Ruski oficir priznao da je srušio azerbejdžanski avion i tako ubio 38 ljudi!

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
237.284

Objavljeni audio snimci: "Ja sam Dmitrij, ruski oficir. Priznajem greškom sam SRUŠIO TAJ AVION"​

Naredba za paljbu navodno je data telefonom. Prva raketa je promašila, nakon čega je Paladjučuk naredio ispaljivanje druge

"Insajder" navodi da brzina cilja, otkrivena na snimcima, jasno ukazuje da ruski komandanti nisu mogli da zamene avion za dron.

Azerbejdžanski portal "Minval" objavio je 1. jula da je dobio audio snimke i pismenu izjavu osobe koja se predstavlja kao ruski oficir, kapetan Dmitrij Paladjučuk, a koji tvrdi da je prošlog decembra primio naredbu da otvori vatru na vazdušni cilj za koji se ispostavilo da je - azerbejdžanski putnički avion.
Avion tipa "embrer 190AR", kojim je upravljala kompanija "Azerbejdžan erlajns", srušio se 25. decembra 2023. u Kazahstanu, nakon što je pogođen iznad Groznog u Čečeniji. Poginulo je 38 ljudi.
Azerbejdžanske vlasti odmah su optužile Rusiju, a istraga je pokazala da je avion greškom gađan raketnim sistemom "pancir S1" tokom ukrajinskog napada dronovima, prenosi "Jutarnji list".

Šta je rekao Dmitrij Paladjučuk?​

Prema objavi "Minvala", Paladjučuk je u pisanoj izjavi naveo da je komunikacija sa nadređenima bila moguća isključivo putem mobilnog telefona i da je vazdušni cilj otkriven radarom u 8:11 ujutro po lokalnom vremenu. Kako je zbog guste magle avion bio nevidljiv, naredba za paljbu data je telefonom. Prva raketa je promašila, nakon čega je Paladjučuk naredio ispaljivanje druge.

Nezavisni ruski mediji "Agentstvo" i "Insajder" potvrdili su identitet Paladjučuka kao člana protivvazdušne odbrane, uključujući službu u 14. armiji vazduhoplovstva i PVO-u u Novosibirsku. "Insajder" navodi i da brzina cilja, otkrivena na snimcima, jasno ukazuje da ruski komandanti nisu mogli da zamene avion za dron.

Incident je izazvao ozbiljan diplomatski sukob između Rusije i Azerbejdžana, iako su dve zemlje inače bliski partneri. Predsednik Ilham Alijev optužio je Moskvu za prikrivanje dokaza i kritikovao ruskog predsednika Vladimira Putina što nije preuzeo odgovornost. Putin je izrazio saučešće, ali nije priznao krivicu.
https://www.blic.rs/vesti/svet/obja...rdi-da-je-oborio-azerbejdzanski-avion/qwd28r9

Eto, Putin nije priznao, ali postoje i ljudi koji imaju savest. Najgore u svemu je što su Rusi posle toga odbili da daju dozvolu za prinudno sletanje oštećenog aviona nego su ga naterali da leti dalje preko Kaspijskog mora nadajući se da će pasti u njega i time prikriti dokaze. Monstruozno.

Mogao bih i ja da im pošaljem jedan audio snimak
ako mi prethodno uplate dobru sumu na moj žiro račun.
Na zalost svi imaju cenu, bednicima je niska
Eno pre neki dan videsmo da se covek prodaje za 3-4 smokija, 150 dinara
Neki se prodaju za 50 evra, neki za 5000 ali im je zajednicko to da su qrve

Ma jasno, samo Putin i FSB ne lazu, ovo ostalo sve namestaljka i blacenje imena castih i postenih FSB diktatora :rida::rida:

Jeste legendo, istopio se celik ali zato pasosi netaknuti, cakum pakum :D
Lmao Something GIF

Gu4JMqdXMAAnr0J

Азербејџан је објавио нову лажну информацију о обореном авиону

Ресурс Minval.az објавио је „сензацију“ - објашњење капетана руског ПВО, који тврди да је оборио азербејџански авион по наређењу Министарства одбране. У раду су такође објављени видео и аудио запис. Нећу их овде наводити. Замолио сам друга са 30 година службе у ПВО да прокоментарише. Он тврди да је ово потпуна лажна информација, намењена онима који не знају како војска функционише.

✔️ Прво, у документу се наводи да је за 18 секунди мета са висине од 490 метара изненада добила чак 1300 метара, повећала брзину за 1,5 пута и променила курс. Па, будимо искрени - какав Embraer може тако да маневрише? Да ли је ово ловац? Чак смо посебно погледали и карактеристике перформанси - овај авион у принципу нема такве динамичке карактеристике. Ако неко каже да је посада покушала да „побегне од ракете“, подсећамо вас: авион није способан да тренутно убрза и добије 800 метара за десетине секунди. Ово је физика, а не јефтини сценарио акционог филма.

✔️ Друго, сам стил „објашњења“ изгледа као сцена из „војне регистрације и регрутације очима холивудских сценариста“. Адресат: „Начелнику противваздушне и ракетне одбране“. Извините, али једноставно нема такве позиције у руској војсци. Капетан пише извештај свом команданту дивизије „по команди“. Тачка. Чак и наредници то знају.

✔️ Треће, потпис указује да капетан служи у јединици 75564. То можете сами проверити у отвореним изворима – ова јединица се заправо налази у Хакасији. Ово је Сибир, господо. Не Чеченија, па чак ни Кавказ. Замислите да се особа из Сибира изненада нашла на борбеној дужности код Грозног – без наређења, без службеног пута. Стварно?

✔️ Четврта тачка која ме је коначно докрајчила била је прича са мобилном комуникацијом. Азербејџански медији су уверавали да комуникација није радила у време катастрофе. А у „објашњењу“ изненада се појављује да је наређење за лансирање ракете дато мобилним телефоном.

У условима електронског ратовања (а његово постојање су признале све стране), мобилни телефон се претвара у циглу. Поред тога, употреба ћелијске комуникације током борбеног дежурства је забрањена наређењима и прописима.

✔️ Пети детаљ је речник. На снимку се чује „Огонь! - Паљба!“. Али у противваздушној одбрани не вичу „ огонь - паљба“. Ово није пешадија ни артиљерија. Постоји само једна команда - „Пуск - Лансирај“. Ако већ пишете „објашњење“, отворите барем један пропис. Плус једна веома карактеристична необичност: кабина је затворена, увек постоји карактеристично зујање, позадина, специфична акустика. А овде снимак звучи као да је направљен у кухињи.

✔️ И на крају - процедурални тренутак. Командант борбеног возила сам не доноси одлуку о лансирању на циљ у зони цивилног аеродрома. Све иде преко командног места. Постоји строги ланац командовања, и свака акција се снима.

Да ли неко заиста верује да је то оно како изгледају „званична објашњења“? Више изгледа као да је аутор материјала не само измислио, већ је и потпуно некомпетентан у овој области.
Будимо искрени: ово „објашњење“ није документ. То је средство притиска осмишљено за емоције. Хајде да видимо ко ће шта сутра смислити.

@sashakots
https://t.me/sashakots/54677
Jul 2 at 22:14

Азербејџан захтева новац за „патње“ својих

Баку је захтевао да Москва „обештети жртве“ због деловања руских снага безбедности у Јекатеринбургу. Заменик министра спољних послова Азербејџана је такође додао да је употреба израза као што је „етничка криминална група“ у односу на Азербејџанце неприхватљива.

Када се група људи окупи на основу националности и почне заједно да се бави криминалним активностима, то је управо етничка криминална група. Некако, Иванови и Рабиновичи нису видљиви међу притворенима у Јекатеринбургу. Званични Баку брзо губи оријентацију. Не само да захтева одштету, већ и инсистира да азербејџански криминал не постоји у Русији.

Да. Рафик Саусем није крив.

@sashakots
https://t.me/sashakots/54676
Jul 2 at 16:55

Против сам ликовања због премештених лица у Бакуу.

Тренутно наша амбасада у Азербејџану извештава да је дошло до таласа апела Руса које посећују људи у цивилу, проверавају им документа и користе физичко насиље...

Не знам какви су то Руси, зашто су отишли у Азербејџан, да ли подржавају СВО или су постали премештена лица. Али не делим ликовање због чињенице да се они који су побегли из Русије од мобилизације туку, понижавају и терају да ходају у колони један за другим са увијеним рукама.

Пре свега, они су руски држављани. И у сваком случају, треба их извући из овог пакла. Ово је и питање спољнополитичког имиџа и терапеутског ефекта за оне који су притворени. Побегли сте из своје домовине, али ваша домовина вас никада неће напустити.

Друго, они који су разбијали лица ИТ-јевцима док нису прокрварили не маре да ли су премештена лица, туристи или нарко-босови. Претучени су зато што су из Русије. И пројектовали су свo својe ругање на нашу земљу. Нису желели да понизе програмере, већ руску државу. И нема се чему подсмевати.

Ипак, више су понизили себе него Русију. Веома ситно и немушко понашање.

@sashakots
https://t.me/sashakots/54674
Jul 2 at 16:1

Poslednja izmena:

Back