Lemmy the bastard
Aktivan član
- Poruka
- 1.466
A kad vec spominjete Tita, da ja dam neko svoje vidjenje. Ja sam iz komunisticke familije. Ali realno receno sa danasnje pozicije Tito nas je zajebo. Ne samo on, bilo je antijugoslovenskih fasistickih faktora od ustasa, Tudjmana, Vatikana, Njemacke itd ..... Nego bez obzira na te opasnosti, ako pravis Jugoslaviju i ako zelis da Jugoslovenstvo uspije, onda ces valjda da ju pravis na nacin da ne moze da se raspadne. Ne znam za vas, ali sam siguran da vecina ljudi ne moze da bude istovremeno Srbin i Jugosloven, kao sto sam imao priliku vidjeti ne mogu ljudi ni da budu Rvati i Jugosloveni istovremeno. Ili jedno ili drugo. To znaci, ukidanje nacija i proglasavanje jedne jedinstvene nacije "Jugosloveni", ukidanje unutarnjih granica, republika, jedan grb, jedna zastava, jedna skupstina itd...... Tada Jugoslavija ima sansu da opstane cak i sa pritiscima izvana, i naravno da takva Jugoslavija uspije moraju ju podrzati svi narodi kao i tu ideju o Jugoslovenstvu. E sad, Jugoslavija i Jugoslovenstvo je sprovedeno napola, jer ostale su nacije, Jugosloven nije nacija nego samo drzavljanstvo, postavio je Tito i unutarnje granice kao da zeli da se Jugoslavija raspadne, a kako je ucrtavao granice o tome necemo za sad, mozete predpostavit. Onaj koji nije htio Jugoslovenstvo do kraja, znaci da svi postanemo Jugosloveni i da se nacije ukinu, onaj koji je napola rvat a napola Slovenac, kako ce taj da ucrtava granice prema Srbima? Onda niti jedna republika nije imala pokrajine, a kao republike su trebale biti ravnoprave, cim je Sloba ukinuo pokrajine da Srbija bude ravnopravna, odmah je pocelo napustanje SKJ na 14 kongresu 1990. A zasto Srbi u Krajini nisu dobili autonomiju? Sve su to Jugoslovenske ideje bile zanimljive da su ozbiljno i provedene, a ovako je sve islo u stetu Srba. Tito nas je zajebo da bi Slovenci i Rvati dobili drzavu. Zato vam ponavljam, u takvom okruzenju opstajemo samo ako smo i Partizani i Cetnici zajedno i ako nam je samo jedna stvar i interes u glavi - Srpski interes!