BUGARSKA

• Začetnik teme Začetnik teme xxxoooxxx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
И људи, зар не схватате принцип рада наших агенција? Све оне раде тако што препродају услуге домицилних агенција земаља за које праве понуде, наравно уграђујући се у цену услуга тих агенција...

a sada normalna poruka,naravno da se ugradjuju i nase agencije ali ja sam 2006 bio u privatnoj reziji i jedva sam uspeo da nadjem smestaj.na kraju sam morao u apartman da idem.
i pitanje za ove bolide sto se prave pametni,zasto postavljate takva kul pitanja bre???hehe

evo napisao sam da sam na tebi aj budi kreativan i da vidim sada kako ces da me zajebavas posto v idim da to trazis

Ало бре људи! :mad: Шта се прозивате, зар је битно где ћете летовати, битно је да идете негде где вама одговара и где вам је лепо :)
Овде је тема Бугарска и треба давати савете, а не причати нешто у шта чак ни ви нисте сигурни...
Ја једва чекам лето, небитно где ћу бити, јер, са мном ће бити људи са којим бих се било где провела екстра :D

""a sada normalna poruka,naravno da se ugradjuju i nase agencije ali ja sam 2006 bio u privatnoj reziji i jedva sam uspeo da nadjem smestaj.na kraju sam morao u apartman da idem.
""

Па ја управо причам о томе да уколико је неко заинтересован могу да понудим исте услуге које нуде и наше агенције, тј. резервацију смештаја у хотелима у Сунчевом Брегу, с тим што ће то бити испод цене било које наше агенције. Превоз и визирање пасоша бисте сами организовали, уз ваучер који добијете.
Хотеле можете изабрати сами, или по мојој препоруци..

Bio sam u Bugarskoj jednom, i neka hvala, više ne.
Meni je ciganija, ali najgora. Jeste jeftino, ali ništa više od toga.
Bolje za te pare na Ohrid.
Prava seljanija, seljanija, samo gledaju da te izvaćare i pokradu i to na najgori mogući način.

Devojke, hvala na savetima!

Hehe, ali ja imam jos pitanja! :lol: Necete se tako lako izvuci. :wink:

Lola, citao sam komentare ljudi koji su bili u Balkanu. Znaci, uzas!! Ono, ne rade vrata od kupatila, namestaj od pre Hrista, sve u fazi raspada. Ali, kazu da je dobro zezanje. S druge strane, ne bi bilo bas prijatno da me neko opeljesi dok sam na plazi, kao sto si ti "ukrala" taj kasetofon. :wink:
Spomenula si jos dva hotela (Victoria i Chaika). Da li to znaci da je dozvoljeno kupanje u hotelima u kojima nisi gost? Posto znam neka mesta gde je dozvoljeno koriscenje bazena samo gostima hotela.

Zivka, dvoumim se izmedju Continentala i nekog hotela po imenu Kokiče. Taj je, kazu, skoro renoviran, takodje sa dve * ali malo jaci. Osim toga, jeftiniji je od Continentala. Da ne znas mozda nesto o njemu?
Da da, Englezi su cobani teski. Ma u stvari, tamo dolazi najveca socijala iz cele Evrope, bogati idu na Sejsle i Karibe.
Najvaznije pitanje: ZASTO KUPANJE U MORU NIJE UVEK DOZVOLJENO??

Hvala vam jos jednom.

Dakle,
posto vidim da si se odlucio za Bugarsku evo par reci iz naseg iskustva...
Mogu da pricam o Suncevom bregu, mada sam obisla jos par mesta na njihovoj obali. Suncev breg je zaista dobar izbor na crnomorskom primorju iz vise razloga. Jedan od prvih je sto je u neposrednoj blizini Nesebara do koga se moze stici ili gradskim busom, ili mini-vozicem. Stari Nesebar, koji se nalazi na ostrvu gotovo da nema plaze ako se izuzme par manjih, ali je izuzetno sarmantan i lep gradic. Obavezno ga treba posetiti. Novi Nesebar je od starog razdvojen mostom i nije nista narocito, nas je pomalo podsetio po infrastrukuturi i ostalom na crnogorsko primorje.
A da se vratim na S.Breg, u kome smo mi odseli u hotelu Planeta koga sam opet videla u nasoj turistickoj ponudi. Toplo ga preporucujem. Aranzman smo uplatili preko jedne male agencije u ul. Vlade Zecevica. tacnije, sada se zove Ivana Djaje, kod Kalenic pijace. Oni Bugarsku rade godinama i jako mi se dopalo sto sam jedno dva sata kod njih gledala razne snimke.
Sto se koriscenja bazena u drugim hotelima tice, to je apsolutno dozvoljeno, osim u hotelima zatvorenog tipa, sa all inc. varijantama, ali to ces vec videti na licu mesta. Dakle, ako ti se ne dopadne bazen u tvom hotelu, slobodno mozes izabrati mesto koje ti se dopada.More defakto nije kao nase, ali sto se mene, koja ne volim kupanje u fekalijama tice, u pozitivnom smislu. Vise mi se svidja jer oni u S.bregu imaju kolektore za preciscavanje voda, sto je za CG misaona imenica. I tacno je, njihovo more ne mirise kao nase, ali ja vec godinama ne znam kako mirise 'nase' more.
Plaza u S.bregu je peskovita i poprilicno siroka. Kupanja nema kada je istaknuta crvena zastavica zbog velikih talasa koji mogu da te preklope i onda...u svakom slucaju, za takve prilike postoje bazeni.Klima je kontinentalna, znaci, kao nasa. Kao u Beogradu, nema veze sto si na moru.
Cetinara nema, iznenadices se scenom gde suncokreti rastu odmah uz plazu.
Kraj juna i pocetak juna su sjajni za odmor tamo, nie stravicna guzva, a i jefitinije je nego sto zna da bude od sredine jula.Sve je puno stranaca, Englezi, Irci, Spanci, Rusi...
Stotine mesta za izlazak, restorani, i sve - pristupacno.
Mi smo isli sa decom, i definitivno je to mesto gde smo se proveli sjajno, pogotovo imajuci vidu kolicinu utrosenog novca.
Za htl balkan nisam cula bas dobre ocene, a nedavno sam negde videla da htl Trakia ima dobre cene. On mi je tkdj ostao u lepom secanju, pogotovo zbog bazena koji je u nekim delovima sjajan za decu.
Mozda bi ti znacio savet da u hotelu uplatis samo nocenje sa doruckom ako planiras da ustajes za dorucak, jer je hrana svuda u gradu i okolini vrlo povoljna, pa kada si vec na odmoru, jedi svaki put u drugom restoranu za slicnu sumu.Toliko od mene, pozdrav!

Molila bih bilo koga ko je raspolozen, a pritom je letovao u Pomorju, da mi odgovori na nekoliko pitanja. Gledajuci kartu Pomorja koji je deo novi a koji stari deo grada(npr. preko google)? Da li se na svim delovima moze kupati? Konkretno me interesuje vila Niki u kojoj planiram da odsednem ove godine a nalazi se gledajuci kartu sa desne strane Pomorja u blizini ulice Aheloi i Stara planina. Da li je nekom poznat taj deo mesta i kakav je vas savet? Da li je to novi ili stari deo grada? Hvala unapred.

Mamamaja je dala prilično tačan opis ljetovanja u Bugarskoj. Ja sam bio nekoliko puta u Nessebaru i bilo mi je odlično. Tu svako ima mogućnost da ljetuje i da se odmara onako kako hoće, svi sadržaji su dostupni i jezik je prilično razumljiv.

Bio sam u Bugarskoj jednom, i neka hvala, više ne.
Meni je ciganija, ali najgora. Jeste jeftino, ali ništa više od toga.
Bolje za te pare na Ohrid.
Prava seljanija, seljanija, samo gledaju da te izvaćare i pokradu i to na najgori mogući način.

U potpunosti se slazem s tobom . Bolje da sam sedeo kod kuce i kupao se u znoju nego sto sam isao u Bugarsku. Sve ti je jeftino ..ali moras da izabres ---> jel ides na more da uzivas i lepo se provedes ili ides da krkas i obuces se fush robom ?!?!??!

Nikad vise u Bugarsku .... ove godine pravac Grcka

Molila bih bilo koga ko je raspolozen, a pritom je letovao u Pomorju, da mi odgovori na nekoliko pitanja. Gledajuci kartu Pomorja koji je deo novi a koji stari deo grada(npr. preko google)? Da li se na svim delovima moze kupati? Konkretno me interesuje vila Niki u kojoj planiram da odsednem ove godine a nalazi se gledajuci kartu sa desne strane Pomorja u blizini ulice Aheloi i Stara planina. Da li je nekom poznat taj deo mesta i kakav je vas savet? Da li je to novi ili stari deo grada? Hvala unapred.

На основу твог објашњења, рекла бих да је то старо Поморје.

Pokušao sam da pročitam sve šta je napisano na ovoj temi ali nisam stigao , nigde se ne spominje mogućnost zakupa apartmana . Ali ako neko ima iskustvo ili da mi da svet kako da stignem do bugarske da li sa autobusom ili vozom , i da li tamo postoji slobodno tržište da na licu mesta iznajmim apartman ili recimo sobu sa nekom malom kuhinjom . Sigurno se pitate zašto ipak neverujem ni jednoj agenciji ja volim na licu mesta da upoznam ljude i da pogledam smeštaj . Đabe i dobar smeštaj ako je okruženje loše daleko od mora ili su u komšiluku neki daveži koji isto leetuju kao i ja . Ako neko ima preporuke neka mi ih da mesto opet nije bitno bitno je da ima lepa i čista plaža sa malo gužve u Avgustu i da mi je lak prevozni transver iz beograda do tamo . Hvala unapred.

Pokušao sam da pročitam sve šta je napisano na ovoj temi ali nisam stigao , nigde se ne spominje mogućnost zakupa apartmana . Ali ako neko ima iskustvo ili da mi da svet kako da stignem do bugarske da li sa autobusom ili vozom , i da li tamo postoji slobodno tržište da na licu mesta iznajmim apartman ili recimo sobu sa nekom malom kuhinjom . Sigurno se pitate zašto ipak neverujem ni jednoj agenciji ja volim na licu mesta da upoznam ljude i da pogledam smeštaj . Đabe i dobar smeštaj ako je okruženje loše daleko od mora ili su u komšiluku neki daveži koji isto leetuju kao i ja . Ako neko ima preporuke neka mi ih da mesto opet nije bitno bitno je da ima lepa i čista plaža sa malo gužve u Avgustu i da mi je lak prevozni transver iz beograda do tamo . Hvala unapred.

pa pitaj "Psihologue " on covek molio da ga neko pita - sve zna....

Od 2000. god redovno letujem u Bugarskoj. U pocetku je to bio Nesebar (mladost, ludost, provod) a poslednje 2 godine sam bio u Pomorju (porodicno). Jos uvek se nisam odlucio za ovu godinu

Najbolje i najjeftinije ako imas mogcnosti putuj kolima. Ako ne onda imas gomilu nasih agencija koje organizuju i samo prevoz. Imas i trecu varijantu da nekim nasim prevoznikom stignes do Sofije i onda odande vozom do Burgasa, npr.

Sto se tice smestaja ja sam batalio agencije posle prve "ispale" i pokusaja uvaljivanja odvratnog smestaja. Sada pretrazim smestaje po internetu, pozovem, rezervisem i cekam dan polaska.

Cinjenica je da bugarsko more nije kao grcko ili hrvatsko. Ali koliko je meni poznato vecina nasih turista u grckoj zaobilazi restorane i sami pripremaju hranu po apartmanima, studijima ili gde vec ... i gde je tu onda odmor ako 2-3 sata dnevno neko treba da provede u kuhinji.

U bugarskoj su cene takve da za svaki obrok mozete pravac u restoran. Kompletan, pristojan, rucak sa picem bi trebalo da je oko 5 evra po osobi.

Neka moja specifikacija troskova je
- 100 evra put autom (gorivo, putarine)
- 340 evra smestaj za 12 dana (juli ili avgust), dvosobni apartman (4 odrasla i 1 dete)
troskovi hrane u zavisnosti od afiniteta ... ali zaista smesno jeftino u poredjenju sa Grckom ili Crnom Gorom a ni minut ne morate da provedete sami pripremajuci hranu, ipak idete na odmor.

Da li je neko letovao u Bugarskoj i kakva su Vam iskustva. Molim Vas za savet, jer planiram sa porodicom tamo da letujem, a ne znam jos ni u kom mestu.[/QU

Ja radim u turistickoj agenciji u Novom Sadu. Radimo sa svim agencijama, tako da su Vam kod nas sve turisticke agencije na jednom mestu. Ako Vas interesuju konkretne cene i slike samo napisite gde Vam se ide, koji termin i posebne zahteve. Ja cu se potruditi da dobijete konkretne odgovore. Bila sam u Bugarskoj pre 3 god i prezadovoljna sam uslugom. Ja sam bila u Zlatnim Pjascima, ali je to jako zivo mesto. Licno mislim da bi Vam odgovarao novi deo Nesebara. Ako bi zeleli mirnije mesto, onda Primorsko i Kiten. Moj e-mail je solajahelena@gmail.com.Hvala, cao.

Ja planiram da idem u Bugarsku ovog leta, posto nemam puno novca. Pregledao sam dosta sajtova turistickih agencija. Dvoumim se izmedju Nesebra i Suncevog Brega. Isao bih sam na more sam motociklom ili autobusom. Privatni smestaj u Nesebru se krece oko 50 evra u privatnim kucama za 10 dana, dok je u Suncevom Bregu oko 150 evra u hotelu, sa doruckom. Zanimaju me sledece stvari:
1) Da li je hladno otici na letovanje oko 20-25 juna, sa obzirom da su neki komentarisali da je klima tamo kao u Beogradu, hladnije nego u Crnoj Gori?
2) Da li mi je bolje da odem u Nesebar ili Suncev Breg?
3) Da li mogu da budem u Nesebru,a da motociklom idem na plazu u Suncev Breg ili da izlazim uvece tamo?
4) Da li mogu da koristim bazen nekog hotela u Suncevom Bregu, a da nisam njihov gost?
5) Da li je moguce doneti svoj suncobran na plazu?
Hvala unapred na odgovorima, a ako mi padne jos nesto na pamet, pitacu.
Cisto da napomenem da ce ekipa emisije Sat plus raditi i ovo leto putovanje :Bg-Halkidiki; Bg-Suncev Breg; Bg-Budva... Tako da ce neki naci odgovore tamo.

Poslednja izmena:
Ja planiram da idem u Bugarsku ovog leta, posto nemam puno novca. Pregledao sam dosta sajtova turistickih agencija. Dvoumim se izmedju Nesebra i Suncevog Brega. Isao bih sam na more sam motociklom ili autobusom. Privatni smestaj u Nesebru se krece oko 50 evra u privatnim kucama za 10 dana, dok je u Suncevom Bregu oko 150 evra u hotelu, sa doruckom. Zanimaju me sledece stvari:
1) Da li je hladno otici na letovanje oko 20-25 juna, sa obzirom da su neki komentarisali da je klima tamo kao u Beogradu, hladnije nego u Crnoj Gori?
2) Da li mi je bolje da odem u Nesebar ili Suncev Breg?
3) Da li mogu da budem u Nesebru,a da motociklom idem na plazu u Suncev Breg ili da izlazim uvece tamo?
4) Da li mogu da koristim bazen nekog hotela u Suncevom Bregu, a da nisam njihov gost?
5) Da li je moguce doneti svoj suncobran na plazu?
Hvala unapred na odgovorima, a ako mi padne jos nesto na pamet, pitacu.
Cisto da napomenem da ce ekipa emisije Sat plus raditi i ovo leto putovanje :Bg-Halkidiki; Bg-Suncev Breg; Bg-Budva... Tako da ce neki naci odgovore tamo.

1 Sto se tice vremena, niko ne moze sa sigurnoscu reci. Klima jeste slicna nasoj, zavisi od leta do leta. Pa i kod nas krajem juna bude cesto pretoplo. A svakako je bolje nego krajem avgusta..septembar. Vidi neku dugorocnu prognozu na netu za ovo leto..
2-3 Posto kazes da nemas puno novca svakako je pravi izbor Nesebar..sve je mnogo jeftinije..smestaj, hrana, sitnice...jako su blizu, motorom svakako mozes do plaze ili u izlazak, do plaze moze i pesaka ko voli da seta, busom 2+ stanice (zavisi do kog dela S.brega ides); a da imas i vozic koji ih povezuje.
4 Sto se tice bazena, ja sam ulazila na bazen hotela Kotva u S.bregu (koji je tacno na granici izmedju Nesebra i S.brega)..niko nas nista nije pitao...za dr hotele ne znam.
5 Suncobran mozes da nosis na plazu.

Generalno meni bi izbor uvek bio Nesebar. Tamo sam letovala 2 god zaredom, vreme mi je uvek bilo odlicno. Na plazu u S.bregu sam isla par puta pesaka, jer ima lepih kafica na plazi i urbanije je, mada licno vise volim juznu plazu u Nesebru.
Nesebar pruza vise mogucnosti, autenticniji je, pun slatkih restorancica (sa ogromnim porcijama za male pare :)) i prodavnica, zajedno sa starim gradom...kao neki grcki gradic sa puno ulicica, dok je S.breg meni licno nalik na Budvu i slicna letovalista (ali naravno veci)...hoteli u nizu, setaliste, nanizani kafici i dr.
Kada sam ja bila sve je bilo duplo skuplje u S.bregu..pocev od pica po kaficima, brze hrane na ulici, restorana.

p.s bas prosle god nisam bila, a cujem da je bilo jako malo turista pa je smestaja bilo u izobilju i to mahom za 5e po osobi! Devojka sa deckom iznajmila dvosobni stan - dnevna soba, spavaca, kuhinja, 2 kupatila, terasa - jako povoljno.

Sto se tice smestaja preko agencija besmisleno je u Nesebar ici preko njih. Potraznja prosle god, a bogami i ove je mala jer masa nasih turista evocira uspomene u Grkoj :) tako da se lako i brzo moze naci lep, povoljan smestaj u Nesebru.
Evo soba sa terasom i kupatilom u kojoj sam bila 2 god zaredom za 7e po osobi, u ponudi za 2008. u jednoj agenciji se nudi za 11,5e dnevno + 2000din po osobi!!! U istoj kuci su devojke preko agencije iz NS placale 12e po osobi 2006-te kada smo mi 7!! Prelep dvosobni app sa kuhinjom, terasom, kupatilom..bio je 9,5 e po osobi, a mogu da zamislim za koliko bi ga nase agencije nudile..
2007. je bilo jos mnogo povoljnije (kao sto napisah u prethodnom postu) jer je mala potraznja..
Najbitnije: preko agencije ides na slepo, ne znas sta dobijas, a sto se njihovog smestaja tice najbolje je videti na licu mesta jer je svasta u ponudi. Nekih lux apartmana nema u izobilju, ima puno soba u ponudi sa starim namestajem i ko zna cime jos :), a slika ne govori mnogo, dok svojim ocima ne vidis ;)

Poslednja izmena:
Supice, hvala ti mnogo na opsirnom odgovoru. Ne plasim se ja da ce u junu biti vruce, vec da ce biti hladno i kisovito. Definitivno su sesti sam na motor i otici, samo ne znam da li mi treba neko garantno pismo od agencije, domacina ili nesto slicno zbog vize...

Supice, hvala ti mnogo na opsirnom odgovoru. Ne plasim se ja da ce u junu biti vruce, vec da ce biti hladno i kisovito. Definitivno su sesti sam na motor i otici, samo ne znam da li mi treba neko garantno pismo od agencije, domacina ili nesto slicno zbog vize...

Znam, znam za vreme :) nego htedoh reci ako je i ovde krajem juna toplo, onda je i tamo.
E a za vize nazalost nisam mnogo od pomoci, jer prosle god nisam bila, a 2006 nije bila potrebna.
Raspitaj se ovde...mada cujem da ima agencija koje rade samo prevoz i vize, pa mozda rade i samo vize..treba videti.
Ne znam koliko je ostro ove god, a prosle su cak ljudi preko neta rezervisali smestaje kod Bugara pa dobili pozivno pismo i tako vizu, a isli u dr. smestaj..
Ako saznas sta, javi obavezno, posebno sto ides krajem juna pa da cujem utiske i detalje oko vize i puta, jer ja najverovatnije idem u avgustu :D
Pozz!

Supice, na sajtu kosmopolit turisticke agencije ima vremenska prognoza za Burgas. Kod nas(Valjevo) je u subotu bilo 30 stepeni, a kod njih je 18. To je velika razlika, uzevsi u obzir da je to primorsko mesto. Zvacu njihovu ambasadu, pa cu se o svemu raspitati. Jos jednom hvala, a ja cu te o svemu obavestiti. Pozz

Da li je neko bio u hotelu Sapphire u Suncevom Bregu?
Zanima me kakav je smestaj, osoblje i kolika je udaljenost od plaze... Posto bas i ne verujem agencijama...

Prosle godine sam sa deckom bila u tom hotelu. Hotel je za te pare odlican iz prvog razloga jer se nalazi u centru Suncevog Brega. Nama je hotel odgovarao jer mi nismo od onih koji veci deo odmora provedu u hotelu-u njemu smo bili na spavanju i dorucku. Bazen im je iznenadjujuce mali, sobe su lepe, ciste, jedino sto peskire menjaju jednom u toku 10 dana. Sto se dorucka tice, svedski sto je u pitanju, hrana svaki dan ista ali ukusna. U svakom slucaju preporucila bih hotel ukoliko ponavljam niste od onih koji po ceo dan bleje na bazenu hotela a plazu ni ne vide.
Sto se osoblja tice, nismo imali problema sa njima, sve je bilo ok.
Do plaze je udaljen oko 300m i do nje se stize preko glavnog setalista, nema planinarenja, :)
Sve u svemu rado ga preporucujem prvenstveno zbog njegove lokacije.
POZZ
Nadam se da sam ti pomogla

Back