BUGARSKA

• Začetnik teme Začetnik teme xxxoooxxx
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Samo,ljudi,pricu o velikoj jeftinoci zaboravite ako idete u Albenu,Z.pjaske i S.breg!Tamo cene nisu nimalo niske,ali su to mesta koja su jedino preporucljiva za dobro letovanje,jer ako nemas bog zna kakvo more,prirodu-nek ima bazena,aqua parkova i drugog provoda.Mi smo bili u S.bregu i uocila sam da su mnoge cene(npr.pice,krofnice,palacinke na ulici...)bile 2,5 do 3 puta vece nego,recimo,u Pomorju.Cisto da se ne iznenadite,jer svi pricaju jeftino,jeftino-ali ova mesta to nisu(giros je u S.bregu skuplji nego u Grckoj!) :D

Nesebar je super, bila sam pre tri godine. Mozes samo prevoz da uzmes preko agencije (Ineco na Trgu ima i tu ponudu) posto je tako ipak lakse a smestaj nadji sam, to nije problem, posto je Nesebar mali a pun smestajnih jedinica. Klopa isto nije skupa, a naravno ni pice. Ima dosta mesta za izlazak i more je cisto, samo malo hladno. Ima i stari grad koji je mnogo sladak. Sve u svemu, isla bih ponovo!

Ja preporučujem Nesebar. Bili smo prošlo leto preko agencije Oktopod,nisu se oni
nešto preterano ni reklamirali prošle godine, mi smo za nju saznali iz novina. Inače,
mesto je stvarno lepo, smestaj preko agencija(vila) je bio super,sve čisto, sve na svom
mestu sve radi.. Ogromna terasa, što je jako bitno bar meni, gde možeš lepo da sedneš
popiješ kafu sa društvom.. Hrana mnogo jeftina, mi smo klopali bečke šnicle, pomfri,
salate,inače i piletina je mnogo kod njih lepa, oni je lepo spremaju, tako da možeš
ladno da naručiš pola pileta.. pošto ne znam kolko je pametno eksperimentisati sa
njihovom hranom zbog začina i povrća koje stavljaju u meso...
Bili smo u julu, al mislim da je avgust malko skuplji
(bio drug posle pa je pričao). Ima mesta za izlaženje kolko hoćeš, i piće je jeftino npr:
1 tekila 1 lev naših 40 dinara... :-)

Vesna Ks:
U sezoni-nikako,samo mozes u junu i septembru!

Ja sam išao u jeku sezone na bum...Platio samo prevoz do Nesebara i tamo našao
uz traženje po celom gradu dosta smeštaja ali za veće cene nego preko agencije.
Tako da sam se isti dan zaputio još 200km dalje ostavivši svoju grupu tu...
I naravno nisam se pokajao...

Ma da,Nesebar moze,ali kazem za S.B.-dok smo bili na letovanju svuda smo pitali za mesto krajem avgusta za prijatelje koji su hteli da dodju,ali nigde nije bilo slobodno do polovine septembra osim u apartmanima Bravo gde je bilo slobodnih od 1.septembra.

....posto nisam dobio visu za Grcku :sad: :-( :sad: :-( :sad:
muka me je naterala na drugi izbor......

Isao bih u avgustu u Bugarsku...Zlatni pjasci ...pa bi postavio par pitanja....
Isao bih sa malim detetom tj. Una ima 1.5 god. :razz:

1. da li je neko bio i kakva su iskustva?
2. Isao bih vozom...ima li ko kakva takva iskustva?
3. kakve su plaze?
4. da li je za malo dete normalno tamo ici?
5. imate li preporuku za hotel...koji je dobar?
6. bilo sta sta vam padne napamet ...pisite

Pozdrav za Sve

:):):):):)

A sto nisi dobio vizu???Pa bice vam fino i u Bugraskoj-mi smo tako isli sa najmladjim detetom pre dve godine,moj muz je bio vrlo skeptican jer je davno letovao u Bugarskoj i pamti sve kao obicno s****,ali smo se bas prijatno iznenadili.Bili smo u S.Bregu,ali svi kazu da su i Zlatni pjasci slicno naselje-puno hotela raznih kategorija(ima fenomenalnih,samo da gledas...)More nije neko,ali plaze su bas uredjene,okolo bazeni,tobogani,razni luna parkovi,akva park,mnogo kafana,kafica,picerija,lokalni prevoz odlican(vozici,fijakeri,kombii,busevi...)-dakle vrlo zivahno i sadrzajno.E,cene nisu kao po onim manjim letovalistima,vise su,ali opet mozes za pristojne pare svasta da priustis.Odlicno za decu,a i za roditelje.Mi smo isli busom-ne znam kako je vozom.Dakle porodicno smo veliki "grckoljubci"ali to letovanje pamtim kao vrlo lepo-jedino sto je 80%kupanja obavljeno u bazenu na samoj morskoj obali.
Ne znam kako finansijski planiras smestaj,ali u katalogu Kompasa iz Kg.uocila sam jedan zanimljiv hotel Golden beach****(u Z.pjascima)-deluje mi super,a polupansion od 20.08 je 270E9deca do 12g gratis).Hotel nov,tri velika stepenasta bazena(kad letujes u Bugarskoj bazen ti je vazna stvar)-bas deluje ekstra.Njihov sajt ne radi,odi do neke agencije i pogledaj(u punoj sezoni je vec dosta skuplji-375E).E,raspisah se ja... :D :D :D

E sad ovako, ja sam prosle godine bio 13 dana tamo + 2 dana puta to je 15 dana.. Isao sam NIS ekspresom , karta je bila povratna 3900din. a pre neki dan kada sam se raspitivao za kartu cuo sam da ce biti oko 4400 sto je nekih 50 evra, sto je bilo i prosle godine.
Put do Bugarske traje od 12-16 sati ( zavisi od zastoja na granici ) po lepom, pravom i udobnom putu, a do Crne Gore traje 10 - 12 sati ali po krivincugama i serpentinama....Bio sam u Nesebaru ili kako neko kaze Nesebru... nasao sam smestaj u centru za 5.5 evra, sve novo, moj kupatilo, prvi sprat gazde da sam jedva vidjao. Hranio sam se u restoranima u centru i hranu kupovao u njihovom maksiju koji se zove CERNO MORE ili ti u prevodu CRNO MORE. U njemu mozete kupiti recimo belo pilece meso, gotovo i vruce, parce za samo 30-40 din sto je jednoj osobi dovoljno za rucak + hleb + salate na meru da biras + sok .... ima da se razvalis za 150 din. U restoranu , u centru, devojka i ja smo rucali za 4.5 evra a dobili smo pilecu supu sa mesom, pohovani kackavalj, pomfrita, hleba i salate neke... znaci nas svoje za 400 dinara.!!!
Smestaja ima... koliko hocete... samo se nemojte drzati glavnih ulica.. samo skrenite prvu levo ili desno i eto mnogo jeftinijeg smestaja a pri tom nije ni bucno za spavanje....
Nemoj da se zaludjujete da trazite sa klimom i TV-om jer tamo uvek pirka vetar tako da nije vrucina a bas mi nije bilo do gledanja bugarskih kanala.
Provoda i sami znate da ima koliko hocete tako da necu o tome.
Ja sam bio u drugoj polovini Jula a njima cene skacu pocetkom avgusta ali nesto mizerno.
Cuo sam da moze da se prodje jeftinije sto se tice prevoza ali da se ide vozom do Sofije pa onda njihovim medjugradskim ali nisam probao.

samo da napomenem da sam ja do sad uglavnom isao u Crnu Goru do prosle godine, ove godine, Crna Gora nije ni pod tackom razno, ne zbog referenduma, vec zbog toga sto sam video sta dobijam za evro u Bugarskoj a sta u Crnoj Gori.
Ako nekom treba neka bliza informacija rado bih pomogao b_bgd@yahoo.com
pozdrav

Ja sam poslednje tri godine bila u Bugarskoj, jednom u Suncevom bregu i dva puta u Kitenu (manje mesto na jugu Bugarske pored Primorskog). Posto sam bila i u Suncevom bregu koji je bas pravi turisticki centar sa preko 200 hotela i u Kitenu koji je tek prosle godine dobio status gradica, mislim da sa sigurnoscu mogu da kazem gde je za pare koje dajes bolji provod. I sada i uvek cu reci KITEN!!! Jeste mali gradic, ali ima 4-5 diskoteka na otvorenom, posebno jednu koja je u uvali na plazi koja je EXTRA, EXTRA!!! Restorancici su super, pogotovo restoran Albatros, plaza i voda je bolja nego u Suncevom bregu, cene su za 20% jeftinije nego u S Bregu, a ima mnogo manje nesnosnih Nemaca, Engleza i Bugara koji podredjuju citav sadrzaj njima i njihovoj kulturi, jer boze moj oni su Evropa i daju vise para od nas Srba, a samo locu pivo i slusaju hitove Boni M-a... :evil:
U Kiten dolaze Bugari na odmor, nije da nema strendzera, ali mnogo manje i tamo nas vise gotive... 8-)
A posto je mesto na jugu, garant mnogo veca sansa da ces imati 9 ako ne i 10 od 10 dana lepo vreme. Ja sam za dve godine letovanja od 20 imala 19 suncanih dana.
Sve u svemu najtoplije preporucijem Kiten, a ako nekome treba jos neka informacija slobodno neka pita :wink:

Back