savasavanovic
Buduća legenda
- Poruka
- 26.233
...koji je sam sebi izvadio oko jer ga je bolelo za vreme jednog rucka...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
...koji je sam sebi izvadio oko jer ga je bolelo za vreme jednog rucka...
Koliko se sećam u Sjenici se tad jeste bio odvio jedan pokolj...zaboravio sam malo, beše nešto i Vuk Karadžić pisao o tome? Ili je to izmišljeno?
Хајде да замислимо да неко направи времеплов и уприличи сусрет Црног Ђорђа и "српске мајке" М.Недића.Вероватно би Карађорђе имао доста разумевања за Недића...
Нису то "генијалци" НЕГО БЕДНИ ПЛАЋЕНИЦИ............Ovo je lep potsetnik šta će se dešavati kad kao što neki forumski genijalci kažu i predlažu pristanemo na realnost da je Kosovo i Metohija nezavisna država.
Tada će isti genijalci tvrditi da je i Sandžak jedna realnost koju treba priznati , I Preševska dolina dabome.
Antonije Protić, savremenik tih zbivanja ovako je vidio napad na Sjenicu: Sjenički grad osvojen je 23. aprila 1809.god. No, ovdje moram se groziti, a valja mi istinu kazati. Karađorđe je Turcima učinio na častan način puštati Turke, sa ženama, djecom i malom. No, ujutru, kad su započeli Turci izlaziti iz grada, Srbi ne čekajući da izvrve iz grada, no započnu uskakati preko zida unutra. Karađorđe je branio i odbijao, ali nije mogao vojsku zaustaviti. Turci jedva uspeju tri časti izaći iz grada, a proći koji su se zatekli, okrenu na naše pucati i u tome se povede strašan po polju sjeničkom boj. Ovdje se nije gledalo ni muško ni žensko, a je li koji Turčin sa kadom umak'o to se ne zna. Pešak sasvim ostane po polju… Karađorđe je zapovedio da se glave donesu u Sjenicu. I tako, svrši se ovaj boj. Glave su donijete, no nije bilo dosta kočića da se sve ponabijaju već su onako pomešane u paradu, a čislom, ako je jedna manje od 2.500. [2]
Vuk S. Karadžić se gnušao sjeničkog pokolja i napisao je: Nije dužnost istoričara da krije od naroda njegovu sramotu nego da mu je, kao istinoljubac otkriva u cilju odbacivanja takve prošlosti. Zbog toga što je istinito prikazao zlodjela i nemanja časti pri davanju riječi i poštovanju dogovora (čojstva), koja su ustanici na čelu sa Karađorđem počinili nad sjeničkim bošnjačkim življem, Vuka su osuđivali srpski historičari Batalaka, Milićević i dr.
Nisam nikada uspeo potvrditi autentičnost toga (Karadžićevog citata), mislim.
... naroda njegovu sramotu nego da mu je, kao istinoljubac otkriva u cilju odbacivanja takve prošlosti. ...
Teško da je Vuk Karadžić pominjao "bošnjački živalj" iz Sjenice.Antonije Protić, savremenik tih zbivanja ovako je vidio napad na Sjenicu: Sjenički grad osvojen je 23. aprila 1809.god. No, ovdje moram se groziti, a valja mi istinu kazati. Karađorđe je Turcima učinio na častan način puštati Turke, sa ženama, djecom i malom. No, ujutru, kad su započeli Turci izlaziti iz grada, Srbi ne čekajući da izvrve iz grada, no započnu uskakati preko zida unutra. Karađorđe je branio i odbijao, ali nije mogao vojsku zaustaviti. Turci jedva uspeju tri časti izaći iz grada, a proći koji su se zatekli, okrenu na naše pucati i u tome se povede strašan po polju sjeničkom boj. Ovdje se nije gledalo ni muško ni žensko, a je li koji Turčin sa kadom umak'o to se ne zna. Pešak sasvim ostane po polju… Karađorđe je zapovedio da se glave donesu u Sjenicu. I tako, svrši se ovaj boj. Glave su donijete, no nije bilo dosta kočića da se sve ponabijaju već su onako pomešane u paradu, a čislom, ako je jedna manje od 2.500. [2]
Vuk S. Karadžić se gnušao sjeničkog pokolja i napisao je: Nije dužnost istoričara da krije od naroda njegovu sramotu nego da mu je, kao istinoljubac otkriva u cilju odbacivanja takve prošlosti. Zbog toga što je istinito prikazao zlodjela i nemanja časti pri davanju riječi i poštovanju dogovora (čojstva), koja su ustanici na čelu sa Karađorđem počinili nad sjeničkim bošnjačkim življem, Vuka su osuđivali srpski historičari Batalaka, Milićević i dr.
Svaki sluga okupatora zasluzuje metak u celo.
Bravareva debilna stoka NESPOSOBNA! Za 45 godina Vlasti ni to nisu stigli TEMELJITO odraditi?A narocito sluge Nacistickog okupatora![]()
Teško da je Vuk Karadžić pominjao "bošnjački živalj" iz Sjenice.
Drugim rečima glupost.Naravno da nije. Ovo je neki "savremeno prilagođeni" citat...
Бравар је био слуга нациста.Svaki sluga okupatora zasluzuje metak u celo.
Ili barem saradnik? Zanimljivo je da ga 600 000 nemačkih vojnika na Balkanu nije moglo da ulovi za 4 godine! A svaki nemački general bi rado Hitleru poslao bravarevu glavu i dobio 'Gvozdeni Krst', osim ako je drugačije naređeno?Бравар је био слуга нациста.