BUGARSKA

• Začetnik teme Začetnik teme xxxoooxxx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Danas sam se vratila iz Nesebara i moji utisci su vise nego pozitivni. Nasla sam smestaj sa drugaricama za 5 evra, u centru. I ostalo drustvo iz autobusa je slicno proslo. Provod je solidan, mada nema mnogo ljudi kao prosle godine. Ulaz u Lazur je 4 leva, a za devojke je dzabe do ponoci, kokteli su od 4 do 6 leva, tekila je 2 i 4 leva, pivo 3 do 5, a happy hour je od 23 do 24 h. Ima dosta Srba i mnogo debilnih stranaca. Captain Jack je manje posecen ove godine, a prilicno je skup i naravno ima samo Srba, pa i nemas osecaj da si u drugoj drzavi.
More je 9 dana bilo fantasticno (talasi, meduze, srov morske trave...), a 10 - og dana kao slag na torti, kisa. Ali ipak ne mogu mnogo da se zalim, jer je bilo super i bas mi nedostaje.
Pozdrav!!!

tamarad:
e ljudi pomagajte. treba da idem sa velikim drustvom u nesebar 1. avgusta, medjutim imamo problem sa smestajem. oni hoce da rezervisu apartman za 12,5 eura a ja mislim da je to mnogo skupo za bugarsku. jel ima neko neki broj od nekih apartmana, ko je bio tamo? jel ima poente da idemo na bum ili ioak da rezervisemo???
U Nesebaru mozes da prodjes sa dosata manje para...ali pazi dobro ne znam kako je ove godine, ali ja sam prosle god imala bas problema, jer sam isla sa drugaricama na bum i jedva smo nasle privatni smestaj, a drugari su cak otisli u Suncev breg, posle 6 sati trazenja smestaja po Nesebaru...kojeg nije bilo...

Inna 86:
ulaz u Lazur je 4le,tekila 2le,pivo oko 5le-zavisi koje pijes. Na plazi je pivo manje 3le,a u baru na plazi je krigla 4le-ali to je njihovo pivo,strano je verovatno skuplje,kokteli su od 5.5-7le,voda na plazi je 3le.
Mada smo mi jedan dan otisli do Nesebra i tamo su cene nesto malo vise u odnosu na to kakve su bileprosle god. u Sozopolu,pivo na plazi je tamo 1.5le...eto to ti je otprilike
Kakvo je vreme u Suncevom bregu, posto ja idem oko 11 avg, pa se nadam da ce se zadrzati suncano vreme i da nece biti kise...Da li su na plazi postavljene crvene zastavice...?

Cao ljudi !

Sinoc sam dosla s mora,bila sam u Kiten.Mogu vam reci da i nije toliko jeftino koliko se prica.Npr. za jedan dobar rucak, za cetri osobe, potrebno je izdvojiti oko 25lv.
Palacinka kosta 1.5lv
Sok (tonik,pepsi..) 1.2 - 1.5lv (zavisi gde)
Przeni krompirici 2lv
Ribe su od 3-8lv (tako nesto,zavisi koju narucite)
Paradajz salata 2.20lv..sopska 3lv..
Hotelskim smestajom sam bila zadovoljna,sve je bilo ok..po dogovoru...
More NIKAD nije mirno,uvek ima talasa iako neki kazu da je u Kitenu mirno.Plaze su im ciste (kolko tolko..)..Ako neko hoce da mu posaljem slike Kitena nek mi se javi na pp.
Policija nas nijednom nije zaustavila,nit nas je neko pokrao ili sta znam...Mnogo malo ima Srba,koliko sam ja primetila..Ne znam da li sam videla 10-ak Srpskih limuzina..ali dobro..
Bugari su bas obnovili vozni park..u zivotu nisam videla vise Mercedesa,Bmw-a i Tojota.
Prvog dana je bilo nepodnosljivo toplo,kasnije smo se vec navikli..bilo je i kise..Vetar uvek duva tako da i ne primetite koliko sunce przi..Noci su prohladne,kao da ste na Zlatiboru..
Toliko od mene..Ako nekog nesto vise interesuje neka pita.

Pozdrav svima !

Sinoc sam dosla s mora,bila sam u Kiten.Mogu vam reci da i nije toliko jeftino koliko se prica.Npr. za jedan dobar rucak, za cetri osobe, potrebno je izdvojiti oko 25lv.
Palacinka kosta 1.5lv
Sok (tonik,pepsi..) 1.2 - 1.5lv (zavisi gde)
Przeni krompirici 2lv
A izvini, koliko to sve kosta tamo gdje ti zivis? Po meni je 25 lv za dobar rucak za cetiri osobe i vise nego povoljno, cak sta vise, dzaba!!!!! Samo reci odakle si i odmah se doseljavam tamo!!!!

Pa isplati se da zivis u Kitenu ... samo sta ce da radis tamo??. Ima dosta zabitih mesta u Bugarskoj gde mozes da jedes jeftino (a da nije lose). zato sto su im plate smesno male tacno u tom mestu (nema posla).

Ima jedno mesto 50 km od Sofije , zove se Radomir i je grad (ustvari selo sa soliterima). Nekad bio fabricki grad, blizina rudnika, i dom kulture ima (zatvoren) i bolnicu poceli da grade ( podigli 4 sprata i eno ih stoje prazni)....

znaci, nas sest seli u jedinu kafanu u gradu , najskuplje (u tom restoranu) vino x 2 , mzeta x2, nekakvi peceni pileci delovi sa krompirima x 6 i salate svakom - 36 leva, u sofiji samo vino kosta toliko.

e sve ostalo je sablasno - nema menjacnica nema ljudi i oni koji prodju ulicom mrko te gledaju, nema nista , jedan taksista nas juri da nas vozi u sofiju za par leva.....

Ako oces da zivis u takvom gradu mozes

U Kitenu nisam jos bio no i taj "grad" je ziv samo nekoliko meseci preko leta. ostalo vreme je mrtav. U Nesebaru zimi nema NIKOG zivog nigde i skoro nista ne radi - bio ja , srecom na kratko.

mOsEs:
A izvini, koliko to sve kosta tamo gdje ti zivis? Po meni je 25 lv za dobar rucak za cetiri osobe i vise nego povoljno, cak sta vise, dzaba!!!!! Samo reci odakle si i odmah se doseljavam tamo!!!!

Ovde gde ja zivim,sve to kosta skoro duplo skuplje.
Samo kazem da nije tako jeftino kao sto su pricali.
Meni ovo NIJE skupo,jer bi kod nas takav rucak sigurno platili 25-30 eura,ali iz raznih prica mislila sam da cemo mnogo jeftinije proci.
Ako ti se vise isplati da zivis u Kitenu,ti predji tamo...mada sumnjam da bi opstao..

Ma ne kazem ja da bih stvarno zivio u Bugarskoj nego me je iznervirala izjava da su ove cijene puno. Sto se tice odmora u Bugarskoj, bio sam prosle godine a idem i ove. Za iste pare je po meni nemoguce ljetovati bilo gdje i smatram da je odnos placeno - dobijeno daleko bolji nego na vecini mjesta u kojima sam bio. Ono, ruku na srce, bio sam u Suncevom Bregu i nemam pojma kako je bilo gdje drugo....

Juce smo se vratili iz Nesebra skroz razocarani,prosle godine smo isto tamo letovali i cudili se pricama ljudi koji su pljuvali Bugarsku!Ali sve ono najgore o Bugarima i Bugarskoj sto smo slusali ove godine smo i doziveli!!!Ljudi su toliko primitivni i toliki lopovi da ove god su cak hteli da nam naplate i sto smo pomilovali kuce ne ulici,vreme je odvratno bilo, zelena zastava samo 2 dana a more prepuno meduza od onih najmanjih do ogromnih,pa ko ne zeli da sa decom i dekicama skakuce po plicaku smorice se zesce!Cene jesu nize nego bilo gde drugo na moru ali to je dzabe jer poenta letovanja nije samo hrana i pice za dz. zar ne?Eto sada smo sigurni da nas Bugarska vise nece nikada videti!!!!
P.S. I jos samo jedno upozorenje !!Nemojte se zeznuti pa da putujete sa EURO TURSOM iz Nisa,to je najneorganizovanija agencija i ne samo to nego su jos i neljubazni prema svojim putnicima,deru se i izivljavaju kao da smo mi krivi sto je vodicu(nazovi vodicu,koji usput ni rec nije reko cak ni pozeleo srecan put putnicima)dokurcio svoj posao,a vrhunac svega je sto jedno sediste prodaju 2 puta!

I da jos nesto ove godine nije bila guzva uopste, smestaj smo nasli za 15 min,i bukvalno se biju za turiste kako izadjete iz busa vuku vas za rukav,i uglavnom je svuda 6eu soba sa kupatilom i tv-om!Pa eto ako je to za utehu nekom ko je vec odlucio da ide u Nesebar

ganna:
Kakvo je vreme u Suncevom bregu, posto ja idem oko 11 avg, pa se nadam da ce se zadrzati suncano vreme i da nece biti kise...Da li su na plazi postavljene crvene zastavice...?

11. avg je vec prosao al nema veze....ja sam se 11.vratila....prvo je bilo ok, onda kisa 2 dana a na kraju 3 dana bas bas jako sunce...tako da je sad toplo verovatno

I da, bilo je extra.... bila u Suncevom Bregu...ako nekog nesto zanima... :)

Psihologue:
MOGU da vam pricham o VARNI sjajnom gradu...
MOGU da vam ispricham lepote KITENA..
MOGU da vam docharam NESEBAR..
MOGU da vam opishem BURGAS..
MOGU da vam kazem razlike izmedju BUGARSKE I TURSKE..
MOGU da vam pricham o SOFIJI
MOGU da vam preporuchim hotele po SUNCHEVOM BREGU
MOGU da vam prenesem iskustva o ALBENI i ZLATNIM PJASCIMA..

NAJVISHE ME JE DOJMILA VARNA..

NAJVISHE ME JE ODUSHEVILO NJIHOVA VOTKA I PEFEKTNO PIVO

Bi li mogao nesto vise reci o Albeni posebno i Zlatnim pjascima!

Preobrazenski Manastir pored grada Velikog Trnova
preobmn4.jpg

Selo Arbanasi pored grada Velikog Trnova
arbanasilx8.jpg

dsc06835nb7.jpg

Dvorac rumunske kraljice marije Aleksandrine itd., U gradu Balcik iznad grada Varne
dvviewdv5.jpg

dsc06840crvx4.jpg

Magnolija GRANDIFLORA u botanickoj basti u Balciku
3crhq2.jpg

deo botanicke baste...:-)

dsc06764crqt7.jpg

madarski konjanik (uklesan u stenu 20 metra iznad tla, verovatno traànski no nije iskljuceno da mu je svako ko je prolazio nesto dodao.....) blizu grada Shumen
dsc06765ti7.jpg

da se stekne utisak koliko je...
86884571mz6.jpg

ispod konjanika se nalazi preplet lokaliteta od paganskih svetilista (na slici) do hristijanskih bogomolja...

Mesto kipi od energije......

25pg7.jpg

jos jedna mogila - Staroselska. Prvo bila hram a posle i grob vladara ???, zatrpan zemljom da lici na deo pejzaza.....
naravno moderni pljackasi grobova su je nasli prvi!

To suncevb breg zlatni pesci to je sve s..nj....e! i to veliko. ja sam se poslednji put izgubio na suncevom bregu , kolima, sramota ne lici ni na sta...... fuj
e nisam turisticki isao , koj cu moj tamo da bleeeeeejimm.

treba otici i videti stene gore kod granice sa rumunijom na moru.... a more cisto...... selo tuljenovo (imase tuljani....) ili ka turskoj, jos nije izgradjeno sa super gadnim hotelima malih i velikih mafijasa, isto kazu da je do haha.

samo da nadjem slike.....

Kiten 2007:

Gradic je perfektan i veoma simpatican i ziv,i veoma jeftin,sve preporuke.

Hotel Kreminkovci,na samoj plazi,OK,u proseku,bazan izuzetan,lezaljke se ne naplacuju,ali oko hotela gradjevine,pescane dine i veoma neuredjeno.:

kitenhotelKamenec_600x450.jpg

Severna plaza,pored hotela (Atliman) :

kitenplazaatliman00058_600x453.jpg

kitenplazaatliman00059_600x450.jpg

kitenplazaatliman00060_600x450.jpg

Zlatni Pjasci 2007

Malo skuplje nego na drugim mestima,ali sve preporuke za pravi odmor:

Hotel Rivijera perfektan(na plazi)

DSC00345_600x450.jpg

DSC00340_600x450.jpg

Hotel Kempinski (san snova,mnogo stepenica do plaze)

DSC00366_600x450.jpg

Najbolji odnos cena-kvalitet-polozaj (na plazi,u centru) i naj jeftiniji od ovih :

hotel Gladiola i Akacija (dva imena za jedan hotel,prva polovina 3 *,druga 4 *,sve zajednicko,razlika samo u velicini soba i namestaju,najbolji svedski sto,dorucak i vecera koji sam video u Bugarskoj)

Back