Brufen

Moja majka je trebala da pije neki lijek za zglobove metotreksat...Jedini kod kog procitah da je nuspojava smrt.
A na kraju uputstva koje je bilo kilometarsko i sa stotinama nuspojava,stoji i da po prestanku uzimanja,bolest se vraca i da bas i ne pomaze.🙂
Sta onda lijeci?
svaki proizvođač pravi tako , da u slučaju kad bi bilo šta bi bilo skida odgovornost sa sebe po svim osnovama

A imam jos jedan "dozivljaj sa lijekovima".
Jednom mi je otekao zub i dobijem antibiotik da pijem.Tamo u uputstvu je pisalo da kao nezeljeni efekat moze da izazove otok na vratu.
I ja to procitah i slucajno se pogledah u ogledalo...kad kod mene dva otoka...jedan zbog zuba,na obrazu i jedan na vratu.🙂
E,rekoh,pa nisam valjda toliki baksuz.
Nazovem dr da pitam smijem li dalje piti taj antibiotik i on mi kaze da smijem,da je to samo otekao limfni cvor zbog zuba.
Naravoucenije...ne citati uputstvo.😀

A imam jos jedan "dozivljaj sa lijekovima".
Jednom mi je otekao zub i dobijem antibiotik da pijem.Tamo u uputstvu je pisalo da kao nezeljeni efekat moze da izazove otok na vratu.
I ja to procitah i slucajno se pogledah u ogledalo...kad kod mene dva otoka...jedan zbog zuba,na obrazu i jedan na vratu.🙂
E,rekoh,pa nisam valjda toliki baksuz.
Nazovem dr da pitam smijem li dalje piti taj antibiotik i on mi kaze da smijem,da je to samo otekao limfni cvor zbog zuba.
Naravoucenije...ne citati uputstvo.😀
:ok: :vzagrljaj::ortaci2: i ne gledajte one TV emisije gde daju savete za konkretne dijagnoze

У реду је то, али некоме коме је желудац осетљивији, опет може да смета. Више лекара сам чуо да саветују да се те таблете уситне.
ajde ovako , malo razmišljanja, ako se usitni dražeja , tada aktivna supstanca odmah i direktno deluje na sluznicu želuca
ako se popije cela, ta dražeja ima nekoliko zaštitnih slojeva koji se postepeno razlažu u želucu, apropo toga manja je agresija vrhu sluznice želuca

ajde ovako , malo razmišljanja, ako se usitni dražeja , tada aktivna supstanca odmah i direktno deluje na sluznicu želuca
ako se popije cela, ta dražeja ima nekoliko zaštitnih slojeva koji se postepeno razlažu u želucu, apropo toga manja je agresija vrhu sluznice želuca
Сви ти лекови се представљају да имају заштиту, али каква је та заштита, то је упитно. Ако попијеш целу таблету имаш концентрисан састав лека на једном месту у већој дози, а овако је разложен на ситније делове који се лакше варе. Могу опет да питам неког од лекара зашто тако препоручују. Ово што си навео за хлеб сам такође чуо и начелно - да се лекови не пију на празан желудац.

Poslednja izmena:
Na jednom xy forumu, jedan ortoped je na pitanje " Šta može da smanji otok na nozi", odgovorio - Brufen.

Pre neki dan fizijatar mi je prepisao neki gel za smanjenje otoka ramena i ruke..i za smanjenje bola Diklofenak duo +Nolpazu.

Inače, retko pijem Brufen, retko i Kafetin, samo onda kada ne mogu da izdržim bolove.

Back