Burme

• Začetnik teme Začetnik teme Neva
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne pali se, u pitanju je shala, a da je izmishljotina, jeste...Ako po tome shto ne nosi burmu rachuna koliko poshtuje nju i njihov brak, onda jadan taj lik za koga se ona udala...

rastamann:
Ne pali se, u pitanju je shala, a da je izmishljotina, jeste...Ako po tome shto ne nosi burmu rachuna koliko poshtuje nju i njihov brak, onda jadan taj lik za koga se ona udala...

U pravu si, potpuno... ali volim da se palim, pa to ti je... :D
Nemoj muža opet:)
Ja ne bih imala ništa protiv da moj muž bude mala papučica,
sa zekama, čupavim...
voleću ga, maziću ga i zvaću ga Đole :lol:
I ima da nosi burmu :lol:

@rasta...Sta te zabole za mog muza? Pa cemu sluze burme uopste? Nakit je za ulepsavanje, burma simbolizuje brak i zajednistvo, moze a i ne mora da se nosi, stvar dogovora. Ali ako je ja nosim, nosice je i on. Ponovicu pitanje: za sta ce nam burme, pa mozemo uzeti i znacku ili staviti cirkon na zub, istetoviracemo se, sve jedno. Bitno je ako smo vec odredili to kao simbol nase zajednice, to treba da se i isposhtuje. By the way, nemam muza.

A konstatovacu da se na ovom forumu svi tipovi k.urce kako su muskarcine, slobodoumni, ne-papucari, jebaci i sve te osobine koje 1000000% niko nema od vas u rl.

Banshee:
to ne mora nikakve veze da ima sa postovanjem/nepostovanjem.
uopste mi nije jasno kako tako generalizujete polazeci od sebe za ovako licno pitanje :?
mislim moji roditelji od kako znam za njih ne nose burme a veoma se postuju i zive u skladnom braku prlicno dugo...i sto se mene tice i bolje,jer prvo da vidim starog sa burmom nekom,pomislila bi vidi idiota (jednostavno covek niakd nije nosio nakit,ne lezi mu i izgledao bi glupavo - jos ako je ne daj boze zlatna burma) a mama dugo ne nosi prstenje jer ima problema sa zglobovima i krvotokom i jer isto ne voli da se kindjuri.
i neki dan sam pricala sa nekim tipom,i videla sam da ima burmu,i bas mi je nekako bezveze izgledao.licno je dozivljavam mi ko markiranje teritorije - evo mene je zena obelezila,samo da se zna da sam neciji - a na kraju krajeva burna nije stvar koja ce te spreciti da kreses pola grada ako samo pozelis,naprotiv :roll:
mada kontam,razlikujemo se svi,neko voli da obelezi supruznika i da se zna da je u braku,kao simbol cega god vec,sta god....ali mi je zato to povezivanje sa ljubavlju,postovanjem,vernoscu krajnje bzvzno jer je veoma subjektivno...

Pa ako ne moze iz zdravstvenih razloga ili je u pitanju stil, moda, uncool za tvog tatu - naravno da se ne podrazumeva.
Sto se tice tog markiranja... Bas sam spomenula na ovom forumu kako me muvao ozenjen tip, a da ja to nisam ni znala, posto covek nije nosio burmu, ali mi je drugarica rekla taman na vreme :) Vec sam napisala da nosenje prstena ne znaci i sigurnost, vernost, pa to je smesno. Samo sam htela da kazem da ja burmu ne dozivljavam kao komad nakita, vec prvenstveno kao simbol zajednistva, i ocekujem da se moj izabranik slozi s tim, a ne likovi s foruma. Pozz

sve je vec zauzeto:
ne znam kada bih shvatila brak verovatno bi mi i burma bila vazna.
Brak nisu on i ona, vec porodica - jal sad malo jasnije?
Kada razmisljamo o svojim roditeljima, sasvim nam je normalno sto su u braku.
Dok i sami ne postanemo roditelji uglavnom mislimo da je brak prevazidjena stvar.
Dobije se sasvim nova dimenzija te zajednice kada se rode deca.
To je onda brak, bio potpisan ili ne.
Burme - stvar ukusa.

Ni moji roditelji nikada nisu nosili burme a zive u braku za pozeleti i jos je vole i postuju tako da ne prosipajte gluposti nego lepo recite ja hocu i volim da nosim burmu ili necu i tacka.

Harmony:
Dok i sami ne postanemo roditelji uglavnom mislimo da je brak prevazidjena stvar.
Burme - stvar ukusa.

Ovo ne bih mogla bolje da kažem!! ;)

-ma bas su slatke ,zar ne.......

Prilozi

• 39_B092_v.jpg
    39_B092_v.jpg
    11,6 KB · Pregleda: 5
  • 40_5_B093k_v.jpg
    40_5_B093k_v.jpg
    12 KB · Pregleda: 5
  • 41_5_B095_v.jpg
    41_5_B095_v.jpg
    12 KB · Pregleda: 5
Harmony:
Burme - stvar ukusa.

e pa jeste. daleko sam ja jos od dece.
valjda ce mi se samo kasti kad za to bude vreme. :)

Neko je pomenuo "markiranje teritorije",na neki nachin upravo to tako i dozivljavam.Burma apsolutno nije dokaz vernosti, ljubavi i slichno. Glupo mi je da unapred razmishljam o tome..ako bude lepa,nosicu je, a to zahtevanje od partnera da nosi burmu kao dokaz ..ne znam vec chega je patetichno.Te stvari se deshavaju spontano..ne treba mnogo mudrovati o njima.

lara#1:
.

Ali ako je ja nosim, nosice je i on.

A konstatovacu da se na ovom forumu svi tipovi k.urce kako su muskarcine, slobodoumni, ne-papucari, jebaci i sve te osobine koje 1000000% niko nema od vas u rl.

Ne razumem cemu uslovljavanje.. i teranje - " osusice ti se, ako je ne budes nosio "? Malo mi je debilno. Btw, nista licno...mozda tako razmisljas zato sto jos nemas muza ?

I da, konstatacija ti je skroz losa ! :wink:

To je prosto neka tradicija. Eto, kao sto nevjesta nosi veo i djecake ne oblacimo u roze garderobu. Nikakvo pravilo, samo neki obicaj. Ja zelim da imam neku zajednicu oznaku sa svojim muzem i nebitno mi je sta je to. Eto, u nasem slucaju zajednicko prezime i ista burma...

By the way, nase burme su kovane bas za nas, po mjeri i narudzbi, da ne budu onako pljosnate i savitljive. Ove se savijaju samo an prekomjerenim temperaturama. Imune su na stosta. A pri tom su ono sto zovu najobicnijim burmama - jedan presten od zutog zlata. Nema cirkona, bijelih dodataka... Eto, to je bila nasa zelja.

Neva:
Ne razumem cemu uslovljavanje.. i teranje - " osusice ti se, ako je ne budes nosio "? Malo mi je debilno. Btw, nista licno...mozda tako razmisljas zato sto jos nemas muza ?

pa, ako je to burma ondaje logicno da je nose oboje ili nijedno od njih... Mada, kao i 90% obicaja sve je to postalo kic i nakit.

Neva:

Konstatacija mi je losa? :shock: Mislim da oko toga ne vredi raspravljati uopste.

Ne uslovljavam nista. Mrzi me da se ponavljam, na ovoj temi imam vec par postova, koje ocigledno nisi sve procitala. Samo cu ponoviti da za mene burma nije nakit, a umesto burme par moze da ima bilo kakav drugi simbol koji samo njima nesto znaci, znaci ljubav. Skontala sam da su me ovde ljudi shvatili kao konzervativushu, a ustvari je to samo moja neka romanticna strana :oops:

Nije na meni da kazem da li si konzervativna ili ne....sto ljudi, sto cudi ! Onako kako si napisala nije nimalo bilo romanticno...to je sve ! ;-)

Kada vec pricate o burmama meni bi dobro dosla vasa pomoc,ako moze.
Udajem se brzo i sada imam nervozu oko burmi,pa, ako mozete da mi date neke adrese od zlatarni.
Hvala.

Back