Brisel : izjednacavanje fasizma i komunizma

A kad vec spominjete Tita, da ja dam neko svoje vidjenje. Ja sam iz komunisticke familije. Ali realno receno sa danasnje pozicije Tito nas je zajebo. Ne samo on, bilo je antijugoslovenskih fasistickih faktora od ustasa, Tudjmana, Vatikana, Njemacke itd ..... Nego bez obzira na te opasnosti, ako pravis Jugoslaviju i ako zelis da Jugoslovenstvo uspije, onda ces valjda da ju pravis na nacin da ne moze da se raspadne. Ne znam za vas, ali sam siguran da vecina ljudi ne moze da bude istovremeno Srbin i Jugosloven, kao sto sam imao priliku vidjeti ne mogu ljudi ni da budu Rvati i Jugosloveni istovremeno. Ili jedno ili drugo. To znaci, ukidanje nacija i proglasavanje jedne jedinstvene nacije "Jugosloveni", ukidanje unutarnjih granica, republika, jedan grb, jedna zastava, jedna skupstina itd...... Tada Jugoslavija ima sansu da opstane cak i sa pritiscima izvana, i naravno da takva Jugoslavija uspije moraju ju podrzati svi narodi kao i tu ideju o Jugoslovenstvu. E sad, Jugoslavija i Jugoslovenstvo je sprovedeno napola, jer ostale su nacije, Jugosloven nije nacija nego samo drzavljanstvo, postavio je Tito i unutarnje granice kao da zeli da se Jugoslavija raspadne, a kako je ucrtavao granice o tome necemo za sad, mozete predpostavit. Onaj koji nije htio Jugoslovenstvo do kraja, znaci da svi postanemo Jugosloveni i da se nacije ukinu, onaj koji je napola rvat a napola Slovenac, kako ce taj da ucrtava granice prema Srbima? Onda niti jedna republika nije imala pokrajine, a kao republike su trebale biti ravnoprave, cim je Sloba ukinuo pokrajine da Srbija bude ravnopravna, odmah je pocelo napustanje SKJ na 14 kongresu 1990. A zasto Srbi u Krajini nisu dobili autonomiju? Sve su to Jugoslovenske ideje bile zanimljive da su ozbiljno i provedene, a ovako je sve islo u stetu Srba. Tito nas je zajebo da bi Slovenci i Rvati dobili drzavu. Zato vam ponavljam, u takvom okruzenju opstajemo samo ako smo i Partizani i Cetnici zajedno i ako nam je samo jedna stvar i interes u glavi - Srpski interes!

A kad vec spominjete Tita, da ja dam neko svoje vidjenje. Ja sam iz komunisticke familije. Ali realno receno sa danasnje pozicije Tito nas je zajebo. Ne samo on, bilo je antijugoslovenskih fasistickih faktora od ustasa, Tudjmana, Vatikana, Njemacke itd ..... Nego bez obzira na te opasnosti, ako pravis Jugoslaviju i ako zelis da Jugoslovenstvo uspije, onda ces valjda da ju pravis na nacin da ne moze da se raspadne. Ne znam za vas, ali sam siguran da vecina ljudi ne moze da bude istovremeno Srbin i Jugosloven, kao sto sam imao priliku vidjeti ne mogu ljudi ni da budu Rvati i Jugosloveni istovremeno. Ili jedno ili drugo. To znaci, ukidanje nacija i proglasavanje jedne jedinstvene nacije "Jugosloveni", ukidanje unutarnjih granica, republika, jedan grb, jedna zastava, jedna skupstina itd...... Tada Jugoslavija ima sansu da opstane cak i sa pritiscima izvana, i naravno da takva Jugoslavija uspije moraju ju podrzati svi narodi kao i tu ideju o Jugoslovenstvu. E sad, Jugoslavija i Jugoslovenstvo je sprovedeno napola, jer ostale su nacije, Jugosloven nije nacija nego samo drzavljanstvo, postavio je Tito i unutarnje granice kao da zeli da se Jugoslavija raspadne, a kako je ucrtavao granice o tome necemo za sad, mozete predpostavit. Onaj koji nije htio Jugoslovenstvo do kraja, znaci da svi postanemo Jugosloveni i da se nacije ukinu, onaj koji je napola rvat a napola Slovenac, kako ce taj da ucrtava granice prema Srbima? Onda niti jedna republika nije imala pokrajine, a kao republike su trebale biti ravnoprave, cim je Sloba ukinuo pokrajine da Srbija bude ravnopravna, odmah je pocelo napustanje SKJ na 14 kongresu 1990. A zasto Srbi u Krajini nisu dobili autonomiju? Sve su to Jugoslovenske ideje bile zanimljive da su ozbiljno i provedene, a ovako je sve islo u stetu Srba. Tito nas je zajebo da bi Slovenci i Rvati dobili drzavu. Zato vam ponavljam, u takvom okruzenju opstajemo samo ako smo i Partizani i Cetnici zajedno i ako nam je samo jedna stvar i interes u glavi - Srpski interes!

НИКАДА ВИШЕ ЈУГОСЛАВИЈА! САМО ВЕЛИКА СРБИЈА!

Europa sprema zabranu veličanja komunizma

U Češkoj je 25. i 26. listopada Komunistička stranka Češke i Moravske osvojila 15 posto glasova čime se pozicionirala kao treća stranka. Prošli mjesec dobar je rezultat na lokalnim izborima ostvarila Komunistička stranka Portugala gdje su građani umorni od štednje kaznili dvije najveće stranke, konzervativce i socijaldemokrate. Španjolska Ujedinjena ljevica, na vlasti u južnoj pokrajini Andaluziji, ljetos je zakonom zabranila bankama oduzimanje kuća građanima koji ne mogu plaćati kredit. Odluku, kojoj su se protivili Bruxelles i konzervativna vlada u Madridu tvrdeći da je to udar na privatno vlasništvo, srušio je Ustavni sud. U svibnju se održavaju izbori za Europski parlament, a zagovornici jačanja EU strahuju od uspjeha i lijevih i desnih euroskeptičnih stranaka.
http://www.vecernji.hr/svijet/europa-sprema-zabranu-komunizma-902115
Jasno se vidi da pored relativizacije fasizma rec je i o strahu kapitalista za ocuvanje kapitalizma.

Drugari, sta bi bilo da je Staljin osvojio FNRJ?

Veorvatno bi pobio celo tadasnje rukovodstvo i postavio na celo drzave rusofile, a posto su jedini rusofili u Jugi bili Srbi, znaci li to da bi neki novi srpski komunisti vladali Jugoslavijom?

Da li bi Srbi bacali oruzje pred Rusima, i u Beogradu ih docekivali bombonama, kao Hrvati Nemce 1941, dok bi Hrvati pokusali da se bore?

Ima tu materijala za SBBKBB.

Hebrang i Krajacic - najveci nacionalisti medju hrvatskim komunistima a bliski Moskvi, blizi od bilo kog Srbina. I opet bi pre Hrvati izdali Jugoslaviju nego Srbi makar sa koje strane napad dolazio

Drugari, sta bi bilo da je Staljin osvojio FNRJ?

Veorvatno bi pobio celo tadasnje rukovodstvo i postavio na celo drzave rusofile, a posto su jedini rusofili u Jugi bili Srbi, znaci li to da bi neki novi srpski komunisti vladali Jugoslavijom?

Da li bi Srbi bacali oruzje pred Rusima, i u Beogradu ih docekivali bombonama, kao Hrvati Nemce 1941, dok bi Hrvati pokusali da se bore?

Ima tu materijala za SBBKBB.

Mislim da bi opet srBske guzice bile na unakrsnoj vatri. Ne verujem naravno da je neki narod rođen za rat, a drugi rođen kao kukavički, ali postoje uvek okolnosti koje jedne oteraju u bedu i gurnu im pušku u ruke, a druge u miran i normalan život. Na vojnički poziv se u Jugoslaviji uvek gledalo kao na srpsko-crnogorsku stvar, kao što je, ne znam, skijanje slovenačka.

'Hrvatska je jedina zemlja u kojoj komunizam nije osuđen'

Predsjednik Stožera Tomislav Josić objasnio je da je Hrvatska, iako je potpisnica niza međunarodnih dokumenata kojima se osuđuju totalitarni režimi, jedina zemlja u kojoj komunizam nije osuđen.
http://www.vecernji.hr/hrvatska/hrvatska-je-jedina-zemlja-u-kojoj-komunizam-nije-osuden-916492
jamacno,mora se osuditi komunizam koji je ujedno u hrvatskoj i jedini antifasizam
naravno i srpski patriote ce uz domobrane to da urade:klap:

Kada se pogleda unutrasnje uredjenje fasizam i boljsevizam su totalitarna vlast elita nad radnim narodom, liberal-kapitalizam je manje vise blaga vlast elita nad radnim narodom. Naravno, svaka elita, u kojoj god sferi drustva, po definiciji (u ovoj ili onoj meri) ugnjetava i eksploatise radni narod nad kojim stoji, i treba ukinuti sve elite, ali je realna situacija da je liberal-kapitalizam daleko bolji za radni narod nego fasizam ili boljsevizam, pogotovu tamo gde se narod unutar njih izbori za socijal-demokratiju.

Kada se pogledaju spoljasni odnosi, pored toga sto liberal-kapitalisticki sistemi, za razliku od fasistickih i boljsevickih, nisu sistematski nasilni prema narodu unutar svog sistema, isto tako je realna ocena da su manje nasilni pre spoljasnjim sistemima, naravno, sa izuzetkom Amerike, koja je najveci imperijalisticki zlocinac, ali, kao sto rekoh, Amerika je izuzetak, ostali liberal-kapitalisticki sistemu su u svojim imperijalistickim pohodima bili podjednako ili manje brutalni od fasistickih i boljsevickih, i takodje, liberal-kapitalisticki sistemi nisu po pravilu imperijalisticki, dok totalitarni jesu.

Poslednja izmena:
Kada se pogleda unutrasnje uredjenje fasizam i boljsevizam su totalitarna vlast elita nad radnim narodom, liberal-kapitalizam je manje vise blaga vlast elita nad radnim narodom. Naravno, svaka elita, u kojoj god sferi drustva, po definiciji (u ovoj ili onoj meri) ugnjetava i eksploatise radni narod nad kojim stoji, i treba ukinuti sve elite, ali je realna situacija da je liberal-kapitalizam daleko bolji za radni narod nego fasizam ili boljsevizam, pogotovu tamo gde se narod unutar njih izbori za socijal-demokratiju.

Kada se pogledaju spoljasni odnosi, pored toga sto liberal-kapitalisticki sistemi, za razliku od fasistickih i boljsevickih, nisu sistematski nasilni prema narodu unutar svog sistema, isto tako je realna ocena da su manje nasilni pre spoljasnjim sistemima, naravno, sa izuzetkom Amerike, koja je najveci imperijalisticki zlocinac, ali, kao sto rekoh, Amerika je izuzetak, ostali liberal-kapitalisticki sistemu su u svojim imperijalistickim pohodima bili podjednako ili manje brutalni od fasistickih i boljsevickih, i takodje, liberal-kapitalisticki sistemi nisu po pravilu imperijalisticki, dok totalitarni jesu.

to je samo privid zbog mehanizama obmane koje je uspostavio kapitalizam da drzi radne mase u pokornosti,
to su konzumerski aktivizam,sport i industrija zabave koja proizvodi iluziju.
konzumerski aktivizam puca,zato se pojacava gradnja stadiona i hiper produkcija iluzije,da bi se nadomestio pad konzumerskog aktivizma koji kapitalizam ocigledno ne moze da pruzi vise svojim podanicima.
kako nisu imperijalisticki kad su genocid nad severnoamerickim indijancima sprovodili kapitalisti zarad preuzimanja resursa
takodje i eksploataciju robova crnaca iz afrike
takodje bitna stvar je to sto kapitalizam prerastao u globalni ekocidan poredak koji preti opstanku planete i covecanstva

to je samo privid zbog mehanizama obmane koje je uspostavio kapitalizam da drzi radne mase u pokornosti
Naravno da u liberal-kapitalizmu postoje mehanizmi kontrole naroda, ali su radikalno drugaciji od mehanizama koji se koriste u totalitarnim sistemima boljsevizma i fasizma. U liberal-kapitalistickim sistemima drzava ne koristi sistematsko nasilje i pretnju nasilja protiv naroda, vec se koriste prvenstveno propagandni sistemi manipulacije misljenja. Stavise, uprato zato sto je liberal-kapitalisticki sistem ogranicen da ne bude mnogo nasilan prema narodu unutar sebe, zato i postoji koncentracija na indoktrinaciju, propagandu i manipulaciju. U totalitarnom sistemu ti mehanizmi nisu toliko ni bitni, pa samim tim nisu ni toliko sofisticirani- totalitarni sistem ne mora mnogo da se brine o manipulaciji misljenja naroda jer moze lako da primenjuje silu radi kontrole. To je vrlo velika razlika, sistem koji koristi kontrolu silom je daleko gori od sistema koji koristi kontrolu propagandom.

kako nisu imperijalisticki
Gde sam rekao da nisu imperijalisticki? Rekao sam da jesu, ali da su po pravilu manje butalni u svom imperijalizmu nego totalitarni rezimi, jedini izuzetak je Amerika, sa svojim osnivanjem na najvecem genocidu u ljudskoj istoriji, cinjenjem (u Vijetnamu) najveceg masakra posle 2. svetskog rata, podrzavanjem (u Istocnom Timoru) najbrutalnijeg masakra posle 2.sv.rata, i cinjenjem i podrzavanjem mnogih manjih ratnih zlocina- Americki imperijalizam je mozda cak i gori od nacistickog i boljsevickog.

Poslednja izmena:
Naravno da u liberal-kapitalizmu postoje mehanizmi kontrole naroda, ali su radikalno drugaciji od mehanizama koji se koriste u totalitarnim sistemima boljsevizma i fasizma. U liberal-kapitalistickim sistemima drzava ne koristi sistematsko nasilje i pretnju nasilja protiv naroda, vec se koriste prvenstveno propagandni sistemi manipulacije misljenja. Stavise, uprato zato sto je liberal-kapitalisticki sistem ogranicen da ne bude mnogo nasilan prema narodu unutar sebe, zato i postoji koncentracija na indoktrinaciju, propagandu i manipulaciju. U totalitarnom sistemu ti mehanizmi nisu toliko ni bitni, pa samim tim nisu ni toliko sofisticirani- totalitarni sistem ne mora mnogo da se brine o manipulaciji misljenja naroda jer moze lako da primenjuje silu radi kontrole. To je vrlo velika razlika, sistem koji koristi kontrolu silom je daleko gori od sistema koji koristi kontrolu propagandom..
kako mislis da kapitalizam resi problem unistavanja planete koji proizvodi sve drasticnije?
pa ti mehanizmi i sluze da odvrate paznju od destrukcije koju na globalnom nivou stvara
inace,sila je osnova i kapitalistickog poredka ali se oslanja na mehanizme propagande koji kad zakazu,kao sto zakazuje konzumerski aktivizam,gola sila se pojavljuje u izvornom obliku da demaskira navodnu "slobodu"
Gde sam rekao da nisu imperijalisticki? Rekao sam da jesu, ali da su po pravilu manje butalni u svom imperijalizmu nego totalitarni rezimi, jedini izuzetak je Amerika, sa svojim osnivanjem na najvecem genocidu u ljudskoj istoriji, cinjenjem (u Vijetnamu) najveceg masakra posle 2. svetskog rata, podrzavanjem (u Istocnom Timoru) najbrutalnijeg masakra posle 2.sv.rata, i cinjenjem i podrzavanjem mnogih manjih ratnih zlocina- Americki imperijalizam je mozda cak i gori od nacistickog i boljsevickog.
pa americki imperijalizam je samo nastavak zapadnoevropskog kolonijalizma

kako mislis da kapitalizam resi problem unistavanja planete koji proizvodi sve drasticnije?
Nikako. Treba ukinuti kapitalizam i vlast i uvesti sistem zasnovan na razumnosti, humanosti, slobodi i solidarnosti. Ne branim ja kapitalizam. Samo kazem da se stvari moraju objektivno sagledati, a kada se kada se tako sagledaju vidi se cinjenica da liberal-kapitalizam jeste daleko bolji sistem za zivot nego fasizam i boljsevizam koji su totalitarni sistemi. To ne znaci da je dobar po sebi, ali jeste bolji od njih.

Poslednja izmena:

Back