Bušenje ušiju

Bio sam u nekom drustvu i povela se prica oko toga jer je jedna drugarica detetu od godinu dana probusila usi sto je meni bilo strasno.

Sta mislite. kad je vreme da se zenskoj deci buse usi?
Мени су баш тад пробушили уши и сећам се чак и одласка код златара као једне сасвим неупечатљиве сцене.
Значи није болело.

Bio sam u nekom drustvu i povela se prica oko toga jer je jedna drugarica detetu od godinu dana probusila usi sto je meni bilo strasno.

Meni je u selu neka baba busila obicnom iglom kad sam bila dijete.
Ne sjecam se toga,ali znam da sam kasnije nesvjesno zaobilazila tu kucu u sirokom luku.🙂
Ne znam da li bih ikad sama probusila usi kasnije kao odrasla.

Dozvolila sam ćerci da probuši uši tek posle godinu dana ubeđivanja. Da budem sigurna da stvarno želi. Negde pred kraj osnovne škole.

Ja sam prvi put probušila uši sa 14 godina. Sledeće godine još jednu, pa godinu kasnije još jednu... (pubertetska ludila) i onda me je tata zamolio da ga sledeći put pozovem pre bušenja ušiju i da mu kažeš šta me muči ali više uši da ne bušim. :heart:

Oboje dece sada svako malo imaju želju da buše neke delove ušiju :kiki: ali ih zadirkujem pa se nećkaju.

Meni nisu busili usi. Mami je bilo zao i zelela je da izrazim zelju.
Moja zelja je dosla negde u ranim dvadesetim godinama.

Nikada nisam nosila redovno mindjuse. Stavim ih ponekad za priliku i uvece ih skidam, kao i drugi nakit. Rupice su i dalje funkcionalno rupicaste i primaju ukrase.

Ne osudjujem roditelje koji bebama buse usi vec meni ni kroz petu ne bi proslo da bi valjalo malom detetu busiti usi.
Cemu to? Da se vidi da je zensko?

Neka sama deca odluce kada za tu odluku stasaju, a stasace onda kada izraze zelju.
Inace je meni licno najlepsa cista koza, bez ikakvih ukrasa.

Back