busenje usiju...

Мени су пробушили уши док сам била девојчица, малецка.:)
А онда, касније,у седмом основне сам отишла код златара и пробушила сам још једну рупицу на левом увцету.
На летњем распусту између прве и друге године гимназије, пробушила сам сама трећу рупицу.:D
Сад носим само у једној рупици...евентуално понекад, ставим по две минђушице.
Хтедох реци, мени се чак ни у домаћој радиности ништа није загнојило.:lol:

Ma jel vi stvarno busite usi pistoljem il me zezate?! Mislim, to sam ja radila kad sam imala 13, ali tada jos nije bilo pirsinga kod nas, ali otkad imate pirsing, nema govora o glupom pistolju koji ti razara tkivo i ne mozes mesec dana da spavas na stranu... Ajmeeeeee

Čekaj a čime bi drugim nego pištoljem? Nisam upućena kako to rade u pirsing centrima?

I koje tkivo ti pištolj više razori od igle ili kad to radiš ručno??

Pištolj ti je samo sredstvo koje ubaci mindjušu u tvoje uvo i odmah je zakopča, za razliku od ostalih metoda gde se prvo radi bušenje, pa onda stavljanje minđuše, što je mnogo bolniji proces, od pištolja, čije bušenje traje jedan tren.... a bol kao bol ... zavisi kako koga i koliko ... ali opet nije strašno.

i tako...pod stare dane...osisah se na kratko i odlucih da probusim usi
te se pridruzim plemenu..."probusene usi"...
elem...
1. jel to boli?
2. gdje je tako nesto najpametnije (u smislu higijene te (ne) dobijanja neke bolestine...) obaviti?
3. koliko otprilike treba uhu da zacijeli kako bih mogla pocet nosat fine preverzne filigranske recine...visetje koje sam nedavno dobila?

faja. :rumenko:

stvarno me mrzi da citam sta su druge dame pisale, te izivni sto iznova citas istu stvar... ali kako sam TO obavila tek pre godinu dana... dakle,kao zena u godinama... eto svezih info.
ja sam to uradila zajedno sa malecnom kceri moje drugarice. uradila mi zena koja ima pistolj za te stvari i ordinira po kucama. ne boli jako. malecni ubod igle ili kao kad cupas obrve napr. ja imam inace tri rupe, oma uradila sve. i mislim m da cu da uradim jos. nista ne meces osim sto mazes pavlovicevom. ako se dobro secam,za 6 nedelja moze da se skine medicinka ali ja sam sacekala... to je sve individualno u principu.
moram priznati, da mnogo uzivam u mindjusama. ima ih divnih ... zato mislim da je super sto sam to uradila.

eto.

Pojma nemam o cemu se ovde radi..... procitam samo naslov..... a volim da citam samo svoj post

Kad neko mator sebi izbusi .....ili se tetovira,... ili..... to mi je jasno:
Nezadovoljan sam sa sobom, pa hoce na brz, jeftin, lako dostupan nacin da "nesto promeni".........i bas me briga..... svako je gospodar svojih ushesa :)

Ali......
kad se usi buse deci, onda je zla poruka sledeca:
Nisi dovoljno lepa takva kakva si !!!

Onda tamo neka tetka ugura nekakve alke u maleno uvce neduznog bica, i svi se dive, padaju u nesves od odusevljenja i vicu:
"jooooooj, kako si leeeeepaaaa!!!! Sto su ti leeepeeeee mindjusheeeee!!!!!"

... i mlado bice brzo shvati poruku:
"Tek sada sam prihvacena !
Tek sad mi se dive !
To znaci da nisam bila dobro juce,... ali danas, ... sa mojim novim mindjusama......joooooj....suuuuper... bas je lepo kad ti se dive ....
Evo, sad cu da pokazujem svoje mindjuse!"

...i tako pocinje put od farbanja kose, sve do butanja silikona u sise !
Samo zato sto je tamo neka tetka, babetina, ili ko zna ko, smislio da je "bas lepo" da guras kojekakve alke po svom dragocenom telu.

A ja jedini se svadjam sa zenetinama, i stalno pricam onim mladucnima:
"Prelepa si bas takva kakva si!
Bas nista ne moze da te ulepsa od spolja!
Po Bozjem Liku si stvorena, i uvek ima neki razlog zasto je Tvoja kosa smedja, i zasto imas glas kakav imas, i ima neko ko ce mnogo voleti bas taj mlade na licu"

slazem se; djecu treba pustiti na miru sto se bilo kakkvih tjelesnih modifikacija tice
nama to mozda izgleda kao sitnica, ali moze imati veze sa samopouzdanjem
uostalom, kad odrastu...zdravi i pravi nek rade sta oce : )))

Poslednja izmena:
... teorija o tome kako su busne usi krive za silikone u sisama je smesna... Busenje decjih usiju je stvar tradicije. Dete krste pa buse usi. I to zato sto dete rodjaci i kumovi izmedju ostalog darivaju zlatnim mindjusama u tu cast sto vise nije pagance nego hriscance... I red je, tako je vec sigurno vek unazad, da onda te mindjuse stave, a onda se mora uvo probusiti. Ne moze drugacije. Mozda je onda resenje da decu ne krste, nego da to ostave kad osrastu pa da onda kao odrasli vide sta ce sa sobom, i svojim usima.

... teorija o tome kako su busne usi krive za silikone u sisama je smesna... Busenje decjih usiju je stvar tradicije. Dete krste pa buse usi. I to zato sto dete rodjaci i kumovi izmedju ostalog darivaju zlatnim mindjusama u tu cast sto vise nije pagance nego hriscance... I red je, tako je vec sigurno vek unazad, da onda te mindjuse stave, a onda se mora uvo probusiti. Ne moze drugacije. Mozda je onda resenje da decu ne krste, nego da to ostave kad osrastu pa da onda kao odrasli vide sta ce sa sobom, i svojim usima.

i to je taj cin automatski cini....ispravnim?
"stvar tradicije" su bile i mnoge druge stvari na koje sada drustvo uopce ne gleda blagonaklono...

sto se zlatnih mindjusa za bivse pagance tice...postoje i zlatne klipse :mrgreen:

sto se samog cina...krstenja tice...i tu si u pravu; rjesenje jest
pustiti odraslom covjeku da sam odabere...sto se mene tice :)

Pojma nemam o cemu se ovde radi..... procitam samo naslov..... a volim da citam samo svoj post

Kad neko mator sebi izbusi .....ili se tetovira,... ili..... to mi je jasno:
Nezadovoljan sam sa sobom, pa hoce na brz, jeftin, lako dostupan nacin da "nesto promeni".........i bas me briga..... svako je gospodar svojih ushesa :)

Ali......
kad se usi buse deci, onda je zla poruka sledeca:
Nisi dovoljno lepa takva kakva si !!!

Onda tamo neka tetka ugura nekakve alke u maleno uvce neduznog bica, i svi se dive, padaju u nesves od odusevljenja i vicu:
"jooooooj, kako si leeeeepaaaa!!!! Sto su ti leeepeeeee mindjusheeeee!!!!!"

... i mlado bice brzo shvati poruku:
"Tek sada sam prihvacena !
Tek sad mi se dive !
To znaci da nisam bila dobro juce,... ali danas, ... sa mojim novim mindjusama......joooooj....suuuuper... bas je lepo kad ti se dive ....
Evo, sad cu da pokazujem svoje mindjuse!"

...i tako pocinje put od farbanja kose, sve do butanja silikona u sise !
Samo zato sto je tamo neka tetka, babetina, ili ko zna ko, smislio da je "bas lepo" da guras kojekakve alke po svom dragocenom telu.

A ja jedini se svadjam sa zenetinama, i stalno pricam onim mladucnima:
"Prelepa si bas takva kakva si!
Bas nista ne moze da te ulepsa od spolja!
Po Bozjem Liku si stvorena, i uvek ima neki razlog zasto je Tvoja kosa smedja, i zasto imas glas kakav imas, i ima neko ko ce mnogo voleti bas taj mlade na licu"

sad bušenje ušiju ispade zapravo zlostavljanje dece...sve napisano u citiranom postu je potpuno neutemeljeno.
samopouzdanje se i gradi i ruši na drugi način.

:dash:

Ja sam izaberem za koga navijam, i na cijoj sam strani.
Tako svako moze da izabere hoce li biti na strani vlastitog mladunca, ili ce naci kojekakva opravdanja za Tradicionalne Najcesce Novokomponovane Obicaje tetki, techi, ujni, strina, .... blizih i daljih rodjaka.
Trosili se ljudi, nema smisla da mi propadnu mindjushe, ... bushiiiii .... ha, ha,ha :hahaha
Tamo negde u Somaliji, i jos ponegde, ima ogroman broj ljudi koji iz najdradicionalistickijih pobuda, devojcicama seku klitoris..... ybga, ... obicaj je to.... ne valja da se prekida

Do sada sam na ovim stranicama cuo da je busenje usiju mladuncima savim normalno, i da je sasvim bezazleno da se mlado bice okiti ubedjenima i uverenjima svojih staratelja.
Takodje sam cuo da su i tjushke najnormalnija stvar u vaspitanju mladunaca.
Pre ili kasnije, neko ce napisati da se Samopouzdanje mladih osoba kupuje na trafikama, u osiguravajucim drustvima, a najodgovorniji za zadovoljstvo i samosvest dece su verovatno nastavnici i predsednik kutjnog saveta.
Btw, ovih dana je sasvim normalno da neko buta u sebe silikone.
Ja sam chobanin sa planine, jednostvno sam neznalica, i glupson, i tupson.
Samo se pitam: sta ce biti moderno i intergalakticki opravdano sledece sezone:
Tretja sisa ?
Sise na ledjima ?

Ma samo busite tudje usi :hahaha:
Sto rece onaj moj veterinar sto mi shprica stoku:
" u tudje doope, i dve motke su malo" :rotf::rotf:

ps
..... kad bolje razmislim: ... ako Kum na krstenju kupi mindjushe, pa jos zlatne, ... ...
Kum nije dugme, zar ne?!
A ko ce pa da pita mladunca !?
Zna mama sta je najbolje za tebe
:hahaha::hahaha::hahaha:

PPS
Zlaaaaaato je naaaaajlpese od svih usiju
:rotf::rotf::rotf:

Poslednja izmena:

Jedni krste i bushe
neki samo krste
oni tamo se sunete
neki pustaju kosu
ima ih koji se seku
tetoviraju
pagani nisu dobri
hriscani su dobri
ko leti vredi, ko ne leti ne vredi.
...........
bla, bla, bla, bla...... svako selo - drugi obicaji

i naravno, svako je u pravu. I svako za onog drugog veruje da je pogresan.
Samo mladunci zauvek ostaju zatocenici roditeljskih ubedjenja

Btw, nije Teorija, odavno se zna .....

Ja sam izaberem za koga navijam, i na cijoj sam strani.
Tako svako moze da izabere hoce li biti na strani vlastitog mladunca, ili ce naci kojekakva opravdanja za Tradicionalne Najcesce Novokomponovane Obicaje tetki, techi, ujni, strina, .... blizih i daljih rodjaka.
Trosili se ljudi, nema smisla da mi propadnu mindjushe, ... bushiiiii .... ha, ha,ha :hahaha
Tamo negde u Somaliji, i jos ponegde, ima ogroman broj ljudi koji iz najdradicionalistickijih pobuda, devojcicama seku klitoris..... ybga, ... obicaj je to.... ne valja da se prekida

Do sada sam na ovim stranicama cuo da je busenje usiju mladuncima savim normalno, i da je sasvim bezazleno da se mlado bice okiti ubedjenima i uverenjima svojih staratelja.
Takodje sam cuo da su i tjushke najnormalnija stvar u vaspitanju mladunaca.
Pre ili kasnije, neko ce napisati da se Samopouzdanje mladih osoba kupuje na trafikama, u osiguravajucim drustvima, a najodgovorniji za zadovoljstvo i samosvest dece su verovatno nastavnici i predsednik kutjnog saveta.
Btw, ovih dana je sasvim normalno da neko buta u sebe silikone.
Ja sam chobanin sa planine, jednostvno sam neznalica, i glupson, i tupson.
Samo se pitam: sta ce biti moderno i intergalakticki opravdano sledece sezone:
Tretja sisa ?
Sise na ledjima ?

Ma samo busite tudje usi :hahaha:
Sto rece onaj moj veterinar sto mi shprica stoku:
" u tudje doope, i dve motke su malo" :rotf::rotf:

ps
..... kad bolje razmislim: ... ako Kum na krstenju kupi mindjushe, pa jos zlatne, ... ...
Kum nije dugme, zar ne?!
A ko ce pa da pita mladunca !?
Zna mama sta je najbolje za tebe
:hahaha::hahaha::hahaha:

PPS
Zlaaaaaato je naaaaajlpese od svih usiju
:rotf::rotf::rotf:

Ti bušenje ušiju poistovećuješ sa malograđanskim i seljačkim običajima.
A to je suviše usko gledanje na stvari.
Ni ja detetu nikada ne bih bušila uši dok je beba, nego kad poraste pa ako izrazi želju...
Ja sam sad matora i pošto su mi rupice zarasle želim ponovo da ih bušim, jer to znači da ću sledeće trknuti po silikone? :D

Minđuše mogu biti alternativne a ne samo zlatne.
Mogu biti lepe i diskretne a ne kitch!

Ako nekim metodološko dobrim istraživanjem dokažeš da je pušenje ušiju štetno po razvoj dece, promenniću mišljenje...
A do tad...

A što se tiče boldovanog, da to svako može napisati.
Ali to ne znači da je to tačno.
Ne tvrdim da kada bi se to desilo neki ljudi podlegli pod uticaj konzumerizma, to ne bi prihvatili...ali ljudima se manipuliše i oko mnogo gorih stvari.

Samopouzdanje je složena priča, i makar do sada u istoriji ljudsog roda nije se pojavio ozbiljan čovek koji ga je dovodio u vezu sa bušenjem ušiju.

Poslednja izmena:
i to je taj cin automatski cini....ispravnim?
"stvar tradicije" su bile i mnoge druge stvari na koje sada drustvo uopce ne gleda blagonaklono...

sto se zlatnih mindjusa za bivse pagance tice...postoje i zlatne klipse :mrgreen:

sto se samog cina...krstenja tice...i tu si u pravu; rjesenje jest
pustiti odraslom covjeku da sam odabere...sto se mene tice :)

ono oko krstenja spomenuh da bi bilo jasnije zasto to ljudi rade.
mislim, ako nesto razumem, ne znaci da opravdavam ili podrzavam.
tradicija ili bog su cesto dobri izgovori za svakojake stvari...
i nisam imala nameru da o nekom obicaju ili necem sto je tradicija govorim u kontekstu dobro -lose...

u principu, sloboda da biramo sta cemo raditi sa sobom a tako i svojim telom je daleko sanjani san... suvise smo skloni da se sabijamo u stada ili copore.... tako da sa probusenim usima ili ne, devojke ce trpati u svoje grudi silikone, puciti usne i uspricavati botox.

ono oko krstenja spomenuh da bi bilo jasnije zasto to ljudi rade.
mislim, ako nesto razumem, ne znaci da opravdavam ili podrzavam.
tradicija ili bog su cesto dobri izgovori za svakojake stvari...
i nisam imala nameru da o nekom obicaju ili necem sto je tradicija govorim u kontekstu dobro -lose...

u principu, sloboda da biramo sta cemo raditi sa sobom a tako i svojim telom je daleko sanjani san... suvise smo skloni da se sabijamo u stada ili copore.... tako da sa probusenim usima ili ne, devojke ce trpati u svoje grudi silikone, puciti usne i uspricavati botox.

znas kako, npr. ja za tu...tradiciju prvi put cujem, ozbiljno
jesmo dobili kamaru nekog nakita kad smo se rodili, ali eto...mojoj majci je bilo
draze da cak i o tome same odlucimo... : )

Jao sada ispade busenje usiju neka velika stvar... Ja mislim da je bolje probusiti dok si mali, jer se ne secas kako boli, ako dete posle nece da nosi mindjuse, ne mora, rupa zaraste i kraj. Kao da ta rupa mora ostati ceo zivot...:roll:

1. jel to boli?
2. gdje je tako nesto najpametnije (u smislu higijene te (ne) dobijanja neke bolestine...) obaviti?
3. koliko otprilike treba uhu da zacijeli kako bih mogla pocet nosat fine preverzne filigranske recine...visetje koje sam nedavno dobila?

Elem, da ja tebi sada reknem :)) :
1. Ne boli. Pazi kad ja to kazem, trebalo mi je 15 dana da se nakanim da to uradim jer JEDINA stvar koje se u zivotu plasim je bol (zivota mi, ja bih sve, samo da ne boli ;)). Godinu dana kasnije imala sam 14 mindjusa (teen godine hihihih) od kojih je 6 bilo na hrskavici.
U svakom slucaju nikom ne bih savetovala da ide mojim stopama, jer sam slucajno bila zviznuta u bas tu hrskavicu i od tada jedva da mi uvo podnosi i one 2 mindjuse koje imam od kad sam bila beba..
2. Ja sam radila u zlatari, i od svih "busenja" samo mi je jednom bilo nesto zeznuto (receno mi je da je zivac pogodjen, otkud znam). Primetila sam to naredno jutro jer me je uvo jaaako bolelo (a posto je vec bio 9-10 put znala sam da nesto ne stima), i malko mi se mantalo kad pipnem uvce ;) Skinula sam mindjusu, i nije bilo problema ;)))
3. Zavisi od uveta do uveta (boze, kako ovo zvuci ;)). Ja, koliko se secam, sam skinula one medicinske nakon 2-3 nedelje...

Nadam se da sam ti bar u nekom delu pomogla ;) Pozzz

ljudi, od čega su tačno medicinske minđuše?
imam problem, uši mi reaguju na sve živo, pa bih kupila neke od tog materijala (šta god to bilo)

Ne znam od čega su tačno medicinske (verovatno su pozlaćene, ako su kao zlatne ili nešto)..
Ali sam ja danas bila u pirsing studiju nekom i ponovo su mi probušili uši i stavili su mi u rupice malene minđušice od hirurškog čelika, a taj materijal je slabo alergenih svojstava..
Odnosno, retko ko ima reakciju na njega...
Pa eto..
Možeš probati tako nešto.

Meni su, inače, uši još prilikom prvog bušenja užasno reagovale na koješta (ali je to bilo davno).
Videćemo sada sa ovim minđušicama..
Valjda će biti bolje :)

Slične teme

Back