BULEVAR KRALJA ALEKSANDRA

Odgovorni namerno ne zele da uklone preprodavce jel su i oni ukjuceni u sve to.
Jasno je da je promet u Bulevaru na tih 1500 m ogroman.
Prostom racunicom da 300 preprodavaca u proseku ostvari dnevni promet od 200e, dolazimo do cifre
od 60 000 e prometa dnevno, Mesecno je to oko 1.5 miliona e ili preko 18 miliona e godisnje.
Neke procene govore da se godisnje ostvari promet preko 50 miliona eura. Pomnozite to sa 7 godina koliko isti ljudi rade na sprecavanju tog fenomena i dobicete "neverovatnu" cifru.
To naravno nije slucajno, nego je delo trgovinske mafije.
Mesta za parkiranje se naplacuju crnim kanalima, a saobracajna milicija ne pise kazne za nelegalno parkirane preprodavce vec godinama, iako su godinama nelegalno parkirani na istim mestima.
Ovo je jedna od slika nasg korumpiranog drustva, nazalost malo je ljudi koji to zele da vide, a kamoli nesto i urade. Dok god to tako bude, i nama nece biti bolje.
Nazlost moracemo da cekamo neki insajder ili slicnu emisuju da se nesto pokrene, do tada ce odgovorni prikupljati profit od nelegalnih poslova kojima se bave.

Inace svi ti preprodavci uzimaju sve beneficije od drzave kao nezaposleni,a sa druge strane zaradjuju na crno nekoliko prosecnoh plata obicnih gradjana. Obicnim gradjanima inspekcija kuca na vrata firme, a milicija uvek pise kazne za nepropisno parkiranje,
Takodje i svi korumpirani drzavni orani regularno primaju platu za svoju prljavu rabotu.
A ucinak u prethodnih 7 godina je 0.

Vidim da niko od kriticara odavde, od svercera i kineskih gaca nije primetio da Bulevar cine zapravo stare i nove kuce, zgrade, fasade, izlozi (starinski zanati oko Djerma u kontrastu sa fancy buticima preko puta, pored kojih su u kontrastu smestene i parfimerije i mesare...).

Na zalost, za vecinu se Bulevar, dugacak nekoliko km svodi na najmanji njegov deo - oko Depoa. Pre i posle Depoa, Bulevar je definitivno jedini, pravi gradski smeker.

Recimo, u centru grada, u njemu se nalaze najmocnije institucije nase zemlje u fantasticnim zdanjima, pa ide nekoliko najznacajnijih fakulteta i Univerzitetska biblioteka, hotel, pa parkovi, pa tek onda sverceri, pa Stari Djeram sa starinskim zanatima, pa urbani stambeni kvart od Liona do Cvetka, pa posle druge pijace nastavlja u periferiju grada koja nadalje vodi kroz mnostvo zanatskih radnji i stovarista.

Koliko je dugacak, toliko je i raznolik. Ne znam koja ulica u nasem gradu moze da se pohvali sa toliko sadrzaja... Volim zivot u svom Bulevaru... on je Beograd u malom... i u centru i na periferiji i u bogatstvu i u siromastvu i u starom i u novom ruhu... kroz njega se prelivaju slojevi nase istorije i drustva.... slazem se da treba ukloniti necistocu i svercere, ali meni su cipele prasnjave i u sred Knez Mihailove... to je vec problem grada, ne samo Bulevara. Pozdrav svima koji zele lep i uredjen nas ceo Beograd... onima koji vole, ne bacaju smece i zvake okolo i koji cuvaju nas grad. :D

Ima li neko ideju zasto su posekli grane..nema ni jedne jedine zelene grancice..zasto se to radi..a izmet golubova na sve strane..what's the point.
Drveće treba da se orezuje jednom godišnje. A izmet nije samo od glubova, još je gori ovaj od gačaca, što imaju gnezda na tom drveću i koji pada svud okolo. A, opet, s druge strane, i te gačce oterati nije u redu, bez obzira na sve, kažu i da su oni na drugi način veoma korisni... ***, "sukob interesa"...

Mislim ok je orezati..potkresati..pa i ukloniti gnezda..ali ovo je totalno bez ijedne grane..listica..meni je logicno da ce to granje pre zaustaviti to sto pada jel..onoliko izmeta ne pamtim da je bilo pre toga..pa posle kise..prosto se nadise covek cistijeg ozona..ne znam.

nisam ranije pridavala bulevaru neki značaj, ali otkad idem njime svakim danom, sve ga više volim. prosto živim u ritmu te ulice. volim i tu neizbežnu gužvu, i loše, više puta sređivan trotoar, i njegove zgrade, i parkove okolo, skoro sve. to je grad. ne bih mogla beograd da zamislim bez njega nikako. terazije, koje su mu vrlo blizu, su mnogo ružnije u mojim očima, nekako nemaju taj isti duh. ne odričem ga se ma šta da mu se desi.

a što se tiče drveća, zamalo me nisu pogodile te grane što su sekli nekoliko puta dok sam tuda prolazila. a čudno mi je nekako bez tih krošanja, sada se bukvalno od pravnog vidi sve do skupštine bez problema.

Grane su isečene, jer su platani oboleli. Ovo sečenje nije uobičajeno potkresivanje koje se obavlja u cilju podmladjivanja drveća, nego sa velikim razlogom. I pitanje je da li će i ovo radikalno sečenje doneti očekivane rezultate... Postoji mogućnost da se ovom metodom - i dodatnim, vezanim za lečenje korenovog sistema, platani ne izleče i u tom slučaju biće zamenjeni novim sadnicama... Na žalost, proćiće dugi niz godina dok platani, ili neko drugo drveće dostigne veličinu ovih, postojećih. Eto, ni to nismo uspeli da sačuvamo. Živelo naše Gradsko zelenilo... :otkacio:
Bulevar je Beograd u malom, kao što je rekao neko od prethodnika... Meni ne smeta mnogo toga što je ovde navedeno, ali mi užasno smetaju automobili koji su parkirani u desnim trakama u oba smera, jer sužavaju prostor na samo jednu traku, a frekvencija je užasna! Svakog jutra dobijem slom živaca od tih koji zastanu na trenutak, sa uključena sva četiri žmigavca. Bukvalno pobesnim... Naravno, saobraćajne policije u to vreme - nema. Ali zato su vrlo revnosni kada se, recimo, vraćam s posla, pa kod Djerma - van pešačkog prelaza, ne vidim da je pešak stao nogom na kolovoz... Kako da vidim, kada je to učinio izmedju dva vozila parkirana u desnoj traci...?! Pa, nisam ja vidovita, ne mogu da predvidim nečije postupke... Ali, ovo je za neku drugu temu.

:roll:

Веома ми драга улица, али осећам да јој нешто фали, не знам шта, немојте ме питати шта.
За вас имам пар питања:
Говоркало се о управљању трамвајских шина у Булевару. Наиме до Вука шине иду средином, а онда се пружају по странама. Знате ли како би то требало да се уради? Да ли ће дужином целог Булевара ићи по средини или ће ићи са стране?

Друго питање: Да ли Булевар носи име блаженопочившег витешког краља Александра КАРАЂОРЂЕВИЋА ујединитеља или Александра ОБРЕНОВИЋА?

Говоркало се о управљању трамвајских шина у Булевару. Наиме до Вука шине иду средином, а онда се пружају по странама. Знате ли како би то требало да се уради? Да ли ће дужином целог Булевара ићи по средини или ће ићи са стране?
Nema šanse da će ići sredinom. Ogroman problem bi bilo rešiti tramvajske stanice, morala bi se praviti pešačka ostrva, kompletna signalizacija (što znači još jedno 20 semafora po dužini ulice) itd.
Inače, Bulevar kneza Aleksandra Karadjordjevića je bivša Bulevar mira.

Ima li neko ideju zasto su posekli grane..nema ni jedne jedine zelene grancice..zasto se to radi..a izmet golubova na sve strane..what's the point.

osakatili su drvece u bulevaru da ne bi narednih 5 godina morali da odrzavaju drvorede poshto je to mnogo skupo....
debili...unakazili su bulevar...
a niko pritom ne razmishlja da je drvecu potrebno lishce da bi zivelo :otkacio::otkacio::otkacio: plus sto ta sechena mesta treba premazati sa nechim(ne znam tachno chime) da ga na tim mestima ne bi napadale gljivice,insekti i slichno...a pitanje je dal su to uradili,posto i to kosta
samo gledaju da ushtede pare......
ranije je bulevar bio lep,po meni,bas zbog tih velikih kroshnji,a sada.....uzas :otkacio::otkacio::otkacio:

Nema šanse da će ići sredinom. Ogroman problem bi bilo rešiti tramvajske stanice, morala bi se praviti pešačka ostrva, kompletna signalizacija (što znači još jedno 20 semafora po dužini ulice) itd.
Inače, Bulevar kneza Aleksandra Karadjordjevića je bivša Bulevar mira.

Ја нисам саобраћајни инжињер и небих себи допустио да полемишем шта је исправно, а шта није. Међутим, градске власти су рекле да је боље да шине иду средином улице јер је тако "боље":idea::?: и када је реконструисана Немањина тада су тако распоређене:klap: Е сад, то што Ви кажете да то ствара проблем, ако ником другом, а оно путницима који излазе из трамваја, зато што не могу људски да се мимоиђу са онима који улазе у трамвај:dash:

osakatili su drvece u bulevaru da ne bi narednih 5 godina morali da odrzavaju drvorede poshto je to mnogo skupo....
debili...unakazili su bulevar...
a niko pritom ne razmishlja da je drvecu potrebno lishce da bi zivelo :otkacio::otkacio::otkacio: plus sto ta sechena mesta treba premazati sa nechim(ne znam tachno chime) da ga na tim mestima ne bi napadale gljivice,insekti i slichno...a pitanje je dal su to uradili,posto i to kosta
samo gledaju da ushtede pare......
ranije je bulevar bio lep,po meni,bas zbog tih velikih kroshnji,a sada.....uzas :otkacio::otkacio::otkacio:

Зимус ће платане потпуно да исеЧу, да би имали дрва за огрев:mrgreen:

Bulevar je mesto gde se sakupljaju preprodavci, uzasno i jadno izgleda. Nazalost ekonomski standrad nas je doveo dotle da ima ljudi kojima itekako odgovara da kupuju na takvim mestima, i ne interesuje ih estetika nego kako do prodju sto jeftinije. Inace juce sam video najjaceg preprodavca na Bulevaru, malo pre Gvozdiceve ulice lik preprodaje tekstil na skoro novom BMW 3, auto nema vise od par godina, bas kada sam prolazio vidim vadi stvari iz auta i rasporedjuje po haubi. BMW je crven metalik, toliko o socijalnim slucajevima koji tu bitisu. Sve olos do olosa.

Hmm, reći da su preprodavci/trgovci na Bulevaru ološ je uvreda za većinu tih ljudi. Neko je pomenuo cifru od 200 eura dnevno. Da je tako, ja bih batalio odmah svoj posao i nabavio kartonče i kineske gaće. Da li uopšte poznajete te ljude, ko su, šta su i kakva ih je beda naterala da bleje na ulici po ceo dan, po kiši, snegu, minusu, vrućinama? Naravno, sigurno se tu neko dobro nafatirao kad je lova u pitanju, ali to su zaista retki slučajevi. Znam neke od njih i daleko je to od ugodnog života. Možda sve to ne izgleda lepo, ali to nije čitav Bulevar, već samo mali deo, ne može se suditi o čitavoj ulici samo po delu od Depoa do Đerma. Ako vam je ružno, zaobiđite, ali ne pljujte.

Sto bih ja odlazio koji sam ovde odrastao a oni dosli da skrnave centar Beograda. Pre neki dan sam malo pre Gvozdiceve ulice video lika koji prodaje neki tekstil iz novog bmw-a 3. Znaci nemoze se reci da je socijalni slucaj. Takodje kod mene u ulici zivi zena koja je od prodaje kupila stan u kome sada drzi robu. Dole kod djerma jedna zena koja vozi zlatni twingo i isto se izdaje za socijalni slucaj, a ove godine je isla na letovanje u grcku. Ova pored nje je zena nekog milicajca. Sta hoces da mi kazes , ja zivim tu i znam ih vecinu i ko su i sta su. Vecina nema veze sa socijalnim slucajevima. Nazalost oni vredjau one stvarne socijalne slucajeve koje za razliku od njih nemaju novac za biznis i nemogu po ceo dan da drezde nasred ulice. Takodje pravi soocijalni lsucajevi i za minimalne beneficije moraju da priloze kompletnu dokumentaciju, dok ovi preprodavci ne pokazuju nista. Takodje sumnjam da vecina njih koristi sve beneficije koje mogu dobiti kao nezaposleni. Opstina Zvezdara im je obezbedila depo, nisu zeleli da odu rtamo, jer je naravno uvek bolji promet ako prodajete nasred trotoara bez ikakve kontrole, nego u nekom zatvorenom delu gde bih vas neko kontrolisao. Takodje dole po tablicama mozete videti da ima dosta automobila iz kojih se prodaje roba, a nose tablice drugih drzava, crna gora, bosna. Ljudi zbog dobre zarade dolaze iz raznih delova Srbije da bi dole prodavali robu. Uostalom i sam predsednik opstine Zvezdara je za iste rekao da su bagra, prevaranti i da nisu socijalni slucajevi. Ako neznate do sada su ti isti preprodavci vise ljudi prebili, ukljucujuci i novinare koji su pokusali da ih slikaju. Sramota je da niko od odgovornih nista tolike godine nije ucinio. Sramota je i prema socijalnim slucajevima, a i prem gradjanim koji su prinudjeni da zive u sredini koja vise lici na indijski buvljak, nego neki evropski bulevar.

Sve bi se to dalo za čas rešiti, kad preprodavci ne bi bili u dilu sa vlastima, što već odavno i gačci na Bulevaru znaju. A inače, ima ih od svih "fela", i bogataša i socijalnih slučajeva. S jedne strane, veoma bih volela da najzad svi oni nestanu s našeg lepog Bulevara, prvo, iz principa, drugo, iz estetskih razloga, treće, zbog te indirektne, ali isto tako bitne posledice po nas koji ovde živimo - sve težeg nalaženja parking mesta. S druge strane, moram priznati da sam se nekako i navikla na tu gužvu, pa mi nedeljom kraj izgleda nekako isuviše prazan i pust.

Uff, ne znam, pun mi televizor nekih sabana vec godinama, jedva nekako uspem da ih ispreskacem. Sve neke mice,mace,mine,djoganiji ...
Pa nemogu da kazem da bi mi nedostajali ako bi momentalno nestali ZAUVEK iz mog zivota.
JB G. znam sta volim i sta ne volim i tu nema kompromisa.

Back