Mrezica je hemijski i bioloski inertna -> organizam ne reaguje na nju, ne "vidi" je kao strano telo.boca_bg:da li neko zna koja metoda je najbolja za operaciju kile? ja sam cuo ranije da metoda sa mrezicom nosi izvestan rizik javljanja kancera, verovatno zbog materijala od kog je napravljena mrezica. da li se danas koriste neki drugi maerijali u izradi mrezica? molim vas ako neko zna da mi odogvori sto pre. unapred sam zahvalan za bilo kakvu informaciju
Ovo sam nasao na ovom forumu, na jednoj od tema vezanih za bruh (koja je zakljucana). Interesuje me da li neko zna kako nastaje slabost trbusnog zida? Da li je to tako od rodjenja ili vremenom moze da oslabi? I da li je to genetski? Odnosno, moj otac je tri puta operisao bruh, a ja sam ga dobio sa vec 20 godina (nisam imao nikakva posebna naprezanja, povremeno uradim sklekove i trbusnjake, ali nista preterano niti do otkaza).Bruh se NE DOBIJA od naprezanja, po stoti put cu ponoviti: bruh predstavlja sadrzaj trbusne duplje prosao kroz defekt na trbusnom zidu u ingvinalnu (preponsku) regiju. Da bi doslo do ovoga mora postojati SLABOST trbusnog zida. Kod normalnog zdravog coveka koji bi izneo klavir na peti sprat nikako ne bi doslo do bruha, i da se bavio i da se nije bavio sportom, ukoliko nema slabost misica trbusnog zida kroz koji bi trbusni sadrzaj prosao u preponski deo. Kile kod male dece nisu iste po genezi, prognozi itd kao kile kod odraslih.