Bulimija i anoreksija :(

Hellen:
Али, бити згодан и витак није исто што и бити костурски мршав.

Згодна и привлачна може да буде и жена са 10 кила вишка, али не и она са 30 кила вишка, тако исто не може да буде згодна и привлачна она са 30 кила мањка!
Оно као, лепо је да жене воде рачуна о себи, али мршавост а ла Аушвиц није доказ бриге о себи, напротив. То, по мом мњенију, може да ради само особа која не воли себе.
Не знам.

E to..... i jos gore MRZI sebe!!! Pa ona/on sebe ubija doslovno. Gleda svoju krv jbt i na neki nacin uziva u tome! Kaznjava samu sebe!! :sad: :sad: Ne znam mene je to nas rasplakalo tada i ne znam ....... zamisli(te) samo koliko je ta osoba tuzna!! Resenja ima i ne kazem da to treba da bude neko oravdanje ali ipak......akumulirala je toliko besa i svega isvacega u sebi.....fuj! :cry:

Имам једну другарицу која је била увек неккао амбивалентна према мушкарцима и према својој сексуалности. Падала је из фазе у фазу: екстремни промискуитет (а без иједног оргазма), па онда потпуно повлачење из живота...па тако наизменично.
Била је паметна и врло амбициозна, зарекла се да ће на факсу у само годину дана очистити и прву и другу годину.
Наравно, већ после пар месеци боравка у другом граду, пала је у депресију, схватила да су њене жење биле изнад њених могућности...и почела да бежи од света и да се затвара. Била је јако мршава у тој фази.
Читала ми је касније свој дневник, у којем пише како не може да поднесе своје дебело тело (а танка, танка), како се сама себи гади, како не воли да се додирне, писала је странице и странице о својим дебелим бутинама (ко штапићи) и о томе како пролази улицом и кад се види у огледалу, како јој се плаче!
Изгладињивала је себе, терала на повраћање...

Онда је одустала од факса, вратила се кући, после неких 7-8 месеци мало се стабилизовала.
Затим се поново вратила бесомучном мењању мушкараца и алкохолу...

После пар година опет је била улетела у ту фазу.
Једном смо је затекли како кашиком једе пекмез из тегле. Појела је целу теглу пекмеза, тако без хлеба..а онда је отишла у купатило и чуло се кашљање. Тврдила је да се само закашљала, и никако није желела да прича о томе...

Сада је добро, има неке друге проблеме, али извукла се, није више зависна ни од мушкараца, ни од алкохола, ни од клопе.

A zasto mislis da joj se sve to desavalo??? Mislim koje je druge probleme u zivotu imala?

Не знам, могу само да кажем своје мишљење, оно колико сам могла да приметим:

Вероватно све то вуче из породице. Одрасла је у једној нормалној, релативно имућној породици, родитељи интелектуалци...али емотивно хладни.
Никада није имала неких посебних траума, нити неког злостављања нити занемаривања...
Али, сећам се да ми је рекла да јој мама никада није ништа причала о менструацији, да није ни знала шта је то када је добила, да је била ужасно уплашена и потиђена и да није смела да каже мами...да је мислила да ће од тога умрети...
То је можда илустрација њиховог односа, мама је избегавала да прича о ''телесним'' стварима са ћерком, то се све гурало под тепих.

Опет, ништа то није тако страшно, друге девојке доживе много горе ствари током одрастања па ипак не скрену у тако нешто...

Била је одличан ђак, нормално дете, али у везе је почела да улази рано, биле су врло краткотрајне, и све је то олако прихватала.
Крајем средње школе и касније, имала је фаза када се напијала три пута недељено и када је опијање било једина сврха изласка.
Имала је фаза када је улазила у шеме са потпуно непознатим типовима, покупе је у кафићу и заврше у неком хаустору, а не зна ни ко је тај тип, ни како се зове...
Није уопште уживала у сексу, то јој је био неки начин доказивања самој себи.

С друге стране, када смо причале о сексу, она ја и тада била врло крута, врло конзервативна, врло стегнута, пуна баријера и гађења...чудно!

Па онда пропаст на факсу и несналажење....

Иначе, никада није била ни буцмаста, увек је имала сасвим лепу линију, значи, није изглед био у питању!

Ima još jedan momenat, a to je (paradoksalno) osećaj moći i uspeha. Kao: Ja sam faca, danas sam pojela samo jednu kesicu čipsa. Pa kasnije samo jednu jabuku itd. Pa onda rezultat koji je vrlo brzo očigledan (ako za par dana smakneš par kila vaga to odmah pokaže, a za par nedelja/meseci možeš sebi da kažeš: jao vidi kakva sam debela svinja bila, vidi kolike su mi bile farmerke itd) i onda normalno da je teško da se stane. Kad ređaš "uspeh za uspehom".
Od anoreksije je napravljen čitav stil života, imaju i udruženja koja dele savete (kako preživeti bez jela). Pa slavne anoreksičarke kao Kalista Flokhart (Eli Mekbil).

divlja:
Bas citam, prosle godine je Madrid, a sada i Milano (Prada, Versace i Missoni) potpisao manifest protiv anoreksije. Nece da unajmljuju manekenke sa indeksom telesne tezine manjim od 18, npr 56kg na 178 cm. :-)

Tu stvarno nije anoreksija u pitanju...sem ako devojka zaista ima nekih psihickih problema, sto se moze lako utvrditi...definitivno ima manje kilograma, sa nekih +5 bi super izgledala..Postoje devojke koje se tesko ugoje, uvek imaju sl. tezinu. .
.zavisi i od toga dali devojka ima dobre obline....sire kukove, tanak struk, grudi skladne sa telom....definitivno nisu sve manekenke strasno mrsave ...

E kad vidim na Fashion Tv, da nijedna njihova devojka, bas nijedna nema ITM manji od 18,...samo cu, da :shock: ...jer skoro sve njihove manekenke imaju manje ( ko prati modu, zna )...tako, da mogu slobodno, da blablabla...dok ne vidim na svoje oci...ne verujem...

Inace smatram, da je anoreksija psihicki problem, koji je posledica negativnih drustvenih normi, vaspitanja, nacina zivota, nerazumevanja sa okolinom, drustvom, roditeljima, licni problemi , nesposobnost suocavanja sa njima, usamljenost, svoj udel imaju i medji,....itd..

Devojke imaju obicno strasno nisko samopouzdanje, smatraju, da su ruzne, da nisu zasluzile nista dobro...jako su osetljive na bilokakve komentare u vezi izgleda upucene njima iako nisu negativna, zlonamerna....te svoje probleme odlicno skrivaju, jer roditelji i ne obracaju paznju na njih...tj. ne poznaju dovoljno svoju decu....

ako se ne varam,anoreksija nastaje tek kada je BMI manji od 15,a izmedju 15 i 18 je faza pothranjenosti...bas sam citala negde da su one uglavnom pothranjene,ali i to je isto opasno...na fashion tv stvarno imaju grozno mrsave devojke...nemaju sise,noge su im tanje od normalnog obima ruke i tako to....izgledaju bolesno...dok opet imaju neke devojke na ftv koje sasvim normalno izgledaju i opet su zgodne.ali to zavisi i od gradje tela...neke su prirodno takve a neke se izgladnjuju da bi bile mrrsave,jer im jednostavno metabolizam i gradja nisu takvi...

Hellen:
Не знам, могу само да кажем своје мишљење, оно колико сам могла да приметим:

Вероватно све то вуче из породице. Одрасла је у једној нормалној, релативно имућној породици, родитељи интелектуалци...али емотивно хладни.
Никада није имала неких посебних траума, нити неког злостављања нити занемаривања...
Али, сећам се да ми је рекла да јој мама никада није ништа причала о менструацији, да није ни знала шта је то када је добила, да је била ужасно уплашена и потиђена и да није смела да каже мами...да је мислила да ће од тога умрети...
То је можда илустрација њиховог односа, мама је избегавала да прича о ''телесним'' стварима са ћерком, то се све гурало под тепих.

Опет, ништа то није тако страшно, друге девојке доживе много горе ствари током одрастања па ипак не скрену у тако нешто...

Била је одличан ђак, нормално дете, али у везе је почела да улази рано, биле су врло краткотрајне, и све је то олако прихватала.
Крајем средње школе и касније, имала је фаза када се напијала три пута недељено и када је опијање било једина сврха изласка.
Имала је фаза када је улазила у шеме са потпуно непознатим типовима, покупе је у кафићу и заврше у неком хаустору, а не зна ни ко је тај тип, ни како се зове...
Није уопште уживала у сексу, то јој је био неки начин доказивања самој себи.

С друге стране, када смо причале о сексу, она ја и тада била врло крута, врло конзервативна, врло стегнута, пуна баријера и гађења...чудно!

Па онда пропаст на факсу и несналажење....

Иначе, никада није била ни буцмаста, увек је имала сасвим лепу линију, значи, није изглед био у питању!

Problem je bio u porodici....mali problem, koji se vuce godinama, ne razgovaranje o istom, izbegavanje promena...itd....dovede do raznih stanja...od depresije....itd...so anoreksije, bulimije....svako resava probleme na svoj nacin....

Kod nje je ocitan problem bio manjak roditeljske paznje....posto nije umela, da se izbavi sama sa sobom, nije imala nikog kome bi verovala, ko bi je razumeo, "resila" je problem kako je umela....
To je moje misljenje...ne mora, da je tako bilo...

Banshee:
ako se ne varam,anoreksija nastaje tek kada je BMI manji od 15,a izmedju 15 i 18 je faza pothranjenosti...bas sam citala negde da su one uglavnom pothranjene,ali i to je isto opasno...na fashion tv stvarno imaju grozno mrsave devojke...nemaju sise,noge su im tanje od normalnog obima ruke i tako to....izgledaju bolesno...dok opet imaju neke devojke na ftv koje sasvim normalno izgledaju i opet su zgodne.ali to zavisi i od gradje tela...neke su prirodno takve a neke se izgladnjuju da bi bile mrrsave,jer im jednostavno metabolizam i gradja nisu takvi...

Pa sad, granica Itm nije bas merodavna za to dali je neko pothranjen ili ne.... :roll: Recimo neko je mrsavije gradje, normalno jede sve, ali opet nije pothranjen, niti izgleda tako...

Sad neku su zaista na FTV strasno mrsave...ali opet sminkom, nacinom oblacenja...postignu neke izglede...devojke recimo deluju strasno mrsave a opet nisu toliko kad ih vidis u RL u farmericama...

Ljudi suvise objektivno gledaju na mrsavost i opste manekenke...opet kazem ima i strasno mrsavih, ( da ne ispadne, da zagovaram preteranu mrsavost )...ali treba sagledati neke stvari iz svih mogucih uglova...

hanibal77:
sto je najgore ja vise ne primecujem razliku izmedju normalno mrsave i preterano mrsave.
da li se i vama samanta cini debelom kad se keri nacrta pored nje?a zapravo je samanta zgodna zena a keri mrsavica,ali jbg ja ne mogu da se otmem utisku

Ne, ona nije debela....meni je ona extra zgodna zena...lep obraz i dobra linija...a keri ne izgleda recimo pothranjena ( po ITm bi sigurno bila )...a ima recimo ok grudi, guzu...takve je gradje mrsava...al opet joj super stoji...

hanibal77:
sto je najgore ja vise ne primecujem razliku izmedju normalno mrsave i preterano mrsave.
da li se i vama samanta cini debelom kad se keri nacrta pored nje?a zapravo je samanta zgodna zena a keri mrsavica,ali jbg ja ne mogu da se otmem utisku

ja primećujem da Teri Hačer iz Domaćica izgleda bolesno mršavo-anoreksično. Inače, Samanta mi je uvek bolje izgledala od Keri

gal-z-beckham.jpg

Meni ovde izgleda ko baba. Ko da ima 60.

Back