Buba u uhu iliti sugestija

Sad ja vas pitam :
Koliko ste podložni sugestijama ?
Da li podležete svačijem mišljenju, ili na vas mogu da utiču samo određene osobe ?
Kako se borite sa uticajem tuđih misli na vaše mentalno zdravlje ?

prochitala uvod :lol: al da skratim citat..

kod mene je to krajnost, ne dopire gotovo uopshte...ono shto osecam i znam ili znam da osecam :lol: iznutra je jedina mera koju prihvatam... ponekad razmislim o sugestijama najdrazih da li sam negde odlutala po pitanju duha... ukoliko primete...
na komplimente ne padam, dosadni su... kritike nebitnih su njihova potreba da budu bitni... sugestije onih koje volim saslusham ...
veci mi je problem kako da se izborim sa uticajem sopstvenih misli :lol:

Sugestije, saveti, želje koje nam drugi saopštavaju. Nikad na prvu loptu i promisliti dobro. "Uzeti vreme za razmišljanje" Tako će vas više poštovati i oni koji sugestije daju. Porašće vam samopoštovanje. No najbitnije objektivno ćete sagledati predmet sugestije i zavisno od važnosti iste (potražiti) ili dobiti još neki savet. Odluku o sugestiji je bitno doneti uvek sam sa sobom. Osobe koje sugestije prihvataju apriori, ili su površne ili nedovoljno inteligentne.

Sugestije, saveti, želje koje nam drugi saopštavaju. Nikad na prvu loptu i promisliti dobro. "Uzeti vreme za razmišljanje" Tako će vas više poštovati i oni koji sugestije daju. Porašće vam samopoštovanje. No najbitnije objektivno ćete sagledati predmet sugestije i zavisno od važnosti iste (potražiti) ili dobiti još neki savet. Odluku o sugestiji je bitno doneti uvek sam sa sobom. Osobe koje sugestije prihvataju apriori, ili su površne ili nedovoljno inteligentne.

Hvala ti na poslednjoj rečenici.
Ali, i ti si primer o negativnoj sugestiji apriori uzeo kao moje iskustvo. To je normalno jer sam to tako sugerisala da bi problem negativne sugestije plastičnije dočarala. Tako si i ti postao žrtva sugestije, jer nisi ni bio u mogućnosti da objektivno sagledaš predmet sugerisanja.
Usput, ako se meni obraćaš sa Vi, onda se izvinjavam što ti nisam persirala. Ako je poruka u vidu obraćanja svakom učesniku diskusije, onda valjda nisam pogrešila.

Hvala ti na poslednjoj rečenici.
Ali, i ti si primer o negativnoj sugestiji apriori uzeo kao moje iskustvo. To je normalno jer sam to tako sugerisala da bi problem negativne sugestije plastičnije dočarala. Tako si i ti postao žrtva sugestije, jer nisi ni bio u mogućnosti da objektivno sagledaš predmet sugerisanja.
Usput, ako se meni obraćaš sa Vi, onda se izvinjavam što ti nisam persirala. Ako je poruka u vidu obraćanja svakom učesniku diskusije, onda valjda nisam pogrešila.

Nema potrebe za izvinjavanjem, a obraćao sam se svim korisnicima.U suprotnom vi bi bilo Vi.:lol: Mala šala. No da se vratimo na temu. Nisam uzimao ničiji post kao reper za iznošenje svog stava o sugestijama. U pitanju je lični stav i pravilo koje sledim (ili bar vrlo retko prekršim) pa sam ga kao takvog izneo pred auditorijum.

Osobe koje lako prihvataju sugestije ne samo da nisu inteligentne, već imaju nivo inteligencije deteta, naivno veruju.
Primeri običaja nekih afičkih plemena kazuju o moći sugestije. Postoje neka plemena koja, kada neki član njihove zajednice počini težak zločin, bacaju kolektivno i javno prokletstvo na počinioca zločina. To prokletstvo je praćeno prizivanjem smrti za počinioca prekršaja. Pošto je njihova svest zasnovana na naivnom verovanju o moćima kletve, zločinac ubrzo umire. Bar su takve pojave beležili neki istraživači.

Nezgodno kod negativmih sugestija je to sto u prvom trenutku sugestiju mozemo odbaciti kao budalastinu, ali je se ipak mozemo setiti u nekom prelomnom trenutku. Pa ako osetimo umor ili se ne osecamo najbolje, seticemo se fine komsinice Ruze, koja nam je lepo rekla da lose izgledamo. Ako je u pitanju neko do cijeg misljenja iole drzimo, tim pre...

Nezgodno kod negativmih sugestija je to sto u prvom trenutku sugestiju mozemo odbaciti kao budalastinu, ali je se ipak mozemo setiti u nekom prelomnom trenutku. Pa ako osetimo umor ili se ne osecamo najbolje, seticemo se fine komsinice Ruze, koja nam je lepo rekla da lose izgledamo. Ako je u pitanju neko do cijeg misljenja iole drzimo, tim pre...

E, baš tako! A kad dođu oni mračni periodi, ja kažem : stigle me kletve.

Najgora je roditeljska kletva. :D Ako zvanicna medicina uzima za ozbiljno uticaj sugestije, pa kod ispitivanja novog leka postoje kontrolne grupe pacijenata za utvrdjivanje placebo efekta, uznemirenim pacijentima kojima zapravo nista nije daju neki rastvor koliko da ih smire uverenjem da su neku terapiju primili, redovno trudnicama. Onda mozda podlezemo sugestija mnogo cesce nego sto mislimo i sto smo spremni sebi da priznamo...

Back