u? Trenutno se zbog cele prica oko carina nece prodavati u EU, a na hiljade njih stoji u nekom hangaru u Sloveniji. Postoji dobra sansa da ih rasprodaju ovde kod nas. Da li biste kupili jedan elektricni BYD ako su cene ok, ili misliite da tu nema kvaliteta?
BYD grade fabriku u Mađarskoj, na taj način će da izbegnu zabranu uvoza jer će automobilo biti proizvedeni u EU.

Не. Мислим да ћу бити последњи на планети који ће купити ел.ауто. У плану ми је куповина једног Сузукија сус.
kad budu napravili takve uslove (a napravice vrlo skoro) da te 100km sa elektro-autom kosta 10€ a 100km sa benzincem/dizelom 50€, precices na elektro hteo/ne hteo.

Neće to biti baš tako.
kao sto sam juce na drugoj temi o e-automobilima napisao, kad se bude dostigla kriticna masa elektro-autombila na putevima, pocece da eksponencijalno dizu cena goriva, uvode poreze, eko-takse i sl. dok ne iskorene sve benzince/dizelase.
bice izovor da za svaki kg CO2 koji ti napravis sa svojim autom, moras da plati kroz cenu goriva i neutralizaciju te kolicine kroz finansiranje razlicitig projekata za smanjivanje kolicine CO2 (tzv. carbon offset projekti). nece se desiti to sutra, ali u narednih 10-15 god. verujem da ce se situacija znatno promeniti...

Sta mislite o kineskom BYD-u? Trenutno se zbog cele prica oko carina nece prodavati u EU, a na hiljade njih stoji u nekom hangaru u Sloveniji. Postoji dobra sansa da ih rasprodaju ovde kod nas. Da li biste kupili jedan elektricni BYD ako su cene ok, ili misliite da tu nema kvaliteta?

Не! Чекамо Панду а сањамо ''Југића''.

Godinu ipo dana servisiram Tucson-a u ovlascenom servisu i svaki put kada dodjem isti Ioniq 5 stoji u salonu neprodat, vise puta su nudili da ga kupim ako zelim uz zamenu, jednostavno elektricna vozila se slabo prodaju kada je rec o stanovnistvu. Tesla vec najavljuje 5+ godina dolazak u Srbiju i naravno nije dosla.

Godinu ipo dana servisiram Tucson-a u ovlascenom servisu i svaki put kada dodjem isti Ioniq 5 stoji u salonu neprodat, vise puta su nudili da ga kupim ako zelim uz zamenu, jednostavno elektricna vozila se slabo prodaju kada je rec o stanovnistvu. Tesla vec najavljuje 5+ godina dolazak u Srbiju i naravno nije dosla.
Tucson je baš lep auto, dok je Ioniq dizajnerski totalni promašaj.

Bar meni tako izgleda.

Tucson je baš lep auto, dok je Ioniq dizajnerski totalni promašaj.

Bar meni tako izgleda.
Нисам још видео чврсто објашњење за те "џипове" који никада не сиђу са асвалта.

Боља преглесдост? Мало сутра, ако их сви купе. И иначе није сјајно.

Прешироки, превисоки, предугачки, све наравно заобљено тако да имаш простора као у пола метра краћем али коцкастом аутомобилу.

Иначе, сигурно нећу куповати ништа само на струју док мрежа пуњача не буде неупоредиво бројнија него сада.

Ko kaze da se neće prodavati u EU ..Kod mene se prodaje , njihivi saloni niču na sve strane .. Pazi ovoga sve Kinezi Screenshot_20241218_171040_Chrome.jpg

Нисам још видео чврсто објашњење за те "џипове" који никада не сиђу са асвалта.

Боља преглесдост? Мало сутра, ако их сви купе. И иначе није сјајно.

Прешироки, превисоки, предугачки, све наравно заобљено тако да имаш простора као у пола метра краћем али коцкастом аутомобилу.

Иначе, сигурно нећу куповати ништа само на струју док мрежа пуњача не буде неупоредиво бројнија него сада.
Ja sam našao samo neke amatere na yt koji pokušavaju sa letnjim gumama da voze ofroad 🤔

Back