Бугарска прекида транзит руског гаса за Србију и Мађарску од 1.1.2026.

Брзо је прошло оно што си мислио да је нова стварност 2022

kazu vesti da je cena gasa danas u nemackoj 75% veca nego dok su ga kupovali od Rusa gasovodom

Sto se vise otkacinju od Rusa to cena vise raste

No EU i dalje kupuje svakog meseca gasa za preko milijardu evra iz Rusije

Prakticno time finansira ruski rat protiv NATO pakta

Hvala im

IMG_6681.jpeg

Biće mnogo problema sa gasom. Ne bih da ulazim u detalje jer onda moram da objašnjavam koliko je teško. Mi već 10 meseci radimo na tome, trudimo se da pronađemo rešenje, i nastavićemo da radimo na tome. Nema više mogućnosti za odlaganje sankcija. Ima jedna mogućnost, ukoliko bih ja rekao "možda ću sutra da tražim nacionalizaciju imovine". To je poslednja stvar koju bih rekao da moram, to ne želim.

Autorska temilica:

Deluje mi da vaskolika publika, uvažene dame i gospoda našeg forumskog Otečestva nisu do kraja shvatili razmere tektonskog poremećaja izazvane nedavnom najavom Bugarske.

Naime, naš vastočni sused uredno je i na vreme najavio da više neće dozvoliti tranzit ruskog gaza prema zemljama kojima je taj gas namenjen.
Okreni, obrni, to se najviše tiče Mađarske i Srbije.
Lako je Mađarskoj, ona je deo EU i kao takva može se okoristiti mehanizmima jedinstvene nabavke i imati znatno manje problema od Srbije, kako u pogledu količina, tako i u pogledu cene.

S druge strane, Srbija, Večno i Sluđeno Neutralna na Svoju Štetu, suočiće se sa ozbiljnim izazovima.
Na sve to treba dodati i činjenicu da je važeći ugovor Srbije i Gazproma istekao 30. septembra.

Da li nam to Bratski Bugarski Narod konačno pomaže da se otresemo od ruskog uticaja?
Bome, nemate baš malen problem. Mi vam također nećemo moći pomoći, jer je NIS pod sankcijama i JANAF-u će biti zabranjeno pružati usluge opskrbe plinomm za Srbiju.

Back