Buve, krpelji i ostala gamad

Ostatak one tesnosti sacuvajte i nakon par dana detaljno usisajte namestaj i tepihe u prostorijama gde se maca krece, naprskajte ih sa tecnoscu i pustite da se osusi.

Da li se nakon toga sve mora i isprati? Ovo mije jako vazno, jer ne znam da li taj otrov deluje samo dok je razblazen sa vodom? I sta ako sam tako nafajtala i prebrisala celo dvoriste (dobro ne bas celo, vec onaj deo gde su mace, mada, posto ih je 12 komada, prakticno su skoro svugde), pa onda padne kisa, a macici se i dalje muvaju po terasi. Nece li se tako otrovati, jer valjaju se, lizu se itd...

Mislim da ne moras ispirati, a terasu ti i ovako ispere kisica. Inace kad ih naflitas razredjenim sredstvom, ne mozes bas da sprecis lizanje.

Jedino pazi, mislim da mace mladje od 6 meseci ne treba flitati razredjenim otrovom. Koristi Pet sampon (napisala sam naziv i cenu na nekom od gornjih postova http://forum.krstarica.com/threads/70396&page=30) ili bubi sampon (ja ga ne rabim, ali drugi da).

Poslednja izmena:
Molim i drugi put. I svaki put kad god nesto iole znam :). Kad ne znam ili nisam sigurna uvek cu se ograditi.

U toku sam sa istim zezanjem pa cu povremeno javljati ishod.

Razredjeni otrov za buve slobodno flitaj po prostoru. Ako je kuca/stan, posle prskanja zatvori neko vreme, a onda izluftiraj da se osusi. Koristim masku i rukavice radi zastite. Zatim mozes da cistis.

Buve te mogu ponovo opsedati (jaja se izlegu), ali onda radis isto do konacnog ili bar vecinskog istrebljenja. Ima leka ali traje.

Evo mog iskustva mozda moze nekome da pomogne. Macor je naprskan frontline combo, za sada nema nijednu buvu, pas isto sa time, s tim sto je pre desetak dana dobio ogrlicu protiv buva (koja ne smrdi :klap:) i buva nema nigde. Ogrlica je scalibor, i pise da protiv buva traje cetiri a protiv krpelja sest meseci. Nije bas jeftina (1200din) ali bolje to nego da na svako malo kupujem frontline (900din) i da se nerviram sto ga buve i dalje napadaju.

I Ria i Lošmi su hvalili Scalibor, a ja im verujem.

mene interesuje jedno....Ma;ak mi ;esto lutajuci po polju donosi po nekog krpelja. Postoji li neka specijalna tehnika vadjenja krpelja...Ja sam npr. cuo da mora prvo da se vrti u krug pa da se izvuce da ne bih glava ostala. Ja sam do sada ga cupao normalno i uvek mu glavu iscupam odmah. Da li se mesto na kome je krpelj prethodno bio treba necim mazati i na kraju....Kakva je to ogrlica o kojoj pricate....Zivim na Zlatiboru a tu nema prodavnica ya kucne ljubimce...da li ta ogrlica moze da se nabavi u Polj. Apoteci ili u Veter. stanici.

...Kako se tacno zove ta ogrlica i gde mogu da je kupim...Hvala

Ta ogrlica je za pse i zove se Scalibor, ali možda ima ista stvar i za mačke. Moj muž je svojevremeno svojoj sijamki uzeo neku ogrlicu koja bi trebalo da odbija buve a sve to na biljnoj bazi ali je mačka jadna poludela i htela i bukvalno da se obesi. Probaj stvarno u Užicu, valjda tamo ima pet šopova. Virbakov proizvod se nama pokazao kao dobar a nije skup. U pitanju je tubica čiji se sadržaj nanosi niz kičmu, slično kao Frontlajn, samo mnogo jeftinije.

Tanja, možeš i bez čišćenja da rizikuješ da im staviš ogrlice ali onda moraš da ih izbaciš iz kuće da se ista ne bi pretvorila u buvodrom i nije 100% sigurno da će sve pobeći.

Ok. Svasta probam pa cu i to. Virbak mi zvuci very cool, tako da cu cim istrosim sta sam nakupovala (nekim redom, naravno), probati i ovo sto pominjes.

Trenutno ih perem pet samponom (sad ide druga tura posle 8 dana) i rekla bih da ima efekta (horor uz kupanje je neizbezan), a onda prelazimo na nesto manje smorno i njima i meni.

Do nedavno mi je u kuci bilo ludilo, pa sam morala da spopadnem i stan + macke + dve imaju zdravstvene probleme neovisno o buvama :eek:.

S obzirom na neminovnost, mozda i nama dvonoscima kupim ogrlice da nas zastitim...:hahaha: Nadam se da ih ima u raznim dezenima zbog uklapanja uz garderobu, ten, boju ociju.... :D

Hvala ti na dobrom savetu :heart:.

ja sam meni kupio jednu narukvicu ya ruku, gumeno - srebrnu ali mi nije odgovarala

pa sam je dao mom Macanu....i pride mu dodao crvenu masnicu (ukrao od jednog konobara) :hahaha:...i on se nije bunio, mislim na macka, nekako mu se to uklopilo...super mu stoji, da se videti...

eto da mozemo mi dvonosci, sto bi rekla Tanja, da kombinujemo sa nasim cetvoronoscima..hehe

P2280066-1.jpg

Ma kad stavim tu divnu ogrlicu, morace macani mene da se cuvaju. Bicu neodoljiva :hahaha:.

Za odredjenu "gamad" ne pomazu ni ogrlice ni samponi ni Neostomosani, nista brate od toga. Tu mora druga tehnika ;) ali je malo laksa, cini mi se, kad imas tako lepu crljenu ogrlicu kao ova sto me ceka :D.

Poslednja izmena:
Smaruckam ne na poslu i citam temu....Zovem veterinarsku apoteku i mi u Srbiji nemamo frontline plus... Cena 1 ampule obicnog frontline za psa od 20-40 kg 10 e...U asutralij 12 ampula frontline plus je 50 e...Pa vi uradite racunicu... Meni se problem sa buvama desio kada sam pustila maltezera da se igra sa komsijinim mesancem koji se cunja svuda, i nekad ga nema kuci mesecima. Prasila, kupala..........20 puta, nista....Preneo mi je na macke, a sto je najgore na staforda, koji je dobio alergiju na buve, nekako jedva saniramo taj uzasan osip sto je imao... Ali bre nemogu onog malog da isterbim... Narucila sam od drugarice po 12 ampula za svakog, izcice me 150 e zaliha za god dana za svo troje...

Neostomosan, sampon protiv buva, cesalj za rucno pronalazenje buva, neke ogrlice (sa njima ne primetih dejstvo), a znam da ima jos nekih otrova koji se razredjuju i mogu koristiti. Juce cuh i za neki ceski preparat ali zena nije znala da mi kaze naziv, vec samo apoteku u kojoj ga je kupila. Nije lose da potrazis inf. u najblizoj vet apoteci.

Back