Бугарска прекида транзит руског гаса за Србију и Мађарску од 1.1.2026.

Пригодна песма за Бугарску и Гас @Победоносцев

Идемо... Г-дур (као за "На планини, на Јелици")

Наааа планини, коооод Границееее,
Спремају се те цепанице,
Од првогааааа, гаааса немаааа,
Спрема нам се нова шема.

Чеееетрес осма, опет стижееее
На глави се коса диже
Шооок погађа сааад русјакееее
Мисли их не море лаке...

Браааћо мојаааа, вииии русјааациии
Престаните бити ћаци
Еееевропску сад, дрррррште руку..
Прекратите своју муку.

Poslednja izmena:
Идемо Ц-Дур,

Спремте се спремте русјааацииииии-иииииии
Плина ће да нам НЕ БУДЕееее (2х)

Руска ми труба не свирааааа-ааааа
Не чује се од првогаааа. (2х)

Загрме Бугар Војводаааааа-ааааа
Заврћи гаса славинуууууу (2х)

Из ове наше победеееее-ееее
Рађа се сунце слободееее (2х)

Идемо Ц-Дур,

Спремте се спремте русјааацииииии-иииииии
Плина ће да нам НЕ БУДЕееее (2х)

Руска ми труба не свирааааа-ааааа
Не чује се од првогаааа. (2х)

Загрме Бугар Војводаааааа-ааааа
Заврћи гаса славинуууууу (2х)

Из ове наше победеееее-ееее
Рађа се сунце слободееее (2х)

vidim doruckovao si bocu vinjaka z:D

Evo i Mađari su shvatili da je gotovo sa ruskim energentima. Srbija neka čeka dok se situacija ne riješi sama po sebi.

Screenshot_20251002_145857_Chrome.jpg

Gotovo je i sa ruskom naftom za Mađare. Kako bi Tihi rekao legli su na rudu Amerikancima i EU. Naftu će ubuduće nabavljat preko jadranskog naftovoda. Oko 14 miliona tona godišnje.

Upravo sam završio sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem. Interes mađarske vlade je osigurati što je moguće jeftinije izvore energije za mađarske tvrtke i kućanstva. Hrvatska je povijesni strateški partner Mađarske i Mađarska će uvijek iskazivati Hrvatskoj povijesno zasluženo poštovanje. Predani smo deeskalaciji napetosti i osiguravanju najviše razine međusobnog poštovanja", napisao je Orbán na X-u.

Screenshot_20251002_151528_Chrome.jpg

Poslednja izmena:
Gotovo je i sa ruskom naftom za Mađare. Kako bi Tihi rekao legli su na rudu Amerikancima i EU. Naftu će ubuduće nabavljat preko jadranskog naftovoda. Oko 14 miliona tona godišnje.

Upravo sam završio sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem. Interes mađarske vlade je osigurati što je moguće jeftinije izvore energije za mađarske tvrtke i kućanstva. Hrvatska je povijesni strateški partner Mađarske i Mađarska će uvijek iskazivati Hrvatskoj povijesno zasluženo poštovanje. Predani smo deeskalaciji napetosti i osiguravanju najviše razine međusobnog poštovanja", napisao je Orbán na X-u.

Pogledajte prilog 1793926
Eto, od neprijatelja napravi prijatelja.

@Jugoslav Čvarak

Није проблем уопште, Србија се на време сврстала уз руски стратешки пројект Јужни Ток и тако предупредила све бриге око гаса.
Добро, чак и ако не буде руског гаса Јужним током, увек можемо упутити оштар протест које ће Вечерње Новости радо објавити у рубрици Писма Читалаца

Pogledajte prilog 1793926

Vučić: Pričao sam s Plenkovićem. On razumije težinu pozicije u kojoj se Srbija nalazi​

Eto Plenki postaje omiljeni političar u regionu. Čekamo da se Fico javi 😁

JANAF će vam više vredeti nego Modrić za rejting :mrgreen:

Vučić: Pričao sam s Plenkovićem. On razumije težinu pozicije u kojoj se Srbija nalazi​

Eto Plenki postaje omiljeni političar u regionu. Čekamo da se Fico javi 😁

JANAF će vam više vredeti nego Modrić za rejting :mrgreen:

Dobro znaju da je došlo vrijeme da taj naftovod znači život i za Srbiju i Mađarsku. Jedno je priča za domaću upotrebu kao što to rade Szijarto i Vučić, ali situacija na terenu govori da za taj naftovod ne postoji alternativa. Niko se dosad nije sjetio da se milioni tone nafte prebacuju baržama kao što to predlažu krstini stručnjaci koji znaju sve.

Могу и без провере да се сложим, да ми немамо терминале... Али ако нам, на пример Кинези, направе терминале... То би онда могло?
Напунимо у Турској, истовар код нас.

Ако Румуни и Бугари пусте брод да прође...
Ima tu mnogo ali. Da li Turska ima terminal za punjenje brodova koji mogu da plove Dunavom, mali kapacitet brodova bi doveo do vece cene. Mozda bi morali da kupimo i brodove, ako postojeci ne mogu kroz Dunav. Sve je to dosta komplikovano. Bugari dobijaju gas iz Grcke preko njihovog teriminala, eventualno bi tu mogli da se prikljucimo. Druga opcija je terminal Krk, ali mislim da su tu kapaciteti vec popunjeni.

Dobro znaju da je došlo vrijeme da taj naftovod znači život i za Srbiju i Mađarsku. Jedno je priča za domaću upotrebu kao što to rade Szijarto i Vučić, ali situacija na terenu govori da za taj naftovod ne postoji alternativa. Niko se dosad nije sjetio da se milioni tone nafte prebacuju baržama kao što to predlažu krstini stručnjaci koji znaju sve.

postoji alternativa ali je zapad sankcijama eliminisao alternativu da bi pljackali monopolski srbiju i madjarsku

vraticemo vam uslugu prvom prilikom nemas da brines

to dokazuje sto radite, da ne postujete ni slobodno trziste ni pravila koja ste sami doneli. I da ste u sustini vrlo zli i pokvareni ljudi.

To je kao da u mom mestu postoje dve pekare, i ja zapalim konkurentsku da bi samo ja prodavao burek. Vrlo ste zli.

Добро, чак и ако не буде руског гаса Јужним током, увек можемо упутити оштар протест које ће Вечерње Новости радо објавити у рубрици Писма Читалаца

Како то мислиш ако не буде. Иза тог пројекта стоји Русија!

Биће гаса. Мора да буде.

Da je samo gotovo sa naftom i gasom, gotovo je sa Rusijom u Evropi

Mnogi izgleda ne shvataju razmere i karakteristike zida koji će biti podignut prema Rusiji

Eto i Orban je konačno skapirao pa grebe i rukama i nogama mada mislim da mu je kasno, pročitan je, omlatiće ga izborima žestoko

Da je samo gotovo sa naftom i gasom, gotovo je sa Rusijom u Evropi

Mnogi izgleda ne shvataju razmere i karakteristike zida koji će biti podignut prema Rusiji

Eto i Orban je konačno skapirao pa grebe i rukama i nogama mada mislim da mu je kasno, pročitan je, omlatiće ga izborima žestoko

За сад, барем.

Међутим зов јефтиних енергената није нешто чему је лако рећи "не". Због тога сви послују и са суштински непријатељским режимима у Сауди Арабији и Катару. Руси ће опет продавати своју нафту и гас у Европи; продају и сад, али тад ће продавати без притиска.

За сад, барем.

Међутим зов јефтиних енергената није нешто чему је лако рећи "не". Због тога сви послују и са суштински непријатељским режимима у Сауди Арабији и Катару. Руси ће опет продавати своју нафту и гас у Европи; продају и сад, али тад ће продавати без притиска.

Ja ne vidim da su ruski energenti nešto posebno jeftiniji, uostalom to je nešto što je Evropa definitivno prežalila, nema tu povratka na staro.

Treba biti spreman za ogromne promene koje dolaze

Back