Brucosi na medicinskom fakultetu

Pa lepo isla sam od marta na pripreme,a nista nisam radila kod kuće do maja,sve je to uglavnom bilo poznato gradivo pa sam opusteno mogla da pratim.To ti je ona,kako su je oni zvali crvena zbirka ima 1200 zadataka,dosta se ponavlja,pa me je mrzelo sve da radim,tako da ne znam bas sta je bilo odatle,ali sam sigurna da su dva pitanja iz hemije bila iz zbirke sa faksa.

_Maxim_:
meni je, dok sam se spremao, dobro dosla zbirka "banka pitanja". To je jedna knjiga koja ima 1200 zadataka iz biosa i 1200 iz hemije.... poslednji put se je mogla kupiti 2002 god, posle se vise nije mogla... iz te tkzv. banke su uzeli 10 pitanja iz biosa i 8 iz hemije....

Nama su na faksu rekli da je banka pitanja zatvorena,i da niko ne moze da nam kaže da učimo odnekle i da ćše biti jedno od tih pitanja,a drugi su nam rakli da ništa novo ne mogu da izmusle......razne su priče bile.

Ma, bre, ako naucis k'o covek, zbirka ti nije ni potrebna... 8) Pa, pazi, ja iz biologije nisam imala nikakvu "banku pitanja" ili sl. (osim informatora, koji nisam ni pogledala, jer se uopste ne poklapa sa literaturom i nije mi sluzio nicemu), a iz hemije sam presla obe one zbirke po dvaput, otprilike... I, na kraju sam biologiju bolje uradila :lol: .

Ma iz hemije imas desetak sablonskih zadataka i samo se formule i brojevi menjaju, tako da kad ucis hemiju samo malo ukljuci mozak i bice sve ok... E sad, teoriju moras da ucis al' sta je tu je :)
Secam se da biohemiju nisam ni znao za prijemni, malo nesto sam citao i na prijemnom sam tih par zadataka iz biohemije zaokruzio na eci-peci-pec (ima i drugih brojalica ali ova daje najveci procenat pogodjenih odgovora :) ).
Na prijemnom zadatke tumaci kao da si pravnik. Znaci dobro procitaj zadatak, dva puta razmisli sta se trazi od tebe u tom zadatku, pa tek onda pogledaj ponudjene odgovore... Testovi su cudo jedno... Ljudi se u glavnom predju tako sto citaju pitanje, misle da su skontali pitanje, u ponudjenim odogovorima vide sta je "tacno" i to zaokruze, a da nisu ni procitali ceo tekst pitanja...
Nije strasno ako izgubis poen, jer zaista ne znas odgovor, ali je strasno kad gubis poene na pitanja koja znas, a nisi ih dobro procitao...

Bože, nama su bili neki kristali na prijemnom ispitu, Bog te pita šta, i sad se toga sećam kao nečeg najbizarnijeg što je neko mogao da uvrsti među tih 20-30 pitanja, koliko li ih je bilo. Najbizarnije, zato što nikada kasnije nismo pomenuli ništa vezano za kristale, ali, eto, neko je želeo da proveri koliko smo znali iz njih...

Ma svake godine bude poneki idiotski zadatak, koji sumnjam da je iko ikad video... Kod mene su bila 3 ili 4 takva zadatka :twisted: , cini mi se. Prvi put sam videla tako nesto, cak ni na takmicenjima nije bilo. Ali, naravno, bilo je mnogo vise onih laksih zadataka, cak je bio jedan zadatak u kome je sve, ali bas sve dato, samo treba primeniti formulu.
Nismo vas, valjda, ubedacili...Bar se nadam... ;)
Pa, mislim, ne bi bilo fora da svi imamo po 30 poena iz hemije. Mora malo da se "razbije" konkurencija, verovatno zato i sluze gore-pomenuti nebulozni zadaci :lol:

Hvala, Kalimer0! :D
Znam da je najveci broj brucosa u Patrisu i na Karaburmi, nego mislim, zbog lokacije, jer, koliko sam videla na sajtu SC, od Patrisa ide samo jedna autobuska linija... A da li je neko od vas "starijih" kolega bio u domu i kakva su vasa iskustva?
Hvala unapred na odgovoru :)

Dom je ok ako si dovoljno samodisciplinovana i ako ti nije problem da ucis u citaonici. Nisu svi otisli na fax da bi nesto naucili. Gomila pajsera ce da prave galamu, da izlaze non stop, da zovu i tebe da ides s njima, da se grebu o tebe, da budu navalentni i da ne znaju kad je dosta... Znaci, ako ides u dom, dobro pazi kako se postavljas prema okolini. Dom nije bas savrsen, nekad nema tople vode, nekad ce da nestane struje, nestane grejanja, nekad naloze kotao i prokuvas u sobi ali u domu je druzenje najlepse, izlasci, devojke/momci... "Samo" treba naci meru u svemu tome i nema problema :)

Ima raznih putovanja preko faxa (ako si mislila na ekskurzije, letovanja, zimovanja...). E sad, sve to treba finansijski propratiti... Kao i u svemu ostalom, koliko para- toliko muzike.

Kalimer0:
Dom je ok ako si dovoljno samodisciplinovana i ako ti nije problem da ucis u citaonici. Nisu svi otisli na fax da bi nesto naucili. Gomila pajsera ce da prave galamu, da izlaze non stop, da zovu i tebe da ides s njima, da se grebu o tebe, da budu navalentni i da ne znaju kad je dosta... Znaci, ako ides u dom, dobro pazi kako se postavljas prema okolini. Dom nije bas savrsen, nekad nema tople vode, nekad ce da nestane struje, nestane grejanja, nekad naloze kotao i prokuvas u sobi ali u domu je druzenje najlepse, izlasci, devojke/momci... "Samo" treba naci meru u svemu tome i nema problema :)
E, pa zato i pitam...Znam i ja neke "pajsere" iz svoje skole, koji su fax zato i upisali, radi zezanja... :evil: Samodisciplinovana jesam, i mislim da to ne bi trebalo da bude problem, mada, nikad se ne zna... :roll: Dobro, dom mi je rezervna varijanta, ako ne uspem da nadjem neki normalan stan...Hvala ti puno na savetima!!! :D

I ja sam cuo da brucosi dobijaju shit domove tipa Patris ili Karaburma mada imam par ortaka koji su upisali ETF i u prvoj godini su dobili Lolu ili Studenjak. Stvarno ne kapiram princip po kome oni dodeljuju domove,sta uzimaju u obzir? Ja cu konkurisati za dom,pa ako dobijem neki dobar icicu u dom,a ako nista vec sam nasao stan sa ortacima,rezervisao sam i platio prvi mesec. Vecina koji su bili u domu kazu da je extra.

Back